да беше постара ќе те советував да го направиш тоа,но имаш само 17 и не знаеш што носи иднината.може и ќе се разделите,може твоите чувства ќе оладат...зашто сепак тоа да не го чуваш за некој со кој знаеш дека ќе бидете заедно.многу си млада и сигурно ќе се најде некој друг што и повеќе ќе заслужи од сегашниот...ако се смирите и продолжите сериозно е ок,ама вака не...не брзај.
Аничка, сега мислиш дека сакаш да ти биде прв. Почекај додека да се средат работите, затоа што нели самата кажа имате отворена врска. Значи ништо не е сериозно и сеуште ништо не се знае. Толку време си чекала, почекај уште малку. Ако не дај боже раскинете, ти ќе бидеш таа што ќе се нервира. Млада си и незнаеш што може животот да ти донесе.
VAKA:Jas mn patam i mn mi e tesko moeto srce e skrseno dali ke moze nekoj da mi pomogne.imas dolga vrska od 3 godini.mn se sakavme i se sakame bevme mn ljubomorni i dojde vreme jas da mu raskinam zasto pocna da kreva raka na mene i jas mu raskinav i posle meces dena on mn me molese za da se smirime jas fativ drug de4ko za da go zaboravam nego ama nemozev ne uspeav vo toa mu raskinav na toj.on mi dade mn sansi ja sgi odbivav i on za da mi vrati posto mn patese si fati zenska :'( jas jas ja osetiv taa bolka i mn mi bese tesko i mu se javuvav za da se vidime se gledavme nekolku pati zborevme na taa tema z ad ase smirime mi vikase ne ah :'( mi vika deka on koga sakal ajs sum si igrala sonego epa sea i on ke si igra drugarki mi vikaat da ne mu dosagam da ne mu titkam pisuvam ni javivav ednostavno da se ponasam ladno jas toa go napraviv pocna on d ami pisuva i nekat d ami titne.ama i on prekina lele neznam sto da pravam vise. moja drugarka zborela so nego i on i rekol deka ako nekat se smirime jas i ona nema da dozvolam da mi izbega pak ke treba da ja zemam za zena.ah.on bese spremen na se ama bas na se.i se ajas sum spremna na se za da go vratam posto mn se sakame. VE MOLAM KAZETE MI KAKO DA GO VRATAM NAZAT! CEKAM ODGOVOR ODNAPRED VO BLAGODARAM POZZ Dzeni
Сакаш да се смириш со тој што дигнал рака на тебе, т.е те тепал?! Е тоа не можам да го разберам. Девојко, сакај се и цени се себеси, немој да се понижуваш да бидеш со некој што не те почитува и те малтретира. Колку и да го сакаш, сакај се себеси повеќе. Нема да ти дадам совет како да се смириш со него, бидејќи треба да си најдеш подобар, а не да бидеш со некој насилник. А млада си, и веројатно мислиш дека тој е единствениот - не е, затоа, заборави го. Ова најдобронамерно ти го кажувам. Во љубовна врска не треба да страдаш, треба да уживаш. А ако те малтретира, тоа не е љубов.
Се согласувам со анатх . Ајде ќе се смирите , ако кренал еднаш , двапати , трипати , пак ќе крене рака на тебе . Не дај Боже да се земете , ќе те малтретира секој ден . Каква врска/брак би било тоа ? Размисли дали е толку вреден да се бориш за него .
и јас би ти го рекла истото кога сме заљубени не гледаме ништо подалеку од носот ама покасно ќе сватиш дека не вреди да бидиш со таков човек и јас со најдобри намери ти кажувам наместо да бараш начин да се смирите најди начин да го заборавиш.
DA IMAS PRAVO znaci ne me tepal samo poslednot pat koga raskinavme mi udri samar.samo toli koga me molese za da se smirime mi se kolnese vo se deka nema da me cepne nezz dali d amu veruvam.probav da go zaboravam si fativ drug de4ko ama ne mi uspea. zosto mn go sakam nemozam d ago zaboravam i on mene me saka.zatoa resiv pak dase smiram so nego i ke vidam moze ovoj pat nema da bide ko sto bilo.zatoa te zamoluvam d ami kazes kao da go vratam
oh mila imas pravo ali sakam posle seta bolka sto i dvajcata sme ja osetile mislam deka ovoj pat ke bide po drugo ke moze li d ami kazes kako d ago vratam pls.
OliverIDzeni, тој си игра со тебе. Ќе те советувам да не го бараш, воопшто да не му се јавуваш, да излегуваш со твоето друштво, да си се забавуваш и да му покажеш дека можеш без него. Самиот ќе дојде кај тебе. Ама тоа што ветил дека нема да те тепа повеќе не ти е гаранција дека навистина нема пак да го направи тоа. А попатно, додека си го живееш животот може ќе сретнеш некој друг, подобар, повреден, некој што повеќе ќе го сакаш. Ти посакувам среќа што и да одлучиш.
Нешто што се десило еднаш , ќе се деси пак . Мене да ми мавне така шамар , нема да му раскинам него нема да знае кај му е главата кај газот , нема дома да го препознаат. После тоа што ти го направил , не треба ти да правиш работи за ти него да го вратиш , него тој да направи се возможно . Ако те сака , ќе те побара , ако не тогаш не е за тебе .. запамти .
е па ако веќе толку сакаш да го вратиш и ако си сигурна дека и тој те сака тебе и дека во иднина ќе те почитува повеќе побарај го излезете правете еден отворен муабет ќе му кажеш како се осеќаш сакаш да бидеш со него дека си спремна да ги заборавиш сите глупости и ќе видиш што ќе ти речи иако пак ќе ти речам НЕМОЈ оти подоцна може да се каеш многу поздрав се надевам се ќе испадне добро
fala vi mn na sovetite sepak ke treba da razmislam ushte malce... stvarno srceto mi vika da go napraam toa i znam deka on ke go ceni toa bidejkji predobro go poznavam i ne e seljak... ke ve izvestam ako ima neshto novo
Во врска сум 1 месец и убаво ми е засега.Инаку не сум личност која се приврзува лесно Сум имала претходно две врски но кратко траеле едноставно не можев да почуствувам ништо за нив едноставно изгубив интерес...Во оваа врска чувствувам страв,незнам дали е од тоа дека ке го изгубам или па страв дека ќе биди како и претходните врски дека ке изгубам интерес иако детето вреди многу.Би сакала некој совет од вас,се разбира ако сакате..и благодарам однапред...
Чувствуваш некој страв ради претходните 2 врски . Мој совет ти е оставиш да покаже времето дали ќе биде различно од пред тоа .. Рано е сега по еден месец да знаеш што сакаш со тој . Со среќа и те чекаме да ни се пофалиш за нешто убаво
Фала Душица Иначе можеби јас премногу размислувам премногу се форсирам а треба да оставам на времето да покажи бидејќи стварно сакам овојпат да успее Дај боже за брзо да се пофалам и дека чуствувам нешто различно од претходните врски
Наталија, барав еден мој пост низ форумов, ама не можев да го најдам. Ќе ти издвојам еден фрагмент од него: Не ги мрази ружите - ако си се боцнала на едно трнче. Нивната убавина е поголема од болката. Со ова сакам да ти кажам да немаш такви предрасуди. Ако претходните врски не функционирале, немој однапред да и ставаш крај и на оваа. Дај и шанса