Дали мислите дека дечкото и девојката треба да се слушаат секој ден, барем по еднаш, или пак не мора да значи?
па според мене ако се има можност зошто да не ? јас кога дечкоми е тука у денот по 100 пати се слушнеме а сега бидејки е во странство секој ден по 5-6 пораки си пишеме и на 2 ден се слушаме незнам зошто не би се слушале секој ден
Да зошто да не се слушате еве и јас како нана 19 кога дечкото ми е тука се слушаме најмалку 10 пати на ден а кога е во странство секоја вечер сме на фб
Секако, ако дозволуваат условите, најнормално нешто. Со дечко ми се слушаме по 20 ппати и прилично долго ни трае муабетот, што да правам сме се нашле и двајцата алапачи
Biljan4e,убаво што си го продолжила животот без него.а тпј што зборува против тебе е од мака и љубомора.оди тресни му еден шамар на бившиот,како смее да те навредува,кој е тој да одлучува за тебе каква си и што си!
зошто секогаш мене? девојки ве молам помогнете ми со едно момче се запознавме на фб,секој ден се допишувавме,и од ден на ден се повеќе чувствував нешто кон него,секогаш ми кажуваше дека сум му ммногу драга..се беше добро додека не го засакав,еден период сето тоа исчезна ги немаше повеќе тие среќни моменти со него... почнав да се чувствувам осамена,како повеќе да сум никој и ништо за него сега понекогаш ми пишува,но е е како порано..ми има кажано дека ме сака,но не можам да му верувам па вие што мислите дали се уште можам да се надевам на него или не?
зошто секогаш мене? Машала! Се имате само допишувано и ти одеднаш заљубена во него Романтики... Досега поубава љубовна приказна немав слушнато ( прочитано ). А и тој веднаш знае дека ти си драга особа. Браво! Ајде оди да учиш, екстерно ќе имаме! Да не ти ги намалат после оценките Ќе плачеш и пак ќе ни отвориш тема од типот ми ги намалија оценкиве, незнам што да правам. Кај замина младинава, да почнеме да се заљубуваме преку интернет. Абе современи сме, шта да ти причам кад све знаш
требало да потенцираш дека се знаете и лично,нели?штом е така,побарај да се видите штом толку си му драга нема да те одбие.ако евентуално не се случи ништо потоа ,помири се со тоа.се си има свој почеток и свој крај.
Мојов проблем е следниов, со дечко ми сме заедно 2 години и нешто, имавме некои проблеми, на него му сметаа моите другари, од првин се бунев но потоа решив да и дадам шанса на нашата врска да се тргнам настрана од нив. Минаа можеби 5-6 месеци јас престанав да излегувам, немав со кој , друарките и другарите се секогаш заедно, ако не излезев со дечко ми седев дома. И дечко ми не излегуваше многу тренира фудбал и секогаш е изморен но во последно време почна да излегува и со другарк и со другари по дискотеки по кафичи на вечери, и синоќа му реков дека ке излезам малку ке одам кај една другарка таму се сите и машки и женски, знаев дека не му е сеедно но рече добро. Седевме се смеевме јас му пишував пораки цело време си пишувавме и се вратив јас дома. И сабајле ме чекаше еден цел реферат за тоа како јас не го почитувам ништо не ми кажал за да види што ке направам, и дојде до раскинување само заради тоа што излегов, дури и ми рече од каде да знам јас каде си била ти. Уште пред да излезам знаев дека ке има проблеми. И најголемиот проблем е што ми се закани, ви вели ке видеш ти ке ме молиш и ке ми плачеш на колена за ова што ми го направи, како да влегло нешто во него не е тој, тој е мил и добар, а сега.... Стра ми е што може да направи луѓе станал психопат што да правам....?
Абе оди таму вошкар! Тој може да излегува, а ти не смееш, а?! Искрено, не знам како си дозволила да дојде до тука работата. Си требела уште на самиот старт да пресечеш и најголемата грешка ти е што си се оддалечила од друштвото. Но ајде, поминал возот. Јас на твое место не би го побарала. На што личи тоа? Врска од две години да ја раскине зашто си излегла со друштвото, а тој притоа нема доверба во тебе. Па како бе мајката не стекнал доверба во овие две години?! Како да чекал најбанална причина да и‘ стави крај на врскава...
Леле мислам не можам да ги разберам девојките.... И ја си имам другарка која не смее на кафе да појде со другарките се и прети се ово оно,летаат закани со ножеви.Абе како може за толку банална работа да искочуваат толкави расправии..... ЈА да имам таков ке го оставам одма,утре може и од што му се сака да рчне нешто што не треба и да ти реле чао и ти ке плачеш ли цццц. Не чекај да те остави разговарајте нека не биде толку болно љубоморен
Јас со дечко ми сум дупло подолго заедно и во сето тоа време никогаш не сме си пререкле зошто ти со овие излегуваш итн. И тој знае дека ако стане за тоа збор, особено ако нема причина за да се сомнева во мене, нема со лесно да помине. Не би одела јас со таков. Мене ми личи дека твојот е малку(повеќе) посесивен. Ем тебе те одделил од твоето друштво, ем тој си излегува со неговото. Така со забрани, закани и лутење не правите ништо. Можеби е потајно љубоморен, па му е страв да не запознаваш нови луѓе или да не обновиш познанства со некој кога излегуваш без него, но тоа не е оправдание. Љубовта е доверба пред се. Ако тој сега нема доверба, после 2 години, подобро нема да биде, верувај. Ако имаш желба, разговарај со него и кажи му, прашај го зошто се сомнева во тебе, дали си му дала причина за тоа. И кажи му јасно дека не може да очекува од тебе да се затвориш дома и да не се дружиш, посебно на твои години - колку што е важна љубовта важно е и пријателството. И не се замарај, и да раскинете - може ќе ти е мака за тие 2 години, ама ако продолжиш со него потешко ќе ти биде.
idam so devojkata 2god i 4 meseci, pred godina ipol pocnavme so seks prvi sme si, jas 20 ona 19god, najsuper ni e u vrskata, sve e super samo edno ne e znaci imam i kola (posle 11 mozam da vozam) i doma si imam sprat vo kukja samo za mene, ona ponekogas e sama znaci iame uslovi a neame dovolno seks, uvek problem ni bil.. posle iskacanje navecer okolu 2-3 sam koga sum ja vrakjam doma i znaci ama bas nikogas sme nemale seks u kola ili posle iskacanje bas onaka koga e zagreana. drugo u godina ipol samo 5-6pati mi go ima p....o po 2-3min. ne mi dava da i prijdam "dole" da ja baknam,liznam i sl. vo mesecot 3-4 pati imam seks po 5-10min i odma se oblekuva skroz ( a nema potreba moze da si legame uste) a imame uslov za najmalku duplo da iame. nekogas 14-20dena nemame seks pa posle u 3 dena 2 dena ke iame i taka koga cekam 2-3 nedeli mn mi e teshko. i koga neame seks tie 2-3 nedeli duri nejke ni da me pogali "dole". drugo nikogas ne sum svrsil pred nea ili na nea, i sve toa trpam zaradi toa sho epten ja sakam!! src moze li poredovno da imame seks nejzin odgovor e: pa znaesh deka ne mi se ebka tolku... sakam da prasam dali e ova normalno i sho da pravam ako moze bilo kakov sovet da mi pomognete sho da napravam? [mod-kirilica:viwbywej][/mod-kirilica:viwbywej]
Што да направам или што би направиле? најпрво добредојде на форумот .па што да ти речам :geek: .едноставно објасни и со убаво дека ја посакуваш,пробај да ја опуштиш.да не те изневерува ?мислам,нема никаква причина да не биде скроз опуштена со тебе.
добро ве најдов и кажувам, и кажувам ама џабе, незнам дали ств таков тип е, ѕолку да нема желба за секс, иначе од увек сум имал добро тело, во теретана идев и дома вежбам ама џабе, а нема шанси ни да ме иневерува а не па и секс со друг, ти викам ептен се сакаме друго све ни е супер, незнам дали да и речам некогаш да ми го издр.а ама срам ми е и да не има полош ефект ств незнам што да правам а мн се нервирам... ипак фала за советот, поздрав
Можеби некаде длабоко во неа помислува нешто демек само сексот дека ти е битен. Зависи како се поставуваш спрема неа. Ако кога излегувате ти размислуваш што да направиш за да имате секс после тоа, таа може го чувствува тоа и чувствува одбивност, а уствари нема врска. Јас сосема те разбирам, ама потруди се да те разбере и таа, да сфати дека ти неа пред се ја сакаш, па ја посакуваш. И дека не станува збор само за животинска потреба, туку начин на искажување љубов и поврзување со неа. Околу оралниот, има девојки на кои им е одбивен. Некои се срамат, некои не се чувствуваат пријатно, некои не го сакаат од причина што немаат пробано. Овде ние само нагаѓаме, а што е причината може само таа да ти каже. Не ја притискај, но најди начин да и се приближиш за да ти каже точно зошто не сака да имате секс почесто.
Здраво феминки....вака... Во последно време дечко ми е постојано заедно со неговиот најдобар другар кој му е и сосед , што дури и спијат заедно еден кај друг. Проблемот е што никогаш не е сам за да можеме да збориме како што треба,како понапред(јас сум во Скопје поради факултетот,а тој е во мојот роден град). Вчера кога му го кажав ова тој ми рече дека претерувам,дека сум љубоморна на неговиот другар и дрско ми кажа да сум била таму ќе бил со мене нон-стоп,а не со него. Јас воопшто не сум љубоморна на неговиот другар само смачено ми е да бидат толку многу заедно и да не можеме да збориме по тел како понапред и што кога се гледаме на камера секоја вечер да морам и него да го гледам. Почнав веќе да имам и кошмари ноќно време дека и кога сме заедно со дечко ми дека другар му е тука до нас. Мислите ли дека стварно претерувам или?
секако дека не претеруваш.убаво е што си има верен другар,но мора да си постави граница меѓу нивнито другарство и вашата интима.па речи му дека не ти е пријатно да зборувате секогаш пред него,некогаш ќе имате проблеми може да се скарате или да си споделите нешто што треба вие само како пар да си го кажете .другарот му е виновен што нема осет.веројатно тој нема девојка,па и слободното време го минува со дечко ти.
Pomossssss Zdravo, Posle tolku vreme odluciv da vi se obratam sakam da si go povratam bivsiot so nego odevme 4 meseci, no pred toa toj so bivsata odese 3 godini uste pred da pocnime da se gledame toj mi kaza deka saka da se skara so nea za so mene da bidi, i navistina se skara so nea pa se fativme.Pred edna nedela bese dojden drugar negov se nemaa videno nekolku meseci,pa otkako pak zamina mu se javi na bivsiot moj da mu kazuva kako bivsata na bivsiot moj se zalela deka premnogu mu e tesko i slicno. Pred 3 dena se skaravme, no jas premnogu se privrzav so nego stvarno mnogu go sakam i koga se skaravme mi kaza deka mn mu bilo ubo so mene i deka mu e tesko so se karame bidejki toj ne mozel nekoi raboti da gi zaboravi sto bivsata mu pomognala, a vika deka nema da se smiri so nea. Otkako se skaravme se slusame pak i vcera bevme samo na prosetka "drugarski" Ve molam za sovet stvarno sakam da bidam so nego mnogu mi znaci