Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...секој верен читател додека не те прочита во еден здив, никогаш нема да те остави на полиците да фаќаш прашина...

На macula.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macula.93

macula.93 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    Дечкото може си кренал акции со тоа што си му пишувала ти цело време,си му се јавувала...па сакал да види дали ќе трчаш по него :?: остави го,повлечи се некое време нека те снема :!: и потоа по неговата реакција ќе дознаеш се :)

3. macula.93

macula.93 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    Според мене ако мене некоја книга ми се допаѓа нема да ја оставам туку така :?: може отидов офф топик :!: но морав да се искажам

4. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...како бе ке се повлекувате...зарем љубениот ке го оставате на другите ...

5. macula.93

macula.93 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    Кога ќе си отидеш без причина не се враќај со изговор :D не го оставам љубениот,го оставам бившиот бидејќи тогаш несакаше да чита книги,а сега на негово место некој друг ја чита неговата книга :)

6. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...па можеби сакал да те стави на тест, за да види за колку време ке си подфатиш нова читанка...

7. macula.93

macula.93 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    Ако ме ставал на тест...браво за него. Ако неможеш да прочиташ од заљубени очи,тогаш дефинитвно треба да се прават тестови :)

8. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...lol, I give up...

...у право си, најубавите реченици влегуваат во очите од нај саканата книга...

9. karma21

karma21 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Со дечкоми одиме 3 години. Пред една година ми се смачи, доасдно ми стана, секој ден иста прича.. А тоа нормално дека настана затоа што јас засакав во мегувреме друг- или барем мислев дека го сакам.(работеше у омилениот кафич кај шо пијавме кафе речиси секој ден). Со него само флертувавме, почна да ми станува многу мил, едноставно само на него мислев. Во тој период и тој имаше женска, па се скараја и ја начекав прилика предку другарка на другарками да пробам да договорам на кафе да се видиме, но тој не ни праша за кој се работи и само одби, рекол дека си ја сака женскаму и не сака проблеми, сака само со неа да се смири. Ја си продолжив со дечкоми, незнам дали го сакам, на моменти да, на моменти ме факаат некој бубачки и мислам дека не го сакам. ми недостига, па не ми недостига. Пробав два пати да му раскинам, неможев да најдам баш и соодветна причина, ми се заколна дека ке си напрел нешто и некој такви ствари, пак со плачење и пак заедно сме, цело време сме заедно, студираме во исти град.. Се гледаме речиси секој ден. Иако понекогаш пак помислував на оној шо ме смени, шо го засакав продолжив со дечкоми. Не се интересирав повеке за него изгубив надеж, а по тоа и се трудев ко ке се вратев да го избегнувам т.е да не се сретниме плашејки се пак да не се почуствувам онака неизлечиво тешко. Пред 6 месеци ме аддна на фб, ја го одбив.. не сакав само од љубопитност да ми биде пријател. Потоа по еден месец пак ме адна и пак го одбив(не се обиде да ми пиши во инбокс). Сеа пред 1 недела ме адна, неможев повеке, ме копкаше зошто е толку упорен. Го прифатив и ми пиша. Првин онака муабет, како си, шо прајш? И ја го прашав демек се знаеме ли.. ми кажуваше демек како ме знаел, бла бла бла.. И посака да се видиме да пијаме кафе. Му кажав( се гледа и на статусот на фб) дека имам дечко и ми вика демек да сме се слушале, па да сме пијале кафе.. ја пак го потсетив дека имам дечко и дека не планирам да го изневерам и ме праша дали би му се скарала за некој друг.. јас само му одговорив со незнам и му кажав дека морам да го избришам ( го потсетив тогаш кога тој не беше заинтересиран и глумеше дека воопшто незнае за што зборувам).. Се договоривме во сабота да се видиме на кафе, ја го одбив но му ветив дека ке појдам со другарки у кафичот кај шо работи он. Негов мн близок другар се познава и со мене, незз дали да преземам да се распрашам преку него како шо. Или... Чекам ваше мислење незнам шо да правам, не сум ни сигурна дали у сабота да отидам таму.. Шо мислите вие?

10. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...ми мириса на дупла прељуба со умисла од двете страни...таквите комплексни врски завршуваат со солзи од 4 страни...обично...

...раскини му прво на дечко ти, па потоа оди на кафе со тој што мислиш дека те привлекува...

На Westlife и macula.93 им се допаѓа ова.
  11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    сепак не можеш и насила да тераш врска понатаму со дечко што не го сакаш.отиди на тоа кафе ако сакаш,одлуката е само твоја.но тоа е предавство зад грб да му работиш на дечко ти,а можеби тој поима нема како се чувствуваш.

12. macula.93

macula.93 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    Штом тебе ти е здосадено раскини,барем нема да ти биде криво што со тој ќе отидеш на кафе :!: но не се надевај на ништо бидејќи ако тој така се испонашал а сега да те бара чудно е |( мислам не ти е жал што помислуваш да го извараш дечко ти,мислам не е малку 3 год. :?:

13. Andromaster

Andromaster Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    66
    ...седенка на два стола е само за лузери бе...

14. karma21

karma21 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Напоменав дека не сакам да го изневерам дечкоми и него до знаење му дадов.. Ја се двоумам дали воопшто да му овозможам средба со мене, ме влече нешто.. Не знам ни и ја шо да очекувам. Го прашав зошто беше толку упорен и ми вика дека коа ке почнел и сакал нешто одел до крај. :doh: :doh: :doh: ахх :P

15. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14

искрено твое си е што ќе направиш со оглед на целата ситуација како се чувствуваш размиссли најдобро, само доколку го одбереш вториот( оној кој работи во кафич) прво раскини му на дечко ти па потоа почни си со овој вториот оти нема позлобна работа според мене додека си до дечко ти да се гледаш со друг замисли тебе како би ти било многу е тоа ниска работа лично за мене и не го оправдувам тоа. биди си искрена најдобро знам дека е тешко ама подобро е така отколку да го лажеш тој што те сака кажи му запознав друг повеќе ми се допаѓа те ценам како личност не сакам да те лажам, не мора да останете најдобри другари секако дека ќе биде бесен и лут ама барем ќе знае дека и покрај се си го испочитувала до крај. зборувам нели доколку го одбереш вториот. размисли убаво :?:

16. cucka17

cucka17 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    ............осеќам некој немир во мене! у последно време се си мислам дека дечко ми ме вара!... како да откријам дали стварно е така?? :/ .

17. macula.93

macula.93 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    Обично ние женските кога предчувствуваме нешто такво испаѓа точно,знаеш женска интуиција |( но немора да значи,провери му го тел. за почеток ма да мислам дека ако несака да дознаеш нема да чува такво нешто во тел. или пак види на фб ако можеш,ако ништо нема тогаш провери самата-договори се со некоја другарка да му се јави и да се договорат да се видат(ко демек претходно се знаеле) :^) но се надевам дека не е така како што мислиш :wasntme:

18. cucka17

cucka17 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2

пази многу он на тие работи како телефон, ФБ... најлошото од се е шо сме од различни градови :/ ... ќе се пореметаам, вака никогаш не ми било... ако има нешто сакам шо поскоро да дознаам не сакам после да се каам за залудно поминатото време

19. macula.93

macula.93 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    Ништо само преостанува да му се јави некоја твоја другарка што не ја знае и да договори средба :!: но ако тоа не помогне секогаш можеш да се распрашаш во неговиот град за него и да видиш што ќе ти кажат..или во краен случај ако имаш некој од тој град што си блиска да му речеш да го пази некое време дечко ти :?: се надевам дека ти помогнав :)

20. cucka17

cucka17 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    се надевам дека ќе ми помогне и дека резултат ќе биде негативен.. ти благодарам многу :*