Здраво на сите имам еден проблем,потребна ми е вашата помош.Во врска сум скоро 3 месеци со дечко што е премногу мирен преубаво ми е со него го сакам на некој мој начин но сеуште не сум заљубена во него.Со него се е океј но пред два дена ме боцна дете што ми беше и сеуште ми е симпатија и тоа премногу го свигам а очигледно и тој мене.Почнавме да пишиме на фб тој ми напиша и многу убаво се понаша.Сакам да сум со него но незнам што да правам со дечко ми , но има и друг проблем брат му а овој ми е школски и беше и сеуште е заљубен во мене. Што да правам не сакам никој да е повреден.Имам 17 год дечко ми 20 а тој другиот 23. Ве молам помогнете ми .Фала
зошто да си во врска со некој што не го сакаш?остави го,не биди со него само затоа што е мирен и добар,верувај тоа не е доволно. Послушај си го срцето и разумот и биди со тој што сакаш да бидеш. друго незнам што би ти кажала
Јас навистина сакам да сум со тој што е 23г но од друга страна е неговиот брат кој е многу мирен и многу ме сака нема да ми е убаво пред него јас да уживам со брат сеуште ме сака многу.Доколку јас бидам со тој 23г ке бидам срекна но двајца ке бидат повредени, и плус тие се брака како ке се погледнат веке еднаш се имаат скарано поради мене ств незнам што да правам :/
Неубаво сватив,брат му на дечко ти те боцна и си пишувавте,овој 23 годишниов? Со него сакаш? Или некој друг сакаш?
дечко ми е 20 години. Тој шо го свигам навистина и сакам да сум со него е 23 а пак неговиот брат ме сака мене значи брат му на тој 23 годишниот. Како да постапам цело време пишам со овој 23 години шо е што ме боцна и ми напиша ептен ми се свиѓа како размислува како се однесува каков е воопшто, никогаш не сум се чуствувала вака убаво кога мислам на некој , првпат имам вакви силни чуства кон некој ... незнам како да постапам
браќа се овој шо го свигам многу 23 год и овој што ми е школски што ме сака. А дечко ми е тој 20 г што има
За дечко ти ќе ти речам да не си губиш залудно време ако не го сакаш,колку порано толку полесно и за двајцата. Бидејќи ако те сака,понатаму ќе му биде потешко ако му раскинеш. Што знам не е убаво да бидеш со него,а брат му те сака. Уствари заеби што те сака тој кога ти не го сакаш. Биди со тој што ти сакаш ! Само немој да направиш да се претепаат за тебе.
ок ок така кажи биди со тој што го сакаш и што сакаш ти да бидеш,убаво ти пишав погоре и истото ке ти го кажам не оди со некој за кого знаеш дека нема да се развијат чувттва и кога тогаш пак ке го оставиш,поубаво сега кога е уште рано и без размислување биди си со тој 23 годишен штом велиш дека најмногу ти се допаѓа,а за неговиот брат незнам што да кажам.Ептен е глупава ситуацијата ама друго решение нема.Освен да не бидеш со никој од нив
ви благодарам многу за искрените совети ке се потрудам до крајот на оваа недела да го решам овој проблем ке видам како ке се развиваа работите па ке ве известам
Јас мислам да си бидеш со тој ти што го сакаш, само прво види какви се неговите намери. Ти спомна дека БРАТ МУ те сака, а он? Прво тоа види, ако си се свиѓате обострано, нема место за мислење
значи да оставам повеке време да не превземам ништо да видам какв се неговите намери иако до сега видов дека е сериозен во врска со мене и додека сме биле излезени ке ме најде ке ме гушне јас бегав бидејќи не ми беше згодно . Благодарам мн ке оставам малку време да помине
Што би направиле ако разберете дека вашиот партнер ве изневерил пред 3 години, а моментално сте во прекрасна 5 годишна врска?
Па ако можеш да се помириш со тоа дека дечко ти те изневерил пред 3 години а сега си во убава врска биди со него.Ке го прашаш се што те интересира,ке поразговарате и ке ја затворите таа тема.Нема после на секоја мала караница да му го спомнуваш тоа.Затоа ти велам треба да сватиш самата дали искрено ке му го опростиш тоа. А ако неможеш и ако тоа продолжи да те измачува тогаш остави го,без разлика колку и да вие убава врската ти ке почнеш да се ладиш спрема него. И уште нешто,ако решиш да продолжиш со него нагласи му дека втора шанса нема да има. Сите сме живи луѓе и сите грешиме,но еднаш,втор пат е намерно... поздрав
значи вака...бевме скарани скоро една недела и тој уште вториот ден сакал да проба со друга но не се смувале само се бакнале во уста и пишувале на фб...што да правам? да бидам пофторно со него или не? ве молам за совет било па поминало..ако врската ви е прекрасна,остани со него
Ако си спремна да не му го вадиш тоа низ нос при секоја караница, тогаш остани со него. Во принцип знам дека жените не остануваат должни и не простуваат тек така. (Ако тоа не го знае, ќе си дознае).
значи вака...бевме скарани скоро една недела и тој уште вториот ден сакал да проба со друга но не се смувале само се бакнале во уста и пишувале на фб...што да правам? да бидам пофторно со него или не? ве молам за совет
Морам да лажам здраво ! Значи вака јас имам проблем така што заљубена сум во 3 години поголем од мене и за тоа знае само мојата најдобра другарка која не учи со мене а моите другарки кои учат со мене постојано ме задеваат и морам да ги лажам дека сакам мој врсник ве молам помош итно ми треба совет . Одамна го немам видено тој во кој сум заљубена па се плашам да не се заљубам во другиот
ke moze li nekoj mene da mi pomogne so nekoj sovet vaka: se zapoznav so eden tip na fb iiii eten ni trgna muabetot i kako se dopishuvavme pocnavme da svakame deka imame mn slicni razmisluvanja i stvari koi gi sakame pa taka si razmenivme i broevi i pocnavme i preku telefon da se slushame sekoj den eve i ushte se slushame ali jas kako da se podzaljubiv malku hmmmm iiiiiii posho tipot ne e od ovde trebashe da se sretneme ali nishto ne izleze iiiiii se plasham sto ponatamu kako da prodolzam??? dali treba da se nadevam i da ja iscekuvam taa sredba iii da se nadevam na vzaemna ljubov???? ili ednostavno da go batalam a epten mi e nekako ok tipot ali se plasham i od razocaruvanje [mod-kirilica:17otsfrz][/mod-kirilica:17otsfrz]