Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. KimKey

KimKey Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите имам еден проблем,потребна ми е вашата помош.Во врска сум скоро 3 месеци со дечко што е премногу мирен преубаво ми е со него го сакам на некој мој начин но сеуште не сум заљубена во него.Со него се е океј но пред два дена ме боцна дете што ми беше и сеуште ми е симпатија и тоа премногу го свигам а очигледно и тој мене.Почнавме да пишиме на фб тој ми напиша и многу убаво се понаша.Сакам да сум со него но незнам што да правам со дечко ми , но има и друг проблем брат му а овој ми е школски и беше и сеуште е заљубен во мене. Што да правам не сакам никој да е повреден.Имам 17 год дечко ми 20 а тој другиот 23. Ве молам помогнете ми .Фала

2. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    зошто да си во врска со некој што не го сакаш?остави го,не биди со него само затоа што е мирен и добар,верувај тоа не е доволно.
    Послушај си го срцето и разумот и биди со тој што сакаш да бидеш.
    друго незнам што би ти кажала

3. KimKey

KimKey Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Јас навистина сакам да сум со тој што е 23г но од друга страна е неговиот брат кој е многу мирен и многу ме сака нема да ми е убаво пред него јас да уживам со брат сеуште ме сака многу.Доколку јас бидам со тој 23г ке бидам срекна но двајца ке бидат повредени, и плус тие се брака како ке се погледнат веке еднаш се имаат скарано поради мене ств незнам што да правам :/

4. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Неубаво сватив,брат му на дечко ти те боцна и си пишувавте,овој 23 годишниов? Со него сакаш? Или некој друг сакаш?

5. KimKey

KimKey Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    дечко ми е 20 години. Тој шо го свигам навистина и сакам да сум со него е 23 а пак неговиот брат ме сака мене значи брат му на тој 23 годишниот. Како да постапам цело време пишам со овој 23 години шо е што ме боцна и ми напиша ептен ми се свиѓа како размислува како се однесува каков е воопшто, никогаш не сум се чуствувала вака убаво кога мислам на некој , првпат имам вакви силни чуства кон некој ... незнам како да постапам

6. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    чекај малку сите ке не збуниш :D
    3 момци се во прашање тука?

7. KimKey

KimKey Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    браќа се овој шо го свигам многу 23 год и овој што ми е школски што ме сака. А дечко ми е тој 20 г што има

8. KimKey

KimKey Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    тројца се од кои едниот ми е дечко, другиот го свигам а третиот мене ме свиѓа т.е ме сака :D :D

9. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    За дечко ти ќе ти речам да не си губиш залудно време ако не го сакаш,колку порано толку полесно и за двајцата. Бидејќи ако те сака,понатаму ќе му биде потешко ако му раскинеш.

Што знам не е убаво да бидеш со него,а брат му те сака. :?:
    Уствари заеби што те сака тој кога ти не го сакаш. :lol: Биди со тој што ти сакаш !
    Само немој да направиш да се претепаат за тебе. :)

10. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    ок ок така кажи :)
    биди со тој што го сакаш и што сакаш ти да бидеш,убаво ти пишав погоре и истото ке ти го кажам
    не оди со некој за кого знаеш дека нема да се развијат чувттва и кога тогаш пак ке го оставиш,поубаво сега кога е уште рано
    и без размислување биди си со тој 23 годишен штом велиш дека најмногу ти се допаѓа,а за неговиот брат незнам што да кажам.Ептен е глупава ситуацијата ама друго решение нема.Освен да не бидеш со никој од нив

11. KimKey

KimKey Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    ви благодарам многу за искрените совети ке се потрудам до крајот на оваа недела да го решам овој проблем ке видам како ке се развиваа работите па ке ве известам :*

На Christina.A му/ѝ се допаѓа ова.
  12. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас мислам да си бидеш со тој ти што го сакаш, само :!: прво види какви се неговите намери. Ти спомна дека БРАТ МУ те сака, а он? Прво тоа види, ако си се свиѓате обострано, нема место за мислење :)

На KimKey му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KimKey

KimKey Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    значи да оставам повеке време да не превземам ништо да видам какв се неговите намери иако до сега видов дека е сериозен во врска со мене и додека сме биле излезени ке ме најде ке ме гушне јас бегав бидејќи не ми беше згодно . Благодарам мн ке оставам малку време да помине :*

14. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Што би направиле ако разберете дека вашиот партнер ве изневерил пред 3 години, а моментално сте во прекрасна 5 годишна врска?

15. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Па ако можеш да се помириш со тоа дека дечко ти те изневерил пред 3 години а сега си во убава врска биди со него.Ке го прашаш се што те интересира,ке поразговарате и ке ја затворите таа тема.Нема после на секоја мала караница да му го спомнуваш тоа.Затоа ти велам треба да сватиш самата дали искрено ке му го опростиш тоа.
    А ако неможеш и ако тоа продолжи да те измачува тогаш остави го,без разлика колку и да вие убава врската ти ке почнеш да се ладиш спрема него.
    И уште нешто,ако решиш да продолжиш со него нагласи му дека втора шанса нема да има.
    Сите сме живи луѓе и сите грешиме,но еднаш,втор пат е намерно...
    поздрав :)

16. marissa12

marissa12 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    значи вака...бевме скарани скоро една недела и тој уште вториот ден сакал да проба со друга но не се смувале само се бакнале во уста и пишувале на фб...што да правам? да бидам пофторно со него или не? ве молам за совет :?:
    било па поминало..ако врската ви е прекрасна,остани со него :)

17. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Ако си спремна да не му го вадиш тоа низ нос при секоја караница, тогаш остани со него. Во принцип знам дека жените не остануваат должни и не простуваат тек така. (Ако тоа не го знае, ќе си дознае).

18. marissa12

marissa12 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    значи вака...бевме скарани скоро една недела и тој уште вториот ден сакал да проба со друга но не се смувале само се бакнале во уста и пишувале на фб...што да правам? да бидам пофторно со него или не? ве молам за совет :?:

19. Monufche

Monufche Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Морам да лажам

здраво ! Значи вака јас имам проблем така што заљубена сум во 3 години поголем од мене и за тоа знае само мојата најдобра другарка која не учи со мене а моите другарки кои учат со мене постојано ме задеваат и морам да ги лажам дека сакам мој врсник ве молам помош итно ми треба совет . Одамна го немам видено тој во кој сум заљубена па се плашам да не се заљубам во другиот :(

20. koko8888

koko8888 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    ke moze li nekoj mene da mi pomogne so nekoj sovet vaka: se zapoznav so eden tip na fb iiii eten ni trgna muabetot i kako se dopishuvavme pocnavme da svakame deka imame mn slicni razmisluvanja i stvari koi gi sakame pa taka si razmenivme i broevi i pocnavme i preku telefon da se slushame sekoj den eve i ushte se slushame ali jas kako da se podzaljubiv malku hmmmm :tmi: :$ iiiiiii posho tipot ne e od ovde trebashe da se sretneme ali nishto ne izleze iiiiii se plasham sto ponatamu kako da prodolzam??? dali treba da se nadevam i da ja iscekuvam taa sredba iii da se nadevam na vzaemna ljubov???? :sweat: ili ednostavno da go batalam a epten mi e nekako ok tipot ali se plasham i od razocaruvanje :sweat:
    [mod-kirilica:17otsfrz][/mod-kirilica:17otsfrz]