Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9

За борење се борам.. но секогаш ме стопира мојата гордост :(

2. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Зошто дали се чувствуваш понижено ? голташ гордост? или ти е тешко поради претходниот дечко?
    ако мислиш дека губиш од гордоста со сегашниот подобри ги односите , секоја девојка некогаш губи од својата гордост но тоа треба да е за вистинска цел :) :hai:

На little-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Се гледаме повеќе од една година ама дечково патетњакович несака врска.Го прашувам зошто и така се гледаме долго време зошто да не бидеме у врска,па несакам обврски ц ц ц,па ја обврска ли ќе ти бидам,куче што мораш да го храни и вода да му даваш :@ Мене стварно ми е убаво со него,претпоставувам и на него исто ама неможам веќе вака незнам на што сум......Инаку он ми кажува дека ме сака(не му верувам баш ама ај) ако веќе сакаш некого зошто да не бидеш со него.И најважното пред некое време запознав друг малку посериозен ,постар се фатив со него и кога почна овој што ти е ти не си нормална,како може да бидеш со него,разбери дека со кого и да бидеш јас и ти ќе се гледаме :) и така додека идев со другиот се гледав и со овој и после морав да раскинам со дечкото се надевав дека ќе се смени ама ништо.Знам дека можеби и во мене е проблемот да му кажам веќе несакам да се гледам со тебе и крај ама неможам слаба сум на него на се друго можам да ставам крај инат сум ко магаре на мост ако сакам нешто мора да биде по мое ама кога се работи за него неможам,мн пати сум кажала така не,веќе не,крај ама пак он ќе се јави па се од почеток и така година ипол се исто :( уф уморна сум.Ваше мислење?

4. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.454
    Зошто дозволуваш некој кој не сака ниту да е во врска со тебе да ти ги диктира љубовните планови? Немој да ме сватиш погрешно или да се навредиш немам таква намера, но дечкото со кого се муваш очигледно не те гледа за озбилно, туку му доаѓаш како провод, да не кажам зезање, зошто инаку не би сакал да биде во врска со тебе. Знае дека може да те има кога и да посака, прави што сака, па така за брзо време ке те откачи и тој ке биде што ке ти го сврти грбот, наместо ти да бидеш таа која ке му покаже каде му е местото, бидејки тој заслужил уште од моментот откако ти кажал дека несака врска со тебе. Немој да се потценуваш, не биди глупа и наивна такви како него ги има многу само чекаат плен со кој ке може да се играат. Остави го, не губиш многу мислам колку можеш да изгубиш со тип кој не сака врска со тебе...Како си можела да го оставиш дечкото, посебно после муабетот ке видиш ти пак ке бидеш со мене? Ц ц ц ај тој што изигрува демек некој фраер, а се соменвам дека е...ама ти треба да држиш до себе малку, а не да дозволуваш да си игра со тебе.

5. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Не,нема зошто да се навредам побарав мислење и добив благодарам :)

6. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    Се надевам дека некој ке ми даде некое мислење. За 1ви мај би требала да одам со дечко ми и уште еден пар во едно село во викендица. Мегутоа мајка ми не ми дозволува да пренокам таму, а не е баш близу за да се вракаме повторно дома. СО овие зборови мајка ми ми се обрати: Не ме ни праша што мислам, дали е исправно да одиш таму и да спиеш со него? Немаш дозвола од мене да одиш но ако си решила оди, но кога ке се вратите подобро оди и да живееш со него. Навистина многу се изнервирав поради тоа што можеби и не размислував како она ке реагира на тоа но сепак 20 години имам не очекував. До сега нема преспивано ни кај дечко, немам ни со дечко одено сама на одмор или со некои др парови заедно... И што сега да направам јас. Веке се договорив, а од друга страна дома со мајка ми проблем што не ми дозволува.. што треба сега да направам? Да предложам во последен ден да одиме негде поблизу, да можеме да се вратиме??! Од моја страна не гледам грешка да отидам и да преспијам една вечер, но со знаење дека мајка ми не ми дозволува само на тоа ке мислам и нема ни да си поминам убаво кога знам што мисли таа за тоа :| Ве молам за помош и некое мислење, стварно не знам што да направам??? :(

7. Ketrin.Moon

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Веројатно мајка ти нема доверба во тебе, или пак се плаши за тебе а јас искрено не гледам ништо лошо доволно си возрасна да би спиела во викендичка немаш 17 години,свесна си ,со 20 зрело се размислува . А и она малку претерала ( можеш да живееш со него после ). Ако не можеш да ја убедиш да те пушти подобро не ни тргај цело време ќе ти се врти тоа во мислите ...нема да бидеш опуштена, збори со дечко ти и другиот пар па може ќе се согласат да промените локација.И во иднина пробај да добиеш поголема доверба во мајка ти :) не ја обвинувам но ти си голема веќе

На female.3 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Верувај тоа е нормално. (ама не и тоа да живееш кај него после тоа) Таа се грижи затоа вели така. Јас сум била на одмор со дечко и сето тоа, а пак кога ќе спомнам еве конкретно за 1ви мај дека ќе преноќиме во една викендичка сепак започнува со делењето совети :D и правење кисели фаци :envy: .. не се лути седни и разговарај со неа. можеби ќе ти дозволи , направете си отворен муабет.. Сепак тие мислат само за наше добро :*

На female.3 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Искрено мене ова воопшто не ми е нормално... Па 20 години си, забраните и уцените би требало веке да се завршени, кога те воспитувале ти правеле така, сега веке си зрела и нема потреба од понатамошни воспитни мерки.. Што мисли дека ке постигне со тоа што ке ти забрани ? И според неа што би требало, првата вечер кога ке спиеш со него да ви биде всушност првата брачна ноќ? Би можела да започнеш со неа разговор дека не сме веке 18 век и дека би било океј ако за овој празник преспиеш со него... И дека всушност воопшто не е во ред така да те команда со забрани и дозволи на тие години.. Ти треба сама да одлучуваш што ке правиш и сама да си ги сносуваш последиците.. А и на крај, па не одиш ваљда да се дрогираш или да крадеш па толку да ти бере гајле да не направиш грешка... Обичен мај е, едно пренокување, возрасни зрели особи... Нема воопшто логика, мислам дека со разговор би можела да ја разубедиш дека со тоа ти прави само проблем..

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lilybeth

lilybeth Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    Го прочитав сите постови и гледам сега како да сакаш цело време да кажеш ти си имала хирови он трпел , чекај малку бе што има дечко , зафатен , во 4 годишна врска да става лајкови на други? па секако дека ке ти смета ако е со тебе што има да се пушта по фб на други и чим имал време да честита роденден имал време и да ти се јави , он одма со она познатото ајде за тоа ке кренеш ли војна , па ако те почитува нема да прави работи што знае дека ти сметаат , башка е незрело за едно нешто кога ке се напраи муабет да се повторува истата грешка , мислам извини ако мислиш нешто намерно дека зборам , ама јас во неколку наврати се препознав во твојата ситуација , не беше у прашање толку долга врска ама као со мене повише дома сакал да седи и гледам дека и ти имаш сомнеж дека сексот ве држи и не се замара многу као ако ти е ок идеме ако не прекинуваме , мене овдека ми мириса како да му се здосадено и да се оладил , од искуство кога нема да е спремен на компромис ми изгледа како да сака да те навлече ти да направиш нешто прва , да раскинеш и после да иде она као ти си крива ја сакав ама ете ау,знам дека е многу тешко и скоро невозможно да ги разгледаш работите од друг агол и да размислиш од страна на тоа дека сака да ја префрли топката на тебе , бидејки нели си заљубена , ама баарем пробај :) Може и ја грешам дека еднаш сум се изгорела па мислам се мора исто да биде :)

11. letaa

letaa Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    POMOSS FEMINKI....... ITNO E STVARNO,,,,
    Sakam da se ubijam sakam veke da ne postoamm,de4ko mi ic ne mi veruva se skaravme i ne mi zborii. za sekoja sitnica se karame i ic ic ne i veruva. Sakam go i nemozam bes nego on mi e se, ama saka se da e po negovo, sekogas e so drugarite skoro nikogas nema vreme za mene. sakam da se smirime te sa mu zvonam isklucen telefon ima.. sigurno spie nz so da pravam.. pomognete mu ve molam
    [mod-kirilica:8hah1iks][/mod-kirilica:8hah1iks]

12. biljan4e-bileto

biljan4e-bileto Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    4
    ајде девојќи напомош ако можжжжж хехехех :rofl: :D :) ;) :P
    сега сфиѓам ноф и тој многу убав галениче е многу сакат онака да си легниме да си се чешкаме хехе многу е маѕа и јас го сакам АРНО тој не е от мојот град туку от таму куманово таму некаде и арно така.. и тој не се вклучува на фејзбук. јас го чекам гинам пред компјутеро от него абер нема му ѕвонам на телефон не дига само ретко се слушаме шо да прам да го подберам почесто да влага? :devil: :^) :$ :!: :sweat:

на фб да влага почесто

13. Ketrin.Moon

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    :rofl: последново..
    Е Билјан4е па мислам дечкото не е за некои посебни обврски веројатно саму му се допаѓаш,па не е многу упорен , е сега тоа што живеете во различни градови ништо мала си за да патуваш ваму- таму.Остави нека тече се по свој тек,сигурно не можеш да го врзеш за компјутер ако не сака ако мислиш дека можеш да влијаеш да се пушта почесто пробај кажи му дека сакаш да се допишувате па види што ќе рече.

14. Ketrin.Moon

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Не ни кажа колку години имате ?дали има причина за недоверба -нешто во позадина ? колку години сте заедно? ;) полека па ти ама испаничи , разговор само , кажи дека нема причина за недоверба,кога ќе стане јави му се да се видите кога ќе можете и се во очи разговор :) кажи си се што ти смета ама обавезно како нема никогаш време за тебе а за другари има ?!Постави криетериуми и кажи му ги.

15. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Ако го сакаш, ако толку неможеш да раскинеш, земи ја контролата во свои раце... Како тој може да љубомори на се и сешто, така и ти можеш... Ако он излегува толку со другари, и ти можеш да излеваш со другарки, а и со другари ! Па од каде знаеш дали тој е само со машки, а ако не сака да излегуваш ти и со машки, нека излегувате заедно.. И зошто се нервираш на тие негови испади за недоверба, што тој ке те прави курва па за секој трет ке сомнева дека имаш нешто со него... Тоа е и навредливо на некој начин. Кога ке свати дека не му успева тоа да те малтретира кога ке посака, и кога ке види како е од другата страна, мислам дека ке се присвести малку и ке види што всушност правел.. Е во тој момент, ти си поставуваш правила... ;)

16. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Имам пишано дека имам дечко постар и имавме проблеми шо имавме ама решивме,сега имам друг проблем :( .
    Со него сум во врска 1 година и 1 месец,работата е што моите не ми даваат да имам дечко а знаат за него незнам од каде,и ми забрануваат,јас негирам ама не ми веруваат,ми зборат неможе ти дечко да имаш мала си,кој е тој каков е,наркоман да не е незнам што.. ама работата е што јас и да кажам дома уште полошо,ке ме избркаат од дома.. ;( несакам да му раскинам ама несакам ни дома проблеми,моите се многу постари,таткоми има 58,а мајками 51/2 .. имам брат поголем ама не сум во добри односи со него,неможам ништо да му кажам се ме издава.. цело време се карам со мајками за се,прво несакаа утре за 1 мај да ме пуштат па ај некако ме пуштија,ништо не ми дозволуваат,излез имам до 11/11ипол најкасно! многу строго ме држат,ми се плаче.. ми кажува класната(дека класната знае за се и за мене и за дечкоми) ја прашувал таткоми кога имавме родителска дали сум имала дечко и класната рекла дека незнае се правела на 3ипол,и му кажувам сега на таткоми што си се распрашувал бе ти,и ми вика не сум се распрашувал,а ти имаш дечко? и му викам не! и ми вика а кој е тој и тој од таму и таму (да не кажувам сега информации) и му викам кој бе? од кај знам јас нема врска појма немам! ( се вадам пак пред моите) и ми вика не се секирај,ние како што дознавме,ке дознаеме уште ама кога ке те дознаам,затоа што ме лажеш и затоа што е поголем тогаш држ му се! ама онака злобно и страшно ми го кажа тоа и ми се закани.. плачам и се нервирам веќе,ни мене не ми се лаже бе девојки една година ама што да правам! да ме разбираа родителите и да беа совреме со генерацииве се ке знаеа! ама подобро е да им кажам па да ми забранат се и да ме претепаат? (затоа што таткоми и ме тепа кога ке ми се изнервира) и со психијатар,и со психолог,и со педагог,и со класна,и со многу луѓе имам зборено ми викаат кажи им! Ама они незнаат како ми е дома и какви се моите кон мене,никогаш не сум била блиска со нив затоа што они си поставувале како граница и не сум можела ништо да им кажам,за се кријам,за се лажам ни јас неможам веќе и мене ми е преку глава.. ама се плашам,многу се плашам од последиците,јас не гледам ништо лошо да се има дечко,и не е ни наркоман ни пијаница ни ништо,човек на место е,а мајками ми има зборено: каков дечко ма,да не ке се мажиш ти,ке ти се здосади од машки,ке те искористат незнам што ова она... НЕЗНАМ ВЕЌЕ САКАМ ДА УМРАМ !!! :@ ;( ;( ;( Јас дефинитивно сега ке седнам на тараса и ке се фрлам и ке умрам,и крај,толку од мене,јас вака неможам да живеам,и не само за дечко туку за се ме држат строго,немам слобода,немам слобода да излезам,немам слобода да видам што е добро што е лошо,ме ограничуваат во мислењата,ми ги наметнуваат нивните мислења за да мислам јас како они што мислат,АМА ЈАС НЕСАКАМ ДА БИДАМ ЛОШ ЧОВЕК КАКО МАЈКАМИ И ТАТКОМИ СО НИВНИОТ РАСИПАН БРАК ШТО ТАТКОМИ ПИЕШЕ ПОРАНО И ЈА ТЕПАШЕ И МАЈКАМИ И МЕНЕ! С А К А М Д А С У М С Р Е Ќ Н А !!! ;( ;(

17. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    Драга, никако не посегнувај по животот, не знам колку години имаш, но сепак тоа е најлесен начин за се.. поентата на животот е да се спротиставиш и да прејдеш преку сите предизвици на животот, секој живот е со проблеми за кои не ни знаеме дека постојат, таман работа сите да се убивавме.. и јас сум имала премногу проблеми па сепак успеав да ги совладам сите без да запаѓам под лоши мисли.. би те излажала ако ти кажам дека знам како ти е, бидејќи не сум била никогаш во положба во која што си ти сега, но можам да ти кажам дека не треба одма да почнеш со негативни мисли.. нормално дека е така со постари родители, тие сеуште живеат во "нивно" време, но сепак пробај да не се нервираш, не мисли на тоа и покрај притисокот кој ти го вршат.. тешко е, но мора да успееш, за неколку години ќе бидеш самостојна личност, не вреди да си го прекинеш животот сега и да се откажеш од уживањата во него кои допрва следуваат.. не секогаш ќе бидеш под влијанието на твоите родители, само гледај да бидеш силна покрај се, со време се ќе се среди. Поздрав до тебе и се надевам ќе успееш да ме послушаш и да бидеш силна.. ова е само период кој ќе го надминеш за некое време!!

18. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Фала многу на советот,незнам дали ке издржам и дали ке го надминам ова,како да нема решение,незнам што да правам.. инаку имам 17 години,таткоми ми има кажано додека си под мој кров ке биде како што јас ке кажам и додека не завршиш факултет.. ;( сепак фала..

19. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    млада си, без нервози.. се дошло - се ќе помине.. цел живот имаш пред тебе, уживај во него!!

20. Liebe.Love

Liebe.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    24
    Не знам што се случи

Се запознав со едно момче на игра на интернет, а тој веднаш с вљубил во мене. Јас имав дечко, кој се караше со сите мои машки другари. Се закара и со него, а најлошото е тоа што и мене ме натера да се испокарам со него, а тој душичка, којзнае колку сум го повредила...
    Дечко ми ми раскина. Потоа, постојано мислев на душичката (од играта), ми беше страв дека доколку прозборам со него ќе ме игнорира, но дојде пресудното. Сестра ми пушти една песна која многу ме потсети на него и почнав да плачам, во солзи, целата расплакана, го додадов на ФБ. Тој секако, не реагираше веднаш "те сакам", ова, она..туку беше ладен. Јас му кажав дека многу се каам што се искарав со него заради оној глупак, и дека сфатив всушност, колку ми значел и колку го сакам. Тој ми рече имаш шанси, но имам девојка. Таа реченица ме пресече, но бев во ред, се однесував како да ми е мило, а во себе умирав. После некое време, дознав дека раскинал со девојката, и врти, сучи се гледавме на Skype. Се гледаше дека ме сака, ми се смешкаше, велеше дека ме сака, јас уште повеќе се вљубив. Утредента не знам што биднало какво биднало, но ми рече дека згрешил, дека ме повредил, бла бла, ќе си фател девојка, бидејќи му било жал дека нема да ме види. Сега, не знам како се случила таа ненадејна промена...како да дознаам дали уште ме сака? ;( ;( ;( ;( ;(