Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    Не знам што се случи

се можам да замислам,но со кој памет се заљуби во момче кого никогаш во животот не си го видела лично :^) ?прости ми,но тоа може да е заљубеност но не и љубов :!: .и дотаму дојде работата за да раскинеш со дечко ти,кој притоа го нарекуваш глупак?а притоа овој си имал женска а тебе ти давал лажна надеж...
    ситуацијата е :o .среди си ги мислите,тоа е само виртуелен лик,живеј си го животот во реалноста.добронамерен совет ти давам

2. Liebe.Love

Liebe.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    24
    Не знам што се случи

Не знам ниту јас што ми се случи...ама затоа што го нареков глупак има причина, не може тој да се меша во сите работи во мојот живот, ме откачи три пати по ред секогаш кога ќе имаше прилика, а сеа овој што го викаш виртуелен..не знам, стварно, главата ми пука, и те молам да не ми велиш со кој памет, срцето не бира :^)

3. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    душо знам оти бира срцето и моето срце е предавничко :devil: .збунета си ,но да си вљубена не е можно зашто во живо не си го видела никогаш...можеби си опседната со него,како и да е ако дечко ти те откачувал тоа не е љубов ниту нормална врска.него сигурно тргни го од твојот живот,не те заслужува и малку му е што си го нарекла глупак :!:
    дај си време да размислиш што сакаш и кој вреди да му дадеш шанса.се надевам не те навредив со ништо.поздрав :hai:

4. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    оф леле..:( МЕ ИЗНЕВЕРИ!! ;( ;( мојот дечко ме изневери после 5 годиниврска(Атоа се сличило пред 3 месеци ) многу ми е тешко кчувствувам голема празнина .Му најдов слики на тел како се гушка со друго девојче,негов другар го сликал без да знае и јас случајно ги видов ,кога го прашав која е таа сто правеле тој ми се кнеше дека ме нема изневереноНО, не ми одрекуваше кога го прашав дали и се пуштал,само траеше и плакаше :( ми се скрчи се селиот сон што го створивме заедно целиот живот ми се сруши цела нок плакавме заедно ама што фајде кога неможам да ја отргнам таа слика од главата незнам што да правам незнам што да му казам скршена сум ... ;( ;( ми вели ти не заслужуваш да плакаш ама јас неможам да живем ако ме оставиш, несака ни да слушне да се разделиме.не верувам ни на зборовите ни на солзите .јас неможев да забележам ништо чудно кај него само последниве2 -3 месеци не излегуваме никаде цело време бевме заедно не сакаше да одиме ни на кафе некаде ниту пак да излеземе викендот цело време ми велеше дека е уморен не сака да го бутаат по кафичите и кога и да се налутев или развикав за нешто секогаш ме смуруваше како да чувствуваше грижа на совест сега го свакам тоа.ве молам феминки дај те ми некој совет ке полудам душата ми се кине солзите неможам да ги сопрам ;( ;(

5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Можам да замислам колку ти е тешко дај си неколку дена изспачисе избистрисиго паметот рамисли без да го гледаш него и без да влијај со глупавите приказни на тебе...
    Што бараш од човек кога наместо за брак после 5 години тој посегнува по неверство?па сега плачел цмизрел ах драга зарем веруваш во неговите солзи по 5 годишна врска таа врска требало него да му е света а не да ти забива нож во грб, и со кој памет ги чувал сликите не ми е јасно ај направил што направил,мене тоа што ги чувал сликите повеќе би ме болело,тој има грижа на совест?те молам сакамте не ме засмејувај ниту еден што изневерува нема грижа на совест SE DODEKA NE GO FATAT дека изневерил затоа те молам немој да бидиш наивна и да ти ги мачка очите со вакви глупости,твој живот твое право но од искуство ти кажувам дека после неверство врската повеќе никогаш нема да биди иста секогаш ќе има недоверба и сомнежот ќе те убива за жал но за тоа требало дечкото да мисли пред да те изневери...како и да е ти посакувам среќа

6. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    знам дека веке нема да биде ништо исто ама многу го сакам незнам дали ке можам да му простам многе е тешко и да му простам како ке ми биде кога ке излезе со другарите секогас таа слика ке ми биде очите офф а толку планови имавме заедно неможам да верувам се стана пепел :( :(

7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Скамте потполно те разбирам бидејќи сум била во иста ситуација и сигурна сум дека 95%од жените биле во ваква ситуација барем еднаш во животот изневерени,но за жал така е мажите такви се му здосадува врската си се пуштаат во нова авантура без никаква грижа на совест и без размислување дека ќе повредат некој,ако му простиш нема да има ден а да не помислиш дали сега се слуша со неа пак дали ја иамвидено дали таја му има пуштено порака дали тој му врати и во најлош случај дали пак се имат видено,нема да има ден кога нема да го помислиш тоа сомнежот како што ти кажав ќе те убива,и не тие гаранција дека нема повторно да се види со неа и самите си велат OVAA KOGA MI PROSTI EDNAS KE PROSTI USTE EDNAS,безобразни се знам но све можиш да очекуваш од некој што те изневерил букавално све,ако сакаш да живејш ваков живот простиму ама нема ни ти повеќе да го гледаш со исти очи и тоа ќе те боли уште повеќе за жал овие работи се такви,е ми е јасно зошто не размислуваш за тебе како понатаму туку за него тоа не ми е јасно,овај човек TE IZNEVERI беше со друга жена,не заслужва да мислиш на него што ќе прави понатму бедно е тоа тој што ти го направил уште од страт размислуваш да му попуштиш,а зошто?не вреди SAKAMTE и да му простиш ќе видиш дека нема да вреди...

8. xgirllove

xgirllove Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Сте биле ли некогаш во дилема ?
    Сакам да добијам ваше мислење... Има еден тип со кој се знаеме веќе 3-4 години, отсекогаш имало нешто помеѓу нас што не' привлекувало, некои симпатии и сл.. комунициравме другарски се до Нова година, или поточно ја прославивме со различни друштва се додека не се сретнавме во диско и ми се пушташе на некој начин, потоа ми се јави и цела вечер ја поминавме заедно.. е потоа незнам шо се случи онака безвезе заради мислење на некој негов другар престанавме да се гледаме.. после два месеци јас почнав да се гледам со друг тип, мислев дека така ке можам да го заборавам ама не успеав ете ме пред една недела му кажав дека повеќе не сакам да се гледаме. Секогаш се навраќам кај личноста од минатото, многу го сакам и сеуште комуницираме.. и двајцата сакаме да бидеме заедно ама ете не знам поради кога причина не сме.. од друга страна со тој шо се гледав после него значи кога е со мене не осеќам ништо за него дури ми е досаден, а за ова време додека не сум со него љубоморам кога е опкружен со други и слично...

9. Srce01

Srce01 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    23
    Не ми посветува доволно време ... Што да направаам за да му го свртам вниманието ?

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lale5

Lale5 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Имам еден проблем...
    Имам дечко 3 години сме заедно...но има еден што мн ме привлекува и он има женска :^) пошто сме на ист фах цел ден го поминуваме заедно.
    и Вчера ми кажа дека сака да има нешто мегу нас, а јас незнам што да правам :/

11. stefanovska20

stefanovska20 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво нова сум на форумов и имам еден проблем
    Смирена сум со бившиот одевме скоро една година, се смиривме и пак сме заедно неколку месецо дури и планираме заедничка иднина но пред некое време видов еден дечко од кој што станав зависна се слушаме и јас му се свиѓам значи се привклекуваме по цела нок пишуваме се слушаме и дури требаше да се видеме но секогаш пред да се видемде јас најдам некоја причина да го откажам состанокот бидејки знам дека после тоа ке имам грижа на совеста и нешто од внатре ке ме тера да му кажам на дечкоми дека сум го изневерила а осеќкам дека многу повеке од симпатија осеќкам кон овој другиот дечко ве молам за совет што да правам знам секогаш ке ми остане пуста желба несакам да се кајам и ако излезам еден пат со него но и ако се омажам несакам да се кајам што несум била со нега ве молам за совет иначе дечкоми не е тука во странствое .

12. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    најпрво здравo на тебе сакам те.те разбирам како ти е,и верувам дека сега си збунета и скрешена.нема никакво оправдание за неверство.солзите му се лажни а тоа дека не можел да живее без тебе му е уште полажно.машко е машко ,секогаш знаат како да уништат нешто убаво ]:) .сега биди цврста и никако не го барај ниту разговарај.стави крај ,колку и да ти е тешко сега,ќе преболиш.не е единтвен,и знам што и да кажеме тука нема да те утешиме.но требало да мисли на тебе и твојата љубов пред да го стори тоа сега е доцна.исплачи се викај ако треба само не ја држи болката во себе :hug:

13. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    A што ако овој вториот е тој вистинскиот само се појавил малце покасно?
    Па нас ни е лесно да ти кажеме било што,размисли само дека можно е дечко ти да дознае,ако си подготвена на тој ризик изневери го.Размисли само дека после тоа можно е да имаш грижа на совест и како ќе се носиш со неа.

14. Gontier16

Gontier16 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Со дечко ми сме во врска 2 години и во последно време е ужасно. На почетокот на врската јас го изневерив и тој дозна но успеа некако да ми прости, се беше ок се до Октомври тогаш ми раскина. Пробав да се смириме ама не одеше и го оставив пошто тој така посака. Вечерта на нова година се смиривме и еден месец беше супер супер се понашаше со мене после почна со тие негови љубоморни испади се лути за се и сешто сега не сме излезени цел месец одвај и на телефон се слушаме и искрено кажано не знам уште колку долго можам да го трпам ова. Се држи на стара слава дека прекрасно дете беше и прекрасно се понашаше со мене ама не знам сега што да направам за да се вратиме на тоа што бевме... Помош :worried: :| :( ;(

15. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Еднаш скршено па лепено |( зошто? бидејќи тој ја изгубил довербата во тебе?зошто? зошто си го изневерила! Сега знаеш дека се е последица од тоа .Помош!каква? што да направиш да ти верува и се да биде океј? :| тој длабоко во себе не ти простил , биди искрена кажи му како се чувствуваш и дека сакаш да надминете некои нешта , ако тој воопшто сака и може ќе успеете.Извини малку се исфрустрирав , лоша ти била постапката ;)бори се ако сакаш труди се...времето ќе покаже

16. Gontier16

Gontier16 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Ама не можам да го трпам ова од негова страна затоа што ни тој не е цвеќе за мирисање.. Пред неколку месеци видов муабет што го има направено со едно девојче што јас буквално неможам да го сварам најголема к**ва во градов е и пред да се фатиме тие беа мн блиски пријатели и се одалечи заради мене и имаше пишано за фаштање дека ја сака дека сака да бидат заедно и ред др работи и кога го прашав рече јас не го имам пишано па се се искомплицира а и имам трпено и уште неколку глупости од негова страна што му се простени од моја страна заради тоа на почетокот и сега сум во ситуација каде што мислам дека ќе се мрднам.... сваќам дека го повредив ама се си има своа граница и тој скоро ја премина :(

17. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Така јасно ..сакам да кажам нема рамнотежа,лошо..препукувања од сите страни.
    и ти си трпела велиш..и тоа не е убаво. :(
    Собери се малку седни го очи во очи на разговор и прашај си дали сака да бидете заедно ќе добиеш одговор и на чисто ќе си , ако рече да ќе се бориш ,ќе се трудите ,можеби е само лоша фаза. :)

18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Дај му до знаење на дечкото дека не ти посветува доволно внимание,направи прво муабет, почекај.. доколку не се промени ништо смени го и ти твојот начин на однесување,не му обрнувај внимание,буквално остај се на него, покажи му дека си силна и дека неможе да право со тебе како сака.Покажи заби на време бидејќи подоцна ќе биде потешко за тебе. Ако дечкото те сака и му значиш ќе примети и сфати дека и ти го менуваш своето однесување, ако не ти рече ништо, можеби не е веќе толку заинтересиран, можеби се оладил,или има нешто сосема трето..

На Srce01 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ако навистина имаш 17 години само , не свакам зошто толку време и енергија трошиш на тој што си го изневерила-и тој не бил цвекенце за мирисање-ретко кое машко простува неверство, ама ако навистина те сака ке го надмине тоа-само искрен разговор :!:

20. butterflyX

butterflyX Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Devojki bas sum vo dilema.. :/
    pred edna godina dena se zapoznav so eden decko preku drugari...i pocnavme da se gledame ...mi se javuvase i me opsipuvase so slatki poraki i sl..nesto na koe ne bev naviknata no so zadovolstvo go prifativ...sepak koja devojka ne saka vnimanie i romantika..taka bese 2-3 meseci..potoa pocna da go snemuva...se pomalku se gledavme, a vrskata ziveese na telefonski povici...sekogas koga ke go prasav sto se slucuva, zosto taaka se odnesuva ladno, kako da nema devojka, dali ima problem i sl..odgovarase deka nema nisto deka jas si zamisluvam..(a site go primetuvaa negovoto izgubeno odnesuvanje).ama mojata prokleta intuicija mi kazuvase mn poveke ...noki ne spiev od razmisluvanje sto moze da bide...pocnavme pocesto da se karame koga edna vecer mi rece deka treba da razgovarame za nasiot status.. WTF? kakov status posle 8 meseci? ( tolku napravivme koga dojde vreme za statusot ) ...togas mi prizna deka imal bolno raskinuvanje, deka seuste misli na bivsata, deka JA SAKA I NE MOZE DA JA PREBOLI...se osekav kako udrena so cekan...ne znaev koj kraj da go fatam..se sto mi lezese na dusa mu kazav.. deka go sakam, deka sakam da uspeeme, deka nema da se otkazam...se sto sakase bese malku vreme..pritoa doznav deka me vara so devojka sto ja znam i toa go odrekuvase...se mu prostiv...i varanje i bivsa i kavgi i bukvalno se... ama on seuste ne moze da se resi sto saka..a jas veke go gubam trpenieto i ne mozam da go cekam...kolku i da go sakam...sto da pravam? sekogas koga ke otvoram tema za nas dvajca naiduvam na zid? HELP.. :(
    [mod-kirilica:95qi9gfw][/mod-kirilica:95qi9gfw]