ДАЛИ НАВИСТИНА МОЖЕ ДА ОСТАНЕМЕ ЗАСЕКОГАШ ЗАЕДНИ ДОКОЛКУ СЕ САКАМЕ ИСКРЕНО?- Да, ако има љубов од двете страни нормално дека може. ДАЛИ ПОСТОИ ВАКВА ЉУБОВ, ДАЛИ ЗНАЕТЕ НЕКОЈ ШТО ИМАТ ОСТАНАТО ЗАСЕКОГАШ?- Знам за братот на една моја другарка. Се фатил со женската уште во 8мо одделение, беа во врска околу 10 години, и еве сега скоро правеа свадба, и сеуште си се среќни и многу се сакаат. И за било која караница или недоразбирање, ако најдете компромис се ќе се реши. А и нормално ако желбата да си бидете заедно до крај е обострана. Но јас верувам во таква љубов!
Според мене едно нешто не смееш да правиш, а тоа е да молиш за Љубов. Ако некој те сака, ке сака и да биде со тебе цело време, секогаш, ако не со ништо и со никакво молење не можеш да го задржиш...можеби можеш недела, месец, но не повеќе. Ако девојката сакала да се одмори од тебе, значи стварно сакала да одмори, но ти се вратила само од жал, можеби и не незнам. Постојат такви љубови заедно што останале од деца, од 13-14 години, но тие се стварно многу ретки, но за да се роди таква љубов мораш да оставиш и да не ја напнуваш сегашната девојка по секоја цена, можеби таа не е родена за таква љубов, можеби наредната девојка ке биде таа правата, верувај во љубовта, но не биди слеп.
Мислам дека не од жал, ми рече само дека 2 дена сакала да одмори, да види како ке биде.. али да, јас ја молев бидејќи неможев да издржам неможев едноставно да поднесам :/ и после ми рече дека се ке биде исто како порано, ке биде иста љубовта кон мене и дека само она ке се сменила..али неможеш карактер да смениш тек тако само заради нервозата.. али јас ја знам каква е не се смени, едноставно си е иста како порано а да ,се караме навистина за ГЛУПОСТИ, и се тоа заради мене.. бидејќи се нешто ми пречи кај неа, што таа го сака а јас не и влегуваме право во конфликт. али и ветив дека нема да ја нервирам веќе, може да прави што сака само да не ме откачи ЈАС ЗНАМ КОЛКУ МЕ САКА ИСКРЕНО, И ОНА ЗНАЕ ЈАС КОЛКУ ЈА САКАМ, па така да убаво ние сега за сега.. едино само што многу ретко се гледаме, бидејќи не живееме во исто место.. јас сум од град а она од село и идам на викенд таму -_- и мислам дека стварно ме сака од срце а не заради што и било жал ВИ БЛАГОДАРАМ многу за поддршката,многу го ценам ова
Devojki vaka.. Jas sum vo vrska veke 8 meseci.. so de4ko mi se sakame ama i mnogu cesto se karame i toa za sitnici na pr.zas ne mi se javi,koga rasgovaram so nego pred moite zos se sramam da kazam deka go sakam i sl. Jas sum vo Slovenia a i toj e makedonec. Pred nego imav dolga vrska traese 2 godini i nekolku meseci.. Bese otvorena vrska,nikoj pat ne se lazevme i sekoj pat bevme tuka eden za drug.Ednostavno se ponasavme kako da bevme najdobri drugari,se delevme zaedno.Pred nekoe vreme mi kaza dka ke dojde ovde vo Slovenija i deka saka da se videme.. se nemame videno veke 2 godino otkako raskinavme. Dali da se vidam so nego sto mislite. I da odeme samo na kafe segasniot de4ko ke se naluti mn e ljubomoren.neznam sto da pravam... Iskreno po tolku vreme sakam da go vidam zatoa so pred se mi bese najdobar drugar koj od togas nikogas poveke ne go imav ,ne tolku iskrenost i doverba,ni so drugarka ne sum taka kako so bev so nego pomos ve molam
Под услов да се видите само бидејќи не сте се виделе долгоо време оправдувам оди зашто да не ,бидејќи ти веќе не го гледаш како дечко туку другар, сметам дека е во ред ,сепак тоа на дечкото сигурно ќе му смета ,и ќе се противи ..Е сега дали ќе му кажеш или не?
ako mu kazam ke iskomplicira i nema da mi dozvoli ako ne mu kazam pak ke nastane problem bidejki sme dosta povrzani i non stop se slusame pa ke zvone doma kaj mojte i ke prasuva kade sum... vo dilema sum
Ако мислиш дека ќе ти направи проблем во сегашната врска не оди мој совет, а ти прави како мислиш дека е најдобро
Љубовен проблем: -Еден школски ми се пушташе во прво полугодије а јас редовно го одбивав и сегаа излгеда го засакувам Тој не ме регистрира сега што се вика... ептен на малку сме. И се пушта на најгрдата моја пријателка (no offence) !! Што му е финтата сега, како да го привлечам повторно?
^ Oткако се изгорел еднаш, тешко да се опушти и да биде нешто. Не му е финтата ништо, туку видел човекот дека ти не си заинтересирана за нешто повеќе и се откажал најверојатно, по описот на неговото однесување, па сега ќе си ја проба среќата со некоја друга. Пробај прво да се зближите повторно онака на муабет, па види како ќе се одвиваат работите и дали уште постои малку интерес кај него.
Како да ја привлечам симпатијата??Седам до него и мн. ми се допаѓа ве молам помош..............иначе имам 13 години
Mina, dozvoli da ti potvrdam deka dokolku veke cuvstvuvas simpatija ne si opak A toa vo sekoj slucaj ne e loso. Sepak, mislam deka nema da pogresis dokolku za ovaa tema se konsultiras so roditelite, i veruvaj mi na zbor...nema koj poubavo da te nasoci vo zivotot od roditelite. Dokolku ti predlozat da pocekas ushte malku, mislam deka treba da gi poslusas od pricina sto tie najdobro znaat shto e najdobro za nivnite deca. So sreka! [mod-kirilica:313t0umb][/mod-kirilica:313t0umb]
^ Јес да родителите знаат што е најдобро за децата, ама ваљда не очекуваш дека ќе и речат ее супер ќерко оди му и кажи му ми се допаѓаш, мислам она е уште дете, ма да сега децава знаат многу повеќе од нас возрасните... Мислиш у бандера ќе удрат а тие и по жици одат .. Мој совет ти е да си уживаш во детството уште некое време, за љубов има време и онака мажите не знаат да ценат ништо.. тек ќе запознаваш луѓе, дечковци... уживај и не се оптоварувај уште сега со тоа...
Се загледав во машко кое мислам дека е повредено, бидејќи пред 2месеци раскина со женската со која беа во врска 3години........мислам дека уште ја сака.........а со мене си пишуваме, се гледаме... и не знам што да правам не сакам да бидам со машко кое има љубовни рани...
Можеш да се обидеш да му помогнеш да ја заборави и понатаму да продолжите. Но ако преболувањето трае подолг период ,не е на арно, девојката заслужува машко кое ќе и пружи внимание љубов ...а не некаде да лута со мисли. Бидејќи скоро раскинал врска која подолго траела мислам дека ќе му треба време,ако гледаш потенцијал продолжи со него.
Tокму тие рани неправат подобри личности.Стави се во обратна ситуација и ке сфатиш.Ако не пробаш нема да знаеш.Можеби ке се развие нешто убаво.Сепак дај си време .Бидете пријатели.Анализирај и со тек на време ке дознаеш, но никако не се откажувај ако ти се допага.Тоа што било поминало....
Еве, дотука беше.. раскинав со девојката по 3 месеци врска :/ се осеќам огорчено, без желба за живот, ми се иде да умрам некако.. како да ја пребродам луѓе?? дајте некој совет како , што .. мислам дека сеуште ме сака, али изгледа поради ситуацијата која е што од дома и пискат, приморена е тоа да го направи.. мислам јас дека ме сака, како да се справам , ВЕ МОЛАМ??? позз
и јас сум била во ситуација да морам да го оставам дечкото ради мојте.ама се тоа сме пребродиле.на почеток им кажував и трпев се дури и тепање само да сум со него а сега кријам и заедно сме 3 години и ако толку се сакате а не ја даваат почекај нека направи 18(ако сеуште нема) кје има поголемо право на глас и свои човечки права.
Во врска сме 3 години и 4 месеци,но веќе една недела се караме нон-стоп. Се заочна од минатата недела кога бевме на излет со некои негови роднини и другари и тој ама буквално ни најмалце не ми обрна внимание (што ни најмалце не личи на него), кога и да се приближев до него некако се отргнуваше од мене, прилегнав 2 пати на него и тој 2 пати ми рече да станам демек не му било згодно не сме биле дома за да го правиме тоа а ништо не правев цензурирано (до скоро тој самиот правеше секакви работи кои навистина би требало да бидат само за дома и тогаш ништо не беше за него тоа,а сега ова било претерано ), се качувавме по една планина за да стигнеме до врвот но мене од ладниот воздух и најверојатно промената од климата пошто навистина беше многу високо не можев да земам воздух и почнав многу да кашлам и му реков да продолжи тој и дека ќе го чекам,а во себе знаев дека нема да отиде и дека ќе ми помогне да се вратиме,но тој не си продолжи( никогаш не ме оставил никаде да одам сама, секогаш ме испраќаше до дома било да е ден или ноќ,а тогаш ме остави на сред планина во таква состојба ). И од тогаш до сега секојдневно се караме што веќе не знам главата каде ми е. Тој само вели дека ме сака,дека не можел без мене бла бла бла (а неговото однесување и тоа што го прави го докажува токму спротивното) и дека сака да се смириме, но само штом се смириме тој пак направи нешто и пак почнеме со карањето. Не го препознавам воопшто,а тој ни најмалце не се труди да седне да збориме, туку напротив секогаш е зафатен,се тој има работа и според него секогаш се јас морам да го сфатам и да зачекам.... Не знам веќе како да се поставам спрема него и дали да бидам со него.... Се изморив оваа недела обидувајќи се да зборувам со него и да го вратам стариот мој љубен...
Pa najlesno e da napiseme zboruvaj so nego itn...no ti sepak ne brzaj i poanaliziraj go decko ti sepak 3 god ste zaedno.mozebi ima domasni problemi,rabota isl.ti najdobro go poznavas ama od moe iskustvo maskite najmn mrazat da im se kacuvas na glava koga ne e momentot pa so toa bi predizvikala sprotivna reakcija.toa e mojot sovet se nadevam barem malku deka ti pomognav.pozdrav [mod-kirilica:3f6nbmdc][/mod-kirilica:3f6nbmdc]