Да и јас мислам дека можеби дечкото има некои подлабоки проблеми штом те запоставува .Не го оправдувам никако девојката што ја сака треба да ја опсипува со внимание,но тука нето го мачи еве ти изанализира и сфати дека така и така е ситуацијата. Прашај го дали мисли дека вашата врска може да продолжи вака во овој правец и дали тој планира да се смени бидејќи те повредува. Колку и да зафатен ќе најде момент да објасни.Биди искрена отворена кажи што ти смета.Се надевам ке те сфати.Труди се да те сфати.
Јас мислам дека ќе се врати твојот љубен. И сама велиш дека бил зафатен (не е битно со што), можеби има некои проблемчиња што го мачат во глава и ти си му единствената што може да го поднесе најлошото од него. Дај време.. и на него и на тебе. Сепак 3 години и кусур не се така фрлат во вода. Не се изморувај обидувајќи се да зборуваш со него. Можеби е најдобро да го оставиш, кога ќе му мине циклусот ќе се врати. Заинтересирај го со тоа што ти нема ТОЛКУ МНОГУ да се интересираш
можеби не сум компетентна особа да ти дадам совет(и ние до пред некое време многу се каравме) али биди си природна,реши го со збор кажи му дека те повредува и дека треба да се врати на старо исто интересирај се за проблемите(ако ги има) и за тоа со што е зафатен понуди му помош
Не можам а да не слушнам ( прочитам) повеќе мислења за макава моја. Бевме во врска скоро 6 месеци. Во текот на врската, тој ми кажа два пати дека не е тип кој брзо се заљубува, дека не можел да се заљуби, дека љубовта не била за него. Додека бевме заедно правеше убави работи за мене, но знаете беше на моменти топол, на моменти ладен. Ми раскина, со изговор дека не можел да се заљуби во мене и дека сакал да биде сам. Има 24 години. На тоа реагирав и му кажав дека ако треба ќе се потрудам, како јас, така и тој, за да успееме. Ама не сакаше, знаете како да сакаше да ме откачи. Не ме бараше цела недела, се до пред 10 минути. Инаку на фб се направив сингл ( а не бев во врска, немав никаков статус) Денеска налетав сосема случајно на цимерот негов и неговата девојка. Се поздравив сосема културно и знаете глумев дека сум среќна. Не сакав да покажам дека ми е тешко и лошо. И ми пиша на фб, демек само да ме поздрави, праша што има ново и да ме потсети ( на што не знам). После почна со песни на фб да провоцира. Не го сфаќам девојки, некоја да ме просветли... Ве молам, хаос ми е
Примавера чим првенствено ти ја одбил понудата за заедно да се трудите да успеете ,каде што треба да се вложува многу ...ете кај некои љубовта не доаѓа туку-така , во овој случај кај него, и чим се повлекол..мислам дека ете не му дошло до врска . Туку не се труди да го сфатиш ако сака нешто пак со тебе ќе си каже... Јас обично гледам позитивно на работите но тука ми е тој многу пасивен , не се трудел се повлекол...не можел да се заљуби и покрај тие 6 месеци. Размисли дали е вредно да се бориш и останеш и покрај тоа што тој се повлекол. Не си виновна ти во него се одговорите.
Најверојатно, денешната средба со неговиот цимер веднаш стасала до негови уши и затоа и пишал најбрзо што можел Девојко, мое мислење.. дека ти во оваа врска си одиграла фер и коректно, со тоа што си рекла дека ќе се потрудиш. Зошто тој не ти дал шанса? Изговорот дека љубов не била за него ми кажува дека тој се плаши да се врзи. Сепак, ова што ти пишал мислам дека е некој чекор. Да сум на твое место, би си правела нормален муабет, нема да го вртиш муабетот накај вашата љубовна врска, ќе чекаш тој да гукне. А штом пишал најверојатно го јаде некое црвче. Среќно
Ме мачи тоа што провоцира. Кога ќе се обидам да сум среќна тој не сака. Не знаам што сакал, дали сакал јас да го барам. Не можев. Тој ми рече дека ќе ме побара. Значи не сакал ни да го барам. Ова е изгледа неговото барање што го спомна. Не се разбирам ни самата искрено. Ме гуши и боли ова. Ама најверојатно цимерот му спомнал дека ме видел, па и за тоа ми пиша. Изгледа заборавил дека постојам Што муабет да правам, кога тој праша што има ново, старо и тоа. Сакал само да ме потсети. И не се ни исклучи. Остана онлајн и после неколку пати се вклучуваше што не е својствено за него. Дури почна и со песни да провоцира. Не го сфаќам едноставно
Те разбирам и јас мислам како тебе , во ред и да те побара пак и да имате нешто бидејќи ете ти сакаш да си со него се трудиш,сега остави тој да зборува ти мудро молчи и слушај па да видиш што има да каже. Но ако се е по старо не се завлекувај да не бидеш многу повредена. Во ред би биле промени од негова страна ..но ако нема...подобро е да си се повлечеш. Ако сака пак да имате нешто ќе се појави ќе те побара.Можеби се сменил.Времето ќе покаже.
Јас не би да си давам лажни надежи. И да, во право си. Ако сака нешто, тој ќе се појави. Нема да чека јас да го барам. Ете морав да си олеснам да прочитам мислења и од други луѓе. Сепак фала... Најнормално дека нема да се залетувам. Мене ми е јасно дека тој нема да се заљуби во мене, не се заљубил во текот на овие 6 месеци, сигурно нема ни сега
Сепак мислам дека тој има некаква... грижа на совест. Потхрани го некако муабетот. Прашај го нешто дури и да не те интересира , пример. како факултетот или слично . Прати му некое смешно клипче, насмеј го ) https://images.4chan.org/b/src/1368542927467.gif , прати му го ова
Не можам, уште одма си замина, праша ново старо и толку. А да му пишувам јас, зарем малку направив јас!? Од каде знаам, можеби сака само да види како сум, има грижа на совест поради тоа што ме повредил и толку.
Малку песимистички гледаш Нареден пат кога ќе пиши, разврзи си муабет. Зошто да не му пишеш и ти прва? Онака чисто, најпријателски од почит (барем он така нека мисли) А тоа што велиш дека штом досега не се вљубил во тебе - нема никогаш, грешиш.
Јас бев два пати во иста ситуација ама обратно... Во првиот дечко не можев да се заљубам и после 5 месеци прекинав, јас знам дека он мене многу ме сакаше и се ке направеше за мене, наредни 3 години не престана да ми пишува, да ми се јавува се додека не фатив ја друг дечко и он виде и престана, но тоа не успеа кај мене, јас бев сигурна дека нема да се заљубам во него и не сакав да му давам лажна надеж, што и постојано тоа му го кажував, додека пред да раскинам плачев дома на мајка ми ама од жал, зошто знаев дека многу ме сака и дека ке биде повреден, но не можев и сама себе да се измачувам. Во вториот дечко исто, поради иста причина му раскинав после 5 месеци, поминаа две години од тогаш, он ми пиша еднаш, друг пат ја на него многу ми беше драг и едноставно сакав да му пишам, така да можеби и нему си му драга и мила, но едноставно не е заљубен и не сака да ти дава лажна надеж и да те повредува. Сега многу често ми текнува на вториот дечко и ми е криво многу зошто дечко то ги имаше сите можни квалитети, се прашувам дали ја испуштив среќата, но и сега и тогаш едноставно немаше љубов и хемија.
Ne mozel da se zaljubi...ha ha ha... Jas mislam deka deckoto ne znae sto saka ili pa znae sto saka, no saka i nesto plus... Ima lek i za takvite... -> Ti prodolzi si taka da se pravis deka voopsto ne ti e griza, vo nieden slucaj nemoj da objavuvas po FB srceparacki pesni/statusi. Bidi samo pozitivna, pa duri i da ti pisuva, pisuvaj mu onaka sosema drugarski, a i ne se odnesuvaj kako odvaj da si cekala da ti pise. Napravi da izgleda deka veke ne si zainteresirana za nego. Izleguvaj poveke, doteruvaj se i uzivaj. Digni si ja samodoverbata na najvisoko nivo. Pa ako ne znae sto saka, na ovoj nacin ke doznae. A mozebi i ti ke zapoznaes podobar. Provereno.
Ve molam za sovet znaci taka zaedno sum so mojot decko veke 5 meseci,inaku toj bese dete na prijatelite na moite roditeli jas ne go sakav (zaedno sme so insisiranje na roditelite sme zaedno).No jas posle 5 meseci nisto ne custvuvam kon nego so da pravam ve molam pomognete toj me saka a i ima mano koja voopsto ne mi se dopaga malku e neodgovoren a i e debel sto da pravam ve molam za sovet
Не можеш да бидеш со некој што не го сакаш. Не може твоите родители да одлучуваат наместо тебе. + како што гледам имаш само 16 години. Нема потреба твоите родители да инсистираат тој да ти биде дечко. Прво сеуште не ти треба а второ ако сакаш дечко - ти ќе си одбериш...тој што ти се допаѓа и што го сакаш. Скарајте се - вака само се измачуваш. Ќе им објасниш на твоите како е ситуацијата, сепак ти се родители. Треба да те сфатат.
sekako deka ke im objasnam no dali ke me svatat a i se soglasiv da bidam so nego sekako toa e moja greska a sekogas koaga ke kazam nesto tie nesakat da bidat posramoteni pred prijatelite [mod-kirilica:18o101ul][/mod-kirilica:18o101ul]
Абе девојче кој век сме за да родителите ни ги бираат партнерите? Едноставно спротивстави се. Точно дека тие ти се родители и ти го посакуваат најдоброто, ама дали со ова ти прават добро? Секако дека не! Седни, разговарај, кажи им се што чувствуваш без никакв срам. Се надевам дека ќе те сфатат и ќе те остават сама да одлучиш со кого и како ќе бидеш.