Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    ццц што читам па ти имаш само 16 години :fubar: .а што толку решиле да ве спојат,глупости.оди и пријави ги твоите најозбилно ти велам тоа е страшно да ти ги наметнуваат своите ставови.ако дечкото е дете на нивни пријател или најбогат сеедно ти си таа која треба да одлучи ,плус не го сакаш момчето.разговарај со нив и не дозволувај другпат такво нешто ,млади си иднината е пред тебе ти сега треба да мислиш на образование на друштво ,а не да бидеш роб на желбите на твоите родители.

2. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    Ти карактер и став имаш? Нема потреба да ти наметнуваат едноставно кажи им го твоето мислење

3. A.J

A.J Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    sekako deka odlukata ne bese na roditelite bese i moja ama nesigurna i zatoa se uste sum nesigurna inace obrazovanieto e na prvo mesto ucam farmacija :)

4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    не душо одлуката не е твоја,тие те притиснале.како и да е,бракови се растураат што се вика а не пак врски од 5 месеци.убава струка имаш,и браво за тебе тоа сега треба да ти е најважно.кога ќе имаш озбилен дечко посериозно ќе си се посветиш и на љубов и секако тоа не ти бега,но сега си тинејџерка и кажи им на твоите родители дека не го сакаш момчето па ако сака и на Oбама син да му е :!: и крај,пресечи ги тие глупави наметнувања,живеј си го животот ти како сакаш.

На A.J му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас ќе си го пишам овде мојот проблем. Не е баш љубовен проблем ама има врска со тоа.
    До сега не ми се случувало такво нешто а и имам проблем со желудникот почесто ми се гади ми се повраќа. Секогаш кога се мувам со некој ми се повраќа еве сега во четвртокот колку ми беше глупаво се смувавме и ми дојде оној нагон за повраќање морав да го тргнам да скријам некако а и ми стана непријатно изгледа дека и тој примети. Незнам зошто ми се случува тоа и порано се имам мувано со тоа момче се беше ок. Исто така и минатово лето се смував со еден дечко исто ми се случи, едноставно не е како порано. И се немам мувано со никој којзнае колку одамна поради таа причина. Ниту пак имам желба за тоа. А порано не ми се случуваа вакви работи....

6. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Да не си под стрес периодов? Можно е и од тоа да ти е...

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    Snow-white,отиди на лекар и види за што се работи.ако има некоја феминка поминато низ оваа ситуација,ќе пише.првпат слушам за такво нешто од тебе :o

8. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    На моја другарка и се случува тоа од преголема возбуда. Не верувам дека е нешто многу сериозно. Само биди си посмирена, не мисли на тоа.. :)

9. dharma03

dharma03 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    18
    Да, и јас би рекла дека е од возбуда, можеби несигурност, малку страв што како ќе биде :)

10. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Па незнам и утрово многу ми се повраќаше сакаа да ме однесат во брза помош ама јас NO! 8)

11. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Па незнам и утрово многу ми се повраќаше сакаа да ме однесат во брза помош ама јас NO! 8)
    Незнам порано не ми се случувало ова ама сега...

12. animegirl

animegirl Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    HELPP!! ми се свиѓа еден и он ни 1% не ме ферма како да го натерам да ме засакака како да му покажам дека не сум невидлива и понуди му на фб пријателство или не се укл. или за инат не ме прифаќа или незнам шо советт ако може?!

13. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    animegirl со сила убавина не бива...
    Пробај види што инреси има, кога ке бидеш во негова близина да знаеш што рандом муабет да му направиш.

14. diamondgirl

diamondgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Vaka , so decko mi sme poveke od godina dena zaedno i prvite 8-9 meseci se bese vo red. Po nekoe vreme toj go ostai sluchajno facebookot uklucen i mu procitav razgovor so koleska od fakultet koj ne bese povrzan za fakultetot i izgledase kako pushtachki razgovor ako znaete na so mislam...Fini zborovi , kako si so prais itn..Iskreno nemase nisto posebno no mene toa mi naprai tahikardija so bi rekla od so mi se digna adrenalin .On vikase niso nema vaka taka no neso vo mene ne veruva deka iako on nemal namera neso da naprai interesno mu bilo pushtanje. Od togas celo vreme mislam deka on zbori so zenski na facebook , so bivsa nekoja ili neznam so random zenski. Na momenti od samata pomisla srceto mislam deka ke mi izleze niz gradi zaso se mislam deka ili zboruva , ili se pushta neznam zasto no od momentot koa go vidov toa duri ne mu veruvam za gluposti. Ve molam nekako mislenje ili pomos zaso nesakam da se zamaram , nesakam da mi e ni gajle za takvi raboti pa makar i da zborel nesakam da mi e tesko...
    [mod-kirilica:2ak2x709][/mod-kirilica:2ak2x709]

15. Pufce27

Pufce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    88
    Itno mi e potrebno mislenje ili sovet !!!

spored mene za da ne se zamaras za takvi raboti treba slepo da mu veruvas... no, posle toa sto si procitala znam deka da se veruva e tesko no, vrska bez doverba ne e vrska zato imas dve opcii da zaboravis na toa sto si go procitala i da mu veruvas ili zasekogas da ja zavrsis ovaa vrska bidejki doverbata vo sekoja vrska e najvazna ma da spored mene tuka nema nesto zaradi koe bi trebalo da se nerviras zarem ti nemas nekoe drugarce na fb so koe pisuvas taka fini zborovi ?? pozdrav

16. Shlag-so-jagodi

Shlag-so-jagodi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    три години сме со дечко ми. и како што вика тој ќе сме биле заедно цел живот. но јас дознав дека ме изневерил.. нема конкретни докази за тоа , но ме изневери два дена прен нова година, оваа година. Зашо не сака да признае? зашо? сакам да признае! хелп

17. MorganMonroe

MorganMonroe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    42
    Кој ти го кажал тоа? Не избрзувај пред да бидеш сигурна дека е вистина и човекот кој ти кажал не те можеби лаже. Работата е дали ти му веруваш и дали ако стварно те варал би ти било тоа проблем за иднината (ако нпр се извини и рече дека било грешка и нема тоа никогаш повторно да се случи). А можеби и не сака да ти признае бидејќи не сака да те повреди... (гледајќи на тоа дека сте веќе неколку години заедно).

18. Anonimna.tsz

Anonimna.tsz Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ve molam da mi pomognete. Blagodaram od napred
    Sega nakratko ke vi raskazam. Vo oktomvri jas se zapoznav so edno momce,nekolku pati izleguvavme i poslem resivme da bide vo vrska(seriozna).Jas mnogu go zasakam i toj mene me sakase mn dobro se razbiravme.Do januari se beshe ok. Togas nesto pocna da me izbegnuva na telefon se javuvase ama ne se gledavme. Eden den se javi i kaza da se vidiem utre jas se soglasiv i toj kaza deka utre ke se javi i ke kase kade i vo kolku casot.sabalevo jas bev izlegla so majka mi vo grad i go sretnav (toj beshe na rabota .takasist e) se pozdravivme.No ve4erot ne se vidovme. po kratko vreme prestana da se javuva, jas zvonev toj nekogas se javese nekogas ne .vo periodot koga se viduvame kaj mene na liceto se pojavila akni. potoa koga se vidov so nego toj mi kaza deka od mene se prevrlile kaj nego toj bil na lekar i kazale deka preku plunka se prefrlile .i zatoa mene me izbegnuval isto taka mi kaza da odam na lekar. jas go poslusav i odev mi dadoe nekoi kremi. No za zal malku se iscist liceto .zaradi liceto me izbegnuvase .2 mesci bese taka i poslem jas izglegov so drugarki se javiv vo centarla kaj sto raboti i toj dojde po mene i prasa dali da odime na nekoe mesto ili da me odveze doma .jas mn sakav no ne kazav odgovoriv kako sakas .poslem tolku vreme bevme povtorno zaedno taa vecer. ubavo si pominavme.potoa pa isto .sega za 1 maj jas i dve moi drugarki kupivme topka i go vidovme nego se kacime i toj ne odvese do stadionot i zastana so nas malku igravme odvojka .potoa s ejavi brat mu i go vikna da ide negde.i toj na glas kaza deka ima 7 devojcinja i 3 muski i on.toj se soglasi i ojde .jas se iznervirav no nishto ne kazav.vecerot toj s ejavi da se vidime jas se soglasiv se vidovme i na krajot mi kaza deka me saka i dek amu nedostigam i kaza deka nikoj ne saka da znae za nas bidejki moite drugarki ne go pozdravuvale .kaza jas da se stavam na negovo mesto kako na mene ke mi bilo.i poslem me isprati do doma. pred da si legne mi se javi .kaza deka ke se javi utre . se javi i poslem taj den do denses se uste ne se javi. vcera doznav od edna drugarka deka on na fbb bockal edno devojce . a vo sabotata go videle so brat mu i nekoi devocinja isot taka jas vidov sliki na fb .ne se nalutiv bidejki na toa devojce mu beshe rodenden.sinoke ja na fb mu pisav (bev iznervirana tesko mi beshe toa so mi go kaza)ja sum pisav deka neznam koja e pricinata dali saka da me ponisi pred drugarkite ili da me iznervira.toj mi odgovori custvuvaj si se slobodna,i za drugoto ic ne se zamaraj
    pozzz, toa uste poveke me povredi i jas mu pisav fino od tvoja stana najdi nekjoja bidi so nea i poslem ostavija. javi mi s eutre.. eve se uste ne se javi a denes go vidov i mislam i toj me vide jas bev vo park so edno devojce i toj nekolku pati pogledna (najverojatno gledase na kaj nas).Neznam sto da pravam MNOGU GO SAKAM , SAKAM DA SE SMIRAM SO NEGO ..eve molam pomognete mi.
    [mod-kirilica:1thfcrh7][/mod-kirilica:1thfcrh7]

19. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Тој сигурно е повозрасен од тебе нели?
    Незнам ,тие излегувања со девојчиња,слики...зарем сама неможем да заклучиш што понатаму?И како можел да те избегнува заради лицето (ако си со дечкото во "сериозна врска" зарем тој не е и во добро и во лошо со тебе ...м).
    По ова што си го напишала јас мислам дека он си игра топло-ладно со тебе.Де овој момент е со тебе,па го вика брат му и оди кај други девојки,па не сака никој да знае за вас двајца... зошто те крие од другите?:fubar: :x :!:

Девојче 16 години имаш,дај почетоков на летово не си го упропастувај...Земи си ги другарките под рака и правете планови како полудо да си го поминете летово,верувај ми дека ќе стретнеш милион подобри од него!!!

20. Anonimna.tsz

Anonimna.tsz Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Да повозрасен е од мене.
    Како што кажа Maya3112 ако си со дечкото во "сериозна врска" зарем тој не е и во добро и во лошо со тебе ...м). Да точно кажа треба и во добро и лошо да е со мене. Еве еден пример пред неколку месеци дедо ми беше болен и некое време беше во болница. Тој беше по крај мене ,прашуваше како е , се јавуваше на телефон ( неговата мајка работи во болница, тој сам бараше ако има потреба од нешто да се јавам ќе помогне..) исто така јас пред нова година бев настината и имав главоболка тој на 5 мин се јавуваше да праша како сум ...) Моите родители , неговиот брат , чичко му, на неговите братучеди им кашуваше за мене ..незнам како што може за 1 месец све да се смени..