Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. NeverSayNeverJ

NeverSayNeverJ Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    На почетокот наместо да ги поминуваме оние моменти нели со пеперутки во стомакот да ги наречеме, неможевме да се гледаме скоро воопшто и можеби тоа траеше месец ипол а во основа заедно сме 3 ипол месеци .. премногу проблеми и јас и тој имавме и не се ни знаевме како што треба неколку пати излеговме и започнавме врска и се така почна не по наша вина работите почнаа да се оладуваат .. почнавме и јас и тој да се однесуваме чудно преку телефон не дека се оправдувам ама сепак така ти доага понекогаш да кажеш што немислиш зошто имаш премногу терет да речеме и не размислуваш на кого и на кој начин му се искажуваш (на погрешен начин се соочуваш со проблемите) .. Фала ти за идеите навистина се убави предлози .. Во случај да ти текне нешто друго пиши :) и од другите феминки можеби ако имаат некој предлог би ми било од помош да слушнам повеке предлози :* :*

2. ivana.p

ivana.p Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Се фатив со еден тип пред недела дена... Типов е во се нај нај, убав, секогаш среден, образован, паметен, од добра фамилија е...освен тоа што ми е чуден малку на карактер.Избегнува да шета со мене во јавност, сака да одиме само во парк, да седиме кај него в кола, во некое школо и.т.н. и секогаш наога некои изговори ако јас не се согласам таму кај што тој сака да одиме. Му кажав за тоа дека ми смета што така се однесува, дека се осекам ко само да се проведува со мене, но тој го негираше сето тоа и ми рече дека не бил сигурен уште во нашето "одење", сум му била многу пријатна како личност а за сето останато покасно ке сме зборувале. Јас му кажав штом не е сигурен да размисли дали воопшто сака нешто со мене и ако продолжиме да си го смени тој начин на однесување . Неколку дена не му се јавував , не му пишав а го немаше и него. После неколку дена ми се јави тој да излеземе но го одбив. И ете овие денови го побарав јас да видам како ке биде...Излеговме, шетавме но тој пак по старо продолжува. А инаку ме бара , ми се јавува , сака секој ден да се гледаме.Не ми е јасно која му е целта со сето тоа.Не знам што да правам. Вреди ли да го чекам да се поправи ( ако се случи тоа), може сеуште е почеток па му треба време да се прилагоди.. не знам навистина што да мислам и како да продолжам.. или сепак е најдобро да го откачам?? Би сакала да чујам ваши мислења. Однапред благодарам.

3. queen.sk

queen.sk Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Деновиве требаше да стапиме во врска со едно дете, но типов ме изненади многу кога во парк го видов со една женска на клупа. После тоа го прашав која е таа и ми рече дека другарка му била.Мене ми падна малку сомнително. Па зарем со другарка од толку места најде баш во паркот да седи во неа... Не знам дали после ова воопшто да прифатам да се фатам со него..Може стварно муе другарка но мене ми нешто чудно тука... Што би ме советувале вие?

4. anna5

anna5 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Поздрав Феминки!
    Ова ми е прв пат да ви се обратам за совет.Но во изминативе денови направиви една глупост и сега не знам како да се извлечам.
    Во врска сум 5 години.А пред тоа со дечко ми се дружевме и често излегувавме со нашите заеднички пријатели.и така еден ден бевме сите така собрани како и обично, и падна муабетот за тоа кој која земја ја посетил.а јас знаејќи дека дечко ми го обожава грција а и за да го импресионирам кажав дека и јас сум била таму и дека стварно многу убаво е :lol: и добро сега после 5 години пак падна истиот муабет додека бевме на одмор пред две недели,за тоа колку пати сум била во грција,за роднините , дали контактираме итн. ( вистината е дека имам роднини таму а и контактираме одвреме навреме но јас лично никогаш не сум била кај нив ).а јас наместо да ја кажам вистината или бар да негирав, знаете што кажав?? ниту едното ниту другото :x :x туку дека сум била еднаш како дете и не се секавам убаво, всуштност излажав :worried: а знам дека не требаше, можев едноставно да објаснам исто како и овде,но ете не се снајдов а изгледа и се засрамив од првата лага :$ .Не сакам лаги, и секогаш искрени сме еден кон друг но овојпат на суво се најдов и ете сега барам совет што да направам?да оставам се како што е?или да ја отварам пак оваа тема и да е изјасам до крај? инаку со дечко ми сме на long distance relationsship и се гледаме на 2 месеци,не сакам ова да влијае во нашите односи,друго е кога нешто се кажува лице влице а друго преку скајп :worried: навистина не знам што да направам,можеби претерувам со сета ова паника но прв пат ми е да сокријам нешто од него,и навистина глупаво се чуствувам.
    Се надевам дека некој од вас имало некое слично искуство или пак има добар совет за тоа како да постапам :) :)
    Ви благодарам однапред ! :hai: :hai:

5. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    10.060
    Незнам мене ми е сумлив Ивана ,ми стои како да сака да те чува за резерва.
    Или веке си има некој со која не баш во добри односи па пробува измеѓу време да види како ке оди со тебе ,друга причина за вакво однесување не гледам :?:

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Пред 5 години бил овој муабет и сега,така?Не верувам ни дека се сеќава тој на тоа,но ако се чувствуваш виновно,некогаш кога ке ја отворите таа тема кажи му,не се работи за ништо страшно,а и нема зошто да се чувствуваш лошо
    почекај и ке видиш што му е девојката,и што има чудно со другарка во парк да се седи :^)

7. anna5

anna5 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    па да,пред 5 год точно.но тој запамтил и сега пак спомна. ме загрижува тоа што имав прилика сега да објаснам но не ја искористив... :doh: ...anyways Thanks Mermaid90 :)

8. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29

Јас не мислам дека е чудно. Јас имам најдобар другар, многу одамна се измувавме 2-3 пати но сега сме неразделни ко брат и сестра,мада тој не ме гледа така. Идам кај него дома а дечко ми, со кој одам 2 години, знае дека ми е најдобар другар, има доверба во мене и не крева паника.

9. MeSofija

MeSofija Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    90
    Се надевам дека ке ти помогнам некако бидејки и јас имав една слична врска. Се фатив со дечко за кои искрено трчаа многу девојки па можеби и тоа беше причината што не сакаше да излегуваме во јавност некако можеби сакаше да си ја задржи популарноста се гледавме некаде 3 недели во тајност и потоа почнавме да излегуваме заедно но врската траеше некаде 3 месеци едноставно не бевме еден за друг и ден денес го немам видено да шета со девојка не можам баш да сфатам кој им е филмот али изгледа сакаат да изгледаат неосвоиви за да трчаат женски по нив... Ако не си баш затрескана во него батали го, а ако имаш време за губење чекај да видиш како ке биде понатаму..

10. MeSofija

MeSofija Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    90
    mime87 Ако те интересира што криел на фб пробај да го уклучиш неговиот емаил таму стои се од фб ако му го знаеш емаилот и ако можеш да ја провалиш лозинката и нормално ако не ја знаеш лозинката имаш алатки како заборавена лозинка дрн дрн со кои лесно можеш да провалиш таму со малку труд и нема да имаш дилеми.. Се разбира ако не избришал се од таму.. Ти посакувам среќа да дознаеш која била причината да крие од тебе не поради тоа што имал на фб поради тоа што толку време криел сепак не е малку времето кое сте го поминале за да го направи тоа.. Знаеш како велаат ..Доволна е една лага за сите вистини да станаат сомнеж..

11. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    Не сакам да ме сфатиш лошо и погрешно ама сигурна сум дека има задни намери.
    Човек кој сака (свиѓа) искрено не се крие по паркови и зеленила :) туку отворено шета, на некој начин треба да се фали со тебе со тоа што го има а не да се крие и да глуми лудило.
    Тргни си се на страна додека не те ... па после ке се каеш и ќе си ја трескаш главата. такви луѓе разгалени, недораснати кој не мислат на ништо друго освен на секс има кај и да се завртиш. Видов дека имаш 21 година, сигурна сум дека си доволно паметна за да знаеш што е работава со него и што тој сака ама не ти одговара сама на себе да си признаеш. поздрав

Ти имаш 23 години и вакво прашање?

12. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    anyone :wasntme:

13. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    31.306
    оо мислиам дека ќе пукнам :@ вака пред некое време се зближивме со едно дете, типов имаше женска но се скараја и по 2 месеци од ко стана сингле од нигде никаде демек ај да се видиме почна типацов да ми врти муабети, а пред тоа се онака си пишевме цело време другарски......и ај се согласив ама ништо не мислев јас онака мислев кафе нешо да пиеме...но битна се смувавме иако јас не бев сигурна баш..ама бидна...и потоа нон стоп пак пишевме ама јас онака ладна пак исто како да си продолужуваме другарски се муабети ми вртеше некои и бакнежи само ми прајќаше и по еден месец од ко се смувавме се беше океј мислам пишевме и требаше да се договориме пак да се видиме...........но пред некој ден нешо чудно ми се испонаша ко му пишав и си реков ок нешо не можи работи има и по 2 дена гледам во врска се ставил.......не ми се веруваше ејј Шок! не можев да се изначудам шо се деси...од нигде никаде.....толку се разочарав се почуствував понижена, искористена во животов вака не сум се чуствувала......не дека ми знаеше нешо, ама ова не го очекував како да ме искористи, се со мене пишеше се дружеше се замараше да речам и после од нигде никаге оп се смири... а пред тоа да речам ко бевме онака другари во вистинска смила викаше немало да се смира бла бла... оф мислам ќе полудам многу се чуствувам навредено, понижено и не знам сега како да постапам....

14. ivana.p

ivana.p Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Фала ви на сите за советите досега. Инаку не напоменав а и не знам колку има врска неговото "криење" со тоа што сме од различни градови па јас одам понекогаш во неговиот град( бидејки таму имам пријатели па кај нив престојувам)... .. Инаку јас бев таа што прва му дадов знак дека ми се допага и тој одма ме побара после неколку дена а претходно ме познаваше но не преземаше ништо. Плус тоа уште на третиот ден ме распрашуваше за односи, за бивши партнери па и за тоа кога сум планирала да му" дадам", па ми раскажуваше како се мувал со некоја..... Не знам што да мислам веке, можеби сум заслепена од него па не можам реално да ја погледнам ситуацијата . Ако го откачам како да го направам тоа за да не ме побара никогаш повеке или како да го зезнам за да му ги смалам малку "дигнатите акции" ?

15. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    мој совет ти е од ваков тип да не чекаш ништо,бидејки само ти на крајот ке бидеш повредена.Едноставно не контактирај веќе со него,не се јавувај и не му пишувај

На Antoninaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    многу често се случуваат вакви работи,биднало што биднало,и толку.Веќе нема никаков контакт да имаш со него и прави си се наудрена ко да ништо не ни било ;)

17. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    10.060
    Ivana и јас како мармаид би ти препорачила да ги прекинеш односите со типот,таквите не се менуват преку ноќ,немој да се надеваш дека ти ќе бидеш таа што ќе го смени да гледа поинаку на работите .За таквите добриот провод без обврски е план бр.1.Додека е време и додека не си подлегнала на неговата игра стој понастрана од него.Кажи му отворено дека ти не си таков тип на девојка дека стварно ти се допага и сакаш да бидеш со него биди малку по отворена ,види како ќе реагира на тоа ако не се согласува кажи му чао пријатно.Ако самата не се цениш ,немој да очекуваш некој друг да го стори тоа.Позз и со среќа.

18. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    Nikako nemoj da go baras i da se ponizuvas ostavi go. Koga ke go vidis odi so podignata glava zosto ti ne napravo nisto podlo, on neka se krie i neka uziva vo ona sto go pravel og gom.. podole. Ne svakam so koe lice, kako nekoi lugje zboruvaat loso a potoa se smiruvaat so tie licnosti. samo da ti kazam deka imas ogromna sreka sto si doznala kakov e na pocetokot.
    Pozdrav

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Мила ти благодарам на советот на емаилот штп го имам негов немаше ништо поврзано со фб отворив видов така да претпоставувам дека со др.емаил го има отворено а то со фб кот траеше овие неколку месеци 2 3 последните зошто го праел тоа искрено незнам јас како што кажав никогаш не му забранив да има фб,и да сега сите работи ми се сомнителни нормално се изгуби довербата јас искрено сум во мн.ладен однос моментално со него и размислувам дали оваа врска вреди да се продолжи или не и незнам како ќе заврши се чуствувам понижена и навредена мози за некој ова не е ништо ама за мене е,да да сум крива што избрзав требаше или да најдам некој да му го хакни профилот или јас да напрам лажен профил и до крај да одам,но ете наеднаш избувнав,100 пати ми се извини и рече дека се покаил и све ама за жал неможам сега ни да верувам на неговите зборови што ќе одлучам ни самата незнам :(

20. queen-12

queen-12 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    па вака ми треба совет и мислење од вас феминки
    значи вака имам 16 години и во врска сум 4 месеци тој е 17 години до сега се беше океј додека тој не почна постојано да ми збори за секс јас сметам дека сум мала и му го кажав тоа но тој вели дека неможе да издржи уште многу време така и дека си има потреба...
    што би направиле вие што мислите дали му е само до секс или ?