Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Supernice

Supernice Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    71
    Најпрво, не знам што бараш со момак што нема елементарна култура. Неговава постапка е непростлива од секој можен аспект, и е нешто што никој не смее да си го дозволи. Не зборувам само за однесување кон девојка, туку која е таа дрскост и безобразие воопшто, на друга личност да соопштиш дека не изгледа убаво на овој начин,а згора на тоа и за време на ваков настан.

Второ, доаѓаме до моментот кога ти си пробала да повторно го дискутираш проблемот со надеж дека ќе го решиш и дечкото се налутил. Кога го прочитав и ова, се штипнав за да си поверувам дека си уште со него.

Мене културата и однесувањето ми се на прво место кај партнерката. На пример, ако видам дека се однесува препотентно и арогантно со било кој персонал што ја служи (кафич, ресторан, продавница), знам дека не сакам да бидам со неа. Ако интеракцијата со другите луѓе ја држи на завидно ниво од аспект на култура и почит, тогаш тоа е еден огромен плус. Воопшто да не спомнувам дека сакам и мене да ме почитува(како и јас неа нормално), тоа се подразбира и е одлучувачки фактор, кој нажалост гледам ти не си го земала во предвид.

Не сум многу активен, те имам прочитано на неколку места и според мене оддаваш впечаток на воспитана, паметна и културна девојка. Тврдам дека заслужуваш подобро.

На hermosa и Aniston им се допаѓа ова.
  2. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Седам пред компјутер и неможам да верувам дека сериозно прочитав такво нешто.
    Не сфаќам како можел да каже таков нешто. Ајде да речеш на зафрканција, сфакам. И ние си се зафркаваме еј ич не си убав, не си убава ама на шала на смеа, а тука дечково уште се налутил кога културно си пробала да збориш со него ИАКО ти си таа што треба да се лути, а тој да има барем малку памет и образ да се извини.
    Навистина по муабетов мене ова ми личи на тешка болест наречена сељак. Култура на 0, да не правиме муабет за тоа дека фустанот ти е прекрасен, нема ни в од вулгарниост, баш е женствен, грациозен - таков каков што треба една девојка да го носи. Тој место да се гордеее со тебе така постапува?
    Се согласувам дека заслужуваш нешто многу подобро..

На blond.bunny и Aniston им се допаѓа ова.
  3. jebiga

jebiga Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    se zaljubif vo drugarot...kako da my priznam.pomoshh VEmolam

znaci neznam kako no ete se zaljubif vo deteto shto do pred nekoe vreme go smetaf samo za drugar I nishto poveke osejkam deka I toj me saka daj kazhete sovet kako da my priznam deka go sakam...pomosh VE molam <3

4. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Незнам не сакам да ставам крај на таа врска само заради коментар на мојот фустан... Проблемот е што се друго во врската ни е супер, а имаме и планови за иднината... Сакам да пробам да видам во што е проблемот, знам дека тој има многу ниска самодоверба и понекогаш како да халуцинира во однос на мојата облека и мисли дека некој ке ме грабне... Но сепак тоа не го оправдува тоа што го направи... Но сепак многу фала на сите за мислењата, утре ке го направам последниот муабет со него, и ако сеуште си стои на тоа дека јас сум била скоро гола на матурската, ке му раскинам па нека се чукне малце...

5. jebiga

jebiga Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    Незаборавна љубов

drugarkami go ima istiot problem I reshenie nema...vreneto leci se(tesko e)...ili pak ako si spremna da si ja zgazish gordosta I da my kazesh deka ushte go sakash...a toa kako toj kje vozvrati nikoj ne znae so sreka :D
    [mod-kirilica:i46vks32][/mod-kirilica:i46vks32]

6. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Извини што вака ќе ти пишам но морам да го кажам мислењето. Велиш дека имате планови за во иднина, па можеш ли само да си замислиш ако еден ден бидеш во брак со него дека можеби од дома нема да смееш да излезеш во тренерки а камоли пак фустан. Жал ми е што си во ваква ситуација, но најдобро е проблемот да го решиш што е можно побргу за да еден ден не седиш дома по цел ден и да си ја трескаш главата од ѕид.

На hermosa, Aniston и deskarada им се допаѓа ова.
  7. elenaas

elenaas Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    женски пред еден месец го изневерив дечкото со едно дете за една вечер беше .Дечкото уште не знае ама мн м и е страв да не дознае а многу го сакам и не сакам да го изгубам :)

8. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    А ако го сакаш и несакаш да го изгубиш зашто го изневери? :^)

9. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.093
    Aniston,сите коментари се на место ,убаво ти кажаа погоре и плус и машко ти кажа дека дечко ти нема основна културна.Aј освести се ,зарем ќе дозволиш да те понижува и гази зашто тој има ниска самодоверба :^) ?Oд каде му текна да те вреѓа на матурската,кога фустанот ти е прекрасен пре пре прекрасен,личи дека имаш стил и само дама би се облекла така,така кажи му на смотаниот дечко.да не те вреѓал и порано,зашто сигурна сум дека ти премногу го сакаш и затоа му попушташ,и не е само проблем за фустанот душо и како анама да се облечеш он си е тој сака да си ги лечи фрустрациите на тебе,не биди слепа,таква паметна и млада особа како тебе да го помине животот со особа како него.извини ако се навреди но не можам да премолчам :devil: .и што друго мислел со тоа дека и полошо можело да се очекува од тебе?не халуцинира он ,туку само сака да ти го загорчи животот,а некој и да сака да те грабне има зошто,ти имаш доволно квалитети како личност а тој нема,затоа му е страв ти ако сфатиш дека он не е за тебе.ај сега кажи ми дали сум во право,размисли си убаво...

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Во право сте сите, свесна сум дека сум луда ако не го откачам, но некако тешко ми оди... Но сепак што се мора, се мора...
    Ви благодарам на сите најмногу :*

11. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759

Значи дечково е кретен со извинение кон тебе , ама искрено не те заслужува ни најмалку. Јас не гледам никаква заинтересиранот кај него и не гледам причина за ти да продолжиш да се бориш за него . Еве , можеш да пробаш да му враќаш на ист начин како што тој ти враќа . Биди ладна , прави го љубоморна и ти , излгувај си со другарките кажи му дека многу убаво си поминала и слично . Или пак веднаш раскини му , отколку да се мачиш со него . Е сега на тебе оставам :)

12. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    Според мене причина за која ти најмногу треба да му се налутиш е следнава реченица "И ми вели, добро знаејки те тебе можеше да биде и полошо.." Ова тој ти го кажа?
    Незнам што да речам, но можеш доколку сакаш да му вратиш во некој момент кога ќе се спреми за некаде или кога ќе си купи нешто да му речеш дека изгледа како педерчина најголема на свет само за да осети како ти било на тебе.
    Малку каснам со коментаров, можеби веќе правиш муабет ама размисли што сакал да ти каже со горе цитираната реченица, и што ќе биде со тебе доколку останеш со него и какви не муабети ќе слушнеш од него. Само ќе се уништиш а ова не води ко ништо друго освен кон тоа дека секојдневните негови глупави коментари да те извадат од такт па да се каеш што не си пресекла на време или уште полошо од ден на ден се повеќе да ја губиш самодовербата која е најважна во животот.
    поздрав и пиши што се случило. :inlove:

13. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Па, го прашав уште еднаш што мислел за мојот изглед на мојата матурска вечер, и рече дека сум била убава, но сум била облечена непристојно. И му реков дека, секоја девојка на матурската заслужува нејзиниот дечко да и каже дека е принцеза, безразлика дури тој што точно мисли за облеката, и дека после се што сме поминале најде тој да ме повредува за тоа. И му реков мене да ме остави и да си најде некоја што ке го исполнува неговиот кодекс за облекување.

И како што и очекував, после некој час ми се јави, извини тоа оноа, размислел демек не бил во право не му било лесно што јас сум се забавувала со други а тој спиел дома, дрн дрн секакви изговори, ама ајде му простив, не сум силна јас доволно... А и тој не свака дека не беше за фустанот работата, не му флеват у глава некои работи..

Добро извинување беше спремил, но веке си ја истроши мислам и последната шанса.. И му реков дека следниот пат ке биде доволен и поглед за да не му кренам слушалка никогаш повеке, дека не ми е за рубите туку тоа што тој дозволува да го водат некој неубави, да не речам простачки идеи и чуства и дозволува да расипуват се, а такви особини на незрелост мене не ми требаат околу мене.. Па ке видиме колку и дали ке внимава...

Знам дека не постапив најправилно, но многу сум нежна и чуствителна, едноставно неможам а да не простам, мислам дека скоро се на свет би простила.. :(

14. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    Знам дека е тешко да се раскине со оној што го сакаш, ти не мора да раскинеш ама мораш да бидеш посигурна во себе. Без разлика на оваа ситуација што сега се случила ти во животот ќе наидеш на многу полоши ситуаии и за секоја од нив ако попушташ незнам до КАде ќе стигнеш. Ова е мое миСлење, секако не мора да е точно, немам јас ништо против тебе,само сакам да ме сфатиш на најдобар можен начин што сакам да ти кажам. Ти сега си попуштила и пак ќе останеш со него , ама сети се како ти беше пред некој ден, сети се како се чувствуваше, повредено, омаловажено така? дали ти беше пријатно некој за кој се би дала така ти каже? Епа мила моја не е убаво. Многу убави совети имаш погоре од девојките. Мораш да бидеш поцврста и да не му попушташ многу. Чим он си дозволил тоа да ти го каже значи му даваш преголема слобода а тоа не е добро ипак ти си посебна личност не си негова сопственост. Можеби не сега ама за некое време повтроно ќе биде истата песна,и за тоа ќе бидеш само ти крива бидејќи си попуштила толку брзо, а тој така ќе си навикне(ако не се навикнал). Поздрав и размисли убаво. Животот е еден. Како викаат После е...е нема каење. :* :* :*

На hermosa, Aniston и Daydream им се допаѓа ова.
  15. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    113
    Епа вака,со дечко ми се имавме скарано едно време,поради тоа што не му сум обрнувала многу внимание,но како и да е тоа го решивме,но сега излезе нов проблем.За најмали ситници знае да ми се развика како јас да сум крива за се што се случува.Многу пати му имам кажано дека тоа проклето многу ми пречи и ме повредува.Тој тоа го прифаќа и ветува дека нема да прави повеќе така,но тоа важи само неколку дена се додека повторно не се изнервира со нешто (и потенцирам дека немора да го изнервирам јас ) и повторно јас сум крива за се и повторно целата нервоза врз мене ја истура како јас да сум крива.Ве молам за совет што да правам,како да го решам ова?

16. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    А дали ова го прави сега во последно време или отсекогаш бил ваков? Или можеби па има некој проблем што му треба време да ти го каже и што го мачи па му создава притисок.

Меѓутоа ако ова е само во последно време и си сигурна дека нема проблем, а буквално за секакви глупости прави вака и чим разговор не помага, нареден пат кога ќе ти се развика ќе си станеш и без збор ќе си ја затвориш вратата ама позади тебе. Се додека му збориш и само се молите ништо. Нареден пат дејствувај да види дека си сериозна и дека навистина те повредува. Не дозволувај да те сфаќа здраво за готово. И не попуштај одма, нека се помачи малце, па да видиш нареден пат како ќе се размисли. :*

На tessie и LoveIsAllAround им се допаѓа ова.
  17. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    113
    Веќе подолго време го прави ова,незнам што да правам ни што да мислам.Денеска повторно така направи,па решив да не му се јавувам,да не излегувам вечерва,па да видиме што ке направи.Мислите ли дека постапив правилно или сепак престрого?

18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.093
    Aнистон,дај боже да грешам јас во моите проценки.дечкото и те како сваќа што кажал и што направил,но знам како ти е зашто и јас имам простено вакви навреди и тоа не еднаш.и кога се трупеа грешките и навредите си ја оформив целината за тој човек,но касно беше ,ме уништи емотивно.
    он немал ли своја матура и не сфаќа дека тебе таа ноќ не ти е како кафанска да не кажам,туку славеше матура побогу.зошто он бил дома?да не ти завидува оти он не бил матурант таа ноќ :^) ?
    биди внимателна и не си ставај розеви очила за да не го видиш црнилото пред себе,ме разбираш?сфаќам дека си вљубена и емотивна и чувствителна,но гледај ги работите реално.
    биди по строга кон него и искрено се надевам дека он повеќе нема да те повреди.што и да одлучиш со тебе сме :*

19. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Не е престрого, правилно си постапила. Само немој одма да попушташ зашто нема да те сфати сериозно.

20. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    секој ден скоро си го покажуваме патот од кај што сме испаднале :D и работата не оди на добро, таа мисли дека ако е постара од мене и подобро знае буквално се како функционира во животта :)