ПОМОШ! било поминало сите имаме доживеано барем по една таква трагедија нели? Ако тој толку те понижил пред сите и знаеш дека е така тогаш не заслужува ниту да трепериш пред него. Да не се залажуваме нема да заборавиш на убавите моменти поминати со него,но нема да заборавиш ниту на подлоста.Секогаш кога ќе го видиш ќе ти текне, но еден ден сето тоа ќе ти биде смешно додека не го сретнеш вистинскиот. Ти си знаеш но дали вреди до толку? животот е пред тебе уживај биди цврста,те очекуваат уште многу возвишувња и секако падови но не потклекнувај на ништо тој е само еден спомен од твојот живот и ништо повеќе ако те сакал толку многу нема да постапел на тој начин прифати го тоа како едно искуство и знај дека не може секому да се верува а чувствата кои ти се будат се само последица на твојата повреденост и страдање,уживај со новиот дечко
ПОМОШ! за ваков како овај не вреди ни раката да си ја гнасиш да пишиш порака овде и да бараш совети,слична ваква работа му се имаше случено на другарка моја само тој на те.му се јави и пред другата со си одел со неа му реце на другарками нека не ја сака поке и идека све е готово од ништо гром ја мана неможеше да се совземи тој му беше све на светот ама собра храброст го отера упм со една гнасна порака и го избриша од животот и тој ја побара другарками по 1 година ама таја на тел.му рече дека немож да говиди и дека му се гади и повраќа од него и му го акна тел.е то беше храброст иако срцето ја болеше ама знаеше дека тоа е најправилно,за овај бараш совет иза ваква работа?немој немој овај не вреди ни 5 пари и тогаш во моментот кога ти го рекол тоа пред неа,јас на твое место ќе го плукнев во суратот и ќе си заминев...
ПОМОШ! Немав зборови повеќе кога го рече то пред мене кога му рече на тај другата дека не ме сакал и дека не сме оделе а тој ТОЈ беше тој што велеше ке те земам за жена ти сакам да си мајката на моите деца ,тој ме држеше за рака в кола кога шетавме и возеше и ме држеше со едната рака цел пат до охрид ,до скопје, само кога го рече тоа дека не ме сакал му ги спомнав работите кои ги поминавме заедно и немаше едно А да кажи во моментот , се е залудно животот ми е залуден
Девојче чекај малце кој живот па животот е пред тебе ти си имала тогаш 15 год.нели ? па за кој живот зборуваш?
Незнам како да се изјаснам секој ден ко ке го видам или пред да го видам имам едно чуство то не се објаснува со зборови , боли едноставно се ме боли , болката остана и поголема е се како што иди времето , кога се деси тоа премногу се разболив на инфузии бев и повракав се ,ослабев 15кг тотално ме снема , уште не сум свесна за тоа како толку брзо се деси и зошто не им верував на другарките . 16 години но се беше како во сон, Незнам дали се некакви чувства во игра или.. Дали од толку што го сакав ме боли секој ден се повеке и повеке или незнам незнамммммм.. Незнам да ви објаснам но толку боли се што не сум совземена , а сето тоа пред година и пол ама лугето велат се ке помини треба време ама ова времето ме зафркава мене поголема болка ми ствара а не се губат чуствата Незнам дали се некакви чувства во игра или.. Дали од толку што го сакав ме боли секој ден се повеке и повеке или незнам незнамммммм.. Незнам да ви објаснам но толку боли се што не сум совземена , а сето тоа пред година и пол ама лугето велат се ке помини треба време ама ова времето ме зафркава мене поголема болка ми ствара а не се губат чуствата Јас ви благодарам за мислењата но мислам нема некојј што ке ми поможи затоа ве молам ако има некој нека каже нешто , ШТО ДА ПРАВАМ ? Што е ова што мислам дека го осекам ? имам чувства?? ГО сакам? Незнам како да дефинирам чуства кои ги осекам кога ке го видам кога ке сум во близина негова кога гледам дека ссе смее , а јас глумам срекна а всушност аахххх господеее
Во многу слична ситуација бев и јас исто така на твои години и сето тоа што го кажа дека ти се случувало после раскинувањето со него и мене ми се случуваше (дури и полошо) , меѓутоа сите кога ми викаа дека време лечи се, јас се спротивставував и викав ма нема шанси, како да не и бла,бла,бла. Но како што си поминуваше времето почнав да согледувам дека не е крај на свет, дека се појавија многу други момци односно момак кој повторно го освои моето срце и се така фино лепо полека и си одеше кон минатото. Иако сепак излегувавме на исти места со заеднички пријатели, јас се трудев да го победам сето тоа, да заборавам и да продолжам понатаму. Ти се самоуништуваш човече, потруди се во секој момент кога ќе ти текне на некој убав спомен, веднаш да помислиш и на тоа како те повредил. Не дозволувај ти да патиш, а тој да си врти други. Уживај си во животот, млада си, верувај дека ќе помине, само ти можеш да си помогнеш сама на себе, така да закопај тоа во минатото и главата горе. Поздрав
Претпоставувам дека ти бил прва љубов. Ако сум точна со претпоставката, прво лошата вест. Никад нема да го заборавиш. Е сеа совет, пробај да не се потсетуваш на времињата поминати со него. Уживај во врската во која што си сега. Потсети се само колку многу те повредил. Практично те искористил. Не верувај дека е сменет, таквите случави се 10% од 100%.
Jas razmisluvam za toa mozebi se smenal,mozabi koga me gleda i nego mu se budat istite cuvstva kako mene ..neznam kako da prodolzam ponatamu,so deckomi sega sto sme zaedno sme 1godina i se trudi za se da mi bide najubavo i jas go sakam i sakam da sme srekni ama kako koga se vrakam na minatoto .. Ama mnogu glupi razmisluvanja imam , i da se zemime so ovaj decko jas mislam deka nema da izdrzam ke se osekam ko da ne sum srekna ko nesto da fali Ama mnogu glupi razmisluvanja imam , i da se zemime so ovaj decko jas mislam deka nema da izdrzam ke se osekam ko da ne sum srekna ko nesto da fali
Млада си,остави го тоа позади тебе.Еве и да не си дознала сега,ке си дознала подоцна?Што тогаш? Што кога би се венчале?Тој и тогаш би те изневерувал драга кукс..Подобро е што сега вистината излегла на виделина.Млада си,ке се соземеш.Според мене и да ти речи да му простиш НЕМОЈ! Тој што направил еднаш ке направи втор пат! Уживај во твоите тинејџерски години(видов дека си 17 на профил)...Учи,уживај,дружи се! Тој нека ти биди само некое секавање. Поздрав
19 sum sega neznam nesto na profilot se izmesa , bev so nego od koga napolnav 16 godini .. fala premnogu znam da cenam sekoj vas sovet vi blagodaram od se srce .. neznam kako me sfakate ,bidejki toj vozi kombe i jas celo vreme koga odev na uciliste go gledav a porano zaedno sekade odevme i se .. i posle taja 1 god i pol jas prodolziv da go gledam nego no togas go gledav so omraza a sega mi se stopi srceto pa majke mu ne sum los covek da mrazam cel zivot Znaete kako e..sekoj den kako nov predizvik za mene ili da se boram sma so svoite cuvstva ili da krijam od segasniot partner da ne me oseti deka sum tazna i deka sum emocionalno povrzana so bivsiot .. Dobro e toa sto me sovetuvate deka mozi da go zaboravam ama kako koga sekoj den go gledav e sega zimi leto e i ne go gledam ..ama sto potoa jas sega ne go gledam i pak sekoja vecer mislam na nego pred da legnam a koga ke pocnam da go gledam pak .. Sto da glumam srekna ??? Kazete mi sto da pravam Se tesam si mislam ke se vrati toj na moeto togas jas ke mu gi udram klocite ama mislam nema da ja imam taja hrabrost ,a ovaa vrska podobra na mesecina sto se veli nema , nekam da ja unistam i veke i planirame za nekoja godina da se zemime so segasniot decko ama sto koga nemam preboleno ?? Da odam negde da pijam nesto ?? Neznam sama .. Da prva ljubov mi bese ama mu pruziv se sto vo edna vrska moze da se pruzi kako dokaz za ljubov .. I toj togas mi dokazvase demek,, no nekoe posle odnosot se se smena ..ni me barase a koga ke bese nedostapen i ke go prasav so koj zborase sekogas mi velese so gazdata me bara vamu da vozam tamu, a jas go znaev gazdata premnogu dobro prijateli bevme i ovoj imase samo eden vozen red no ljubovta cuda ni pravi od mozoko ke te natera da povervas u nesto vo koe i sam znajs deka ne e taka .. [mod-kirilica:3uvimr7g][/mod-kirilica:3uvimr7g]
nov sum i nz bas kako se koristi sajtot ama imam eden problem i ako saka nekoj da mi pomogne nekako pred edna godina zapocnav da se gledam so edna devojka koja sto imase decko so koj odese veke 4 god znaci celata vrska zapocna po nejzina inicijativa so izgovor deka se skarala so deckoto i saka da bide so mene i se gledavme nekoe vreme no sepak taa se smiri so nego i pak se gledase so mene tajno so istiot izgovor deka me saka mene ama ne moze da se ottarasa od nego ama kaj mene se sozdadoa tolku silni cuvstva kon nea so ne mozev da stavam kraj i sea ne znam kako da se otkazam od nadesta deka ke bideme zaedno [mod-kirilica:3vnz1aji][/mod-kirilica:3vnz1aji]
Па и немора да се откажеш од неа.. Точно дека малку е таа нестабилна, но сепак може да ви успее.. Оддалечи се малку, биди по ладен и кажи и дека не си заинтересиран да бидеш некому втор ако таа навистина те сака тебе ке го тргне дечкото па ке бидете заедно.. Ако го избере него пред тебе тогаш треба да ти биде јасно дека се мајтапи таа, прогласи ја за ку*ва и продолжи си понатаму..
Здраво.Имам читано многу вакви проблеми низ форумот, иако е за женски јас ипак имам проблеми со мојата девојка и сакам да ми дадете некој совет и мислење. Со девојка ми идеме 3 ипол години, но последните неколку месеци мн се караме, како да немам разбирање.За вчера требаше да идеме за Скопје така се договоривме од пред една недела ама, дојде мајка ми од работа и кажа дека и таа ке дојде со нас пошто таа си нема појма од ск и и казав на девојка ми дека ке дојде и мајка ми таа не сакаше да дојде и таа, таа кажа дека да одам со мајка ми или со неа да идам ја избрава со неа, и мислев дека мајка ми ке иде со братуцед ми или со тетин ми од ск, ама сабајлето дознав дека нема да иде никој од нив, и не и казав на девојка ми заради тоа што таа полагаше и за да не се изнервира не и кажав ке и казжев кога ке завржи, ама кога во афтобус накај ск ми се јави мајка ми и таа дозна дека ке дојде и мн се налути не ми збореше ништо, кога на факултет таа ми кажа да бирам помегу мајка ми или неа, ја ја избрав неа, и и кажав дека ке идам само до железничка да ја испратам до бит пазар и да иде да го запишува требаше да оди во Карпош 3 и пошто беше многу топло, таа рече ајде ке идеме со такси да не иде сама да ги најдеме братуцедка и и брат и и после тоа јас да се вратам, ама не ги најдовме брзо договорот беше таа да ме чека на факултет и јас таму да одма, ама јас се задржав околу 1 час таа му зазвони јас и одбив и по 3мин и се јавив и и кажав дека ке дојдам за 5мин затоа што за толку време ми каза таксисот ама јас пошто брзав мн не ми текна да и казам дека тој ми кажал за 5 мин а јас да и кажев дека незнам како ке не фатат семафорите таа ми кажа ако не дојдеш за 5мин јас ке си одма, иако таа ме знаеше дека сум на бит пазар а јас во Карпош 3 и тоа ке и го кажав кога ке се вратев се ке и раскажав и после тоа ке бевме сами мајка ми немаше да ни се меша, ама јас закаснив 6 мин и и вртам и таа ми вели дека за 10мин ке била на железничка и јас од бит пазар до железничка без размислување дали ке ме удри нешто или за 5мин мин ја стигнав на железничка, и таа не си отиде ама цело време се каравме.Потоа седовме заедно јас не јадев таа јадеше и цело време и велам да ми даде шанса (иако бевме скарани таа ми даде шанса кога ми кажа да бирам помегу неа или мајка ми) таа не сакаше да ми даде шанса и ми велеше да си одма јас цело време трпев седев тука до неа ја галев по коса ја гушкав таа ме буткаше и само ми велеше да си одам.Јас станав и си отидов после некое време пак и вртам таа несакаше да ми каже кај е јас пак се покорив се вратив кај ГТЦ пошто таму бевме неа ја немаше значи се вракам до кај веро и вртам таа ми кажа дека била во афтобус и била накај железничка, јас такси и на железничка таа ја немаше а картата ја заверила пред мене,можеби била тука некаде но ја немаше, јас се јавив на братуцед ми дека ке одиме кај него со мајка ми да појде со колата,потоа и звона на неа да ја прашам кај е и да и кажам дека може да си оди со тај во 4 часот накај дома и таа ми кажа добро тогаш да си бараш друга девојка од тука јас му вртам на братуцед ми и му кажав дека нема да одиме да се врати дома, и излегувам ја гледам неа довага накај афтобусот тука влеговме и седевме заедно мајка ми понапред ние поназад сами и цело време и кажав што е било работа зошто така сум направил, ја молев за шанса таа не ми даде ја се симнав понапред затоа што таа седи во град а јас во село,таа требаше да се видо со нејзин друг а и мој исто така со него се здружевме преку неа ама тој ја сака и таа го знае тоа, и кажа дека вечрот ке биде со него ми се јави и ми кажа во колку часот ке се видат и каде.Јас дојдов со еден друг и заедно се видовме со него, и пред тоа јас се имам укл од кај неа на фб и знам се што и има пишувано и јас му го тоа кажав и тој сакаше да се тепаме тука малце се расправавме ама немаше ништо.Мене тоа мн ми сметаше со него што и да си признам љубоморен сум, ама ипак знам дека тој ја сака,а девојка ми него не, негде еден час така шетавме тој си отиде јас го испратив и другар ми и тој си отиде, значи останавме сами, бевме на тивко место сами, ја молев да ми даде шанса плачев ама таа не ми даде и незнам веке како да правам а мн ја сакам веке цел месец е вака а јас не барам никоја не ни сакам некоја само неа таа вели дека е е така, кога и кажам ако не е било така јас ке сум најдел некоја друга и со неа ке сум бил а немало на неа да и вртам и да и велам да се видиме и да ми даде шана.Така да сакам да ми дадете совек што како да правам дали сум во грешка или не.Ви благодарам донапред поздрав.
ауу текстов додека го прочитав ме замори ептен, очиве ми паднаа леле леле, девојкава алпа те мота, а ти ја молиш. Па нели гледаш дека несака да биде со тебе, туку со “другарот“. Немој да се понижуваш себе и да ја ставаш неа пред мајка ти дека не заслужила. Значи ако уште еднаш ти се испонаша, слободно замини си и не и се јавувај никогаш. Како бе можеш толку многу да ја молиш за шанса да ти даде, кога ти не си виновен? Па што ако си задоцнил 10 мин? Тоа не е проблем, ако те сака некој ке те чека и незнам колку, а плус ти си отишол за неа во ск. Таа несака да биде со тебе, џабе не си ја мачи душата. НЕ те сака
Значи ќе полудаааааааааам !!! По можност ако може некој да одвои времеенце да помогне хаха Значи вака пред околку 1 год се смував со еден шо е од мене постаар 4 ипол години или 5,го блокнав на фб на телефон секаде.После некое време почна да ми фали го одблокнав и го адднав,се допп и му се извинив шо испаднав таква кретенка нели..Ми кажа минато-заборави го.После него нели бев со други машки али он ми е како опсесија?Едноставно неможев да се заљубам во ниеден од нив,а знам дека они ме сакаа али неможам да се заљубам коа он ми е стално у мисли.Почетокот на јуни он прв ми пиша у 3 саат и ја баш го прашав како баш на мене ти текна да ми пишеш и ми вика па помислив на тебе,и нешо се допишувавме и после некое време пак ми пиша ми прати таква една депре песна као нешо сам сум ова она и го прашав шо е со песнава и нишо ми вика имаш нешто против моите песни се зезавме нешто и тоа.После ја му пратив една песна од една група што и ја и он ја обожаваме а башка личи на едниот од нив ахха После он пак ми пиша еј шо праиш нешто така глупи муабети како си ова она.И завчера ја му пишав Абе ти текнува коа ми рече минато-забориави го?Епа неможам.И он ми вика шо да направам јас?и ја му викам незнам и он ми вика ај искажи се нејасна си ми,и ја викам незнам шо сакам да кажам..и после му спомнав дека го видов низ населба он беше со другари ја со друштво (иначе идевме и он проаѓаше и ме виде и ја цела у несвес припаѓав пошо ова ми е 3 пат да го видам од пред 1 година,и он некако се сврте да се поздрави али ја поминав само ко демек не видов..)и му спомнав и ми вика а ти беше таа шо одмина и ја му викам да и нешо зборевме за тоа.И вчера он ми пиша и нешоо му вика кај ќе идеш вечер и ја му викам маало изглеа ти и ми вика и јас ИСТО (и тоа исто со капс лок)пошо нема нишо интересно у втроник ха ха. И да знам дека сум глупа што воопшто се надевам на него и пропушам шанси да знам дека никад нема да ме побара да излеземе да се знам !! Ама тука има уше нешо Со еден шо се запознавме на фб се допп подогло време и он ми призна дека као ме засакал ова она и зборевме на тел по неколку саати и се тоа у петок треба да се видиме и сите енгови другари ми викаат дека ме засакал и од коа го видов овој се сменив мнг кон другиов едноставно неможам да се заљубам во него покрај се што ми кажува и е предобар кон мене ми вика ќе те сакам таква каква што си..едноставно неможам да засаакам некој дали сум ја ментална или незнам што!! Ваше мислење? П.С знам дека е долго ама..
Чекај, сакаш да ти кажеме со кој да бидеш? Ако е тоа, тогаш излези и со двајцата, за почеток попријателски, па после ке видиш кој е за тебе кој не. Нешто по конкретно да прашаше ке пробав да ти помиогнам
Тоа ти сама треба да си увидеш со кого сакаш да си... И не се препуштај толку лесно на искушенијата бидејки никој нема да сака да излезе со тебе на сериозно
И после и ние женските не сме биле идиотки.. И извини само не сфатив, како тоа од женска и мајка бираш женска?
^^Не дека нешто разбрав од постот, ама се трудев да разберам и единствено што заклучив е дека девојката сака да те откачи. А ова со мајка ти и е само изговор.
Затоа што ја сакам и не можам без неа, иако моите родители не се баш да се каже родители, речено ме искористуваат и девојка ми се труди да го спречи тоа, за да не им помагам на мојте пошто сум од село и работиме, и затоа ми вели дека сум бил како роб дека се им помагам и затоа, јас им помагам и на неко мои роднини зато што повекето и тие има со нешто што ми помагат, или некои другари и си помагаме и таа ми вели дека тоа е претерано, и јас и кажав тоа зошто е така се знае, и за се што имам причина што сум го направил, таа вели дека тоа секад сум имал објаснување за се што правам, ама и имам кажано дека што и да направи јас ке и простам пошто ја мн сакам и ке продолжи тоа така, и таа го знае тоа, иако и јас имам правено мн грешки и ми има давано мн шанси ама сепак незнам што да правам ама никако не можам да ја оставам мн ја сакам највише од се......