1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.386
    Допаѓања:
    1.114
    Јас мислам дека треба да му дадеш пауза некое време. Нека размисли добро дали е сигурен дека си ти жената со која сака да го помине целиот свој живот. Ако е така навистина нека престане со швалерисувањето наоколу, разбирам еднаш, ама два пати !? Остави го некое време, ја знаеш онаа “ Ако било твое ќе се врати“, нека ја научи лекцијата, а не вака пред свадба да ти прави, и што , утре цел живот детектив ќе изиграваш ? И секој пат кога ќе го откриеш ќе негира и ќе ти се лигави |( Не избрзувај со свадбата, сепак тоа е голем чекор, и треба да си сигурна дека човекот за кого се мажиш е оној вистинскиот. Ако продолжи да му мрда газот, побарај си ја среќата на друго место. Позз и секое добро :*

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Слични работи ми се имаат случено и ги имам простено ама никогаш не сум ги заборавила,постојано ми се во памет ама не се замарам повеќе не ни проверувам, и јас требаше да изигравам детектив, тоа сепак беше одамна а во врска сум сеуште, сепак не ми е толку сериозна врската како твојата но ќе ти кажам дека ако му простиш ти НИКОГАШ нема да го заборавиш тоа што го направил, мислам дека подобро би било да расчистиш со него и да го оставиш затоа што секогаш ќе ти остане тоа во паметот и ќе мислиш на тоа, ако си подготвена да живееш цел живот со него и со таа мисла тогаш потруди се и прости му, ама размисли убаво, довербата веќе ја изгубил во твоите очи, и 5 години ги фрлил во вода за некоја нападна девојка па уште и да го оставаш да размисли НЕ! Ти си таа што треба да размисли дали сака со таков човек да влезе во брак!
    Искрено ти посакувам се најубаво, и залужуваш подобро, сепак ова е мое мислење ти си знаеш најдобро.
    Чекам да пишеш што си направила :*

3. Lover.Girl

Lover.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Зраво девојки, јас си го решив проблемот. Некои ме советуваа да му кажам, а некои да не го првам тоа, па јас се одлучив за нешто измеѓу. Му кажав дека бившиот почнал да ми се пушта и дека ме бакнал но јас за кратко сум сфатила што правам и сум се тргнала. Дечко ми поверува на тоа, а всушност тоа и не е далеку од вистината, зашто јас се каам и знам дека погрешив со тоа. Како и да е ова ми е памет за друг пат. Сфатив дека си го сакам дечкото најмногу и ова нема да го повторам. Фала на сите :)

4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    во секој случај е добро што ете имал прилика да се види со неа,а сепак ти платил карта,значи те убедил да одиш со него,свесно дека на тој начин нема да се види со неа.е сега,дали тоа го направил само за тебе да те убеди дека се е завршено или пак,зашто навистина сакал да е со тебе,а таа му е само за да си полни его,времето ќе покаже.не избрзувај,прави се како се да е во ред,ама внимателно следи што и како се случува.

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.820
    Лавер.Грл мило ми е што си ја решила ситуацијата и :!: ум за друг пат :)

6. anjuskaa

anjuskaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    9
    Se ubiv cel den od razmisluvanje,sto kako,nesum go toa zasluzila,znam deka toa znae i on, i znam deka se kae,dovolno go poznavam da znam deka se e iskreno pokajal,ama i znam deka nikogas nema da go zaboravam toa sto me e na toj nacin povredeil i izlazal.cel den mi vrtese i prakase por ne odgovarav,i negovata majka mi zvoni i mi rece deka se ikreno kajal i deka mnogu mu bilo tesko,da razmislam sto ke napravam da ne izbrzam...vcera popladne se pojavi on kaj mene ma vrata,so smiren ton i so kaenje klecese i me molese damu oprostam deka celiot zivot kego posveti na mene da me napravi srekna,ke gi izbrise site tragi od moeto srce,ke smeni broj,fb ke izbrise ke pocne se od pocetok deka duri sea koga e svatil deka me gubi svatil i kakva glupos napravil deka nemoze da zivee bez mene,deka sum mu se,i deka go boli sto me e povredil ,deka nisto toa taa ne mu e znacila deka se podnapil i se smuvale i deka se uste odma pokajal ama greskata bila veke napravena,a podocna koga devojkata insistirala na dopisuvanje on iz cista zaebancija se dopisuval ne ni pomislil deka so toa bi mogal dame povredi deka se bilo samo zezanje,deka taa duri i raskinala 8god vrska i sakala so nego pa pocne,a toj se samo zezal i ja nateral dase vrati so deckoto.i deka toa negovo zezanje podocna go mnogu kostalo...dojde i makami od rabota i toj celo vreme i pred nea me molese i i raskaza i na nea zatoa sto go e napravil i deka se kae sto me e povredil i deka e ispadnal djubre i glupak i deka ne e znajal da me ceni i deka ako mu prostam nikogas nema da se sluci ni nesto priblizno vakvo..jas celo vreme go obvinuvav...po molbata na majkami resiv da probam uste mesec dena da vidam dali ke mozam da ziveam so toa deka me e povredil,dali ke izbledi toa,dali ranata ke zarasne,dali ljubovta vredi dase zrtvuvam,znam deka toj ja svatil greskata i deka nema vise da ja povtori,samo neznam kolku i dali ke mozam da ziveeam jas so toa...toj mi veli deka so tekot na vremeto ke zaborvami na toa sto bilo deka ke s epotrudi da doziveam samo srekni migovi,i deka se bi napravila da mzoe dago vreti vremeto i da ne se e slucilo toa...ama deka toa mu kazna i pouka voz zivotot da me ceni uste poveke i deka zivotot kego posveti na mene....sega ostavam se na vremeto...
    na site vi fala za milsenjeto i sovetot

7. anjuskaa

anjuskaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    9
    fala ti mnogu za sovetot...vo gorniot tekst napisav kako se rabotite izdesavaa sto se se sluci....sega ostavam na vremeto da pokaze dali vredi i dali moze greskite dase zaboravat

8. anjuskaa

anjuskaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    9
    Mi kaza deka nasvadbata se podnapil i se smuvale..i deka odma se pokajal,i deka e imal poveke priliki da se vidi so nea,se dogovarale koga kako dase vidat i sekogas toj bil toj sto prviot naodjal izgovori
    da nese vidat(toa go doznav po porakite nivni sto gi citav)taa duri i raskinala do deckoi so koj e 8 god a toj ja ubeduval da mu se vratideka srceto nemu davalo da otide so nea.A sega neznam zosto ako nee sakal das evidi zoasto e taka pisuval,toj vika deka see pocnalo kako zezancija sakal da vidi kolku e zagreana i do kade moze da odi taa,i da ne razmislil deka so toa zezanje negovo moze dame povredi mene a ni nea

9. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Мило ми е што си ја средила работата, а тоа што дечко ти имал разбирање покажува колку те сака, затоа чувај си го и заборави на тоа што се случило. И погрижи се да не им се испушти нешто на тие другарките што знаат за мувањето. Позз и се најдобро :*

10. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    4.540
    Епа вака девојки пред 2 месеци раскинав долга врска и верибда и запознав мноогу фино момче другар на братучет ми и веке подолго време се гледаме,убаво ни е ама не сме во врска.Тој појде на одмор се слушаме цело време се е ок,му пишав смс дека ми фали ама тој на тоа ништо не ми одговори а пред да тргне ми кажза дека многу ке му фалам.Денес отидоа со братучетмио на викенд и се беше ок до сабајлето додека не тргнаа му пишав смс ама не ми се ни јави ни ми врати :( незнам зашто а иначе братучетми незнае дека ние се гледаме сето тоа го чуваме во тајност само 2 негови другарки знаат.Незнам што да правам а тој не ни знае дека сум била верена....совет? :(

11. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    А зошто не знае дека си била верена, па нели треба уште на почеток да почнете со искреност. Ако дознае од друг може да почне да те одбегнува. А големи се шансите да дознае штом братучед ти му е другар. А тоа што не ти вратил порака, можеби братучед ти бил со него, па за да не се посомнева нешто, не ти враќа :?: Треба да си направиш еден убав разговор со него и да знаеш на што си, дали сака само да се гледате без обврски или може да премине во врска? А не те разбрав дали заради него ја откажа веридбата или поради други причини?

12. Neskrotliva

Neskrotliva Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    7
    Молам за помошшш :( :( :( ........
    Вака сега:Мислам дека има нешто помегу дечкоми и другарката на неговата сестра....Веке неколку пати имам осетено дека таа него го гледа со други очи а не како обично момче( а и неговиот братучед ми има спомнато).....Незнам што е работава,несакав да му кажам на дечкоми(додека не дознаам нешто) ама тој навалуваше ми викаше дека сум многу ладна и му кажав!-Му викам:‘‘абе знам дека има нешто помегу вас,дали она тебе ти се допага или ти нејзе и се допагаш има нешто ама ке дознаам што’’ и вој само слатко се насмевна и таман да прозбори му реков да престане(оти ке почнеше со неговите:ама како со на сестрами другарка ти луда ли си...и ке ме предомислеше,ке ме направеше лесна на ум)....Едно сабајле му се јавувам на дечкоми и му викам шо правиш и ми вика еве пијам кафе со ??????,сестрами уште малку ке си дојде(еј па хелоууу,ОНА ЗНАЕЛА ДЕКА СЕСТРАМУ НЕ Е ДОМА А ПАК ОТИШЛА :@ )...........Пред да дознае за моите сомневања ми викаше ке дојдеш во ?????(оти сме од различни градови)ке одиме ваму онаму со вој со ној , а откако му реков не ја ни спомнува...синока испагал со сестраму и сигурно и ваа била со нив а тој не ми ја ни спомна( и што треба да значи ова?)...Можеби несака да мислам,да се нервирам па затоа не ми ја спомнува а можеби па и несака да го откријам,којзнае што е работава...:(.........Луге дај кажете ми шо да правам веке две недели размислувам ама сама неможам да го решам ова ми требаат совети од вас.... ;(

13. Neskrotliva

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    7
    Еееееее и заборавив да пишам му има пракано на фејсбук покана за група‘‘ДОВОЛНО ЛУД ЗА ДА БИДЕШ СО МЕНЕ,ДОВОЛНО МОЈ ЗА ДА ОСТАВАМ СЕЕ’’........ :@ :@ :@ :@ :@ :@ ..................

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    5.389
    ајде не се нервиран. па добро може девојчето е стварно другарка на сестра му. знаеш мал град па сите се да не кажам сдоста блиски. си идат кој кога сака кај кого по кафиња. а отиди кај него или излезете кога ќе отидеш заедно и види го девојќето. биди добра, прај се дека ти значи и зближи се. ќе видиш какво мислење ќе изградиш. може навистина се другари а миже и не. ако имаш некоја другарка од тој град прашај ја. ама јас сепак сметам дека се нервираш безпотребно.и што се повеќе мислиш толку повеќе проблеми сама на себе ќе си направиш. опуѓти се и ќе видиш дека безпотребно се замараш. поздравче

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    5.389
    а тој што има вратено ???
    мислам дека тогаш дека девојчето може има симпатии кон неа а на секое машко му влева самодоверба тоа што е посакувано. а немора да имаат нешто. а јас сде водам од едно очи се за гледање, срце е за сакање

16. Neskrotliva

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    7
    тој ја игнорирал групата.............можеби си во право нетреба да се замарам ама неможам додека не најдам некое решение...а да се зближам со неа неможам ;( ,чурам кога ја гледам а па да се зближам и да се праам добра со неа нема шанси да го издржам тоа ке ја отепам :devil: ...... ;( ;(

17. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    4.540
    поради други причини беше сето тоа....фала на советот :)

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    ЗАБРАНИ МУ ДА ДРУЖИ СО НЕА! и крај на проблемите. Ако те сака ќе те послуша, ако не те послуша има нешто меѓу нив и батали го!

19. Neskrotliva

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    7
    Како да му забранам кога е другарка на неговата сестра,таа секако ке оди кај нив на кафе а вој неможе да бега :( ...Пред малку правевме муабет на таа тема и се испокаравме ;( ....Планирам денеска да одам кај него и да правиме муабет лице во лице,ке му кажам дека кога сум јас таму несакам таа да биде во мое присуство а тој да не испага повеке со нив у чаршија..па ке видам колку ке ме послуша и колку ме сака.... :)
    Ти благодарам за советот :)

20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Тема - Како го замислувате дечкото на нескротлива?
    Напишано од Дарки
    Овака :emo: исто!
    Добро, дечко ти со извинение на израз има ли мадиња машки да застане за нешто? Или како ќе го повеат другите така. Вејка на вејките. Гледам и за друго имаше барано совет. Исто ако не се лажам за некоја другарка се работеше. Абе машки ако не заржи ебате у машкото!!!