Прилично си нејасен во кажувањево, ама сфатив дека ти цело време ја молиш нешто, а таа те отфрла, ти бега, ти трчаш по неа, те уценува, ти ја бираш неа место мајка ти (Со кој памет бе за такви глупости се откажуваш од мајка ти?!). Штом толку те понижува јас скоро сум сигурна дека не те сака, не те разбира и не и е гајле за тебе. Ти веројатно ја сакаш штом се тоа го дозволуваш, ама треба да се сакаш и себеси малку повеќе. На што личи тоа цел ден да трчаш по неа низ Скопје? Па нека си оди, аман... И тоа што те убедува дека твоите не се добри родители (колку што сфатив) затоа што барале од тебе да помагаш на имотот... па тоа е нормално, не знам што и е проблемот? Здрав, прав, толкав маж зошто да не помогне на имотот кој за неговите родители и за него е егзистенција? Веројатно се срами што работиш на село, што да ти кажам... Ама дека те сака- тоа никаде не го видов од нејзиното однесување. И аман престани веќе да ја молиш за шанса! Гледаш бега од тебе цело време, стисни заби и издржи. Тој што не те сака нема да те сака ни после втора ни после трета шанса...
Тажен јас коку што можам да приметам ти си паднал целосно под влијание на девојката, уште кога те убедила дека твоите те искористуваат. Како моѓе родител да те искористи, па тие те пораснеле, те одвеле на прав пат, а ние додека можеме , здрави сме прави ќе помагаме со што и да е. Добро ти рече Лионесс стисни заби и тргни се од девојката, очигледо таа те одбегнува а ти трчаш по неа. Ќе имаш уште многу девјки па не е единствена. Таа ако те сака ќе те прифати каков што си, па според мене треба да се радува што толку си вреден. Па и малиот работи од 9 до 7, ама никогаш немам кажано дека газдите го искористуваат. Секој бара начин да си го заработи лебот.
добровечер фемини ии ми поминаја мераците по оније хехеехе кој ги ... на крају крајева вратичеш се кат тат али си смрат велики душо и арно седам на аско гледам аск од некое момче и го отфарам и си велам ЅОЈ Е ТОЈ убафффффффффффффф ко от седмото небо господово да е симнат на земјата паднат анѓел...а карактеро јак многу му беше велеше оти не би тепал жена амиии тоа ми се свиџааа....але седам така и јас и кога паѓам од столо ВОЈ ИМАЛ ЖЕНСКА А ЈАС СЕ ЗАЉУВИВ ВО НЕГОООООООООО и седнаф му дадоф слика од мене да ме оцени и ми даде 5 ама ако убо е тоа уште не ми знае карактеро и се мислеф дали да го адд на фејзбук и му пишам на еден другар и ми вели шо сум сакала дечко со карактер кога мојот бил -9999999999999 и јас бев ВАТ? ЦРТА ДЕВЕТ ИЛИ МИНУС ДЕВЕТ? и ми вели гхааххахааххахахаха минус.....педер дали мисите дека ми љубомори јас донирам пари на сримашни имам карактер? и дали да го адд дечкото? кисс
Биљанче,најдобар совет за тебе ќе биде да се утепаш...ќе си олесниш и на себе и на луѓето околу тебе. With respect.
како можеш да сакаш ваква кучка? И зашто твоите родители не се баш родители? И како тие те искористуваат? Море чоек, таа флегмата те искористува. Како може да дозволиш една мочла да те натера да бираш меѓи неа и мајкати? Се си мислам да не те држи оваа со добар секс, што ти ке направиш се за неа?
И таман кога помислив дека ете си најдов арен,нормален,културен,фраер дечко цел пакет, значи не можам да го задржам ни еден месец.Добро мутава сум, ги бркам лугето од мене .. со "дечко ми" се знајме од порано т.е. пред врската онака обично здраво.. почна да ми пиши на секое на фб, значи на секое, нон стоп ми велеше дека му сум преуба дека вака дека така како кралица ке те гледам најубо ке ни биди само да излеземе дај ми шанса и тоа незнам колку време еј нон стоп да ти пиши.. и кога конечно решив да излезам со него уште првиот пат преубо си поминав, предобар, премил знае што да каже, како да се понаша.. и ете таман еден месец ми отвори вчера во моб.и пораки од порано уште од ехеееее.. и се налути бе .. толку од чоекот за пораки му реков стари се, немат врска.. нене ми вели ти пак прајш нешто..мутав ..и са шо да прам да му се правдам треба за пораки од пред сто години? -.- не ми се јавува не ми пиши..нејкам јас да му се јавам бе нејкам. патем не дека сум цвеке за мирисање и тој го знае тоа зато изгледа ама са до толку да не ми се јави а нон стоп ми се јавува ми пиши ме прашва кај сум шо сум со кој сум. како да се понашам бе ?
Колку време сте заедно? Ако сеуште сте тазе,а се сакате,можеби треба да поработиш да ја освоиш неговата доверба,за да ти верува..ако сеа не се потрудиш после сомнежите ќе си дојдат,љубомора и се остало. И он не треба одма да се лути,те прашал фино лепо од коа се,си му кажала дека се од порано и толку.Си можела само да дополниш дека ако му сметаат ќе ги избришеш и толку. Од ништо,нешто е работава. И ако е толку добар,фин,и те чува..јави се ти прва,гордоста чувај си ја за понатака.И самата кажуваш дека:патем не дека сум цвеке за мирисање и тој го знае тоа
Корист или повторен обид за враќање на стара љубов вака девојки..имав врска од 1 месец се сакавме многу ама раскинавме бидејќи тој беше на факултет во друг град .Раскинавме бидејќи тој идеше дома 2 пати во месецот и тоа за викенд..немавме доволно време еден за друг..тој рече дека најдобро ќе биде да не сме повеќе во врска заради далечината.Со сето тоа се помирив после 2 месеци ама не престанав да го сакам.Веќе 1 година како сме разделени а чувствата кон него не се променија напротив се зголемуваат се повеќе кога ќе го видам.Пред 1 месец се сретнавме во ист ноќен клуб за викенд што тоа беше често да се среќаваме бидејќи сите излагаме во тој ноќен клуб.Таа вечер ми пиша порака да излезиме надвор,излегов и по 1 година ние се смувавме ми покажа многу љубов и разбирање се договоривме да излезиме и другиот ден а од тогаш 1 месец се немаме допишувано ниту слушнато на телефон.На фб само два пати се имаме допишувано и тоа она најнормално јас кога ќе му пишам дали е добар и што има ново од тогаш ни глас од него.Што да правам и јас незнам
Корист или повторен обид за враќање на стара љубов Идевте 1 месец? А идел дома 2 пати во месецот за викенд? Тоа се минус 3 дена од неделата, односно 6 од цел месец, што значи ви преостануваат околу 24 дена за гледање (под претпоставка дека тој месец не бил фебруари) и од тие денови да речеме барем 5 не сте се виделе зашто некој од вас не можел ( бил на забар или што знам) ... Значи 19 дена гледање не успеа да ги преболиш 1 година? Мислам дека од корист ќе ти биде да не се опседнуваш толку со некого. Малце страшно ми звучи приказнава.
Корист или повторен обид за враќање на стара љубов како и да звучи тоа е.Тој месец ко бевме заедно беше октомври а од ноември натака почнаа испитите и мораше таму да седи по цел месец е тогаш ние се скаравме веќе скоро една година никако да го пресака а и ме буни тоа малце ко излеговме пред 1 месец после толку време кога ми покажа многу љубов и разбирање исто и другиот ден е од тогаш се немаме видено 1 месец и сеа како што слушнав за роденден ќе ми праеле изненадување за во среда вечерта а тука ке бил и тој мисла тој ќе бил како дел од изненадувањето и не одбил туку напротив кажал дека ќе дојде со задоволство, колку и страшно да звучи сите ми кажуваат дека тој сеуште чувствува нешто спрема мене а јас во заблуда сум
Корист или повторен обид за враќање на стара љубов Е сега ми е јасно се. Вака, тој крие нешто големо. Вплеткан е во некои чудни работи што би го оправдале ова негово, а и твое однесување. Дечкото има натприродни моќи (знам дека е тешко да го прифатиш ова, меѓутоа има мнооогу такви луѓе, само си молчат). Ете зашто не можеш да го заборавиш тој еден месец. Сигурно ти има фрлено магија. И тоа црна. И имам слушнато дека обично кулминацијата на дејството на магијата се случува на роденденот на “жртвата“ = ти. Ама не се грижи, познавав ваков случај и знам што да направиш за да ја тргнеш магијата, а и страшните последици. Вака: точно на полноќ, 1 ден пред твојот роденден, треба да изедеш 10 октоподи ( 10-ти месец, ОКТОмври=ОКТОпод). Ќе чекаш до 3 саат сабајле и со црн маркер ќе напишеш на твојата рака МНОГУ ЉУБОВ И РАЗБИРАЊЕ ( тоа што ти го покажал он, треба да му го покажеш и ти, т.н. враќање на злите духови). Ќе пазиш да не ти се ушмрља у спиење. И како најважно, на вечерта на твојот роденден ако е тој таму, значи дека стварно ти има фрлено страшна црна магија и ќе треба да му ја вратиш назад така што ќе земеш од дома ДРВЕНО сукало и ќе го удриш 1 по главата и 3 пати по ушите. Тоа е тоа. Ау да, и ако не се појави на твојот роденден, значи дека нема никакви чувства за тебе и ќе треба ти него да му направиш магија. Многу среќа ти посакувам.
како и да е ќе почекаме уште неколку дена до мојот роденден па ќе видиме како ќе се одвиваат работите
Дали да му простам? Без него не можам и не можам.Оваа ноќ што помина требаше да ни биде првата заедничка ноќ .Го имам бројот од неговиот најдобар другар,сакам малку да разговарам со него.Малку да проучам-што ке ми каже.Тој збор курва што ми го кажа уште ми ечи во глава и поради тоа денес не сме заедно .Дали вие би го простиле ова? Он вели на тел вчера,устата некогаш зборува тоа што срцето не чувствува.Не знам.Ако му простам уште денес ке треба да одам кај него,а јас не сакам и не сакам.Ако не треба да го заборавам засекогаш.И сега?
^ Oсвести се, имаш 15 години, не е ни место ни време маж да имаш, да се мажиш, да бираш завеси и што ти ја знам јас таму. Сите сме имале домашни проблеми, сите сме имале 15 години, знам дека тие години се луди, бурни, ама не прави грешка за која цел живот ќе се каеш. Излегувај со врсници, дружи се, и престани да кукумјафкаш по некој си таму мрсулко, што уште на 15-16 години нема почит спрема девојчиња. Одалечи се од тој дечко и не се замарај веќе со него. Не вреди уште од сега да се замараш со такви работи. Освести се додека ти е време.
Ама го сакам и тоа многу.Му се јавив на другар му,многу е добар и разговаравме долго време и ми кажа дека тој спрема мене се однесува така затоа што има психичка болест.Не знам баш како се вика,но распложението му е променливо,добива напади,станува агресивен.И другар му ми кажа дека доколку отидам еднаш кај него,назад нема,затоа да размислам ако го сакам. Му се јавив и го натерав да ми каже без да дознае дека јас знам и ми призна.Затоа тој така се однесувал понекогаш со мене...Растргната сум на сто страни....Од една страна он,од друга моите,од трета школото.Тој е доста постар,во школо не мора да оди затоа што е возрасен и може да рабори каде сака.Но кај ке најде работа ваков? Не знам.Морам добро да размислам дали да му простам.
И ти сакаш да се мажиш за некој што има психичка болест? Добро разбирам на тој тежок чекор да се одлучиш кога ќе бидеш доволно зрела за таква одлука, но на 15 години? Немој ти се молам. И добро, ќе се омажиш дури сеуште си дете. И што ќе биде? Ајде да ги оставиме другите фактори што воопшто не ја оправдуваат таа одлука, ама тој е болен. Болен. Можеби сега не ја сфаќаш сериозноста за тоа ама ГОЛЕМА Е. Ти на 15 години место да уживаш во најубавото време, што патем нема никогаш да се врати, да бидеш како другите тинејџерки, ти сакаш да се омажиш? Да ги трпиш тие испади, навреди а некој ден и физички повреди ? Верувај поблаг е ќотекот од родител. Ќе чуваш дете? Па ти самата си дете побогу. Уште кога пиша дека мајка му на некој начин ти е стројник за него, знаев дека има нешто што смрди.. Немој аман стара мома дан останеш, бројани се мажите на планетава
Само мислиш дека го сакааш ... Веруваајј, многу си мала, и ќе дојдее некојј врсниик твоојјј кој ќе го сакаш многууу повеќее ... Слушаај ги по искусните, многуу ќе се каеееш потоа, ама многу касноо ќе биде, тогаш и да се разделите ништо неема да бидее какоо порано ... Забаавувај се, најубавиитее годииинии се пред тебее ...
Ах бе деца бе мислите се што лета се се јаде. Каде ви се брза толку пред вас е целиот живот како може на овие години да мислите на такви работи женење, мажење па тоа не е детска игра. Живејте си го животот дружете се со пријатели, излегувајте , смејте се најдете начин да ви минува времето преку дружба и забава а не да се занимавате со вакви глупости кои никаде не водат навистина неможам да ве разберам да читаш и да се чудиш чат пат се прашувам вистина ли е ова или некој се зеза. Возрасни, созреани личности со блескава иднина ,завршен факултет, работа па глава на прст ставаат кога станува збор за мажење, женење сакаат до максимум да ја проживеат младоста а не пак на 15 години.
душичка мила ти неможеш никако да му помогнеш на психопатот, ти си млада и тоа премногу и треба да уживкаш во животот без проблеми, а не да се замараш со мрсулко кој те навредил
Уште малце ќе бидеме пола година сум со дечко ми и тој многу ме сака. И јас го сакам него. Пред извесно време сонував сон кој многу ме вознемири(не дека верувам во соништа ама.. ) во претходните врски секогаш јас сум била жртва, мене ме лажеле, мене ме изневерувале не знам шо среќа ќе бев. И ко се фатив со дечко ми најмногу ми беше страв дека тоа може повторно да се случи. Некако не бев спремна на нова љубов од страв. Еве 5 месеци поминаа се во најдобар ред, но откога го сонував сонот(сонував како ме изневерил и оставил скроз ладнокрвно љубовта спрема мене едноставно исчезнала) ко се разбудив, бев многу вознемирена дури почнав и да плачам Тогаш така така почнав да си размислувам дека и премногу му верувам можеби тоа не треба да го дозволам до тој степен(поради претходни искуства). И еве една недела, се си мислам да не оди негде, ко сме заедно така како да му е сменет односот го чуствувам... а тој секој ден ми кажува ме сака, му фалам, сака да е постојано покрај мене.. А да напоменам дека му го кажав и него тој сон.И сеа стално нешто ако му приговорам ми збори: ти од ко го сонуваше тој сонот стварно ко да си у некој филм и ништо не ми веруваш веќе. А не е дека стварно мислам така, но можеби потсвесно правам некои работи.Не сакам да се чуствува неубаво поради мене,не сакам да мисли дека не му верувам....Што да правам?? помошшш