Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. anonymouss

anonymouss Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Одамна читам фемина, но никогаш не сум напишала ништо, ми треба еден совет.

Во сериозна врска сум околу година и пол, ова е мојата прва сериозна врска, до пред тоа сум имала неколку други, но ништо сериозно. Ова машко е првиот дечко во вистинска смисла на зборот. Проблемот е во тоа што јас во последно време не се чувствувам како што треба. Не знам како да опишам, како некој црв да ме јаде цело време. Кога имаме односи, никогаш не можам да го достигнам врвот, сум пробала се и сешто, купување на секси долна облека, пробување на сите можни пози што сум ги прочитала тука и на интернет, опуштена сум секогаш, навистина кога сум со него се пробувам да не мислам на ништо друго, ма цела тема за ѓумбир ја прошарав, 300 врагови и чуда и пак ништо. А кога сум сама ова не е проблем, ниту еднаш не ми се случило сама кога го правам тоа да не свршам. Му кажувам секогаш како ми е убаво, ништо не помага. А тој не е себичен да гледа само за негово задоволство, секогаш се труди да издржи што повеќе, не е таков да гледа само тој да е задоволен.

Црвот не ме јаде само заради тоа, некако чувствувам дека не ме сака вистински, премногу е затворен, никогаш не ми кажува убави работи, секогаш кога пробувам малку да се отворам и да му кажам нешто убаво само се насмевнува и никогаш не ми враќа. Да се разбереме, јас не барам да ми го цитира "Ноутбук", ниту Спаркс, не сум толку романтична, ама убав збор од време на време би било убаво. Одеме веќе долго време за да може да го направи тоа. Не знам, можеби тоа е кочница. Другото се е супер, нема никаква љубомора од негова, па ниту од моја страна, нема посесивност, нема караници... Не знам ништо за неговото минато, ништо не сака да ми каже, не дека тој знае се за мене, ама јас општо сум многу поотворена со него и многу мои проблеми тој ги знае. Јас не можам да го речам истото за него. За муабет што не е поврзан со чувства нема никаков проблем, ни оди како подмачкан, но секогаш кога ќе се разнежнам, не добивам фидбек од него.

Капак на се, се последниве 2-3 месеци кога почнав да добивам dirty thoughts за едно друго машко и ми е непријатно заради тоа. Никогаш не сум помислила да го изневерам, едноставно тоа никогаш нема да се случи, не сум таков човек и нема да си го дозволам тоа. Не сакам така да го повредам него. Не сакам ни сама да се срамам од себеси, да не можам да се погледнам во огледало потоа. А сабајле кога станав се фатив како во полусон го изговарам името на овој вториов, ми е страв дека кога ќе спиеме заедно ќе направам вакво нешто, па да не отиде по ѓаволите се. Во последно време ми се случува кога сум сама и кога го правам тоа да мислам на овој вториов, ми доаѓа да се убијам.

Не знам што да правам, не сакам да сум сама, 19 години бев сама, сега имам 20, конечно сум во врска, нашите знаат за истава, не можам да се вратам пак да бидам сингл, сакам да сум сакана и да имам некого. Не можам да бидам волк самотник, се чувствувам најмизерно тогаш. Тој е од мене постар 6 години, може во таа возраст машките не искажуваат љубов, не знам. Ќе повторам уште еднаш, ниту јас сум нешто посебно романтична, навистина мразам патетични љубовни срања, ама кога нешто ќе му кажам од срце, сакам да знам дека е обострано.

Совет?

2. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Еве ти и од мене еден најдобронамерен совет - чувај се додека не ги запознаеш добро машките. Пораснав со машки, цело средно бев во машко друшвто, верувај од 90% од нив ке се изненадиш што прават и како мислат. Озбилно :) И да, 5 минутки до кафана со другарите, има друга, можеби нема да изневери, но дефинитивно не е за другарите.. Ке сватиш еден ден сега ти е рано можеби...

На hermosa и lexi им се допаѓа ова.
  3. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661

Боже Господе. Ти не си 19 години сама девојко. Не е како од кога си проодила не си можела без кур. Туку од кога ти е пробан неможеш без него. А тоа е од кога си го запознала дечко ти. И не се секирај, луѓе, вклучувајќи ме и мене, се управуваат после години и години врска, ќе се оправиш. Али пази, гледај да не се вратиш на сингл животот, оти ние сме лепрозни и може лошо да ти влијаеме. :fubar:

Муабетот е дека тебе ти здосадил твојот дечко и си сватила дека неможеш да си отидеш од овој свет без да ги пробаш петте кура кои ти се назначени од судбината. И сега си стрвна за некој друг и тоа е се. Наместо да пишуваш по форуми, седни со него и разговарајте. Ако неможеш и тогаш да го отргнеш овој што ти ги окупира мислите навечер и од кого се будиш цела испотена, прекини и оди направи си го меракот.

Уствари не, сепак имаш 20 години, мирисаш до тука на земја, ќе ти заврши животот кај и да е, затоа не му раскинувај, чисто за да не умриш сама.

На Daydream и lexi им се допаѓа ова.
  4. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    А од каде знаеш дали јас не сум израснала со машки? М? :wasntme: Од петто одделение па се до факултет машките ми беа најдобри другари. И многу добро знам како размислуваат. Дури и ден денес дечко ми ми вика дека имам некои скриени машки манири заради тоа. Ама па и женско сум, а сум имала и другарки и сум седела на маса со нив и сум слушала па они какви муабети прават. Искрено да ти кажам отсекогаш повеќе сум се згрозувала од женските муабети, а не од машките. Зашто женско како што може да ти забибери никој неможе.

Вие можете по вашите дечковци 24/7 да одите и до него да седите он ако сака да ве изневери ќе го направи тоа. Истото важи и за женските. Може и женско да каже ќе идам да се видам пет минути со другарките во кафана па да отиде со друг, СЕ Е ДО КАРАКТЕРОТ НА ЧОВЕКОТ, не е битно дали е машко или женско или дали било машко или женско размислување. Не постои таква поделба во ниедна наука има само различни карактери.
    Довербата е најбитна во врската, џабе е се друго ако вие им висите над глава 24/7. И за мене ваквите љубоморни испади се проблем со самиот себе, а не со некој друг. Затоа што ако некоја се однесува така, се однесува на таков начин со сите дечковци, епа неможе сите тие да се иста марка, ајде еден може е склон кон неверство ама другите? Значи во неа е проблемот.

И уште нешто, ако знаете дека дечкото може да ве изневери и е таква личност зошто сте сеуште со него??? Или интересно ви е да изигравате полицаец... :^)

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lexi

lexi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    mysterious опасен совет :D ама у секој случај така си е. anonymouss ако неможеш да седнеш и да разговараш човечки со дечкото за што ти фали у целата таа врска, тогаш пробај си ја таа имаџинари врска. Побогу 20 години имаш, не се секирај нема да си умреш осамена. ;)

6. safija35

safija35 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    16
    Имам една другарка со која сум многу блиска, често спие кај мене и јас кај неа. Понекогаш ми вика може ли да те чешкам и као ме чешка по грбот па по стомакот но никогаш не ја преминала границата нагоре или надолу, ниту за гради ниту долу, но неретко оди до самиот раб на гаките. Секако дека ниту јас не сум рамнодушна а неретко и свршувам само од чешкањето. Е сега прашањето ми е дали е она лезбејка или е тоа чешкање кај девојките нормални? Знаете во што е проблемот? Би сакала де се впуштам во некое галење, и бакнување чисто да пробам, но се плашам да не ме извиси да не испадне дека сум ја разбрала погрешно и да се засрамам. Она е едиствеата особа со која би влегла во таква интимна ситуација бидејки знам дека нема никому да каже дури и да се скараме. Инаку не сум лезбејка, далику од тоа но ова што се случува со неа помалку ме заинтригира. Инаку и да биде нешто повеке нема да биде класичен лезбо секс туку повеке ке биде мазење, бидејки никогаш е би можела да лижам икого таму долу како што тоа го прават лезбејките.

7. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Па не би рекла дека се нормални..незнам јас до сега не сум била во таква ситуација.
    Блиска сум со моите другарки,но галењe,мазење не..а уште помалку па свршување. :x
    Ти можеби сега викаш дека таа е единствената особа со која би можела вакво нешто да си дозволиш,но мислам дека доколку се случи,не само со неа,туку и со наредните другарки со кои ќе бидеш блиска би си дозволила(секако ако и они сакаат).

8. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Чешкањето не укажува на лезбејство според мене,и јас многу сакам кога ме чешка некој ама на рака а не на стомак,но има разлика од чешкање така кратко,и до чешкање во кревет,па уште и со свршувањето...А реално гледано веројатно и она сака нешто со тебе чим сама се нуди..Но не избрзувај со ништо ,почекај некој период да не се зафркнеш,да не нема таква намера девојката.Времето ке си покаже само :)

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. safija35

safija35 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    16
    Ова свршувањево гледам се провлекува низ неколку постови па да го до објаснам. Значи реков дека понекогаш ми се случува да свршам од самата возбуда, можеби тензијата јас си ја правам во главата што си правам милион филмови со претпоставки што нејзе и се врти во глава, и можеби затоа ја зголемувам тензијата и доага до свршување. Инаку неможам да кажам дека она ми дава некој повод за тоа. Го спомнавте креветот. Се случува тоа во кревет но не на начин како што некој може да замисли јас лежам на грб или стмак.. Не јас лезам обично а стрна а она обично ке ме гушне и ме чешка по стомакот или грбот.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. letaa

letaa Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    devojki ve molam za sovet.. |(
    sO DE4KO MI SME VEKE GODINA DENA VO VRSKA, STALNO SE KARAME, MNOGU E LJUBOMOREN. PRED NEKOJ DEN EDEN DE4KO MI NAPISA NA FB [*]DOBRA PICKA OVOJ MOJOT GO PROCITA TOA I NAPRAVI CELA DRAMA, STALNO SE KARAME A EDEN BES DRUG NE MOZEME. IMAME SKTIVEN SEKSUALEN ZIVOT, NO NIKAKO NE MOZE DA ME ZADOVOLI PA KOLKU I DA SE TRUDAM, A SAMA NE SUM PROBALA NIKAKO. TOJ SEKOJ PAT SE TRUDI NAJVEKE SO MOZE NO NE IDE I NEIDE. PONEKOGAS DODEKA SEKSAME MI STANE DOLG CAS. UBAVO MI E MN SO NEGO NO PONEKOGAS MI E I DOSADNO. KOMPLICIRA BEZ VRSKA , ZA SITNICI, NA PRIMER KAKO SUM NASMINKANA I KAKO SUM OBLECENA, KAKOV SJAJ IMAM STAVENO I KAKO JA IMAM NAPRAVENO KOSTA. SEKOJ STO KE POMINE PO ULICA SUM ZJAPALA PO NEGO A NEMA BVRSKA. PO NEKOJ PAT MI ODI TOLKU NA ZIVCI STO KE PUKNAM. A PONEKOGAS ZNAE I DA ME NAPRAVI NAJSREKNATA ZENSKA NA SVETOT.

NEZNAM STO DA PRAVAM HELPPPP

11. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Tи напишал ДОБРА ПИ*КА и очекуваш да не ти се налути? :|

12. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    И мене ми имаат стигнувано пораки од други машки,провокативни,и секогаш му кажувам на дечко ми и му ги покажувам.
    Нема зашто да ти се лути,ако ти не си му дала причина за да ти пише така.Дечко ти тебе треба да те гледа,а не кој што ти пишал итн.Ако ти вратиш на таа порака,тогаш си крива,зошто провоцираш,но ако не,тогаш нема место за карање.

13. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Зошто би сакала да има некого на фб што ќе и напише добра пи*ка???? такви комплименти можи да и дава само дечко макар шо е преглупо некој такво нешто јавно да ти напише
    ако ми е другар машко нема ни да помисли а камоли да ми напише такво нешто!!!!!!!!!

14. safija35

safija35 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    16
    Irrepleceable А зошто мора да му ги покажуваш пораките на дечкоти? Се плашиш од него? Па нели е тоа малку понижувачки да те контролира?

15. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Искрено он несака да знае,зошто пред се ми верува.Но јас сум таква,сакам да си бидам на чисто,и несакам пример од некој друг да дознае било што.(иако ништо не правам,за да се дознае)
    Далеку од тоа дека се плашам или дека ме контролира,и не сметам дека е понижувачки.Да бидеш искрен не е никогаш понижувачки. ;) :)

16. anonymouss

anonymouss Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Немаше потреба од ваков дрзок коментар, сепак културно побарав совет од вас, али ајде форум е па секој има право да напише тоа што го сака. Нормално е дека некој гледа на мојот проблем како на глупост, јасно ми е тоа.

Јас никаде не реков дека сум престарена или дека не можам да најдам нов дечко, сосема друго е суштината на мојот проблем. Дечкото мој не е некој странец од улица, сепак имам чувства за него, ми значи и воопшто не ми е здосаден. Кочницата како што напишав е тоа што имам претчувство дека јас нему не му значам, и можеби тоа ме кочи, не знам. Затоа и ги пишав годините, можеби на 26 машките живеат во друг свет, затоа и прашав затоа што тука има поискусни девојки. Да отидам со вториот нема шанси, јас имам грижа на совест само што мислам на него а не па нешто повеќе.

Таква личност сум, претешко ми е да засакам некого, но кога ќе ми се јават чувства за некого, тогаш тоа трае, како што тешко засакувам, така тешко преболувам. Не сакам да поминам низ искуството со пет, не ми е филм тоа. И Боже пази, никогаш не сум ни помислила дека сингл девојките се лепрозни или што ти јас знам, какви што ти самата ги нарече. Муабетот не ми беше дека сингл девојките се за никаде, туку дека во моментов ми фали љубов и дека сакам да ми е возвратена од личноста за која имам чувства. Ти дали би се откажала толку лесно од машко што го сакаш туку така? Сигурна сум дека и ти си пробувала да спасиш врска при проблеми и дека не си раскинала при појавување на првиот. Збунета сум и навистина ми треба совет од некој поискусен, и ќе ти повторам, ни на крај памет не ми текнало дека сингл девојките се лепрозни. Не ми ги врти зборовите.

17. safija35

safija35 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    16
    Irrepleceable Tоа е нарушување на приватноста, бидејки според мене жената треба да има своја приватност и свои тајни(особено ако се работи за рска а не брак) нетреба да му се отвориш на мажот скроз, бидејки ако те има отворена како книга ке нема што да открива и бргу ке се засити од тебе. Нетреба да му реферираш каде си била, со кого си се чула, кој каков комплимент ти дал..... Ти мислиш дека е тоа искреност а мажие тоа го карактеризираат како наивност.

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Oвај коментар така гадлив ќе го наречам едноставно игнорирај го, очигледно е дека имала бурен ден па се истресила на некого анонимно, во случајов тебе :)
    ќе ти дадам совет да седнеш и да разговараш со твојот дечко отворено и искрено и се што те мачи да му кажеш, јас мислам неговото ладно понашање те натерало да помислиш на некој друг што е многу нормално за човек, но тоа дека е само мисла и непланираш да го направиш покажува дека си го сакаш дечкото и тоа што си побарала совет значи дека ти е битен во животот.....разговорот е решение на се, некогаш нема да испадни како што ќе очекуваш ама од некаде се почнува :)

На anonymouss му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Да,точно,но ти зборуваш во глобала,општо за сите машки.Јас зборувам конкретно за мојата врска и за мојот дечко.И јас мислам дека не треба да се отвараме премногу на секого,било дечко,другарка итн.Но,зошто да не бидеш искрена со некој кој е исто искрен,и кој го заслужува тоа?Сигурно имаш и ти личност со која споделуваш 99,9 посто од работите од твојот живот. :?:
    Никогаш си немала потреба од совет,од тоа некој да те разбере,да те ислуша,никогаш не си сакала да си ја испразниш душата на некој? Не на СЕКОЈ! :!: Туку на некој.

Te разбирам што сакаш да кажеш,и го почитувам твоето мислење,но јас имам долга врска и само јас знам како ми функционира.Така да,ако требаше да се засити од мене,тоа ќе се случеше многу одамна,но ете во мојата врска таа искреност е дел од позитивните работи.И од моја и од негова страна.
    И сум имала многу критични моменти,кои ме научиле дека во една врска,љубовта не е секогаш доволна.Разбирање,доверба,искреност..се само дел од работите кои ја зајакнуваат врската.
    За моите постапки и за тоа како сум се поставила спрема човекот кој го сакам,воопшто не се каам ,ниту пак тој ја злоупотребил мојата искреност :)

20. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Девојче, мешаш работи.. Не реков никаква полицајска контрола, ниту ништо за 24 часа. И јас го немам тој проблем со мојот дечко, друга девојка го има, незнам што толку ми делиш совети :lol: Мисли си како сакаш, ако дојде денот да ти се отворат малце повеке очите, по муабетот мислам дека ке сватиш многу нешта кои ни на сон не си ги сонила...

И што со прашалниците извичниците... calma, calma :emo: