Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Monii4eto

Monii4eto Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Како да одкријам...

Имам 15 години и ми се допага едно дете што е на мои години..си пишуваме,излгуваме заедно но со друштовото негово и моето.Мислам дека му се допагам исто како и тој мене но незнам како да дознаам дали има уште некоа девојка што му се допага сепак е машко !! помогнете ако можете :)

2. BigRush-MM

BigRush-MM Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Како да одкријам...

Па сеа зависи ако сте во врска сигурно тебе те сака.... ако сакаш да откриеш немора да се откриваш времето ке покаже ...а и прави му некои "тестови" ако до толку веќе сакаш да откриеш... со среќа поздрав... =)

3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    И мене мојот ми беше навика ама за секоја навика има одвика. Не можеш да се смениш колку и да сакаш, ако не сакаш да му се скараш само заради тоа што долго сте заедно, знај дека во иднина ќе имаш поголеми кавги. Прекини со време, зошто уште повеќе ќе го засакаш и потешко ќе ти биде. Од искуство ти кажувам, :*

4. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Оваа вечер се скарав со дечко ми. Што убаво ни беше и не за џабе речено дека секогаш ќе се најде некој што ќе ти го растури расположението. Еве како беше:
    Бевме излезени и се си беше ок. Но дојде една познаничка и на двајцата, негова комшивка е исто така, се поздрави со нас и го праша дечко ми шепотејќи „Кога ќе си одиш?“ Јас го слушнав тоа и си премолчив. Дечко ми не слушнав што и одговори. Ми падна многу чудно зошто го праша тоа, бидејќи знае дека после излегување дечко ми секогаш прво мене ќе ме испрати па тогаш си оди дома. Кога си појдовме го прашав и ми рече дека не знае зошто го прашала тоа. Многу бев изнервирана и сешто му изнакажав. Тој се налути и почна да ми кажува дека јас сум таа што не му верува и дека правам од мравка слон. Не знам веќе што да мислам. Инаку оддамна имам одено со нејзин бивши и имам слушнато дека велела дека за тоа ќе ми се одмазди кога и да е.
    Да појаснам дека дечко ми ме нема изневерено, знам дека ме сака и ми го има покажано тоа, но сега навистина не знам што да мислам... Дали мислите дека сепак е можно некои нешта да ми се случуваат зад грб а јас поим да немам за тоа?
    Дајте некој совет девојки!

5. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    12
    Јас се гледав со 1 дечко од ист град сме, ама бев свесна дека он нее подготвен за врска, на почетокот си бевме добри пријатели, ама тој период бев разочарана на лубовен план и сакав дасе дружам со него зада немислам на бившиот бидејки бев многу повредена. А он мисе допагаше згоден беше а и многу беше комуникативна личност знаеше даме насмее умееше даме расположи и ми беше супер со него ми помогна да заборавам на бившиот. Почнавме дасе муваме и на почетокот беше ок и мене неми сметаше бидејки сеуште немавме секс, а се гледавме кога и двајцата ке посакавме, со тек на време се случи да бидеме ппоинтимни имавме секс , а јас морам да признаам се залјубив во него неми излегуваше од мислите, а он некако ладно се однесуваше се плашев дамуго спомнам тоа дека сакам врска од страв дека кего изгубам засекогаш. Пред некоја вечер го сретнав во град и се направи како данеме познава се осекав толку лошо во себе целосно се уништив и му пишав на фб за тоа а тој одма смисли изговор од типот дека имал проблеми со видот и поради тоа изгубил олем број на пријатели, ај некако му поверував утредента вецерта се видовме и сакав да разговараме ама додека бевме заедно немав срце ништо да му речам и имавме повторно секс и сакаше да имаме анален секс иако јас тој секс него сакам сепак прифатив и сврши внатре после тоа одма си заминавме со изговор имал работа јас се осекав толку лошо како дасум некоја курва.. Кога стигнав дома го чекав дасе уклучи на фб и му пишав дали се срами од мене што е причината што несака да излегуваме заедно ни како пријатели а он ми одговори дека несакал дасе рекламира со ниедна девојка тоа било класично за него не бил навикнат на така јас му кажав дека е најдобро да завршиме дека неможам повеке така а он ми пиша пс..zazr ti rekov takvo neshto be bbaby?
    Ti rekov deka se druzime,interesno e,ubavo e,zadovolstvo.. neli?
    Shto se zamarash? и оттогаш он неми пишува ни јас него воопшто а ме гледа уклуцена ве молам за помош претеско мие хелп

6. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Го читам ова и само не ми е јасно зошто не ти објаснил што и одговорил на тоа прашање и зошто го прашала? Логично ми е дека кога некој ќе те праша нешто без врска, го прашуваш да ти појасни, очигледно знаел зошто го прашува. Мислам дека не е тоа правење од мравка слон, и јас слично би изреагирала доколку не ми даде објаснување кое држи вода.
    Ако мене ме праша комшијата -кога ќе си одиш? би му рекла а зошто прашуваш, и ако ми објасни што е работата би одговорила најнормално... Можеби и така било, но тој ништо не ти објаснил, туку ти рекол дека не знае зошто го прашала. Разговарајте пак најдобро, да си бидете на чисто.

7. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770

Ја прашал, но таа му рекла дека онака чисто од љубопитност го прашала. Јас затоа и се нервирам, зошто не знам која и е намерата. А дечко ми и одговорил дека му е рано за одење дома. Тој цело време само ми вели дека воопшто не треба да се грижам дека и да нема со која да биде, нема да излезе со неа. Но машко како машко, колку и да му веруваш не знаеш што може да направи... И тој сега ми се налути затоа што јас нему не сум му верувала... Не знам веќе ни што да мислам, ни како да мислам...

8. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    ^
    Не се замарај тогаш, штом ти кажал како било, една кучка пред мои очи му рекла на дечко ми ти мораш да бидеш со мене вечерва, јас само видов дека зборуваат но не се посомневав во ништо бидејќи знаев дека му е „школска другарка„. После излеговме заедно од кафичот и тој ми кажа што рекла кучкава и ми дојде да и отидам и незнам што ќе направев.
    НЕ дозволувај други да замешаат прсти во врската ваша, очигледно на „комшикава„ целта и е збрка да ви направи и да ве раскара.

9. S.A.r.Aaaa

S.A.r.Aaaa Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво, нова сум на форумов и би сакала да слушнам ваше мислење за еден проблем ако може да се нарече така.
    Значи досега не сум се "затрескувала" во некој, обично посериозно им приоѓам на работите. (слободна сум и немам дечко) Но пред некое време, случајно, запознав еден дечко. Прво само се погледнавме, а уште одма вечерта ме додаде на фб, ја глумев некоја фаца и не го прифаќав одма ама после ден два го прифатив. Ми пиша и пишувавме една недела после за викендот у град се договоривме онака индиректно кај ќе бидеме,што-како ко демек од љубопитност :D Се сретнавме, се смувавме ( никогаш порано за толку кратко време не сум се смувала со некој ама на прв поглед кога го видов стварно го имаше "она нешто" ). Помина уште една недела така пишувајќи, у град не сме се гледале ама у сабота у град го гледам со друга за која ми има кажано дека му е братучетка, ама зарем секоја вечер братучетка ти ќе ја испраќаш дома ( еден негов близок ми кажа дека не му е братучетка) и ја онака нервозна не знам зашто току се изнервирав искачам сама друагките останаа у кафичот зимам цигара иначе не пушам и после 10 мин го гледам дечково иде, ми ја зема и фрла цигарата и ме прашува што е проблемот. Му кажав се што мислам за него, се каравме пред луѓе, никад не сум се карала со некој што требало, а сега не знам што ми се случи, он се обидуваше да ме :* ама го игнорирав, му викав и он исто на мене дека не ме лаже кој ме излажал такво нешто(јас требаше да не им верувам на очите , на него да му верувам) и ме праша дали сакам да продолжиме и ја нормално му викам не, ма да сакам со сето битие .овој ме :* силно се сврте и си замина. Ја збунена не знаев што се случува, не очекував дека ќе се јави, но ми се јавува после 1 час и ме прашува дали ств не сакам да продолжиме и ја онака па не знам ова она и пак му викам Не. Цел ден не сме пишале, а немаше кога и да сме вклучени, а да не пишеме во овие 2 недели.Знам дека малце претерав и дека не е некој голем проблем ама сакам да слушнам туѓо мислење, другарките се малку објективни. Ја сакам да бидам со него, да се гледаме, ама он се гледа и со друга, а можеби има некоја за која не знам, да бидам ли нечија втора опција?

10. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Прво треба да дознаеш од сигурен извор дали таа му е навистина братучетка или сепак некоја друга.Не верувај на секого,се поголем е бројот на завидливи луѓе кои без никаква причина уживаат да боцкаат од страна.Можеби си му направила услуга на некого со таквата реакција.Проблемите решавајте ги помеѓу 4 ѕида,во 4 очи.Само ти и тој.Нема потреба од други.
    Може си требала да изреагираш малку посмирено,сепак не сте во врска.
    Кратко и јасно да кажеш :ок ти верувам,и смирено да делуваш понатака.
    Ислушај го,нека каже се што треба,и потенцирај му што сакаш и очекуваш од него.Не избувнувај одма,преброј до 10 па после прави што мислиш дека треба.
    Штом сакаш да бидеш со него,пробај.
    Никогаш нема да знаеш како е,ако не пробаш ;)

ПС.Добредојде на фемина :hai:

11. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681

Јас мислам дека треба да му кажеш ако сака да продолжи со тебе да си имате врска а не само мување. Да му кажев дека несакаш да бидеш втора, туку сакаш да бидеш единствена. Да си излезеш со него, да се држете за рака да знаеш дека е само твој. Ако го прифати тоа тогаш ќе бидеш сигурна дека е твој.
    Инаку ова да му бидеш само опција и број не дозволувај.

12. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681

Јас мислам дека треба да му кажеш ако сака да продолжи со тебе да си имате врска а не само мување. Да му кажев дека несакаш да бидеш втора, туку сакаш да бидеш единствена. Да си излезеш со него, да се држете за рака да знаеш дека е само твој. Ако го прифати тоа тогаш ќе бидеш сигурна дека е твој.
    Инаку ова да му бидеш само опција и број не дозволувај.

13. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Имам дечко една година , но сепак од време на време ми се врти низ глава дечкото кој го сакав 4 години а со некој немам ништо...дали е до искушението и до страста дека не сум пробала нешто или навистина уште ми значи незнам...Каде и да одам ке ми текне на него сигурно еднаш дневно..зашто нонстоп искачам и колку и да не сакам сепак како да бараат моите очи да го видат еднаш , да се сретнат погледите..Си го сакам дечкото но маки мачам да го заборавам..
    Некои викаат не победуваш ако трчиш по некој или ако бегаш од некој победуваш само ако чекаш...Да чекам со текот на времето да заборавам или како?
    Најтешко е да пресечам и тешко ставам крај на работите кои ми значеле , но одеднаш доаѓа момент кога ти е смачено и кажуваш сам на себе ете толку едноставно без многу убедување...
    И така се измачив 4 години да го заборавам ама џабе.. :(

14. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Би раскинала ли едногодишна врска за некој со кој си немала ништо,а си го сакала 4 години?
    Дали си сигурна дека со овој другиов ќе имаш нешто и дали воопшто ќе ти биде добро со него?
    Јас,искрено не би раскинала.Освен ако имаш друга причина за крај.
    Со тек на време ќе го заборавиш другиов.

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137

Во никој случај не би , убаво ми е..само се трудам да најдам начин да го заборавам , всушност најтешкиот дел во секоја љубовна приказна..

16. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    И јас мислам како барби.
    Ќе превземеш голем ризик доколку раскинеш.
    Незнаеш како ќе ти биде со него,дало воопшто ќе бидете заедно,дали ќе бидете среќни итн.
    Да не го сакаше сегашниот ајде де,но ти викаш дека го сакаш и дека ти е убаво.
    Фокусирај си ги мислите на сегашноста,и уживај во моментите поминати со дечко ти.

На Serpentina и Barbie20 им се допаѓа ова.
  17. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722

Знам како е.И јас сум поминала низ тоа.Ама не вреди да си ја прекинеш врската поради некој кој не ти бил ништо повеќе од платонска љубов.
    Ако требало да се случи нешто со другиов ќе се случело во текот на тие 4 години.
    Не мисли на него.Гледај да ги одбегнуваш местата каде што е тој,фокусирај се на дечко ти и на врската и ќе го заборавиш.

На Serpentina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Сега ги разгледав сите твои мислења и после тоа можам да кажам дека си во право, не си курва, нема потребало потреба да се осеќаш така, затоа што за тебе поимот курва е комплимент- и тие имаат барем малку памет во главата, а ти си една тешка очајничка.
    Не знам што дефект имаш во мозокот, ама дај свести се што правиш- белегот од минатото никогаш нема да можеш да го тргнеш, ти веќе си предмет за измевање во општеството, ама не им давај нови поводи жити се.

Што комплекси те мачат? Мора да има нешто што ти ја убило самодовербата и ти ја довело под нула па дозволуваш сите да те третираат како ѓубре, се празнат во тебе и потоа те игнорираат.
    А ти се чудиш зошто се осеќаш лошо, демек нема потреба за тоа...?

Дај прибери се веќе, или прифати го фактот дека си очајничка која секој може да ја има кога и да сака и живеј така- вака само се измачуваш мислејќи дека си една чесна наивна душа која поради некои Х причини секогаш има лоша среќа.

19. emilijam

emilijam Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Izlavam so eden mn dolgo ama nz dali mi e de4ko...E i sinokje vidov kako i pratil poraka na ednaa..i tuka pocname da se karamee toj bese so drugar mu a ja so drugarka mi i toj pocna da se vrti kaj drugarkami da me pravi ljubomorna da ja zgrkja da i vika aj ja kje te odnesam do doma so skutero i ja si otide bez da se pozdravam i bez da kazam zbor ...jas go sakam,i toj mi kazuva deka me sakal ama ne sum sigurna vo toaa..i sea neznam dali kje mi se javii...i sea nz so da praam...SOVET:(

20. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Јас мислам дека он не го чувтсвува истото како и ти,односно дека нема љубов од негова страна.
    Штом пред твои очи прави такви работи,можеш да замислиш што се случува кога не си ти до него.
    Треба да го прашаш што е според него сакањето?
    Дали тоа е кога се пушта на други девојчиња,или?
    Ако он го дефинира сакањето на тој начин,тогаш подобро е да се тргнеш.Премногу си мека спрема него.Не те заслужува,ќе дојде подобар кој ќе знае да те цени,и со кој ќе знаеш на што си.А не како со секашниов,толку време излегувате а сеуште незнаеш дали ти е дечко.Треба да си среќна што таков човек не ти е дечко,верувај ;)

На emilijam му/ѝ се допаѓа ова.