Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. povredena123

povredena123 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Се зачленив на форумот бидејќи имам еден проблем. Може и јас преувеличувам малку но сум многу плашлива личност.
    вака имам 16 години и сум немала врска никако. Од Мај месец се допишувам преку фб. со едно дете кое има 20 години. Пишвме до крај на Мај и толку јас го избришав на фб. бидејќи немав никаква намера да имам врска со него, не го засакав. А да нагласам за тоа време кога пишувавме на фб. се слушнавме ееднаш два пати. Од кога го избришав на фб. ми звонеше не кревав и пораки неколку пати. Подоцна кон средината на Јули повторно ме додае на фб јас по неколку дена го прифатив пак пишевме ама онака тој знаеше да ми прате :* јас не да ми каже убави зборови јас не му возвраќав и на некој начин се одалечував од него за да не ме сфате погрешно. Од кога ме додаде втор пат на фб. ни еднаш се немавме слушнато се договоривме да се слушнеме но јас кажав дека нема да сум слободна и тогаш тој ми кажа да му кажам искрено дали имам намера да се видам со него и дали ќе се слушаме јас на фин и културен начин реков не и му објаснив дека од мај месец па се до сега јас не успеав да го засакм него а и плус разлиакта е 4 години јас не сакам така и само преку фб се знаеме. Е тука тој се изнервира и кажа малку навреда јас се налутив и му кажав дека ништо не му згрешив и дека не требало така да се испонаша и потоа се извини и кажа дека ќе се покорел само за да сме се слушнеле и ако сум сакала да се видеме јас кажав не значи не не сакам ништо да имам со него. Денеска ми пише здраво и јас само кратки одговори давав.
    Да нагласам дека јас живеам во еден град тој во едно село далеку 20 мин. и иде во мојот град на базен и нешто ми вика нели одиш на базен и јас не и морам да одам не сакам никаков контакт со него.
    Ве молам да ми дадете некој совет што да правам дали да го избришам од фб. (во план ми е за една недела да не биде одма) и страц ми е да не ме сретне низ градот ако дојде некако чувствувам страв оти тој уште се боре за мене а јас не. НЕ го сакам
    незнам што да правам само едно знам многу сум исплашена
    совет?????? како да постапам ... што да направам ???

2. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Извини, ама јас стварно не сфаќам од што се плашиш ти???
    Место да бидеш среќна зошто некој те сака, се бори за тебе и настојува да те добие ти се плашиш. Не разбирам.

3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Не сакам никој да навредам ама мислам дека некои глупости што се случуваат не вреди тука да бидат пишувани како љубовни проблеми. Има разлика од љубовен проблем до очигледно играње играчки и не е сакање пишување на фб или не знам што.
    Прво глупаво си направила што си го избришала, второ не знаеш што сакаш. Врската ако можам така да ја наречам ви се состои од допишување на фб и сега ти демек сакаш да го избришиш. Ова не е љубовен проблем, ова што го правиш ти сега е глупирање и полнење на егото, за тој да трча по тебе. Ако сакаш да трча по тебе избриши го, а темата остави ја на тие што стварно имаат проблеми на љубовен план. :!:

На Barbie20, mace1 и SpoiledBaby им се допаѓа ова.
  4. povredena123

povredena123 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

Не можам да бидам среќна оти некој ме сака бидејќи ова е само комуникација преку интернет значи не може некој ако ми каже на фб дека ме сака да верувам е сега тој што не се одкажува толку време добро, може има нешто. Но јас не никако не успеав да го засакам тоа е најголемиот проблем и затоа не сакам да имам ништо со него но тој настојува, и се плашам ако случајно се сретниме некаде во кафуле тој сеуше ќе ме моле а јас не сакам. Никако не успеав да го засакам, што да правам мала сум за да бидав во врска со некој кој не го сакам, освен што не го сакам не ми се ни допаѓа.

точно е pupi. дека мојот проблем не е којзнае колкав голем проблем. А зошто глупо сум направила што сум го избришала кога мене ни малку не ми се допаѓа, јас грешка направив само што го прифатив пак тоа е мојата најголема грешка и да свесна сум за тоа. и сега јас сакам да го избришам бидејќи тој на некој анчин ме навреди кога му кажав дека не можамд а бидам со него во во врска

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Избриши го и најди си некој што вреди и ќе си излегуваш нормално, а не на фб да си пишувате како мали дечиња. За се има време имаш 16 години. Среќно :*

На povredena123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    ај феминки плс за мислења ми треба мозок за да го сватам мојов проблем со дечкоми
    со дечко ми сум година и два месеци и се трудам да го разберам ама некако тешко ми оди тоа. Така што кога сме заедно е личност која вреди да си со него, а кога не сме се прашувам дали го познавам(инаку заедно седиме во студентски дом, и моментално летово тој дома јас дома -врска оддалеку) се слушаме само еднаш во денот најчесто навечер околу 1-2 сатот кога ќе се врати од излегување, а преку цел ден ако се слушниме разговорот ние трае 2 секунди: добра си аха убаво. еј ај морам да одам Петко ме вика и сл. Разговарав со него за ова и му објаснив дека мора повеќе да се дружи со телефонот заради мене, зс нели телефонот и интернетот е единствено сега што не спојува. Да не се се сватиме погрешно јас не сакам да спијаме на телефон туку да се слушаме 5 мин. повеќе па мислам дека ако сака може да ги најде неможе да има толку зафатен човек. Пред месец забележав за врската шо ја има објавено на фб со мене, типацо си направил прилагодено и си ги избрал само пријателите од студентскиот и некои мои братучеди да го гледаат тоа. Незнам имам мисла дека нешто крија од мене во неговиот град. Имам појдено еднаш и не забележав ништо лошо ме запозна скоро со сите другари и бла бла (се нормално). А во студентскиот сме 24/7 заедно и никој од двајцата не се противи.
    што мислите треба ли да се грижам дека “утре“ гром ќе ме мавне ако дознаам нешто или нема баш ништо :sweat:

7. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Баш мислам дека гром ќе те мавне, ако продолжиш вака, свесно те избегнува и ти го знаеш тоа, ако некој сака да те слушне нема да наоѓа секакви исговори сега неможам , вака , онака, има врски на далечина пример другарка ми, но се слушаат мислам на секоја секунда. Вака ако на некој му значиш, постојано ќе му бидеш во мислите, како тој што ти е тебе, нели ? Ние женските сме заслепени од љубов па ни е тешко да ја согледаме реалноста, и за жал има толку дрски и безобразни машки на светот, актери подобри и од оние професионалцине што ќе те возат до крајот на светот и назад без никаква грижа на совест. И не се запрашуваш ли која е причината што тој направил само ти и блиските од околината да гледаат дека сте во врска, па мислам очигледно е дека или флертува со други, или има друга, гарантирам дека е така. Отвори си ги очите додека е со време, и пресечи, немој да дозволиш да те залажува со некој постапки и меки зборови ти си заљубена и знае дека си слаба на тоа па ќе попуштиш. Ти кажувам зошто имам многу вакви ситуации видено и сум сведок на истите.

8. Volsebnicka05

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    ^^^се запрашувам да зошто го направил тоа со прилагодено на фб. Разговарав со него и ми вика дека не сакал секој еден да знаел за неговата приватност зс таму од неговиот град биле многу расипан народ и не сакал на било кој начин да му наштетат на врската. Не поверував во ова како можи сите да бидат против него и мене не глумиме во шпанска серија. Се скаравме тогаш и тоа јако ајде некако му простив и еве повторно сме заедно. Ама летово не е како што треба се прави за да не пиши во врска со мене на фб а му го знам пасвордот и имам прочепкано и нема ништо се е најнормално.
    За одбегнувањето ми гарантира дека не е така само што не можел да поднеси животот да му стани телефон.
    Не сакам да му раскинам заради фб. Го сакам премногу и мислам дека фб неможам да го најдам како причина за крај. Знам дека се ќе се смени да дојди септмври. :worried:

9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    ^ Нема да му раскинеш заради фб, ќе му раскнеш зошто не си среќна со него. Тој ако ја крие така врската значи дека сака другите девојки да мислат дека е слободен. Сум била во слична ситуација, подобро ти скарај му се пред да дознаеш нешто што не сакаш ( јас дознав дека има друга, ама не мора да значи ова за тебе). Ако заприметиш било каква промена во неговиот карактер и однесување, мој совет веднаш прекини ја таа врска. :*

На gossipa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Volsebnicka05

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    Премина на подобро се пишавме на фб во врска (не мие некоја кој знае каква гаранција). Ќе видиме какво ќе му биди неговото однесување. Го сакам премногу и се надевам за него

11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Да преувеличуваш. Значи, нема од што да се плашиш, не си му симнувала ѕвезди, имала си јасен однос дека не си заинтересирана. Тоа што понекогаш ти думаш, он друго слуша, негова работа. Абе блокни и едноставно игнорирај. И слободно си оди на базен и не бери гајле ;)

12. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Имал 20 години,и само поради тоа што на фн и културен начин си го одбила,што е подобро одшто да го залажуваш,те навредил..самото тоа зборува мн за него,недозреан еден..
    Инаку нема потреба зашо да чувствуваш страв,ти од самиот почеток си била директна и си се изјаснила дека немаш намера да стапуваш во некаква врска со него,од причина што не го сакаш.
    И можеби е подобро да му ставеш блок или да го избришеш од фб,зашо мош со самата таа комуникација тој ќе се надева дека нешто ќе се промени.
    Нема причина за оптеретеност,се надевам во блиска иднина ќе запознаш личност во која ќе се заљубеш :)

13. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Накратко мојот проблем што ме мачи во последниве 2 недели гласи: Другарками ја изневерува дечкото со мене, што да правам?
    Да драги мои добро прочитавте, се сс случи ака брзо и ненадејно. Другарками и нејзиниот дечко раскинаа т.е се скараа, но таа премногу го сака и ме замоли да видам што можам да направам за да ги смирам, но да не изгледа дека таа се понижуа и го моли туку така да ја наштелувам работата тој да и се јави прв. Несака таа да му се јави прва не ради гордост туку затоа што вели, утре на секое карање тој ке си рече некаја ќе се полути малку и пак ќе ми се врати. Што е на некој начин во право. Но јас на тие средби со нејзиниот дечко, за кој патем знаеше и мојот дечко некако премногу се зближивме и отидовме предалеку, падна и секс сосема неочекувано. Сега типот е заљубен во мене и воодушеен од интимните моменти. Ма да морам да признам дека ниту јас е сум рамнодушна, но тоа сега и не е важно, она што е важно што сега тој инсистира да раскинам со дечкоми и да продолжам со него. Можеби и тоа не е некој проблем затоа што и така сакав да му раскинам на сегашниов, но најголем проблем е како да и кажам нејзе. Што да и речам, извини се смува со дечкоти? А нема начин да не дознае речиси кука до кука сме.
    Веќе цела недела ми е се у ПМ особено кога ќе ја видам неа срцето ми се ќине. Нон стоп се распрашува и јас и давам лажна надеж дека само што не и се јавил а тоа е далеку од вистината. Значи до гуша сум заглавена во г..на и незнам како ќе се извлечам. А и он ме притиска вели ако јас не му раскинам на дечкоми тој ќе му кажел се што сме правеле, а јас најмогу мразам да испаднам неверничка т.е покварена.
    Доколку има екоја памета идеа нека пише бидејки мене ништо паметно не ми текнува а копчето се повеќе се замотува и само што не пукнал скандал во кој јас имам главна улога.

14. gossipa

gossipa Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

sekogas e taka onoj koj odi da smiruva sekogas sam se namestuva.jAS mislam da ne mu veruvas bidejki som tolku odma posakal vrska samo radi so vi bile ubavi intimnite momenti racunaj deka koga ke se zasiti od tebe ke najde druga so koja ke mu bidat povtorno ubavi momentite.A ti ke izgubis drugarka koja ti e i komsika koja ke ima pogolemi posledici mozebi natamu a mozebi i ne a baska tvojot bivsi dali ke misle deka si nevernicka toj i obicno da mu raskines ke misli taka. Baska noviot ne go poznavas ubavo deka uste strasta i euforijata deluvaat kaj tebe i nemozes da mu procenis kolku mu sece a sega deka e presno on moze najprekrasno da se odnesuva. Zatoa moe mislenje trgni se nastrana neka oladi se

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    1.Не си добра другарка
    2. Како си можела такво нешто да направиш со дечко на друагарка ти
    3. Немате цел двата
    И да се фатиш со него врската веднаш ќе ви пропадне и веднаш ќе си имаш непријатели, таа што му спиеш во бившиот дечко и дечко ти на кого му набиваш рогови. :!:

16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Се си мислам дека Струмка=Сања Лазања=Михаела Барби=Сардинија.
    Барам сакам да е така после прочитаното.

Администратори, проверете дали се работи за уште едно алтер его на неуништивата љубителка на настрани работи.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  17. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    ^Не мила,се дешаваат вакви работи во приватниот живот повеке одошто очекуваме.

18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Кога го прочитав ова.. |(
    Како што и сама кажа,премногу си заглавена.Моето мислење е дека,ни под разно не треба да ја прифатиш понудата за врска од бившиот на другарка ти...ма дај заљубен бил,до вчера со другарка ти,а сега..Бегај од такви.Ти не си рамнодушна поради 'убавите' интимни моменти со него,и ништо друго,а со неговата постапка ем..гледа се колку му тежи паметот.
    Ако не си сигурна(а не си) дека го сакаш дечко ти,раскини му подобро,да не се залажува напразно...а и секако он во моментот е најголем наивец,како и другарка ти.
    А другарка ти..мислам оти си свесна дека ако дознае,а со сигурност ќе дознае,никогаш нема да ти прости.Тајна ако ја знаат двајца,веќе не е тајна,а и тој машко ко машко,ќе си се пофале...Ти секако ќе си колатерална штета од целата ситуација,смисли некој добар изговор за другарка ти,иако мислам дека џабе ќе е ..а и разбирливо е,и јас да сум на нејзино место,не би ти простила никогаш :D

19. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Паметна идеја за како да се реши ова хах и тоа едно големо ХАХ |( ...не само што ќе изгубиш другарка и твојот дечко туку ти изгуби и многу повеќе од тоа, нешто повредно твојата гордост...искрено јас се сомневам дека ти си била само за да ги смириш и си имала "добри" намери во тоа, ами напротив ти си чекала шанса да се скараат за да идеш да ги "смириш" а со тоа да и го ќариш дечкото, па и врв е тоа што си имала интимен однос со него и уште и даваш лажна надеж на твојата другарка, што да биде повеќе од тоа да се венчате ли со него :?: , што уште би го дотолчило вашето пријателство :^) ?
    Искрено седни и кажи и се на твојата другарка се по ред што се случило и како и поради кои причини си го направила тоа, а не да бараш "мудри идеи" за како да го решиш тоа и да пишуваш колку добар бил "ФРАЕРОТ" во вашите шугави односи :!: , додека ти го правиш тоа тој нејзиниот со кого што си имала СЕКС ќе се к*роперчи по град како раскинал со твојата другарка и како за одмазда те е*ел тебе, има да пукне огромен скандал, не ти помагаат паметни идеи ако ублаже нешто во оваа ситуација е само разговор со твојата другарка ништо друго...
    Барем можеби откако ќе и признаеш се неа можеш да се погледнеш понекогш повторно во огледало без да чуствуваш грижа на совест и изгубена гордост :!: .
    Никогаш до сега не сум пишал олку негативно мислење, па ниту сум навредил некоја тука како што изнапишав навреди тука но стварно по ова што си го направила не можев да останам рамнодушен и да напишам, ејјј душичка сакала да ги смири па се "смувала" со дечкото на својата другарка, па сега ја лаже неа само за да се вратат повторно двајцата и да живеат среќно до крајот на својот живот...
    СРАЊЕ нема шанси да се случи тоа, само разговор со твојата другарка и признавање на се што си направила и што можеби сеуште правиш.
    Не ја уништувај туѓата среќа, само за да градиш своја затоа што karma's a b*tch :!: .

20. Volsebnicka05

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    What the fuck?????? :x
    1. Многу паметно од дечкото на другарка ти-почнал да те уценува дека ќе раскажи (тој секако ќе раскажи)
    2. Мразиш да испадниш покварена? Не мислиш дека малку е доцна за тоа?
    3. Како можеше бе мила да легниш со него???
    Си заглавила и тоа јако. Мој совет откачиго дечкои на другаркати, веднаш од него ништо добро нема што да очекуваш ни сега, ни понатаму. Не се плаши дали ќе те каже, како што пишав погоре тој ко почнал да уценува ќе те каже ако не му го исполниш ќефот. Рече дека е вљубен во тебе, и тоа како се лажеш. Ако човек може да се вљуби за една недела, што тоа не е можно тогаш да те “сака“, ама јас ако убо прочитав му бил преубав сексот со тебе, заради тоа и те сака.
    А на другаркати, кога тој ќе и каже едноставно погледнија во очи и кажии дека тој лаже. 100% ќе ти поверува зс веќе навикната си да ја лажеш беспрекорно, а таа слепо да и верува на нејзината најдобра другарка :x