Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139
    :/

здраво феминарки..јас сум овде нова и сакам некој совет од вас..епа вака..имам дечко и одиме 1 година и 10 месеци..се ни е убаво.. но неможам да го разберам во некои работи..како 1 многу е љубоморен но во ред е и јас сум то го прифатив некако затоа што можам да разберам бидејки можамд а кажамдека јас сум мн повејке од него..кога излегуваме со неговото друштво мн ми е чуден.. некако ко да ме одбегнува.. несамо пред нив но и пред брат му (близнак) мн чудно се однесува..сакам да кажам не е ист кога сме сами и кога е со нив.. имам уште еден проблем.. во негово друштво има едно девојче мн ни се плеткат.. мн ме нервира.. мислам ме разбирате.. како можам да ги решам проблемиве и да дознаам дали воопшто тој сака нешто со неа .. кога му ја спомнувам се лути и вика остави ја не ја сакам и т.н.. ве молам помогнете ми..Благодарам од напред :)

2. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139
    здраво феминарки..јас сум овде нова и сакам некој совет од вас..епа вака..имам дечко и одиме 1 година и 10 месеци..се ни е убаво.. но неможам да го разберам во некои работи..како 1 многу е љубоморен но во ред е и јас сум то го прифатив некако затоа што можам да разберам бидејки можамд а кажамдека јас сум мн повејке од него..кога излегуваме со неговото друштво мн ми е чуден.. некако ко да ме одбегнува.. несамо пред нив но и пред брат му (близнак) мн чудно се однесува..сакам да кажам не е ист кога сме сами и кога е со нив.. имам уште еден проблем.. во негово друштво има едно девојче мн ни се плеткат.. мн ме нервира.. мислам ме разбирате.. како можам да ги решам проблемиве и да дознаам дали воопшто тој сака нешто со неа .. кога му ја спомнувам се лути и вика остави ја не ја сакам и т.н.. ве молам помогнете ми..Благодарам од напред :)

3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    :/

според мене машките не се како нас пред другарите да претеруваат со лигавање т.е гушкање, бакнување, и сл...Тоа е ваша интима немора секој да знае нели ?
    И јас и дечоми кога сме во друшто сме по други одолку насамо може да се прегрнеме да се бакнеме и тоа е се нема потреба од јавно искажување на љубовта.
    Инаку ако вели дека нема ништо со неа наверотјатно нема

4. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Овдека нешто смрди . Или дечкото претходно бил некој женкар па сега не сака да си дозволи пред другарите да изгледа дека се заљубил , за да не го задеваат и така натаму , или едносавно сака егото да си го храни и во очите на другите да прави како ти да си таа што трча по него и во двата случаја крајно незрело , одма кажи му дека апла се гледа дека различно се понаша , ако избегнува значи пробува да ја заташка работата , кажи му да си размисли за однесувањето па дека ке праите тогаш муабет и дека во никој случај не прифакаш така да се однесува , мислам ако навистина не можеш да прифатиш , а јас мислам дека и не битребало по година и 10 месеци да го прифакаш сепак е сериозна врската , не е нешто месец дена два па да кажеш уште се привикнува . Во врска со девојката ако ја избегнува темата , можно е и да се плетка , нападот е најдобра одбрана , бегај таму , не ја сакам ? Ако не ја сака како личност што има толку со неа да се плетка ? Пред да разговараш , размисли за ставот каков ке ти биде кога ке разговараш , нека не мисли дека се шалиш биди сериозна и не дозволувај да мисли дека ке попуштиш или дека се шалиш , не зборам дека треба да цркаш и да викаш додека не ти каже нешто , ама биди смирена , сериозна и зрела да насети дека овој пат навистина сакаш да ги решиш овие работи а не да завршат на , не знам не ја сакам или не се понашам вака онака без објаснувања :D

5. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Колку те одбегнува е прашањето?

Ти не очекувај дека од раце нема да те пушта кога сте со друштво и на секои 5 минути да те бакнува.
    Мене ми се лоши кога ќе видам пар кој се лигави во некое кафуле. Или пак седиме со друштво и некој од паровите да не контактира со нас туку да се лигави, крајно непристојно.

Но доколку несака да излегувате сите заедно, доколку гледа повеќе да сте сами и да несака да е во друштво со таа девојка тогаш загрижи се.
    Исто така пологично ми е тој со теебе да е премногу близок и да се лигави, во стил девојкава да биде љубоморна и да ви позавиди.

6. malena.93

malena.93 Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Eve i jas imam edno problemce: Pred nekolku meseci zapoznav decko preku fb, toj ne bese vo drzavava. Pred eden mesec se vrati i pocnavme da se druzime, Problemot mi e toa so toj saka seriozna vrska, a jas mislam deka ne sakam. A isto taka nema nesto mnogu sjajno minato, zamal drogi, osuduvan itn. No sega veli deka e cist i deka ne se zamara poveke so takvi raboti... Sto da pravam?

7. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    e де еден месец е во прашање, почекај размисли види дали то што го зборуват е вистина па после реагирај :)

8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Е ако де,ти секако кажа дека не сакаш врска со него.
    Или тоа нескање е последица на неговото матно минато?

9. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Добро тоа со љубомората, љубоморен тој- и ти како него и бетер- тоа е ваше...
    А за тоа дека те одбегнува, незнам дали тебе така ти изгледа- бидејќи можно е ти да претеруваш- очекуваш од него да те гушка, бакнува, да те држи цело време за рака- а тој не сака така да се однесува во јавност; или пак тој навистина те одбегнува, што ми е малку безвезе- нели сте заедно 1 година и 10 месеци- просто прашај го што е работата, зошто се однесува така???
    Инаку со девојката- дали тој е рамнодушен спрема неа, или и тој си ја има мувата на капата? Ако е рамнодушен- кажи и на таа девојка дека не сакаш да ја гледаш во ваша близина; ама ако е она второто- ако и тој прави муабет со неа- треба да поразговараш со него, едноставно не може таа да ви се плетка ако нема некој разлог за тоа...

10. Anii.996

Anii.996 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво феминки... Ми треба совет од вас. :^)
    Пред 6 месеци запознав еден дечко. Почнавме да комуницираме, зборувавме за секакви теми, бевме како најблиски другари.Јас се заљубив во него. Го сакам како никого до сега. Како и секогаш потребна е храброст да му се каже некому тоа. Собав храброст и му реков дека треба да разговараме на една сериозна тема. Седнавме и му реков дека чувствувам нешто повеќе од другарсто меѓу нас. Го сакам на некој друг начин. Неговиот одговор на тоа беше ''немој ке се заебеш, ја никој не сакам". :( Дека имал пред некое време една што ја сакал, сега ја нема и тоа е тоа. Едноставно не верува во љубов, разочаран е од љубовта.
    Потребен ми е совет од вас. Како би постапиле вие ?
    :)

11. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Жал ми е,требало на време да проценеш дали би можело да има нешто помеѓу вас.Вака само,се чувствува некое нелагодување,и секако пријателството веќе нема да биде исто.Кога едниот сака,пријателство таму не бидува.
    Со оглед на тоа дека имаш 16 години,не е страшно уште мн пријателства ќе стекнуваш,секако и нови љубови :)
    А мојот одговор на твоето прашање би било-ќе се однесувам како да ништо не се случило,и ќе се обидувам максимално да го избегнувам.

12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Мислам дека тој се претставува како нешто повеќе пред другарите, а пред тебе глуми нешто друго. Не верувам дека сака да биде со таа девојката, зошто сепак вие долго одите. Не му викај ништо, зошто ќе испадне дека ти бараш причина за кавга. Не ја покажувај љубомората, глуми како да не се замараш, а на тие таквите што се мешаат во врска секогаш се наоѓа некој да ги суреди :*

13. oggichuu

oggichuu Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Уууф, неможам веќе :(

Хееј девојки, јас сум нова овде бев на гламастик но го избришаа па се регистрирав тука..Да не должам веќе, бев заљубена во еден Србин, и тој во мене, зе запознавме во живо бидејќи тој живееше во Виена, а јас во Регенсбург (град во Германија), пред да се запознаеме се беше океј, се запознавме и се смени, почна да кажува дека има некој проблеми ова она..И подоцна му пишав дали сме раскинале или не и тој рече НЕ но подобро би било да раскинеме, ми го кажа и проблемот, сеуште неможам да поверувам, го ставив во блиски пријатели и гледав што како прае и има лајкнувано на една плавуша ._., бев малку љубоморна. Тоа е тоа, и најглавното, 2 вечери веќе онаа недела и денес го сонував, онаа недела го сонував како бил кај мене на гости, и јас сум се расплакала и сум излегла и сум дошла после неколку минути, подоцна ме прашал „Дали е се океј“ и јас му одговорив НЕ, плачејќи и ме гушнал и ми рече „Се ќе биде во ред“, денеска го сонував како сме се сретнале и сме зборувале сум му рекла многу работи дека многу ми недостигал ова она, и подоцна тој ми кажа неколку работи во врска со тоа и сме биле заедно повторно.. Ете така, и цело време тражам нешто поврзано со ова и никако неможам да најдам може да ми помогнете некако? Инаку овие сонови ми даваат надеж дека пак ќе го видам и да сеуште го сакам секое дете што ќе погледнам ми личи на него ._. и ми многу негостига и сега чекам да се уклучи за да го прашам дали ќе оди во Минехн .. :с Оф девоојкии помоош :( Незнам веќе дали тие сонови одат на добро или не ! :(

14. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Многу љубов за 14 години.
    Девојче тебе тој всушност не те ни сакал,како што разбрав јас овоа вашето било врска-безврска.
    Ајде најди си по паметна работа,одшто на 14 години да стануваш посесивна девојка.
    Сега ти изгледа како АУ,ама за 2 дена ќе помине.
    А за соновите,тоа се само глупости-последица на нашите размислувања.Пробај помалку да го мислеш,т.е да го забраваш.

15. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237

Tи мислиш дека си заљубена но не си заљубена како ти што мислиш ти го сакаш со мисли но не и со срце јас би ти препорачала ако го имаш на фб отстрани го од пријатели и така полесно ќе го заборавиш цел живот е пред тебе види ја убавината на животот не се оптоварувај со небитни работи сеуште си многу млада за љубов ... :*

16. Baroness

Baroness Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    47

Не можеш повеке? Поради што?
    Џабе се нервираш.Верувај тој не ти треба.Бидејки не те сакал.А и ти не си заљубена во него.
    Сега уживај во животот и кога-тогаш ке најдеш кој што ке те сака.
    Сеуште си млада,не викам дека си мала за врска и јас не сум ништо подобро од тебе (имам 15),само сакам да кажам дека сеуште имаш време,цел живот е пред тебе,да најдеш некој кој ке те сака.Некој рано го наога вистинскиот некој покасно.Но ова твоево не е вистинска љубов.
    А со глупоста фб не се замарај.А ни со соновите.Сон како сон.Го сонуваме тоа што го мислиме,тоа што сакаме да се случи.

17. oggichuu

oggichuu Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

Moжеби е лесно да се вика дека не си била заљубена во некој, никогаш до сега сум имала 1 пред него никако не сум се заљубила како во него.. :с Како и да е мора да го заборавам, и да останам пријател со него, незнам ќе видам, инаку фала ви на сите.. :)

18. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237

сакаш ли да го заборавиш? или да останите пријатели? ... Tи сама девојче не знаеш што сакаш и тој што го сакаш никогаш нема да ти биде пријател тоа ти го кажувам од искуство ама сепак ти си знаеш наше беше да ти кажеме... за полесно да го заборавиш

19. Baroness

Baroness Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    47

Види знам како се чувствуваш,не зборам напразно,и јас се наогав во таква ситуација,но тоа не е заљубеност,туку опсесија.Сега мислиш дека го сакаш,но за неколку месеци ке сфатиш.

20. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Советче или советиште .. било што ....
    Од поодамна контактирам со еден дечко.. се во најдобар ред.. почнавме да си се дружиме на фб. но во живо никогаш се немавме видено . Минатиов викенд (петокот) тој ми пиша за на кафе.. но на многу не вкусен начин го одбив со помисла ,,и шо дека ке излезам" но кога видов кој се е во врска и кој се си поминува убаво си реков па зошто и јас да не си направам да ми биде интересен животов. Утредента (саботата) го начекав укл. на фб. и му пишав.. како демек да видам што прави како е и што планира за таа вечер.. но тој беше повторно побрз од мене и повторно ме покани да излеземе.. и јас конечно прифатив. Не бев свесна за тоа колку тој може да ме привлече после се.. Бевме на кафе и понтано се смувавме.. и сеуште се чудам како можеше баш тој да ме привлече и да ми остави најубав впечаток од сите до сега... со бившиот кога се запознавме не ми остави толкав впечаток како овој.. но вчера не ми се јави .. ниту денеска.. барем до сега .. но ми лајкна слика ... се плашам дека повторно ке бидам повредена и оставена сама на себе .. a не сакам.. би сакала да продолжам со него .. само со него се осеќав како права девојка .. а и цело време само на него мислам .. Девојка сум неможам прва да му се јавам :| му лајкнав и јас слика ... но не е тоа тоа .. што да превземам ? неможам нешто многу поради тоа што не сум таква личност што би била потпора на една врска .. :?: