Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bianca.M

Bianca.M Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9

И после ми врати на тоа моето зашто нема да има утре ми кажа дека се зезал бил на обука и дека четврток или петок ќе ме бара за кафе..
    Ја стварнооооооооооо незнам што да мислам више,а виЕ?

2. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.165
    Допаѓања:
    17.673
    Мое мислење е дека сепак не те лаже. Која би издржала цели 2 години апстиненција кога пред тоа била сескуално активна. Некако нема логика...
    Девојчиња без химен или со еластичен химен се многу бројни. Да не береме грев можеби девојчево е ни криво ни должно...

3. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81
    Сигурна сум дека му одговори на пораката, но се надевам дека твојот одговор НЕ беше еее, да, важи, може, супер... со таквите типови треба малку построго, биди малку недостапна за него, малку незаинтересирана, држи го во неизвесност... ти го кажав моето мислење, ако ти на тацна мувсе понудиш, нема да добиеш љубов од него...

4. MiaJ

MiaJ Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    18
    Help help

Вака сега...2 пати во живот се скаравме и ова е вториот, стварно не знам што да правам Im lost ppl... :(
    Цела недела дечко ми не ми прави муабет ми се лути, ми ги игнорира пораките и повиците 3-4 дена веќе...
    Последната негова порака беше те молам остави ме на мира не ти се лутам и го нема никаде....Ние живеевме заедно но се скаравме ради тоа што јас сум си активирала пак фб(сега неам и он нема) |(
    Ја го активирав ми требаше нешто да симнам, една песна моја....не е битно и пак го деактивирав...
    Исто ми се лути ради тоа што ја бев да му платам сметка во т мобиле и неговиот телефон беше во мене и кренав на една негова бивша дека он ми кажа да се јавувам на сите.... И коа се слушнавме последен пат партали е направивме нејќел да ме чуе во живот и да комуницира со мене, ете тоа ми го кажа и после ми пиша да го оставам на мир и дека не ми се лути.... Хелп, значи неам што да облечам дома, све ми е кај него... :D И си го сакам најмногу.... Што да правам???

5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Help help

Ти си знаеш, следи го срцето и дајте си малку време. Ама според мене, неговите постапки за вакви ситни причини воопшто не се коректни. Ако тој може без тебе поради таква глупост, не ти ни треба. Или може само сака внимание и да му се извиниш, а немаш заштооо. Пак ќе кажам, не сакам на никого да му ја полнам главата, ама размисли си убаво и ќе сфатиш дека не е во ред. Што ако си кренала на бивша? А зашто му се јавува бившата го праша ти него? :^)

6. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Тука проблем не гледам ама никаков. Чекај заедно живеевте и наеднаш него му текна ај оди си. Зашто кажуваш дека кај него си живеела. Па значи ако за фб и за телефонско јавување ти рекол оди си, значи утре ќе му текне ај оди си со детето. Ма какви алишта бре не гледам ниту алишта ништо. Па што ако имам фб сите го имаат. заедно живеам со некого и ќе ми го ограничува животот. Тој што сака нешто ,,скришно,, да направи не му треба фб за да направи. па му се јавила бившата и што си кренала па оди си. Прво многу е погрешно да се јавува некој од туѓ мобилен зашто мобилниот е приватна работа. друго за алиштата ако не сака повеќе да те види тогаш ќе си ги побараш ако не ти ги даде сигурно дека нема да одиш гола по улици. Ќе отидеш и ќе си купиш нешто ново а и не гледам зошто не би ти ги дал алиштата. Прво и двајцата научете да имате доверба еден кон друг, зашто прочитав дека двајцата сте го избришале фб а ти па песна си симнувала или си барала како да не можеш да ја симнеш или видиш на друго место.

ИЗВИНЕТЕ ФЕМИНКИ АМА МОРАВ ВАКА ДА ИЗРЕАГИРАМ НА ОВА. :)

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MiaJ

MiaJ Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    18
    И требал замисли хахаххахаха умрев :D
    А ја му кажав одма после на него коа се видовме и му кажав јави и се ако сакаш пошто нејќам љубоморни сцени... а бившата негова да е уште потрагично е македонска позната топ моделка, ми се повраќа од неа.... Дека нема 2 грама мозок у тоа главата и дека е шмизла најголема :puke:

А за другово мислење, не ја морав да си идам од коа се разделивме се скаравме ние... Секогаш коа сме разделени е така...А колку за инфо 32 има дечко ми

И да исто се лути пошто ја нејќам да се вериме...wtf па 19 имам....

8. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    А јас колку што гледам ти имаш 19. Ако постои љубов и разбирање во ред, ама ако имате проблеми и плус толку постар, не верувам дека има некоја иднина од ова. Имаш топ момчиња во дваесетите ако не сакаш врсник, ако не те побара тој (бидејќи ти веке си му ѕвонела), ти немој во никој случај, заборави го и продолжи понатаму, мислам дека еден ден ќе ти биде мило, кога ќе бидеш среќно мажена со дечиња за човек кој те цени и кој е разумна разлика во години. :)
    П.С. Треба да ти ја почитува одлуката ако мислиш дека си млада за брак, меѓутоа јас не те разбирам, ем живееш со него ем тврдиш дека го сакаш... Човекот си е во триесетите, може му пукнал филм од чекање и молење, па затоа и ситница му влијаела за толку да ти се налути.
    Јас лично ако веќе живеам со некој и сметам дека не сум млада за тоа и го сакам многу, би се омажила и на 19-20. :nod:

9. MiaJ

MiaJ Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    18
    Хаос е све, циркуси.... инаку не се караме коа сме заедно за ништо ама коа не сме е лошо...
    И плус проблем он е пејач популарен ете да речеме кај нас и ја пак не му праам љубоморни сцени за секоја девојка што ќе му звони а можам, ама нејќам проблеми.... Инаку нема проблем со тоа што искачаме и не гледаат заедно.... И што пола Македонија знае дека идеме....

10. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Читаш ли секогаш е така. Она живее со него па кога ќе се скараат он и вика ај оди си и она си оди. па Леси се враќа дома. Како бре родителите такво нешто дозволуваат. Јас се разведов па срам ми беше кај моите да дојдам и тоа што разводот не беше по моја вина. Браво за современите родители. Не знам како усвари родителите го дозволуваат ова??? Е неможам да разберам никако. Не знам јас сум веројатно ,,СТАРОМОДНА,,.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MiaJ

MiaJ Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    18
    Глеј не си отидов затоа што се скаравме како што напоменав морав предтоа да си идам, после се скаравме и се неаме видено цела недела...

12. MiaJ

MiaJ Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    18
    Готовво се мажам, само пак нека праша...Сериозна сум!! :)

13. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    :worried:
    Баба дара не си старомодна воопшто...и имам 20 и моите родители не ми дозволуваат да преспијам кај дечко ми...
    Миа ј ако сакаш да разговоараш со дечко ти побарај го со изговор дека ти треба облеката што е кај него и речи му да одиш кај него и да ја земеш..Ако се согласи тогаш оди и почните нормален разгвор секако доколку можете и сакате...
    Ако пак не сака да разговарате остави го ке му помине и ке те побара... само не ми е јасно зошто така бурно изреагирал ?! :^)
    Му се случило нешто слично и претходно или...?

14. MiaJ

MiaJ Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    18
    [/quote] А за другово мислење, не ја морав да си идам од коа се разделивме се скаравме ние... Секогаш коа сме разделени е така...А колку за инфо 32 има дечко ми[/quote]
    А јас колку што гледам ти имаш 19. Ако постои љубов и разбирање во ред, ама ако имате проблеми и плус толку постар, не верувам дека има некоја иднина од ова. Имаш топ момчиња во дваесетите ако не сакаш врсник, ако не те побара тој (бидејќи ти веке си му ѕвонела), ти немој во никој случај, заборави го и продолжи понатаму, мислам дека еден ден ќе ти биде мило, кога ќе бидеш среќно мажена со дечиња за човек кој те цени и кој е разумна разлика во години. :)[/quote]
    Читаш ли секогаш е така. Она живее со него па кога ќе се скараат он и вика ај оди си и она си оди. па Леси се враќа дома. Како бре родителите такво нешто дозволуваат. Јас се разведов па срам ми беше кај моите да дојдам и тоа што разводот не беше по моја вина. Браво за современите родители. Не знам како усвари родителите го дозволуваат ова??? Е неможам да разберам никако. Не знам јас сум веројатно ,,СТАРОМОДНА,,.[/quote]
    Баба дара не си старомодна воопшто...и имам 20 и моите родители не ми дозволуваат да преспијам кај дечко ми...
    Миа ј ако сакаш да разговоараш со дечко ти побарај го со изговор дека ти треба облеката што е кај него и речи му да одиш кај него и да ја земеш..Ако се согласи тогаш оди и почните нормален разгвор секако доколку можете и сакате...
    Ако пак не сака да разговарате остави го ке му помине и ке те побара... само не ми е јасно зошто така бурно изреагирал ?! :^)
    Му се случило нешто слично и претходно или...?[/quote]
    Во некој период глуп е не искача ни од дома, освен со мене... И да, се налути исто ради тоа што ја пеев во Белград, а он сакаше тој ден да се вериме, а не можев да поместам плус.... И од инат се разболе и не дојде со мене... И плус притисок дека е јавна врска :( Се' ни се има собрано...

15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.100
    Миа, мене воопшто не ми се допаѓа односов и дечково не ми делува на некој со кој би можела да имаш убава иднина во сериозна комбинација тзв.брак. Очигледно не можете да преминете преку тешкотиите кои во една врска ги носи јавниот живот. Најбезболно решение е да се разидете.

На MiaJ и DigY им се допаѓа ова.
  16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ах колку ми е познато ова...заведување помлади девојки зашто повозрасна не можат. У принцип машките идат вака-до 30 ке уживаат ке вртат на една нок (или две) девојки и на крај ке бараат некое крцкалче прибрано за да му го смотат паметот пошто нели-срамота е било каква да се земе. И се ке е сјајно додека глумат но кога ке се види правото лице доаѓа пеколот на сцена.

Девојче, јас и мојот бивш сопруг бевме 11 год разлика. Истото беше и меѓу нас-кога му текне ме брка, прави што сака а јас јадната...само јас си знам низ кој пекол пројдов. Реши си го проблемот на време мила. Утре касно може да е, нејкеш да стигнеш до траумите кои јас и со психолог едвај ги поминувам.

На MiaJ, H.VAGA и tessie им се допаѓа ова.
  17. MiaJ

MiaJ Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    18
    Фала ви многу. До толку сум очајна што му пишав на другар негов најдобар да ми поогне... Инаку дечко ми е срцка коа сме заедно, се ми погодува, се секира итн. Нејќам да му раскинам дека толку многу го сакам... Од дете што се вика прва и последна љубов ми е и замислете на крај го добив после толку сакање и лупање глава од ѕид.... :D

18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.100
    Злато мое, ама тоа не е доволно за да си сигурен дека ќе имаш убав живот со него.
    Ексик нека е трудот што си го вложила за да „го добиеш“ ако плодот е ситуација која не те прави среќна цело време.

На DigY и H.VAGA им се допаѓа ова.
  19. MiaJ

MiaJ Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    18
    Најсреќна сум кога ме заедно... Ама изглеа више никогаш... Инаку не се трудев воопшто на страна си стоев, спонтано испадна, за работа нешто се видовме привот пат. :)

20. Bianca.M

Bianca.M Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Искрено со ваквите треба многу строго чист пример брат ми сеа шо е женкар е друго и шо има 2 девојки..сеа едната деовјка нема фб пошо се го слуша и му иде по кејф,а другава се кара со него и се понаша исто ко он шо се понаша со неа па поише ја слуша..така да можеш сама да заклучиш дека колку повеќе попуштат толку повеќе на глава ти се качуваат.
    И за бившата на дечко ми да му звони ја ќе урлам пошо сум љубоморна личност што е мое,мое е! :lol:
    Сеа зависи до луѓетоо :D