Јас мислам да му оставиш малку простор како што тој сака... Види до каде тој може да оди и дали е способен да те изневери со таа скопјанката... Засега не му префрлај ништо остави го сам нека размисли колку му значиш и дали вреди 1 година заедно со тебе да ја отфрли за некој друга... Знаеш како викаат: Ако некого вистински го сакаш пушти го да си оди... Ако ти се врати значи дека навистина те сака, а ако не се врати значи дека никогаш не бил твој
за кристи ајде јас вака би ти рекла остај го не му се јавувај, види дали ќе ти се јави или било што... мислам дека неможе после 1 година тој да се однесува така ладно со тебе. ти си излегла фер а тој ??? а кога ќе се видите биди ладна не го распрашувај што правел или како правел, остај првин тој да ти раскаже што се се случило за тој период од една недела кога не сте се виделе. е тогаш сама ќе заклучиш дали треба да бидеш со него или не... јас лично не би сакала некој да ме лаже. а ако не ти каже што правел не ти го спомнува одењето на кафе со таа особа јас да сум на твое место би му рекла само чао а тој нека си мисли зошто не се прави наивна уи не дозволувај во животот никој да си игра со тебе. знам дека боли се и те сваќам потполно но некогаш треба да се биде силна, затоа што животот знае да носи и полоши работи со кој треба да се справиме.
Потполно се сложувам... Сепак никој не ти е повреден од себеси... Не дозволувај да направи будала од тебе... Една лага води кон друга... една премолчена работа повлекува уште многу по себе...
Toj vide deka ja go vidov deka e na kafe.se opuli mu kazaa taa do nego sto sedese a ja samo ja svrtev glavata i si prodolziv napred.I ja planirav taka da napram kolku i da me boli ne go bara do ponedelnik.A togas ke resime sve.taa sekako ke si zamina zadutre.Razbrav i od drugi deca deka taa bila mnogu rasipana.Ja imale site pominato.
тоа ДА ама барем нека си каже дека знае па после нека му остави време колку сто сака. барем јас лиЧно не би дозволила мене некој да ме прави слеп а кога не сум ..ЧИСТА СМЕТКА ДОЛГА ЉУБОВ..
Добро што е ова ?Знаеш ли да пишуваш литературно, не може секој да го разбере твојот дијалект овде и нормално, научи се да ставаш запирки во текстот за да биде попрегледен и појасен за читање.
Овој има 2 годишна врска а можеби и подолга... Кога јас бев со него првиот пат, он имаше раскинато со неа затоа што не се согласувале најдобро и девојкава била многу посесивна итн... Јас доколку он не беше сингл немаше да бидам со него затоа што и самата имам искусено колку е глупаво кога некој ти се меша у врска... Но сега не знам дали поради инает или нешто друго е во прашање сакам пак да го имам. Јас и онаа неговата сме тотално различни. Мене не ми смета да имаме поголема слобода а не да сме постојано заедно, а таа го загушува му се јавува сто пати на ден, да дури и кога он беше со мене. Она не знаеше за нас макар што се сомневаше но никогаш не дозна. Тоа си беше наша мала слатка тајна за која не знае никој освен ние двајца. А сега не знам како им е. Пред сите глумат среќно заљубени но знам дека не е така... Да си ја пробам среќата со него или да видам колку ќе трае оваа нивна ‘‘љубов‘‘ ?[/quote] а што ако и тој сака само да ја вара неа, тебе ти измислува некои проблеми мегу нив, ова значи претпоставка. Мое мислење тргни со од него или ако сакаш да бидеш со него кази му како стојат работите сам нека си реши, но не се плеткај повеќе. А и неможат да глумат секогаш. Кажи му на типот како стојат работите и остај го нека реши. А и тој тебе ти дал шанса ,а ти си ја испуштила. Сама рече може е од инат, па остај времето нека покаже. Ау многу работи ти пишав, или - или позз
Е тука ќе видиш колку му вредиш... Не сакам да бидам груба но машките најчесто се за некоја летна авантура без разика дали се сингл или не... Ака таа е лесна како што викаш сигурно ќе проба кај нејзе... Почекај да видиш како ќе се одвиваат работите... А ако сакаш со него да завршиш биди искрена ( ова во најлош случај и никогаш не би ти го посакала ни тебе ни на никого ) биди искрена и кажи му се во лице... Така полесно ќе го преболиш... нема да се прашуваш што би било ако си ја олеснев душичкава
искрено него го интересира типката, а зошто таа ти се јавила незнам. Не требало да отидеш, но ете си направила грешка. Остај го некое време, нека те побара тој од кога ќе му помине занесот од таа. А штом и пишал бакнеж има нешто, извини но искрена сум.
Да некоја ако е затрескана во дечко ми нема да направи се за да не раздели Секако дека "нема". Јас во тие бајки не верувам. Во животот сам треба да си ја наредиш за да ти биде убаво, а не да чекаш убавото да падне од небо. Ако дозволам јас ќе ми го направат тоа што сум го правела, досега ќе се закалуѓерев, пошо имам скарувано многу пати. Ако ми е навистина дојдено до таа личност и оти знам дека и друга да е на мое место истото ќе го направи.
Дарки дали до сега ти презеле дечко? Мене да и знам како се чувствував тогаш, а таа ми се правеше другарка, како тој не ја интересира и незнам уште што не. Сега се заедно ваљда. Дечко ми ме сакаше, но таа успеа. Јас никогаш не сум се мешала во врски, дали од ова мое искуство треба да им превземам дечковци на девојките, да растурам врски? Колку и да ме итересира некој одма се тргам кога ќе дознаам дека има девојка. Има едно -што ако имаш женска?,-Дали девојките забораваат дека и нивните дечковци имаат девојки-ВИЕ.
Па во тоа и ми е инаетот... Знам дека доколку е друга на мое место не би размислувала два пати... Ама не знам што чувствувам кон него... Не сакам да ги скарам па и него да го оставам Тогаш навистина би испаднала идиот... А потполно се сложувам со тебе... Ако не си направиш сам да ти е убаво никој нема да ти направи...Секој гледа да му е него поубаво за оној другиот баш им е гајле
Дарки дали до сега ти презеле дечко? Мене да и знам како се чувствував тогаш, а таа ми се правеше другарка, како тој не ја интересира и незнам уште што не. Сега се заедно ваљда. Дечко ми ме сакаше, но таа успеа. Јас никогаш не сум се мешала во врски, дали од ова мое искуство треба да им превземам дечковци на девојките, да растурам врски? Колку и да ме итересира некој одма се тргам кога ќе дознаам дека има девојка. Има едно -што ако имаш женска?,-Дали девојките забораваат дека и нивните дечковци имаат девојки-ВИЕ.[/quote] Не ми превзеле, затоа што не сум дозволила Секогаш чувствувам кога некоја е пренападна и сака нешто повеќе. Автоматски дечко ми не смее да има никаков контакт со дотичната. Затоа што јас сум душкало и што и да прави ќе дознаам. Не ми превзеле, а на многу сум им го превзела ако ми е ептен дојдено до таа личност.
Да некоја ако е затрескана во дечко ми нема да направи се за да не раздели Секако дека "нема". Јас во тие бајки не верувам. Во животот сам треба да си ја наредиш за да ти биде убаво, а не да чекаш убавото да падне од небо. Ако дозволам јас ќе ми го направат тоа што сум го правела, досега ќе се закалуѓерев, пошо имам скарувано многу пати. Ако ми е навистина дојдено до таа личност и оти знам дека и друга да е на мое место истото ќе го направи.[/quote] Дарки дали до сега ти презеле дечко? Мене да и знам како се чувствував тогаш, а таа ми се правеше другарка, како тој не ја интересира и незнам уште што не. Сега се заедно ваљда. Дечко ми ме сакаше, но таа успеа. Јас никогаш не сум се мешала во врски, дали од ова мое искуство треба да им превземам дечковци на девојките, да растурам врски? Колку и да ме итересира некој одма се тргам кога ќе дознаам дека има девојка. Има едно -што ако имаш женска?,-Дали девојките забораваат дека и нивните дечковци имаат девојки-ВИЕ.[/quote] Ако сите се раководеа според ‘‘Правилото‘‘ не прави го она што не сакаш да ти го прават многу ќе беше поинаку... Извини вака но ако дечко ти ја одбрал нејзе сигурно дека не си му била многу важна... Потполно се согласувам со Marama... Животот е еден искористи го најдобро што можеш
секоја поЧит Дарки и мислам дека сите треба така да си го бранат тоа сто е нивно..барем додека е..се разбира..поздрав
а што ако и тој сака само да ја вара неа, тебе ти измислува некои проблеми мегу нив, ова значи претпоставка. Мое мислење тргни со од него или ако сакаш да бидеш со него кази му како стојат работите сам нека си реши, но не се плеткај повеќе. А и неможат да глумат секогаш. Кажи му на типот како стојат работите и остај го нека реши. А и тој тебе ти дал шанса ,а ти си ја испуштила. Сама рече може е од инат, па остај времето нека покаже. Ау многу работи ти пишав, или - или позз[/quote] За нивните проблеми дознав од еден негов а и мој близок другар... Во тоа ми е и дилемата... не знам какви чувства имам кон него но знам дека не се премногу силни... Не сакам да ги скарам па да го оставам па ни јас не сум толку голем Идиот... Мил ми е и не сакам да пати... А инаетот ми е посебна причина... Сакам да и докажам на онаа неговата дека НИШТО НЕ Е ОНАКА КАКО ШТО ИЗГЛЕДА... Луѓето се менуваат... А ако не знаеш да си го чуваш она што е твое тогаш не очекувај дека и другите ќе стојат настрана и ќе гледаат... Искористи ја секоја шанса зашто можеби нема да имаш друга
Јас ќе ти кажам едно. РАЗДЕЛИ- ПА ВЛАДЕЈ! Што ти е гајле за некоја дали ќе и ја расипеш врската? Расипи и ја, кога веќе не ти е ниту другарка. Таа тебе те гледа напреку му забранува да контактира со тебе а ти и се тресеш од страв и жал. Скарај ги и земи си го. Па нека те гледа после како сака додека и се смешкаш цинично. Дарки дали до сега ти презеле дечко? Мене да и знам како се чувствував тогаш, а таа ми се правеше другарка, како тој не ја интересира и незнам уште што не. Сега се заедно ваљда. Дечко ми ме сакаше, но таа успеа. Јас никогаш не сум се мешала во врски, дали од ова мое искуство треба да им превземам дечковци на девојките, да растурам врски? Колку и да ме итересира некој одма се тргам кога ќе дознаам дека има девојка. Има едно -што ако имаш женска?,-Дали девојките забораваат дека и нивните дечковци имаат девојки-ВИЕ. Мислам дека никој неможе да ти го украде дечкото, или да го задржиш со сила и да го спречуваш да не контактира или да не направи нешто со некоја друга, можеби си 99,9% сигурна дека тој е само твој, можеби никогаш нема да дознаеш дека и покрај тоа што си забранила контакт тој го прави тоа, тоа зависи од самиот човек, ако сака ќе те остави не му треба друга, не му треба посебна причина, ако сака да те вара ќе те вара и можеби нема никогаш да дознаеш, ако некоја друга повеќе му го привлекува вниманието од тебе како ќе го спречиш? Вреди ли да расипеш врска за да бидеш со некого па колку и да ти значи, кога тогаш истото ќе ти го направи.Бреди ли таков човек кој покрај својата девојка го интересираат и други да имаш покрај себе? Мислам дека неможеш да изградиш среќа врз туѓа несреќа. Забегав малце off topic
Ако ми праќа јасни и гласни сигнали дека му се допаѓам а и тој мене, и да има девојка не ме занима. Ќе направам сешто е во моја моќ да ги разделам. Досега мене не ме оставил некој поради друга, така да, не се замарам. Знам што сум правела, знам и какви потези може да направат другите затоа моето си го пазам.
ВЕ МОЛААААААМ ОДГОВОРЕТЕМИИИИИ!!!:\ Lujgeee mi treba sovet..stvarno ne mozam da se odlucam..se gledam veke 3 meseci so masko postaro od mene 4 godini..znaci jas imam 16 toj 20..i toj ne saka da bidime vo vrska i da imame obvrski eden sprema drug...ednostavno da se gledame samo koga ke mozime i sakame i dvajcata.. isto taka si pisuvam so drugo masko koe sto imase vrska 7 meseci i zaradi toa sto celo vreme komuniciravme(bidejki toj zamina italija 1mesec) i zaradi site muabeti deka koga ke si dojdi ke bidime zaedno, i se skara na zenskata..so cel deka sega po 3 4 dena ko ke si dojdi ke bidime zaedno...ne znam sto da pravam stvarno daj kazete resenie..da ostanam so stariot ili da se obidam so ovaj noviov pozz KIS
Колку што разбрав едниот сака врска, другиот не сака? Ти што сакаш? Ако сакаш врска, почекај да се врати дечкото од Италија, и онака е за 3-4 дена па пробајте, (макар тука фактор-бивша не знам во какви односи се/сте) Ако не сакаш ништо сериозно, немој да седиш на две столчиња, ти одговара тогаш сосема типот од 20 години што не сака врска. Значи ти треба да си пресечеш, запрашувајќи се - што всушност сакаш ти?