Љубов од клас ако мислиш дека стварно ќе се засакате, да нема разделби и други такви проблеми, може зошто да не, но доколку има такви работи не ќе можете да се поднесите а не пак во исти клас, во иста просторија.. Од искуство ти кажувам
Aман прости ми ако кажам нешто лошо мислам добронамерно ќе ти кажам,ако тој е сексуално активен пред да е со тебе,мислиш те чекал и до сега?Tешко,богами а камоли и понатаму.Cепак одлуката е само твоја но знај дека сексот може да ве зближи привремено а трајно нема шанси.Tи ако не си подготвена да бидеш интимна со него а тој те притиска,целта му е јасна и поарно раскини му.A за друга викаш ти кажал дека нема да оди тоа намерно го форсира за да те убеди,не потклекнувај важно е што сакаш и ти не само тој.
Чекај, тој е 21 година, одите 2 години, сте немале секс и не те ни прашува да имате ? Искрено, дали веруваш дека не те изневерува ? Разбирам девојче на 14 години да не еспремна но после врска од година две над 16 години не сфакам што се чека, дозвола од родител
Не не се чека дозвола од родител. Се чека на тоа јас да сум спремна. И 100 %сум сигурна дека не ме изневерува, туку е разумен, созреан и нормален дечко. И не реков дека немаме правено муабет за ова, туку реков дека ме нема напнувано Прај малку разлика. Ако според тебе дечко ти ти е верен ако те напнува да имате односи, браво за тебе. Само напред со таа мисла. Односите не се никаква гаранција дали тој ќе те изневерува или не. И ако според тебе над 16 години сите веднаш треба да имаат односи, ок признавам заостаната сум. Ќе имам односи кога ќе се почувствувам спремна за тоа, и нема да дозволам годините да ми ствараат притисок.
Зошто давате такви непромислени совети, ако вие сте имале односи уште на 15 не значи дека треба и друг да има и да го правите заостанат, кој кога се чувствува спремен тогаш.
епа тој имаше 1ипол годишна врска 6 месеци пред да се запознаеме, и тврди дека не бил сексуално активен досега, тоа малце ме теши дека досега нема ништо направено, ама и сама се сомневам дека одсега натаму ќе биде така, пошо и немам некое нај мислење општо за машкиов род иако премогу ми е убаво со него се разбираме и сето тоа јас очекувам се од секој ама сепак треба да гледам разумно на работите ) фала сепак
,, Jas sum zaljubena vo nego a toj vo sestrami na pocetokot ne pokazuvase interes za nego ama sega koga se dopisuvat ili koga doaga kaj nas cela e vozbudena i samo se smeska. A prethodno taa znaese deka na mene toj mi se dopaga ama toj mene mi prizna deka mnogu mu se dopagala taa i veli kako na prijatelka ti kazuvam cuvi mi ja tajnata a jas se pravam silna a jas sama si znam kako mi e neznam sto da pravam...
,, Леле душичка си те жалам каква трагикомична ситуација те снашла. Земи закољај ја сестра ти како смее она да му се свиѓа да му се смешка, да трепери покрај него, тоа не е нормално воопшто. Како само може да си помисли такво нешто. Девојче ај олади, на твои 16 години ти ќе ја мразиш сестра ти само затоа што и се допаѓа некое момче за кое и ти си имала симпатии? Тоа е завршена приказна, не му се допаѓаш и крај, најди си друга симпатија, животот е пред тебе. А кон тоа момче имај симпатии и понатаму ама тоа нека бидат симпатии како за иден потенцијален зет А колку години има сестра ти? Како демек он тебе трудна те оставил па сега флертува со сестра ти па ти си целата скршена. Што можеш да правиш? Учи, излегувај со другарки а вон школо флертувај со други момчиња, не верувам дека планираш војна да водиш со сестра ти. Каква љубовна тројка Боже сачувај. И потруди се барем да ги прочиташ правилата и да видиш кога се отвара нова тема, за твоево проблемче имаш многу теми. Не можеш утре да отвориш тема само за да прашаш што да облечеш денес.
Devojki help again...Znaci kako sto napomenav pogore seskrav so decko mi, lugeto okolu nego ne znaat pred se im nemakazano me ignorira celo vreme e nedostapen ne mozam ni stvarite da si gi zeam, a svasta imam...A uste pogolem problem denes doznav mnogu losi raboti za nego, deka edvaj sredno zavrsil, deka laze deka ima 2 fakulteta, deka idel u senatorium za lecenje od koka 3 pati duri i nadvor od drzavata, dodeka prael film na lugeto deka studira, deka pie mnogu, gi tepal bivsite, se kockal is to uste neitoa od luge bliski so negovata familija,sto da napravam, jas go sakam, so mene beshe soncemne bese vakov voopsto ko da mi zborat za nekoj drug mi se plache si go sakam nazad, tesko mi e bez nego mi ide da se samoubijam.... Ne sakam da ziveam povekje, ne bez nego do mene...
се океј, него не ми се верува дека е можно, а исто не спиевме 5 дена по ред ја од него не спиев,, дека живеевме заедно, ама ништо не правеше, нормално не идам у вц со него не знам што глупост може да напраи, само знам дека ми плачеше за све што правел и му било криво и сакал да се смени и сакаше еднаш цела кутија апчиња да испие PS сакам да му помогнам но не знам како, не дава ме игнорира 2 недели го нема прееска братучед негов 1 што живеат во иста куќа ми се јави и ми вика дај ми го Раде ќе го убијам зашто пак праи глупости, нели се смири со тебе до него и коа му кажав дека не сме заедно, дека сме скарани, ми кажа само се му ејасно и не сакаше да ми каже што се случило, се плашам нешто лошо да не се случило
Ми призна дека ме изневери со една ку*ва и му раскинав, но правеше глупости го снемуваше од дома, беше пијан секоја вечер ми се јавуваше и после еден месец молење му простив, ми вети дека нема да ги прави истите грешки како порано и сега видете како е.. Затоа што не сме од исти град првата недела за да се простиме дојде до тука, поминавме една вечер заедно и сега го молам да дојде-несака, му викам да се видиме, ќе сме се договориле.. Само еднаш ми се има јавено а јас спиев и не го осетив телефонот, јас 2пати му се јавив и толку, а на Фб муабетите ни се како никогаш порано..Несакам да прозборам затоа што на него сам треба да му текне дека не е како што треба.
devojki help mi trebit sovet imam vrska od 2 godini I pred nekoe vreme pocnav na rab I uste prviot dek koga pojdov sinot na gazdve me ucit kako trebit I vo nego se vljubiv na prv poged nemozam sekoj moment mislam na nego ama neznam so da pram toj neznam dali ke me primetit dali ke svatit kazete so da pram nemozam da se otkazam od nego postojano mislam na nego
Прва грешка ти е што воопшто му се имаш вратено. Остави го, и не мисли на него. Штом те има изневерено еднаш пак ќе направи исто. За такви луѓе не вреди да се губи време. Во забуна си, тој дечко можеби те привлекува физички, самиот факт дека сте заедно повеќе од 5, 6 часа значи дека сте зближени, ако е фин и добар со тебе, на тебе тоа има да ти биде пријатно. Со секој колега или шеф кој е фин и добар секој има најдобро да размислува за нив и со задоволство ќе оди на работа. Твоето мислам дека е далеку од љубов, плус имаш 2 годишна врска, ако ти е се во ред со дечкото немој да ја прекинеш врската, ќе се разочараш кога ќе сватиш дека се тоа било само хир.
значии од тактт ме извадии типотт сеа, од таккт..уфф значии дефинитвоо треба да ми доее паметт да престанам да преќутувам работи што ми сметаат или ме налутиле кај/од него.. треба да почнам да се карам со него за тоа и изглеа тоа добро и доаѓа врската од време на време.. Не знаам зашто се праам како да не приметувам или дека "нее,ичч не ми смеетаа" фазон од "разлог" да не го повредам или да не налути или од причина што несакам да се карам и си викам, да така ќе биде, ќе му кажам дека тоа, тоа ми смета.. и ќе напраам еднаш,двапати и пак по старо си терам да преќутувам Ајде неќна стварно се изнервирав и му кажав онака без карање туку онака ова, ова, ова ми смета у последно време , така се чувствувам, зашто така правишш...и бидна се океј. се натажи тој од причина што сум му се налутила а и во право бев и треба да му е криво зашто иам разбиранје секад и за се! што мислитее вие феминкии??
Па добро си направила што отворено си му кажала што ти смета и што те нервира. Можеби работите кои тој ги правел, ги правел несвесно и не знаејќи дека тебе ти сметаат или те нервираат. Вака барем знае што ти смета и нема повторно да го повтори тоа. Преќутувањето е најлошата работа. Те јаде бес од внатре, а ти само молчиш и трпиш. Со разговор се решава се`.
Не те разбирам каков совет бараш кога ништо конкретно не кажа овде, само дека се нервираш што преќутуваш. Во секој случај, мој совет ти е ништо да не преќутуваш, така само се зголемуваат проблемите. Меѓутоа, во никој случај немој од мравка слон да правиш, не го оптеретувај ако навистина нема причина.
I jas imav ista situacija ama bas ista od drug grad,me izneveri so kurva i uste nema pominato eden mesec od koga se skaravme i sekoj den me moli da se smirime,ama jas ne dozvoluvam zosto ako ednas go napravil toa i dr. pat ke go napravi.Ne si trebala da mu se smiris,ama ete taka si mislela deka e najdobro.Bidi ladna i ke svati deka nesto ne e kako sto treba,ako voopsto ne primeti togas znaci deka ne mu znacis i najdobro e da prekinete.Ako primeti kazi mu sto ne e vo red,bi trebalo da te svati.A toa sto on nesaka da dojde neznam zosto e taka...Imas nekogas otideno ti kaj nego ?
Девојче не си уништувај 2-годишна врска,поради моментална физичка привлечност,страст или како сакаш наречи.