Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Цигарите се многу важен фактор за некој кој е непушач, многу смета. Пуши помалку кога си сама, а кога си со него воопшто. Ем подобро за твоето здравје, ем тој тоа ќе го цени.

На kika.dragan му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Melanny

Melanny Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали ме сака, дали јас го сакам, што да праам?

Значи пред околу 2 месеца се запознав со еден, К, преку фб, излеговме, ни одеше муабет, ми викаше за ваму ќе ме викнел, за таму... Ама не ме викна, само се доп. Можеби К пробуваше, ама одокулу, а и бргу ја менувавме темата... Се тегневме, ама се дог некако еднаш. Попосле ми текна дека се бев дог за тој ден, му пишав и му презакажав, но С не сакаше да разг само пишуваше ок па оок и не се дог! Напраивме уште неколку бош муабети на фб ама ако ја пишев прва. Бидејќи мн ми се допаѓаше, по некоја недела бев лајкнала нешто, па он ме викна да излеземе. Но, кај мене на ѕид видел дека со некој, Д, си бевме изјавувале љубов (јас тогаш не зборував со К дека се налути што му откажав). К тоа сé исполајкна и закачи кај него слика со машко како плаче и description: "I hate liers, no love, tired of trying" :rofl:
    Ме извиси, ете ти го изненадувањето!!! Си дојдов, беше укл, ми изнакажа 300 оправдувања, ме молеше за др шанса... му дог, се смиривме. Ми рече па да се видиме, јас му кажав кај го испланирав петокот (во саботата требаше да дое Д дека живееше во друг град). К рече дека ќе дое, но на фб се праеше на тошо и кажа дека ќе бил таму со друштво и дека може ќе се видиме. Се видовме, бил излезен на мување со една којашто има др дечко и е најдобра другарка на тој еден од мое друштво, М. Тогаш не знаев, К дури ме викна да продолжам со нив, после му реков на М да дознае, М ми кажа. Д не дојде, тогаш К пак ме викна да излеземе, но јас пак го одбив. Тогаш низ шала му кажав за тој еден психо што ме замара, тука може се исплаши зашто коа се понуди да ми помогне, јас кажав дека тој е опасен (сé беше кажано низ шала). К постојано ми зборуваше за врска со мене, но откако се смува со таа, не пишува. Изглеа ќе ми влезе во друштво, некој предложил да излеземе Сите Сите. Девојката е симпатична, но јас сум мн мн убава, а и К.

3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Ајт повтори си ги лекциите за утре,и трк во кревет.

На femtinka, turquoise, tessie и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Хахахахаххахахахахаххахахахахахаахах, прееска го читав "проблемов" и останав :o .

5. Audrey16

Audrey16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    Јас ако разбрав нешто од ова К,Д,М погоре...ќе се прекрстам! :D ама ако се надевам ќе се реши бушавава азбука :lol:

На pinklife, Agrona и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  6. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Искрено ни јас не ја разбрав суштината на "проблемот", но не ни обрнав внимание бидејќи.... на се ми личи, само на љубовен проблем не ми личи. :D

На fificaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    што збориш бе :D
    К Д М К С ајдеееееееееее.. :lol:
    и што е проблемот сега тука, или да си се пофалиш уба дека си ?

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Заборави на К и гледај да ти тргне работата со Д, додека не дошол од друг Г. А К очигледно е дека бил заинтересиран за Т ама одкако ти си му мавнала К се мувал со Д, и сега сака да го молиш, ама Т нема да постигнеш ништо додека го ставаш на И наместо да бидеш малку по мека и да попуштиш Т сеуште се допишуваш и изјавуваш Љ со Д и затоа К е лут и ќе се мува со другарка и на М. Мој совет ти е да му попуштиш малку на К, да покажеш заинтересираност, да избришиш од ФБ тоа изјавување на Љ од Д и после се да и раскажеш на М. Дог? Ок?

На fificaaa и Thallia им се допаѓа ова.
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    90.178

Јас почнав да читам но веќе на средина се откажав да ти кажам искрено .... баш на заплетот (кога е најинтересното изгледа ) :rofl:

На Audrey16 и Lovely93 им се допаѓа ова.
  10. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Грешка си, мене последнава реченица ми се чини дека е најинтересна. :D "Девојката е симпатична, но јас сум мн мн убава, а и К." :rofl:

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    149
    Хахаххахах страшни сте значи :rofl: :* :*
    А за Мелани... ноу комент...најубава е таа... :D :rofl:

12. Melanny

Melanny Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    фала за мислењето, а тоа со ,,стварно сум убава" го напишав зш сум поубава од таа другата само затоа :3

13. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    149
    Па добро сега бараш совет, нешто слично или само ни ја објаснуваш ситуацијата со К,Д,М ,Т......... |( ???

14. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Ти мислеш дека си поубава од таа другата.
    А реалноста е друга.
    Ајде штипкам те виртуелно,да се разбудеш од заблудата.

15. pinklife

pinklife Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    2
    Значи неможам да верувам какви се навистина машките.Го познавав можеби повеќе од една година се беше супер во последните месеци почнавме да се среќаваме ми велеше дека му значам и ме сака.Но тој си имал женска веќе месец и половина.А мене ми се јавуваше ме испраќаше... Ако денес бил со неа утре со мене ::worried:S :( aма на крајот си остана сосем сам :D

16. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Јас искрено мислам дека треба на Ш да му дадеш шанса.

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Ехее таквите ги има на секој чекор.
    Спротивните на нив,на прати се бројат :D
    Искрено и мене не ми е јасна таквата ситуација,кога веќе има врска,зашо бара друга.
    Монотонија или моментална страст..
    Имам и јас вакво искуство.
    И уште не ми е јасно зашо така биде.И нема да ми биде јасно :D

18. lokita

lokita Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    има ли надеж за нас

Имам 18 години а дечкото со кој се мувам има скоро 28 годин,тој претходно имаше долга врска,се разделија бидејки тој ја имаше изневерено.Тој иако е 28 години тој е многу опуштен тип и тоа ми се допаѓа,но не ми се допаѓа тоа што премногу пие,пуши се тепа,сакам да бидам со него дури би преминала низ сето тоа затоа што мислам дека сето тоа а минливо.Но се плашам дека тој мене ме гледа само како пополнувач на забавата мислам дека сеуште ја нема преболено бившата иако таа веќе е во долга врска со друг...Сакам да му дадам до знаење дека ми значи,но проблемот е во тоа што јас сум премногу срамежлива додека сум со него незнам за што да разговарам со него се плашам да не кажам нешто и тој да ми се исмејува(во принцип јас сум секогаш таква молчелива,а тоа е затоа што со луѓето со кои се дружам како и тој се со некое повисоко ниво на интелегенција и имам недостаток на самодоверба додека сум во нивна близина) Значи моето прашање до вас е како до поголема самодоверба и како да бидам по опуштена и да му дадам до знаење дека ми значи а тоа и да не биде толку приметливо. :D (затоа што несакам да се понижам) И дали има надеж за нас?Јас и тој си одговараме карактерно затоа што тој е премногу горделив и голем инаетчија како и јас,но никако не си одговараме по статусот и по образованието,Дали тоа е проблем?(јас мислам дека да,дека никој не те цени ако немаш знаење или пак пари)
    Многу прашања на едно место дали ке успеете да ме разберете?сакав повекето од прашањата што ги имам да ги ставам на едно место :$

19. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    има ли надеж за нас

Немам ништо против голема разлика во години, до 10 е ок ама не повеќе. Но, овде имаш друг проблем, сега си уште мала и сфати како сакаш ама паметот уште ти лета. За 7 години ќе видиш дека ќе размислуваш поинаку.
    На 28 години тој, после долга врска со некоја толку помала може да гледа само забава. А ако сакал нешто повеќе ќе сте во врска.
    Друго, како бре тоа не си одговараме заради пари и образование- ова никогаш повеќе да не си го спомнала никаде- љубовта не е во тоа.
    А бидејќи е горделив, уште полошо, тој секогаш каква и да си ќе те исмејува, може не тебе ама други сигурно. Секогаш ќе се прави паметен и над тебе.
    Не летај, не избрзувај, и памет во глава, честопати вака мали девојчиња биле прелажани а после жалеле. Да не испадне на крај дека си му попатна станица, а ти да си затрескана во него.
    Уште полошо ако ја нема преболено таа бившата-никад нема да ја преболи.
    И друго, зошто да си срамежлива???Чим си со него, значи не си срамежлива. Убаво ти е кога си со него? Опуштисе, уживај во моментите. Ако сака да биде нешто ќе биде. Размисли, ако кажеш нешто и се отвориш тој може и да избега.

На FeminkaDoKraj му/ѝ се допаѓа ова.
  20. FeminkaDoKraj

FeminkaDoKraj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    49
    има ли надеж за нас

саншајн е во право,не треба да брзаш убаво размисли си за се и разгледајја целата ситуација од сите агли и мисли на иднината,ако планирате нешто посериозно...ако е премногу горделив и ако те исмејува,подобро би било да се оддалечиш од него,исто така и ако пие многу и ако те малтретира кога е пијан да бегаш од него...треба повеќе да припазиш и на него,бидејќи може да си игра со помладите девојки,може планира нешто посериозно со тебе ама и не мора да значи...пробај да разбереш што мисли тој за тебе,дали те смета како вистинска девојка или пак си уште некоја во низата на девојки кои ги оставил...не го кажувам ова за де предомислам или било што,туку кажувам дека треба да пазиш бидејќи штом тој пие,пуши и се тепа,утре може и тебе нешто лошо да те снајде...Убаво размисли и потруди се да најдеш решение за се...побарај помош и од твоите другарки и домашните ако незнаеш како да се справиш со сето тоа.