Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Јас мислам дека треба да преминеш на благ флерт, колку да го опуштиш, но не заборвај да бидеш дискретна и не многу наметлива, бидејки можеш да оставиш впечаток на лесна девојка.

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Гледам што повеке време да сме заедно и да правиме муабет за интересни работи, често го насмејувам.. Понекогаш се преправам дека ми се допага филмот на тв едноставно за да видам што му се допага на него кај улогите и сл, играм глупави игри со него дека нели и мене ми е досадно па игрите ми се интересни... Мислам дека и тој почнува да сака да минува време со мене на само, па ке видиме како ке продолжат работите јас искрено имам позитивно предчуство :)

3. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    Значи сите девојки се убави, разликата е во самодовербата ;) Љубовта е слепа, доколку е вистинска. Па ако е типот вљубен во својата девојка и обратно нема да постои ниту 3та, ниту 15та личност на светот кратко и јасно.

4. sweetI

sweetI Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Сакам да ми кажете да ме посоветувате како да си ја зголемам самодовербата..На пример незнам баш како да му се пуштам на немое машко, оти на примет двајцата ќе се погледнуваме и мене ке ме фати страм и ке ја завртам главата :$ ..И општо има погрди девојки од мене (не сум грда, не сум ни лепотица) па имаат поголема самодоверба..Незнам како да си ја зголемам самодовербата..Некој совет..? :P

5. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Мислам дека бев пишала на една друга девојка нешто во врска со ова . Еве јас сум ти пример за личност со самодоверба на нула а сега ја имам на моменти и премногу :) Тоа не значи дека јас се занесувам дека сум не знам којзнае каква лепотица или дека нема поубави од мене , ама едноставно се засакав себеси. Почни да работиш на себе , мене конкретно вежбањето на почетокот многу ми помогна , кога ќе забележиш резултати почесто ќе си се погледнуваш во огледало , ке се анализраш и после некое време ќе почне да ти се допаѓа тоа што го гледаш . Промени нешто , не знам бојата на косата , фризурата , нешто што ни самата не си помислила дека ке функционира добро , не знам пробај друг крој на фустанче или фармерки што до сега не си носела ,ќе се изненадиш кога ке почне да ти се допаѓа и автоматски ке си се допаѓаш и ти во него . Води се од мотото дека ако добро изгледаш , добро ќе се чувствуваш , биди средена за секоја прилика , научи се да се шминкаш ако не знаеш , не мора не знам каква техника да совладаш ама еве ако не си носела некоја боја на сенка пробај ја или стави појак кармин , нешто што ке направи да се чувствуваш по секси , по моќно . Обавезно внимавај на држењето , направи да изгледа цврсто , да презентира девојка со став , одма се разбира дека не може да стекнеш самодоверба , но полека полека ако почнеш да внесуваш новини во твоето однесување и размислување кои се позитивни и ке се чувствуваш дека можеш и повеке од тоа . Што се однесува до момчињата , еве јас никогаш не презимам прва иницијатива , што значи мене сосема ми е во ред тие да го преземат првиот чекор ,оттука натаму нема што да бидеш толку срамежлива , јуначки издржи еднаш кога некој ке те погледне возврати и ќе видиш дека не било толку страшно туку е и забавно . И не мисли кој е поубав или по не од тебе тоа и така е ствар на вкус , се разбира сега дека секогаш има некој кој што е убав за скоро сечие око , ама ако не зрачи човекот и ако не се сака себе си и другите најмалку битно е дали е поубав или погрд . :)Многу е неблагодарно да одиш со ставот дека има и многу погрди девојки од тебе што имаат поголема самодоверба , тие девојки треба да ги гледаш со почит бидејки не секому природата му била наклонета и којзнае низ што поминале да се засакаат ,можеби можеш и да научиш од нив многу .

На sweetI му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mia123

Mia123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Se osekjam mnogu uzasno :worried:
    imam decko no mi se svigja momce..na koe slucajno doznav deka i jas mu se dopagjam..prekrasen e..sakam so momceto da se gledam potajno od decko mi dodeka doznaam kakvi nameri ima so mene...
    decko mi me ima iznevereno samo ednash..no me saka..jas nego nitu ednash..no ova momce sto go zapoznav uste prv pat koga go vidov pocna da mi treperi celo teloo :sweat: i pocnav da se potam..uste koga doznav deka mu se svigjam letav vo oblaci..
    pogolemiot problem e sto ziveam so decko mi privremeno na samo 1 mesec zaradi problemite vo studenskiot doma..
    kazate mi sovet sto da napravam za tajno da se gledam so toj sto se svigjame????
    go sakam toa dete no nesakam da raskinam so decko mi dodeka ne svatam kakvi nameri ima toa momce so mene..
    samo mi prizna deka znae deka imam decko i i postojano se gledame na fax i trojcata sme na ist fax..kazete mi sto da napravam :((((( ;(

7. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Со тајното гледање со тоа момче не си фер ни спрема дечкото ни спрема тебе,сакаш да си имаш резерва ако не помини добро со второво дете,а тоа ќе биди првото.
    Кога веќе си почуствувала нешто спрема друг човек значи дека врската не е како што треба и ферски е да раскинеш и потоа да влетуваш во нова врска па и ако тоа значи дека и таа врска нема да ја биде,ама тоа е преземање на ризик кога веќе нешто си почуствувала испитај го тоа ако сакаш,ама не ПОТАЈНО зошто тоа по мене е многу подмолно.Се надевам дека сум помогнала малку ;)

8. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    На две столици не се седи, знаеш нели?
    Прво расчисти си со стариот дечко, ако веќе не сакаш да бидеш со него, заврши и не се измачувај ни себе си ни него. Е после почни со тој новиот, кога веќе еден на друг си се допаѓате, надевај се на најдоброто.
    И воопшто не ми се допаѓа твоето размислување од типот: “Не сакам да раскинам со дечко ми додека не сфатам какви намери има тоа момче со мене...“ И што, ако овој новиов те разочара стариот дечко ќе го чуваш за резерва? Се плашеш да останеш сама или што??

9. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Само еднаш?
    А колку пати треба да те изневере?
    Јас на твое место би се запрашала дали ме сака,кога веќе посегнал по неверство.
    Во ред, кај тебе може палат изговорите од типот-пијан бев...итн.
    Друго,знаеш како викаат,ако во твојот живот се појави и некој втор,секогаш избери го него,од причина што првиот да бил добар,нема да се појаве некој втор ;)

10. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Штода направиш? Јас мислам дека треба да најдеш начин да се слушаш и гледаш и со другиот барем некои 2-3 месеци за да видиш дали си одговарате. Доколку он знае дека имаш дечко нема да имате проблем да се криете. А патем може да ти биде доста интересно. Инаку со овој што идеш сега однесувај се нормално немој да му ускратуваш ништо ниту секс ниту внимание, труди се да биде се нормално, а во исто време пробај што подобро да го запознаеш другиов во секој поглед. Доколку овој вториов ти се допадне раскини му на првиот, но никако со искреност, најди начин да му раскинеш а тој да биде виновен :) Инаку не се согласуам дека не се седи на 2 стола, доколку имаш добар газ, се седи и те како. Не џабе постои онаа народна поговорка умното прасе, од 2 мајки цица.

На Mia123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mia123

Mia123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Strumka22 mi znaci mnogu ovaaaaa..falaaaaaa :D

12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    90.217

:o Господе :x Зачудена сум ама и смешно ми е бе :D
    Јас ќе ти кажам да почекаш дечкоти да те изневери уште 3-4 пати па да ватиш што треба да правиш па и те сакал :?: хм , (да ме сака а да ме изневерува не баш би кажала дека е така ) По оваа сватив дека не го сакаш ни дечко ти ни тој другиот т.е не чуствуваш ништо за овој вториот go sakam toa dete no nesakam da raskinam so decko mi dodeka ne svatam kakvi nameri ima toa momce so mene..
    Мислам дека несакаш да останеш без дечко во никој случај па затоа сакаш да знаеш како што ќе биде и да ризикуваш ...
    Е сеа мој совет ти е да му раскинеш на дечко ти со време и да си живееш живот како што сакаш да немораш да се криеш и да објаснуваш за твоите чуства !

13. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    |( Хмм.. Еве ваква сум моментално, кога веќе си имаш зацртано во глава што да правиш, зошто воопшто бараш совет? Всушност ти не бараш совет туку оправдување за своето незрело однесување...

На Filiposka и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  14. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Па ти веќе си одлучила,не знам зашо уопште праша за совет...
    Еве Струмка22 ти го кажа оноа што сакаше да го слушнеш,so let's started :clap:

На Filiposka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sweetI

sweetI Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Многу ти благодарам за советите :) :*

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    После немој да се чудиш како тоа ти толку некого си сакала и си била прекрасна личност а те изневерил или повредил , пошто све се враќа , све се плаќа , ако он те изневерил ти не мора да вракаш со ниски удари , пошто според мене изневеруваат само малите и несигурни луѓе , ако сметаш дека не си ништо повеке од тоа слободно изневерувај и биди изневерена .

17. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Ама не знам зошто воопшто се трудите да ја советувате кога таа само бара поддршка од некој со ист морал како нејзиниот, колку само за да си олесни совест. ;)

Гоууууууу срцка, тоа така треба, јухууу. :hai: Ајт таму.

18. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Како прво, ти воопшто не се чувствуваш многу ужасно, а ниту ужасно. Можам да кажам се чувствуваш прекрасно, самобендисано, или барем ти така мислиш дека стојат работите.

Потоа, незнам колку добар газ да имаш, сепак не седи на две столчиња, верувај ми, ќе паднеш. ;)
    Ги прочитав и претходните коментари, веројатно си ги прочитала и ти, ама не си се заблагодарила на реалните коментари, туку само на подршката на Струмка22... :^)

Всушност не ти пишав да ти дадам совет, веќе ги доби доволно, туку сакав да те прашам зошто бараш совет, а во старт си знаела што сакаш да правиш, тебе ти треба поддршка...
    Се на се, заврти се околу себе, види ја реалноста... Дечко ти те изневерил само еднаш (а кој ли му е лимитот?), ама тоа не е битно бидејќи те сака, подмолна си и себична држејќи го дечко ти како резерва (бидејќи не само што ти е дечко, живееш кај него), ама ова си ти, за жал...

Мој совет ти е секогаш да носиш дезадоранс со тебе, не можеш да знаеш дали ќе се препотиш уште неколку пати, и во ташната стави си цигла, да не слушајно летнеш во облаци (ќе биде штета и за дечко ти, и за потенцијалниот љубовник). ;)

19. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Ах таа пуста суета! А како да ми се чини дека истите тие луге кои сега го осудуваат девојчево како да велеа дека нетреа да му се суди на другиот. Или се лажам? Нејсе, секако дека таа има одлучено што и како да прави бидејки е паметна особа која правилно расудува и донесуа одлуки во своја корист. Претпостаувам дека сите вие кои фрлате дрвја и камења по неа сте навистина толку морални, и дека никогаш не сте се нашле во таква ситуација или недај боже изневериле. Скраја да е!
    Ниту јас ниту било кој нема право да и упатива такви зборови, бидејки никому од нас девојчето ништо не згрешило. Грев ли е да се заљубиш? Таа само тоа сакаше да го сподели со нас.
    Да, искреноста е грешка, повеќе се исплати да се фолираш и да кажеш како си згрозена од самата помисла за неверство, а камоли да го направиш тоа. Но најбитно е дали вашата совест е мирна кога ќе се присетите на минатото. Минатото е една од работите кои можеби сакате но никако неможете да ја изришете ниту вие ниту јас, ниту било кој. Немам намера да ја бранам, бидејки е она паметна особа која умее да се рани сееси, и тоа таму каде што треба а не тука пред вас. Што и значите во животот и вие и јас па да се правда? Ништо!

20. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Јас не и судам, јас и посочувам каква личност е таа, и не ги судам нејзините постапки, на крајот таа ќе ги сноси последиците.
    А за какво заљубување зборуваш? Таа со нас ги сподели своите подмолни планови. И не е грев да се заљубиш, ама да изневеруваш, па и да планираш неверство е грев!
    Ако нејзината совест е мирна, покрај ваквите валкани работи, секоја и чест. И на неа, и на сите кои имаат вакви мизерни идеи.
    Таа не се наоѓа во ситуација, таа ја направила ваквата ситуација. Па не сите што имаат дечковци, им се допаѓаат други момчиња, или грешка сум?