Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. kokerce

kokerce Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    2
    Напротив ни мене не ми се брза, но вака ми е неугодно бидејки тој е цело време покрај мене, ме гушка пред сите колеги (испага као демек сме у врска)....или е со мене или не е со мене. Се чуствувам како да сум му само предмет за зафркавање.

2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Во тој случај ако имаш такво чувство,прашај го.Конкретно и директно. :)
    Не верувам дека си се зафркавал,кога веќе сите знаат за вас :?:

3. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Kako ?

Ти ја скршил самодовербата , затоа и се чуствуваш така а и си нашол начин да те манипулира. Никогаш ама никогаш немој да дозволиш да се чуствуваш или да мислиш дека помалку вредиш ! И уште помалку затоа што некој го кажал тоа , од што е сам несигурен во себе да ти ствара несигурност и на тебе , не дозволувај да си ги лечи неговите фрустрации врз твојот грб ! Сите сме правеле глупости , ама тие не се причина да мораме да бидеме сами , од нив се учи тие се животни лекции. А за твојата интима и интимните врски не треба да знае никој освен ти , бидејќи за се нешто може да наидеш на осуда. Си сакала си била интимна со тие луѓе , тоа си е твое право и твој избор и нема никој право да ти суди и да ти кажува дали си курва или не , па п*чка му материна за свое задоволство си била интимна.Мораш да поработиш на самодовербата а воедно и да ја оставиш таа будала што прави да се чуствуваш лошо! И ќе биде добро ! Главата горе , животот е пред тебе , не си ја уништувај младоста со некој што не те цени ! Се најдобро , ќе дојдат поубави времиња , а и човек што ќе ја знае твојата вистинска вредност!

4. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Kako ?

Девојко не се уништувај себеси.Ти ако длабоко во себе знаеш дека не си таква расипана,нема што да се грижиш.Според пишуваново не ми изгледаш дека си лоша личност.Ти остави го и престани да се уништуваш себеси за некој си нарцисоиден идиот.Немој!Тој тебе ти ја уништил самодовербата,која порано претпоставувам ти била на највисоко ниво.Знам дека понекогаш е тешко да се замислиш без одредена личност,но тој тебе не те заслужува.Ти не си таква,несвесно и паднала во лошо друштво,но како што велиш тоа повеќе го нема.Затоа сврти нов лист и продолжи со твојот живот.Најди си пријатно друштво,излегувај,дружи се.Ќе го заборавиш многу брзо,бидејки немаш убави спомени поради кои ќе копнееш.Бегај додека можеш.Гледаш ли тој што ти зборува?Дали си ти само свесна за тоа?
    Те нарекува курва,не си го дозволувај тоа.Немој,не дозволувај никој да те понижува.
    Тој или ти враќа за нешто или пак само така му одговара да си игра со тебе.
    Според ова тој мислам дека чувствува ништо кон тебе,можеби грешам и има нешто друго што ве кочи да успеете заедно.Не се уништувај,крени ја глава горе и имај самодоверба.

На Cosmopollis му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Kako ?

Девојче,не мислеш дека е време да прекинеш со оваа фарса..
    Не знам како до сега си трпела ваков кретен од човек.
    Те навредува,омаловажува..замисли се колку работи имаш изгубено поради него-пријателите,познајниците,пропуштени собиранки со друштво со гитара и алкохол,саботна кафе шема со другарки и оговарање на некој,и најбитното-ГОРДОСТА!
    Не си престарена,имаш само 20 години,сега почнуваат за тебе животните авантури.
    Љубовта не е само да сакаш и да се потчинуваш за некој,а тој некој да не мрднува со прст за тебе.
    Заслужуваш ваков третман?
    Ако да,продолжи со него и трпи го се додека не најде уште некоја како тебе за да се за*бава со неа.
    Ако одговорот е не,во тој случај стави крај и посакај никогаш во животот повеќе да не го видеш.

6. scriptgirl

scriptgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Kako ?

Се имам најдено во слична ситуација, ми беше претешко да го заборавам и да го напуштам али го преболев тоа и ми е многу убаво. Дури и сега се гледам со дечко од мерак и супер ни оди. По некое време ќе се сетиш на некои моменти ама мислам дека ќе ти биде мило што завршило. Почни ново поглавје во животот. Животот носи нови луѓе, незнаеш, може правата личност е пред тебе ама ти не ја гледаш ;)

7. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    одсекогаш јас сум била таа што сум гледала јасно на работите и сум ги советувала другите дека безпотребното нервирање е лошо и не треба да е присутно а сега јас се нервирам можеби би за глупости затоа што сето тоа што ке го пишм се наога во мојата глава.
    заедно сме година и две три недели и досега не сме се скарале а и да било некој проблем стално ми кажувал и се сме решавале со разговор. му верувам и се чувствувам сакано, едноставно чувствувам дека тој е вистинскиот. се знам и со неговите, ме запозна некаде крај шестиот месец. нормлна убава искрена љубов.
    кога ми било тешко дури и на неговото лице сум видела солза која напоменувам беше искрена.. си изјавуваме љубов но тој секогаш стоеше зад тоа дека тоа што го чувствува неможе да ми го опише со зборови но ете ми возвраќаше и така. многу настани убави случки кои ја градат нашата љубов
    НО почнав да се нервирам откако пред два месеци се запиша на факс во друг град. далеку од мене, се плашам да не го изгубам а и на фб гледам дека му лајкуваат одредени девојчиња а и тој на нив.. се допишуваме но не толку често како поранл а се слушаме скоро секој ден. се гледаме за викенди си иди.
    кога е тука се е како обично како првиот ден но кога ке замине повторно во мене се будат разните негативни мислења. се прашувам дали е минлив период во врската или сум претерано љубоморна од што го сакам.. бидејќи јас што тврдев дека љубовта доколку постои нема врска лајкот станав фб манијак на девојчињата.. се надевам дека нервозава ке ми помине.. некој совет?
    мислите дека тоа е само еден период во врската

8. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Мислам дека таа љубомора што ја чувствуваш е поради причини кои постојат само во твојата глава и според сето што го напиша погоре, сметам дека е неоправдана. Можеби е тоа поради што сте разделени, а сте се привикнале да се гледате секојдневно па сега тебе ти е тешко да го прифатиш тој факт што е тој далеку од тебе и се гледате само за време на викенди.
    Но сепак, ако имате таква искрена љубов и убава врска каква што секој би можел да посака, единствено што треба е да му веруваш и да не дозволиш тој црв да те јаде, а мислам дека и сама си доволно свесна дека таа неоправдана љубомора може да ти ја расипе убавата врска што ја имате.
    Заборави го тоа “манијачење“ на сите девојки кои му ставиле лајк, тоа не те води никаде, верувај ми.
    Мој совет ти е, секој викенд да му го направиш незаборавен, со душа да чека да дојде следниот и да биде повторно во твоите прегратки. ;)

9. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    ке те послушам искрено свесна сум за се што ми кажа, во право си и јас размислувам како тебе но едноставно на моменти кога ке ми замине паметот...
    ке се трудам да го пополнувам времето максимално во забава и со позитивни размислувања затоа што знам свесна сум дека ме сака и дека е искрен ова јас што го размислувам ме нервира.. :)

10. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    K-pozitiv колку и да сакаш да не мислиш на тоа едноставно не можеш...
    знаеш студентски живот,друг град далеку од се и од сите луѓето се менуваат.
    Не ти го кажувам ова за да те разочарам. Ако се сакате ништо нема да ја уништи вашата врска но сепак како што кажа пред 2 месеци заминал...прва година нели? Времето ќе покаже ;)
    А фб? Па тоа е виртуелен свет. Don't worry :)

11. jasakam

jasakam Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Разделба

Здраво.

Со едно девојче одевме веќе 4 месеци..многу се сакавме ама многу водеше инает, многу беше избувлива..имавме ситни караници но скоро за најкасно 1 ден бевме смирени секогаш попуштав јас секогаш одев прв јас...но нејзиното понашање нешто бесе чудно но за зал таква ја засакав...но прет 1 недела се случе нешто најгрдо бевме излезени и многу ме изнервира и од нервоза му реков ако не го смени понашањето неможиме да продолжиме....та ми рече дека таква била неможела да го смени понашањето ако сум ја сакал таква да сум ја сакал..се разделивме и другиот ден сватив дека напрајв грешка нетребаше така да му речам....му се извинив и ја прашав дали сака да продолжиме но та ми водеше инат (неможела да се смени, неќела да продолжиме и ме неќела поќе)..но нејзините другарки ми кажаја дека ме сакала уште, секој ден ме спомнувала, прашвала замене и плачела сакала да се смириме...ко ќе ја прашам јас дали ме сака дали сака да се смириме води ИНАЕТ :@ .....ве молам кажете ми шо да прам ;( ;( ;(

12. mjauuuu

mjauuuu Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Разделба

направи и нешто со што ќе и докажеш дека ја сакаш, некое изненадување и слично. сигурно ќе си се допадне и ако навистина те сака ќе се смирите

13. jasakam

jasakam Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Разделба

дајми некоја идеја нешто :( :(

14. Hemera

Hemera Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Разделба

1. Обиди се да се смирите.
    2. Откако ке се смирите,помогни и,но таа не мора да знае.Доколку навистина толку ја сакаш ке бидеш покрај неа.Таа може да се промени,но и треба твојата помош.
    3.Смени го начинот на кој и кажуваш.Наместо така што си и рекол дека ке раскинете,ако не се смени,објасни и убаво,разговарај со неа.

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Разделба

Јас мислам дека ти своето си го направи, сега таа е на ред. Колку си ти виновен, толку е и таа виновна. Се додека и попушташ така ќе ти права. Јас што сум женско ние женските сме такви, значи сакаме да не молат. Потруди се ако сакаш ако мислиш дека вреди. Но дај си рок себе си до кога. Можеби не си пристапил правилно за таа да го смени однесувањето. Едноставно си ја прифатил таква каква што е. Ако таа не сака да се видите, пробај преку нејзините другарки, направи и некое изненадување,но тоа нека не ти биде лесен чекор преку тоа изненадување обиди се да и објасниш и да разговараш со неа.

16. jasakam

jasakam Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Разделба

mnogu mi vodi inaet :)...i mngu saka ljubomoren da me napraj :@

17. stoilovat

stoilovat Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Незнам од кај да почнам..Со дечкоми одам 4 години но нешто го осеќам спрема мене се однесува некако изладено. Во последно време се караме, се смируваме. Кога сме заедно ми кажува и дека ме сака и се убаво, но од кога ќе си одиме се се мени наредниот ден. Кога ми се јавуваше ми велеше Те сакам а сега тоаа било детско, незнам што го смени што е таков веќе..И кажете ми мислење што да направам повторно да е како што беше.?

18. ketrinaketrina

ketrinaketrina Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    dali moze da se nadmine problem so opsednatost so minatoto?

ne znam kako da postapam.....imam vrska vo koja mislev deka ima mnogu ljubov i dovolno pocituvanje...ama izgleda se izlazav....postojano prefrlanje za moeto minato, moite bivsi deckovci, ubistvena atmosfera poveke otkolku ubava.....dvajcata znaeme deka e najdobro da stavime kraj na ovaa tortura, ama ne ebas lesno....dali ima resenie za ovoj problem? dali ima nazad ili voopsto da ne se ni trudime i macime poveke?

19. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Не би сакала да те разочарам, бидејќи верувам дека од срце сакаш се да биде добро, верувам дека и милионн пати имаш зборувано и се имаш правдано но сепак пак ти префрлува.
    Најдобро би било да не се мачиш повеќе бидејќи не е до тебе, ти ништо неможеш да направиш.
    Претпоставувам дека дечкото со кој си е таков тип што никогаш ништо нема да заборави, дури и да биде се во ред, ќе биде само на момент, недела две, можеби и месец ништо нема да ти префрла ама при првото карање се на нос ќе ти излезе.
    Таква врска е многу мачна.
    Можете да успеете но само ако вистински се сакате и ако тој е спремен навистина се да заборави и да ти верува.

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. stoilovat

stoilovat Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9