Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. peperutceee

peperutceee Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Ve molam sovet dajte mi

2. lovebrazil

lovebrazil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    78
    Девојче пак ќе те прашам колку години имаш? Мене целава оваа приказна ми личи на деца од седмо одделение кои си седат в мала.
    Како тоа се чувствуваш искористено? Дека се смувавте и сега те искористил? Знаеш ли ти што се подразбира под тоа "Некој да те искористи" ?
    Те сакал, па не те сакал, па се смувал со друга, па те сакал како другарка, па се смувавте..
    Другарките те терале да го засакаш (Како тоа некој да те тера да засакаш некого?), а потоа ти рекле дека тој не е карактер за тебе, дека ќе те искористи.

3. pinklife

pinklife Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    2
    Ххх што мислите вие дали можеби малце претерувам со тоа мое лутење ?? :/ и како да постапам наредниот пат ??

4. lovebrazil

lovebrazil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    78
    Па кога ти рекол дека не можи, значи не можи. Нема шо лутење тука 8)

На pinklife му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Па ако не сте имале сериозна врска и ако раскинувањето било без причина ( без поважна причина) тогаш во ред е и да се смирите, да пробате пак.

6. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244

Се согласувам и јас.Ако немало некоја ептен голема причина за раскинувањето,излези и пробај.
    Можеби подобро ќе биде.

7. peperutceee

peperutceee Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Pa najprvin se zasakavme ali nekolku dena toa traese pa mi rece deka mi saka kako drugarka a dodeka se sakavme toj se smuval so druga no im rekol na drugite deka me sakal i potoa se smuvavme i sega sto da pravam ve molam kazete mi :3

8. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244

Не ме сфаќај погрешно,но целава ситуација ми е чиста глупост.
    Се чувствувала искористено?
    Ајдее бее од што тоа?Само што се лапавте?
    Да сте имале нешто повеќе па да ти е криво,те искористил.
    Жими се ама се ова ми личи на дечишта.
    Или подобро признај си дека си помала и не се трескај од земја или пак ако си повозрасна размисли малку и не трескај глупости! :fubar:

9. andrea1357

andrea1357 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Значи незнам што се случува со мене. До неодамна бев заљубена во еден школски и многу долго време го сакав,околу 4 години и почнавме да се допишуваме и тој ме праша да се видиме и се сретнавме па бевме во врска многу кратко, околу 2 недели. Ама за време на врската значи како да ми се сменија чувствата, поточно уште во мометот кога се сретнавме, и мислев дека веќе не го сакам, и раскинавме али заради сосема други работи. И сеа од коа раскинавме, кога ќе го видам повторно осеќам како да го сакам, исто како пред да се фатиме. А во меѓувреме ми се допадна едно момче кај што бев на една свадба и приметив дека и тој ме свиѓа, но нишо не бидна, и го барав на фб околу 2 месеци и дури заборавив на оној претходниот и после 2 месеци го најдов овој дечкото и почнавме да се допишуваме и од коа ми напиша да се сретнеме некако во тој миг како да го отсакав.. Незнам зашо така, некој кој многу го сакам коа ќе ми рече да се видиме и веднаш го отсакувам, значи ни сама неможам да си објаснам што е проблемот? Извинете малку е долго за читање, ама ако има некоја од вас со ваков проблем или слично, споделете... :))

10. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602

Ако имате по 18 години тогаш незнам што да правите ако вака размислувате. А ако имате по 10 години сакајте се и не се секирајте така тоа оди денеска еден утре друг :)

На lovebrazil му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Едноставно мислам дека не сакаш обврска. Убаво ти е кога така симпатизираш некого, лежерно, интересно. Но штом другата страна ти спомне врска, ти се гаси чувството, бидејќи можеби на зближувањето, односно врската гледаш како обврска, згушување, си мислиш тогаш ќе мораш, а сега е кога ти сакаш, кога тебе ти одговара, што гледано за твојата возраст, не е ништо лошо :)

12. lovebrazil

lovebrazil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    78
    Девојче, зошто не ни кажеш колку години имаш ако сакаш да ти го решиме проблемот? М? :^)
    Кажи си, нема ништо срамно во тоа да ни ги кажеш годините.

13. peperutceee

peperutceee Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Pa sega ke polnam 14 malecka sum znam sovet dajte mi :3

14. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Хело. :$
    Имам проблем со мојот веќе бивши дечко.Се разделивме поради него.Дури не ми ги кажа ни причините.Го премолувам да ми каже,но ми вели дека веќе ми кажал,а всушност не кажал ништо!!Погаѓав што би можело да биде,и тој на секое мое кажано велеше ''да,тоа е'' или ''ете глеаш?си знаела и самата.''Го прашав да не си мисли дека го имам изневерено,лажено или слично за да ја изгуби довербата во мене,и тој само ме провоцираше велејќи ''аха значи и тоа си го направила.епа алал нека ти е. :fubar: :fubar: :fubar: ''(а јас не сум ни помислила на тоа) со што ме навреди.Не сака дури ни да се видиме,или да ми пише нешто.
    Ама баш ништо. :swear: :swear:
    Навистина нема никаква причина освен ако не ми ја каже тој,но како да го натерам? |(
    До вчера ме гледаше со сјај во очи како сите заљубени и чувствувам сеуште дека ме сака,а сега се обидува да биде ладнокрвен иако не му иде од рака.
    Некое решение?
    :?:

15. T.i.n.a08

T.i.n.a08 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    10
    Здраво не знаев веќе што да правам па ми треба совет од вас.Подолго време имав еден симпатија и на почетокот немавме контакт но подоцна почнавме да збруваме меѓу себе и една вечер ми понуди да ме испрати.Секако јас прифатив и се чувствував како на седмо небо.Околу 2 месеци се шетавме и ме испраќаше.Инаку не живее во мојот град па доаѓаше декој викенд.Повеќе пати ме праша за врска но јас не му давав одговор.После неколку недели прифатив и сега сме во врска.Но...некако немам некои големи чувства спрема него иако ми е дечко. Ви се молам за совет :angel: правилно ли постапив? Да сте на мое место што би направиле ? Благодарам однапред :)

16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    90.221
    Зошто да го молиш ? Остави го кога и самата велиш дека не си направила ништо што ќе го повреди зошто да му објасуваш и да го молиш да ти ја каже причината.Тебе совеста ти е чиста така да не се замарај ако вистина те сакал самиот ќе те побара ,не си ја погазувај гордоста :) Стој настрана и не му давај до знаење какви ти се чуствата ,па чекај реакција од него :)

На Rolina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    90.221
    Да сум ан твое место нема да му бидам девојка :D Подобро прекини ја таквата врска на време за подоцна да не ви биде тешко и на двајцата, сепак ти немаш некои посебни чуства спрема него така да немора само да се каже дека да и јас има дечко .Обајсни му што чуствуваш без га до повредиш додека е време :

18. T.i.n.a08

T.i.n.a08 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    10
    Проблемот е тоа што на мене ми е супер когга сум со него...но, пота некако моите чувстав се менуваат :)

19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Сакале сте се неколку дена,па се смувал со друга,па пак со тебе,па те сакал..
    Кратко и јасно-ако те сакал,немало да се мува со други.
    Затоа,земај книгите учи,спортувај итн прави нешто продуктивно,и ќе го забравеш за неколку дена. |(

20. lovebrazil

lovebrazil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    78
    Ете ти еден совет мене мајка што ми го даваше на твој години. Бацвајте се само не му давај да те допира од папокот надоле. :lol:
    Малечка си девојче. Не се замарај многу со машки, имаш долги години пред тебе да се замараш. Ја да сум сега на твое место, ќе си играм криенка.
    Те бакнувам. :*