Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. pinklife

pinklife Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    2
    Имам 16 години овој ми е прв дечко и не сум искусна за тоа како треба да постапувам дали треба да му посветувам големо внимание да не се лутам за се.. да му презборувам за секоја постапка..љубоморам :tmi: ?? Сепак не била лесна...тој е добар сега за сега спрема мене вели дека ме сака многу..иако баш не му верувам потполно додека тој има огромна доверба во мене. :* Не сакам да си ја расипам врската ми е страв да не го изгубам бидејќи му префрлам за нешто многу често и ми е страв да не му здосадам :hai: .

2. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    епа полека со префрлањето тоа само може врската надолу да ја однесе не е убаво нормално е во мали колични ама без претерување подбро смисли нешто како да го изненадиш и да му кажеш колку ти е убаво со него некого да се расправаш за ситници

3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Не знам колку е голем дечко ти,и тоа дека ти е прв дечко не знаеш како да се однесуваш.
    Прво и основно-не го гуши,замарај,префрлај,не се лути за се и сешто.Значи има моменти кога правилно е да се налутиш,но не секој момент ти да си налутено настроена кон него.
    Дозволи му да биде повеќе слободен,да се гледа со друштво итн,да се однесува убаво со тебе..
    Додека ти е убаво со него,не се сомневај во ништо.Недовербата е лоша работа.
    А и ако има простор за недоверба,тој самиот ќе се издаде,лесно се приметува тоа.
    Уживај во врската,почни повеќе да му покажуваш како се чувствуваш со некои детали-изненади го со некој повик,убава порака,подарок. :D

4. pinklife

pinklife Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    2
    Фала многу иначе има 17 години.А тие работи со убави пораки поклони ги правам ..секој ден го изненадувам со нешто :D

5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Во тој случај нема потреба зошто да се грижиш,со тие некои мали ситници му имаш дадено до знаење дека нешто ти значи во животот.
    Дозволи сите нешта да бидат спонтани во врската,и заедно тоа да го доживеете,само со помала дозна на лутење :)
    Машките во принцип не сакаат девојчиња кои постојано се лути,и мора по секоја цена да ги молаат и да им докажуваат нешто.
    Биди тоа што си,и не се оптеретувај со тоа дали ќе го изгубиш или не ;)
    Уживај во моментите додека сте заедно :)

На pinklife му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kripto

kripto Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Со дечково сум негде 4 ипол месеци во врска , пред некој ден на фејсбук ставил слика со некоја девојка што не ја ни знам ни познавам , не се гушкаат или слично туку седат така еден до друг , кој ѓавол ме натера го ставив во close friends и видов на една од сликите на истата гореспомената девојка и ставил коментар преубава и смајли со бакнеж , и на други слики лајкови и ставал. Искрено некако и се разочарав од тоа што го видов , не знам како да изреагирам ? Секако дека ќе разговарам со него , ама како да разберам која е и што е , и зошто и остава такви коментари ? А не сум љубоморна личност далеку од тоа , само ме интересира ако си ги вади очите со некоја да дознаам и да се соочам со него.Немам некој што од страна може да ми каже , ќе морам него лично да го прашам , како да го фатам ?

7. Inna-Kate

Inna-Kate Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Mislam deka prvo treba da proveris odokolu :) doznaj so kogo taa se druzi dali nekoj ja znae ... rasprasaj se i vidi posle dali ima pricina da se lutis ili da reagiras burno.. no ako toj saka da e so tebe sam ke ti kaze ... Prvo rasprasaj se za devojkata od kade se znaat doznaj nesto pa posle razgovaraj i so nego ... taktiziraj malce...Pozdravce

8. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    8.436
    Не разбрав дали си во врска со него или што се вика мување...Како и да е ако си во врска па тоа е недопустиво да иде со тебе, а да става слики со друга девојка па згора на тоа и коментари, лајкови и сл. По мене такво однесување е знак на не почитување ,пред се.

Прашај го отворено што му е девојката? Нема што да му ја мислиш. Како и да е мислам дека за 4 ипол месеци треба да го знаеш неговиот близок круг на луѓе, значи да му е сестра или некоја другарка од детство би знаела претпоставувам. Ако излезе дека е некоја "другарка" или ''сестра'' веднаш заврши со него немој да преминуваш преку такви работи. :*

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Јас да сум на твое место би го избришала та дури и би се извадила од врска ( ако си ставена) и чао пријатно. Мене дете не ми треба, со една се гледа со друга на фб слики става, детска работа на ништо не личи. Што ако сте 4ипол месеци заедно добро е што не си 4ипол години. Ќе си најдеш друг, не е за тебе дефинитивно. А сигурна сум дека кажал дека врската ви е лажна.

10. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    незнаев во која тема да пишам, па еве тука ..
    другарка ми има сколоност кон женски и тоа од неодамна .. и од тогаш наваму сме малку поодалечени .. не си кажуваме една на друга љубовни проблеми како порано, незнам ни како да започнам разговор на таа тема со неа.. немам никакви предрасуди во врска со тоа, само сакам да и кажам дека може да зборува отворено со мене за тоа,сепак се знаеме уште од малечки, само незнам како да започнам, да не ја навредам со нешто :^)

11. Peperutka69

Peperutka69 Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    So decko mi sme zaedno edna nedela. Ne sme seuste intimni ama sakame da se galime i guskame. Zaboraviv da kazam deka se poznavame podolgo vreme (okolu 2 godini ) i sekogas megju nas imalo iskri. Vo horoskop e bliznak i od zavcera me bombardira so zborovite od tipot @deka se vljubil vo mene, deka me saka, mu nedostasuvam@ :inlove: koga moze doagja da se vidime, ako sum jas izlezena navecer so drugarki jas izleguvam od kafic da se vidime i samo da me gusne i posle si odi ...... i nisto ne mi e jasno. :swear:
    Na sala na smea mi kazuva deka e ljubomoren no do sega ne go pokazuva toa....ne reagira, nema ispadi, smiren e i raspolozen koga e so mene.

SOVET, please....

12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    67.712
    Искрено, јас не би имала блиски односи, ниту пак галење и слично со некој што сум ептен кратко во врска. Премногу е рано, иако се познавате долго. На профилот ти пишува дека имаш 31 година, но по описов на твојата ситуација, не ми се верува. Така да, колку години имаш? Полесно е да се даде совет, ако знаеш за колкава личност станува збор.

Било кое машко, нема да те цени доволно ако си лесна за освојување. Извини што звучам грубо, ама така е. Убаво е што се знаете, ама сепак, не се впуштај брзо во ништо.

13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    90.227

Најпрво да ти кажам дека ми се допаѓа тоа што не ја осудуваш нејзината одлука и не ја навредуваш,таквите луѓе и јас ги почитувам.Биди отворена и кажии и дека пред тебе може да биде слободна и да ти кажува се што ја мачи т.е да бидете како порано да не сте далечни дај и до знаење дека ја почитуваш и не ти смета тоа што она е склона кон девојки кога ќе се уери дека е така сигурно ќе почне да ти се доверува :)

14. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Разделба

имав дечко 2 год заедно шо се вика пораснавме бевме по 16 год сега сум 18 моите од дома многу се поврзаа со него посебно мајка ми тој скоро секој ден идеше кај мене сега тој си има женска,учиме во исто училиште и кога ке си дојдам од училиште само ме прашува го виде ли и ред др работи за него таа работи во дукан а тој будалата еден ден седел два саата и се жалел од мене а пред се и кажал дека нема женска и дека некоја сакала да се фати со него а другиот ден дознаваме дека си има женска 1 месец сме раскинени а тој за еден месец 2 смени :) незнам како да и кажам да не ми го спомнува стварно сакам да го заборавам и го кажувам тоа да престане да ми го спомнува од пола ден нема да ми го спомни и потоа пак и секој ден ми вели да се смирам бидејки ми беше прв и дека првиот никогаш не се заборавал секогаш ке сум го сакала нема да сум била срекна ако не се смирам со него бла бла ..опседната е со него незнам незнам стварно што треба да на направам и кога бил тој во дуканот и кажал дека ја сака како мајка бла бла...збунета сум незнам што да правам сепак уште имам чувства спрема него нормално е тоа после 2 г врска знам хелп ми како да го заборавааааам?! :devil:

15. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Јас би ти рекла да не избрзуваш можеби му е некоја родинина сто не ја знаеш или слично,и прашај го отворено нормално не љута туку како на шала која е, нормално е да те интересира сепак 4 ипол месеци не се ни малку

16. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    имав дечко 2 год заедно шо се вика пораснавме бевме по 16 год сега сум 18 моите од дома многу се поврзаа со него посебно мајка ми тој скоро секој ден идеше кај мене сега тој си има женска,учиме во исто училиште и кога ке си дојдам од училиште само ме прашува го виде ли и ред др работи за него таа работи во дукан а тој будалата еден ден седел два саата и се жалел од мене а пред се и кажал дека нема женска и дека некоја сакала да се фати со него а другиот ден дознаваме дека си има женска 1 месец сме раскинени а тој за еден месец 2 смени :) незнам како да и кажам да не ми го спомнува стварно сакам да го заборавам и го кажувам тоа да престане да ми го спомнува од пола ден нема да ми го спомни и потоа пак и секој ден ми вели да се смирам бидејки ми беше прв и дека првиот никогаш не се заборавал секогаш ке сум го сакала нема да сум била срекна ако не се смирам со него бла бла ..опседната е со него незнам незнам стварно што треба да на направам и кога бил тој во дуканот и кажал дека ја сака како мајка бла бла...збунета сум незнам што да правам сепак уште имам чувства спрема него нормално е тоа после 2 г врска знам хелп ми како да го заборавааааам?! :devil: :devil:

17. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Имаш 18 години мора да и објасниш на мајка ти дека тебе не ти значи тој ништо и дека сакаш да продолжиш со животот без него. И дека ако ти е прв не значи дека треба да е последен, ако те има повредено или нешто слично кажи и, да ја знае реалната ситуација.
    Немој поради тој притисок да се смириш со него ако несакаш.

18. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Малку ми е чудно тоа однесување на мајка ти, извини, но кога веќе сте се разделиле и сте завршиле, која е поентата да се спомнува во секој втор разговор? А и која му е па на тој бившиот поентата да се гледа со мајка ти и да се жали од тебе?! :fubar:
    Било па поминало, ете си имала некое љубовно искуство какво и да е, е поука, но она што ти го вели мајка ти “секој ден ми вели да се смирам бидејки ми беше прв и дека првиот никогаш не се заборавал секогаш ке сум го сакала нема да сум била срекна ако не се смирам со него“ ете тоа најмногу ме иритира од се` во случајов, наместо да ти помогне да го заборавиш и да те утеши, таа ти ја полни главата со непотребни глупости.
    А како да го заборавиш? Најпрво забрани да се споменува (посебно на мајка ти), дружи се повеќе, излегувај со другарки на кафиња, на забави, на концерти, спортувај, само никако не се затворај дома...

19. atio

atio Нов член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Имам 18 години и во врска сум 2 години и 11 месеци со мојата девојка но за жал скарани сме 1 недела ,а на 1 јануари ќе полниме 3 години.Едноставно таа побара од мене пауза затоа што се каравме поради некои банални причини што верувам дека не се за пауза и такви глупости.Се започна пред една недела кога се скаравме за нешто банално и јас и реков на нервоза дека нејќам повеќе да сум со неа ама тоа сум го кажал повеќе пати ама на нервоза и таа пред некој ден ми рече дека сака пауза бидејќи неможи да го слуша тоа повеќе да и викам така но ми се нема јавено една недела и звонам нон стоп и пишувам .а таа едноставно ми вика да не и звонам да ја оставам малку сама.Знам дека ме сака и пати ама има голем инает .Сакам да ја вратам но незнам што да направам ако може кажете како да ја вратам довербата оти многу ја сакам и многу ми е тешко без незе :( дали да направам некое изненадување или нешто слично само да ја вратам :(

20. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    првин извини и се,никој не сака да му се дерат или да биде навреден .. можеш да и купиш некој поклон,нешто што таа сака и да ја изненадиш..