Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Фб и виртуелната комуникација неможе да се нарече флерт (точка ) Флерт е, face to face или пак изневерување да се рачуна со кликање на лајк на статус или слика.Доколку се познаваш (или ти се допаѓаат мислењата на Х личност не значи изневерување -пуштања итн ,тука се мешаат баби и жаби ) Многумина се правдаат дека не го прават тоа со некоја цел (зборуваме за оние што пишуваат непристојни -некултурни работи ) .Таквите се лесни за откривање ;) и мн брзо самите си го покажуваат лицето.Без кроење на некоја стратегија се препознаваат .Сите различно сме воспитани и различно гледаме на работите ,така да кој што бара .. различно ја разбира(ме) виртуелната комуникација .Некој само е провокатор и бара задоволување на своите психолошки потреби
    ( коментари и бројки на лајкови ,манијачење туѓи слики и прикачување премногу слики откривајки мн делови од својот интимен живот ) знаејки си ги маните таквите си билдаат его и креваат самодоверба, но неспремни да се соочат со нив си ги храни комплексите на тој начин уште повеќе.Има добри но и лоши коментари ,важно ако сме ги прифатиле како личности да знаеме да процениме со која намера го пишуваат и лајкуваат она што го ставаме .Па самите ке процениме без да има потреба да се докажуваме со парнерот за непристојност,недоверба... .. Приземјени луѓе со убаво образование и добар карактер знаат да оценат дал им се потребни 2000 или повеќе пријатели и дали им треба некој да им клика лајкови .Партнерите секогаш се скаруваат за фб -от и погрешните проценки ,но доколку имаш работа со исомплексирана личност што гледа да биде задоволна од нешто непостоечко е мн тешко.Нема правило за фб комуникација и неможе да се етикетира дека преку (неа) се бара начин и се изневерува (потоа ).Оние што се склони кон тоа ( бараат и сакат предизвик ) ке го најдат на било кој начин но сега е на тапет фб от како најлесен начин за допирање до интимноста. (да не заборавиме дека има мн филтери и сигурен сум дека сите ги практикуваат,никој несака се да му биде видено,чуено,дознаено ) .Се додека некој партнер се замара со фб истражување дали така го изневеруваат и како .. нека се происпита дали е со вистинската личност ,дали сака да биде со неа :| .Сомнежот убива во секоја смисла на зборот. МОЈ-от став е дека не се изневерува така ,само се покажува нивото на интелегенција и култура .Постојат мн опции за флерт и докажување ,самите избираме што ,како со кого ........ и дали !

На Anne15 и Dinsyyy им се допаѓа ова.
  2. peperutceee

peperutceee Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Всушност не ми е најдобра другарка и онака веќе од одамна имам сватено дека вистинско другарство не постои..се дружам со девојчето само за да имам да одам со некого на одмори и слично.. Ќе пробам да го заборавам но сакам да му вратам а како можам да го изведам тоа?!

3. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Заборави го! Не му давај до знаење дека ти значи или нешто слично. Немој веќе да се сретнуваш со него, не прави ништо. Едноставно избриши го од животот. Игнорирај го.

4. Umpaa

Umpaa Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdraavoo, samo da ve pozdravam :D

5. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Дали јас сум грешка,дали добро прочитав? Пред 4 години била во врска а сега имате 14? Добро значи 10 години фатила дечко? на 10 години би требало да е 4-5 одд...
    Мислам дека понатака нема што да искоментирам.

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 123.Maki-first

123.Maki-first Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    Вака женски јас морам да си кажам негде што ме мачи па ако некоја има добар совет или искуство со сл.ситуација нека пише мислење :)
    Моево е ептен детско и глупо,ви кажувам однапред,идеме 2 месеца,иаме 17г заедничко друштво
    Се сомневам во тоа дека ме сака.Често постира нешто на мојата бфф,С,на ѕид на фб,кај него има стаено состав од нет,,Збирајќи ѕвезди,ја изгубив Месечината"па откако за тоа се налутив,тој го поврза со моите чести лутења и раскинувања,дека тогаш нејќел да ме изгуби,дека јас сум се предомислила и сме заедно зш и јас сум го сакала,па рече ај нмв..гарант зш збореше неповрзани работи :/
    Заборавил демек да ми се јави за саб вечер,излегол со другар кој го викнал за да оговараат др другар па сеа јас сум таа што треба да го тестира т.е. да му понудам на другарот да видиме дали ќе одбие.За саботата,вика наминал накратко кај нашите,па после во парк,ама од кај да знам каде и со кого бил после.Тој баш и не е тип што искача сегде и части,ретко искача,се иам запознаено со родителите,мајка му ми кажа дека откако е со мене,поретко се прибира и така е..на фб сме во врска,тоа е зш и двајцата сме мн љубоморни, и зш во друштво покрај секакви парови,баш ние сме,,заљубените".Првиот пат коа се налутив и раскинав,тој ми рече,,изудирај ме,ама не раскинувај ми",а коа вторпат сакав да раскинеме,тој се пожали на С и и зборел колку ме сака за да таа разг со мене.Испадна дека стварно за џабе кревав бука,го сакам бтв,ама сеа со тоа...Месечината...и со закачување на ѕид на С во 6 наутро,веднаш по мое искл од фб,С беше искл цел ден,тој покажа дека тоа време мислел на неа.
    Ме праша и дали С што се има смувано со негов бфф ќе се драпа како и ние демек зш на тој бившите дури му го...така напраи една од друштво.Затоа јас му реков дека веќе нејќам тоа..бтв му го неам...ама иам свршено..И, ме сака ли?

7. peperutceee

peperutceee Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Да..И јас всушност незнаев што е мување или врска се додека не влегов во нејзино друштво но добро тоа..Сакам да му вратам за сето ова но како да го направам тоа?! :3

8. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Цццццц, јас на 14 играв ластик бе деца, какви дечковци, какви бакрачи, леле мајко моја! Што да правиш, тој има 17, а ти 14 тоа на овие години е огромна разлика. Излегувај си со твои врсници, забавувај се, не мисли уште од сега на дечковци, имаш време за тоа. Што ќе правиш на 17, 18...28 ехе 100 дечковци ли ќе имаш?Уживај си во детството, а тој што сака нека си прави, нека си се мува со девојки колку сака, тебе тоа нека не те интересира. Игнорирај го и прави се дека ти е сеедно. Нека те гледа дека се забавуваш и излегуваш со другарки. Со тек на време ќе го отсакаш. Ехе уште колку дечковци ќе имаш не си ни свесна :D

9. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Врска од 8 месеци на 10 години? Секој нареден коментар е сувишен :|

На glosipgirl и Dvolicen им се допаѓа ова.
  10. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Под бр. 1. Ако бараш совети од некој мораш да бидеш пописмена малку, бидејќи едвај те разбирам што сакаш да кажеш.
    2. Па што има врска ако напишал таков пост, тој е дете исто како и ти, ете во моментот така се чувствувал и напишал, зар за тоа му се лутиш?!
    3. Тој си има свој живот независно од тебе, ако е во врска со тебе не значи дека мора за се тебе да ти дава отчет, не си му мајка, па ти ти кажува каде е и што е.
    4. Ако не сакаш да правиш некои работи со него не ги прави, но биди фер уште на почеток и не го влечи за нос. Кажи му отворено. Јас не сакам да го направам тоа, не сакам да имаме секс или други х работи, што и да е тоа...тоа е фер и треба да се каже на момчето со кое излегуваш. Ако те сака ќе те чека, ако не тогаш ќе раскине со тебе. Пубертет е ова не е шала, хормоните ви се највисоко и правите глупости и тоа ќе помине некој ден. Уживајте си во младоста, лудоста, но не заборавајте да се заштитите. Ете така и ајде со памет во глава, не му се лути на детето за глупости ;)

11. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Можда малку ќе биде смешен рефератов, али морам барем вас да ви се отворам, бидејки на никој друг неможам. :tmi:
    Беше тоа 2011 година, петто одделение.Правев 12 години хах.На мојот роденден додека шетавме се сретнавме со 3 машки.прво почнаа да не чепкаат ова она, ама после тоа се аднавме на фб, супер беше.Инаку беа 1 година поголеми од нас.Беа 6то.Овие два -три другарки мои останаа да се дружат со нив, излегоја повеќе пати али јас ете несакав, појма неам од која причина.Али сепак ме знаеја, знаеја која сум, се имавме запознаено.на крајот на 5то една од тие другарки правеше прослава и тие беа викнати, и така уште повеќе се запознавме ова она.Ама едниот од нив децата го викаа со едни муслиманско име, тоа да ти бил прекар. и имаше така поцрн тен и ние будалите овој шиптар е, ѓуптин а секако не беше али шта чеш детски памет.И се искаравме за ништо, причината беше таа што мислевме дека е шиптар, а втората ни зборале многу срамотни работи. :$
    И неколку месеци откако се искаравме, кога почнав 6то негде,јас почнав тој шо мислевме дека е муслиман да го засаквам.А детето ниту причина ми дало , ниту ништо.И замислете после поминати 2 и пол/3год јас иам уште чувства кон него.Сакам и други, прав манијак сум, бендисвам многу, али и тој ми е посебен, а реков ниту причина ниту ништо.Секогаш кога ќе го видам излезен ми се чини не пеперутки туку крокодили иам во стомакот.Арноо ама цкцк сите во друтвото му се смееме или го мајтапиме(меѓу нас нормално) дека е грд, цел е со мозолки на лицето ии така е грдичок, али јас пак го сакам.И они намајтап ме местат со него, а да знат дека стварно го сакам ХАХАХ па тоа не можам ни да го замислам.Една другарка моја се поздравила вчера со него преку друга, и онака почна да ме мајтапи лелеј се поздравив со онај твојо, и јас одвнатре мислам ќе си пукнев. :sweat:
    иначе си пишиме на аск и конект, кул дете е според она шо го видов. :rofl:
    Што да правам женски, да му се пуштам срам мие, не сум некоја убава ниту јас.Сакам тро да подослабнам , да се средам па ќе видиме што како понатаму, бидејки во ваква состојба нема шанси да превземам нешто.

СОВЕТИИ? :doh:

12. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Што совет бараш,кога веќе си одлучила да ослебеш,да се средеш за него? |(

13. 123.Maki-first

123.Maki-first Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    Види вака девојко, ти кажа др ве задевале, значи на тој му е срам да те викне поради тоа задевањето. Ти сакаш да подослабнеш, нема да ти кажам не, сите треба да се стремиме кон совршенство.
    Кажи му да се видите онака пријателски, демек зш не сте се виделе долго време, почнете пријателски, не може нагло, годиниве сé ви било преку нет. Види што како ќе биде, можеби и ти му се допаѓаш :D
    А за слабеењето, некои машки сакаат пополнички, јас баш коа бев подебела сите викаа wow. Штета што никако да се здебелам пак. Затоа излезете, па слабеј.

14. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

:bow:
    Не верувам на очите што прочитав :shake:

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    90.236
    :D :D :D

16. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171

Ама нее хахах..Сите другарки од друштвото шо си сме си имаме некои свои грди дечковци(демек) и си се мајтапиме со нив, без врска.ОН, нема врска со тоа значи.
    И второ не збораме можеби 3 години, тие контактите на конект и аск како шо знаеш се анонимни, така да сето тоа паѓа у вода. :emo:

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

А како може за некој што го сакаш,да зборуваш дека е грд?
    Тоа е лицемерно.
    И што дека го сакаш,кога на негова сметка се за*баваш.
    Тоа ни од далеку не е сакање.

18. littlethings

littlethings Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ПОМОШ!! еххх ...љубов

Пааа вака... ми треба помош :) Има едно момче премногу го сакам, се би дала на светот за да бидам со него заедно учиме се е совршено се дружимее и се се но, има еден проблем, на почетокот му кажуваше на моите другарки дека многу му се допаѓам и се понашаше многу убаво, но сега пак се смирија со бившата( ШПАНСКА СЕРИЈА СЕ!!! ВЕРУВАЈТЕ :envy: :envy: еден ден се заедно,еден месец се скарани оваа веќе трае цели 2 години :puke: ) и кога ќе се скараат пак си се враќа во нормала како ништоо да не било си се понаша убаво со меене ме бара на телефон праиме муабет и потоа пак ладен е со мене ....

СТВАРНО СЕ ЧУВСТВАМ као SECOND CHANSE :worried: :worried: :worried: :sweat:

Што да правам :((

19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Не,се сакаат тие,доста им матите тука води.
    Девојченце,ај остави го ко е грд,ич не се мачи со него и гледај книгите и другарките да си се изнадружите,оти никгаш нема да ви се вратат годините.
    И на крај,секако дека во животот има многу поголеми проблеми од ова ме сака,не ме сака,ама грд е,ама убав е.. :!:
    Не ти судам,сите минавме низ таков период(ок јас искрено не почуствував вакви нагони за дечковци,незнам зошто :D )ама сакам само совет да ти дадам да не си трошиш скапоцено време до детството твое,и да се расправаш со,,проблеми,,. :*

20. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    ПОМОШ!! еххх ...љубов

Искрено тргни го на страна, кога можеш и кажи му дали воошто планира да прави нешто со тебе.Он си игра играчки ем со тебе ем со неговата бивша.Ако до сега, во ове две години, ништо не се променило, мислам дека треба да си бараш среќата кај друг и да го заборавиш типов. Знам дека тешко ќе ти биде пошто учиш со него и цело време го гледаш. Најубаво разговарај со него, без разлика у каква ситуација е тој сега, скаран или смирен со таа, ќе знаеш на што си, вака само лажна надеж.