Јас на твое место никогаш кога би го сретнала на улица не би му кажала здраво,а не пак да одам кај него. Кој кретен.. И јасно е,кристално јасно,повеќе од јасно е дека сака секс од тебе. А потоа,нормално ќе те шутне. Сметам дека не си до толку очајна. Воопшто не комуницирај со таков кретен.Ако сметаш дека заслужуваш нешто повеќе.
lana.del-rey што очекуваше кога одите во домот на непознат дечко.Ситуацијата е очигледна.Или ќе наидеш на културен и воспитан тип што шансите се многу мали или веднаш ќе добиеш непристоен предлог. Не биди толку наивна и лесна девојка.Една врска си прекинала и светот пропаднал за тебе.Како да мора веднаш да бидеш со некој и се доведуваш во неизвесна ситуација,па потоа страдаш од разочараност. Кога ќе созрееш и ќе научиш повеќе да се цениш како личност нема да ти се случуваат бизарни работи.
lana.del-rey немој воопшто да си го трошиш времето со тој простак. Не е твое да го учиш или да му враќаш за нешто. Ми изгледаш за фина девојка и повеќе од очигледно е дека дечкото не те заслужува. Јас би те советувала да се тргнеш од него, застани малку, соземи ги импресиите од претходните искуства, извади поука и научи да се цениш. Се ќе си дојде (ќе научиш да го препознаеш), без форсирање, без местење. И тоа што го пишала poenta има поента. Исто така и sadgirl21 ја доловила поентата. Е така. А тоа што се случило со бившиот нема потреба да биде пополнето со нова омраза. Биди паметна
Lana.del-rey,како прво незнам зошто употребуваш збор искористување,кога тој само те прашал за секс.Mене ми се смешни тие работи искористување,давање ама ај. Kолку што сватив ти сама си помислила прво за врска а тој не и тука нема забуни.Tој сака само секс со тебе ,а ти штом не сакаш нема што да се одмаздуваш ниту на него на бившиот, само избриши ги од твојот живот и толку.
Донекаде разбирам демек машко е пробал дали ќе добие веднаш.Не добил секс,почнал врска со тебе,и сега на 2 сати ке те прашува кога ке имаме секс.Што да кажам освен НЕИЖИВЕАНО ДЕТЕНЦЕ ОД 19 ГОД ШТО СЕ ЗАМИСЛУВА ГОЛЕМ МАЖ.Незнам зошто си почнала врска со него,кога и самата си проценила каков е. Детето или си створил погрешна слика за тебе,или се замислува јак фраер ако се надевал на секс уште на првото видување.
Проблем... Со дечко ми сум заедно 3 години.. пред еден месец имавме прв пат секс.После тоа секој пат кога и да сме заедно тој пак инсистира за тоа,но не му дозволувам а тој се лути и не ми зборува ништо... Сме се карале мн пати но 2-3 дена и поминува лутина и пак заедно.. но последниот пат ми се скара(ептем се налути)зш пак му реков не и дека е сомене само заради тоа. Незнам зошто но мислам дека е така ....иако тој вика дека ме сака и дека не е како што мислам(ако било како што мислам немало да биде со мене 3год.)Многу е љубоморен, неможам да излезам ни со другарки..се лути не сака ни да слушни кај сум била..измислува дека сум била кузнај кадее незнам што сум правела и сл. Се ми доаѓа на памет секакви мислии дека не ме сака,не ми верува,сеедно му е за мене...нз то да правам :/
Од др.страна можеби врската ви е на тест. Честите односи можат да значат дека му е убаво со тебе,и ти секогаш кога го одбиваш му го нарушуваш егото а со тоа и правиш да си бара чаре т.е. го буткаш од себе.3 години не се малку секако и ако сака да има односи со тебе не значи дека не те сака или такви глупости. Ќе седнеш и ќе си поразговараш со него отворено како тука што го објасни проблемот. А што се однесува до љубомората дали тој ги познава твоите другарки со кои излегуваш на кафе во дискотека итн? Седни си и размисли си која е грешката во тебе а која во него.
Проблем... Чекал 3 години и сеа ќе сака по 5 пати на ден за да надокнади Ќе моли, ќе се лути, ќе се заканува,..... тоа ти е. Не му е јасно како тоа него му се сака а тебе не. Мисли дека не со сакаш. Затоа е љубоморен.
Види вака од моја десета гледна точка, првин премногу си избрзала во врска со типот башка имаш излезено од врска пред 2-3 недели значи не си дозволуваш да имаш време само за тебе што моеш да го искористиш продуктивно ! Иии ајде на страна тоа што не си даваш време да си ги средиш чуствата веднаш си му рекла на дечкото твој сегашен ајде во врска, кој по мое мислење е несозреано дете и типот веднаш си сватил ши вант д Д. Да сум на твое место би го откачила веднаш ма какви совети да бараш ако не ти одговара неговото понашање и ако не сакаш однос со него кажи му чао чао и така тој така ќе ти каже евентуално ако не му дадеш Уживај си, земи си време за тебе среди си ја главата чуствата и прифати ја ситуацијата таква каква што е, па на крај краева дер ис пленти фишес ин д си ! п.с Ноу хард филингс
Проблем... Се запечел човекот шала на страна, ако уживаш го сексот зошто да немате и по 5 пати на ден, но ако нешто ти смета ако не ти е убаво, односно ако се чустуваш само за секс разговарај со него, договорете се да излезете, да прошетате, одете на вечера, дискотека па после на секс, незнам како ви е во врската но разговор се решава.
Проблем... Искрено,се сомневам дека те искористува,т.е со тебе е поради секс само.Те чекал 3 години... Искрено,и не разбирам зошто ти не сакаш да имате?Поради таа мисла? Зошто не го седнеш дечко ти,и не разговараш отворено со него.Директно и конкретно му кажи како стојат работите. Потсети го дека не сте заедно од вчера,па да има причина за љубомора и недоверба.И дека тебе ти требаат и другарки,и не е фер поради него да се затвориш во соба,и со никој жив да немаш комуникација. Ти ако си сакала да направеш нешто лошо(читај да го изневереш),одамна ќе си најдела прилика за тоа. Навистина не можам да ги сфатам посесивните парови,со список во рака што смее да прави другиот партнер,а што не Единствено решение е да разговарате.
PeGi-pegi Врска без секс е врска безврска. 3 години без секс? Утре кога ке дознаеш дека те изневерувал да не се чудиш. Само не ми е јасно како бре за тие 3 години ниеднаш не си сакала? Мене тоа ми е чудно,а не тоа што тој ти бара секс,нормално дека ке бара.
Раскинавме поради ситници,му сметало нему така онака и ставивме крај,го молев цела недела ама не попушти,не му беше важно како се чувствувам јас,дали ме боли или не Денеска се видов на камерата на фб,ми пишаше дека сака да се погодиме,да сме заедно повторно,ама пошто имам испити во наредните 2 недели,а и проблеми дома така да неможам пак да се караме,а и тој самиот сака да се сменам малку,а јас вака под стрес неможам ми рече ке ми даде време колку ми треба,му реков 2 недели и се налути незнам дали постапив правилно,ми врати со песната касно че бити касниије од шериф конјевиќ инаку бевме 8 месеци заедно
Lea.Messi - Добро, мене не ми е јасно и никогаш нема да ми биде јасно зошто од ништо правите нешто? Зошто ги комплицирате работите толку, што ви е? Ама озбилно..? Ете и јас сум во долга врска, и јас имам испити овој месец, па што треба да раскинвам,да правам безвезни детски работи? И јас имам проблеми мила дома, немаш само ти, секој жив човек има проблеми дома,па заради тоа јас не се карам со дечко ми, тој не е ни крив ни должен. PeGi-pegi - Ох леле,секој коментар е сувишен. Како издржал,за грев човекот, треба премногу да те сака за да те чека да ти поминат хировите па да имате секс(после дооолги 3 години). Стварно не разбирам... Господ на помош, влегла во врска,долга,се сакаат, и што? Само на гледање мислиш дека опстанува врска? Се лажиш гадно, тој нема да те чека цел живот вака И после е прашање, зошто мажите изневеруваат, па ваљда нема да остане со десанка цел живот.
Youknow-zna4i vakva e situacijata moite ne go sakaat de4ko mi,koga raskinav vednas doznaa,i majka mi mi re4e ako se smiram so nego ke zavrsi nasio odnos sega jas si ja pogaziv gordosta,pla4am cela nedela,go molam da se smirime,ama toj ne sakase,bese laden denes koga se vidovme na kamera zapla4av,se sozalil,bar taka mi napisa,re4e deka saka vednas da se smirime ama nemozam od edna strana e toj,od druga tie,non stop se karame,se raspravjame,i doma i so nego bas poradi tie doma ako prodolzam taka nema nisto da napravam so ipitite mi re4e ke mi dade vreme kolku mi treba tolku za da se sredam,a koga mu rekov 2 nedeli,se naluti,ako ne go napravam toa nema nisto da polozam,ke se skaram so moite ama sovesta me grize bidejki taka mu rekov,ne zasluzil,nzm sto da pravam
А која е причината што твоите не го сакаат? И каква мајка е таа (со извинение) да ти каже ако се смириш со него ке заврши нашиот однос? Па мајка,треба да ти посакува се најдобро и во најтешките моменти да те поддржи...сигурно има некоја голема причина, не може вака да ти се одговори. А ако сметаш дека тебе ти е добро, нема никаква причина(најпрвин религиозна) за да се разделите, продолжи си со него, немој да слушаш никого. Имам жив пример, моја блиска роднина имаше дечко кој премногу ја сакаше и сеуште ја сака, но таа заради мајка и исто, имаше премногу немирен живот додека беше со него.Одземање телефони и триста работи за да прекинат контакт иако имаше 20 години. Причината беше премногу банална, мајка и не сакала да биде со него од нејзина причина..и така тие раскинаа. И од тогаш на ваму цело време е нерасположена, животот и оди во погрешна насока...па нема со стројници да те омажат, нели? :geek: Можда ти бев од некоја помош... позз.
татко ми не го сака татко му а со тоа не го сака ни дечко ми-веќе бивши :/ и мене ми го земаа и телефонот и лаптопот и јадев и кјотек ама ништо не им помогна,незнам сега како би било тоа а со татко ми со денови не зборевме,ама не ми имаа речено дека ке ги прекинеме односите,тоа сега е бидејки поради мене и мајка ми и татко ми се караа па бидејки не сака да се караат тие двајца затоа така ми зборува многу се конзервативни,многу се старомордни се покајав за тоа дека му реков за 2недели да се видиме што мислиш,да му пишам ли да се видиме утре,да видиме што ке правиме :/
^ Искрено,зарем постојат сеуште такви родители?Ги тепаат децата поради дечко? Зарем не може цивилизирано да се разговара? Искрено,сметам дека си ја згрешила работата уште кога си заплакала пред него.И се налути? Нормално дека ќе се налути,и сега поради тоа што знае дека го сакаш,ќе се однесува кон тебе како тој сака. не е доволна причина да прекинете поради тоа што не го сакале родителите,но моментот е ако треба да бираш,секако дека ќе ги избереш родителите. А и не сум сигурна дека дечко ти те сака.. Ти се смирил поради сожалување? Имај малку гордост ајде,и не дозволувај никој да те сожалува.
Здраво. Нова сум на форумов, и имам проблем, па сакам ваш совет и ваше мислење. Во врска сум 2 год. проблемот е во сексуалниот однос кој го имам со мојот дечко, значи во ниту еден случај до сега не сум задоволена од негова страна, работата е само легни, заврши набрзина работа, без предигра, без ништо такво, тој ужива, и на крајот тој си е задоволен, а јас мртва ладна цело време, не чувствувам никакво задоволство, освен болка почесто (бидеќи се се случува како да кажам "на суво" ), незнам што да правам, како и што да му речам, дајте ми некој совет. Ви благодарам.
Како,како да му речеш? Сето ова што тука го напиша ќе му го кажеш директно. Или,кога ќе сака секс,не му давај одма,кажи сакам и предигра