Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Не мисли на него.
    Како што тој не те сака, така и ти заборави го. Посвети се на учење и на другарки, допрва ќе има момци во твојот живот.

2. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Живеејки во странство, имам еден проблем што да би била дома би го решила мислам полесно, но овде морам да бидам повеке опен-мајндед..

Запознав случајно дете, 21 година (јас сум 19) преку фејсбук, двајцата сме странци во истиот град. Муабетот навистина ни оди, имаме многу заедничко и навистина ми се допага и јас неми му се допагам, заради обврските се немаме сретнато сеуште, но јасно е одприлика што би било :lol:

Еднаш така низ муабет, ме праша дали ми се допагале масажите бидејки одел на курс за масажи па сакал да се пракса, јас му реков дека не ми се допагаат.. Тој сепак низ муабет инсистира да ме релаксирал после испитите.. Доста сме блиски, но сепак не сме се ни сретнале, и малку ми е чудно ова со масажите, барем да се имавме бакнето еднаш ако не друго :( Н
    Не ми смета ако сака нешто повеке од масажа (( :lol: ) но сепак малку ми е чудно што за тоа се прави муабет..

Како би требало ова да го сватам.. ? Знам дека малку се продлабочувам но топот навистина ми се допага :lol:

3. kiki.love

kiki.love Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Devojki stvarno neznam sto da pravam :worried: idev so bivsiot pola godina i stvarno mnogu go zasakav, ama sekogas znaev deka jas sum mu samo za zabava, no sekogas go prekjutuvav toa zasto nesakav da go izgubam. Znam deka imal i drugi, i eve pomina edna godina od koga raskinavme i ushte imam nekoi custva za nego :( sakam da go pobaram da mu se javam ama neznam kolku e toa pametno
    Ako nekoj izdvoi vreme za ova mnogu ke vi bidam blagodarna :)

4. mhmrj

mhmrj Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Ако го побараш нема што да изгубиш, можеш само да добиеш и тоа во 2случаи. Прво да го имаш пак, а второ да се увериш дека не е за тебе т.е вашето било и поминало.
    Но според мене, како што и самата си кажа дека знаеш ти си му била само за забава, најубаво е да го не бараш.Направи си еден муабет сама со себе реален, што добиваш и што губиш...Би сакала да си во врска со човек на кој ти си му само за забава, на човек кој нема да е тука кога ти треба, човек со кој постојано ќе си под притисок?Чувствата се едно,и се битни, ама разбирањето и довербата во врската се сосем трета работа кој се и една од основата на стабилна врска.Да не бидам предолга најубаво е да не го бараш.
    Лесно е јас вака да кажувам од страна...Сум била во ситуација кога сум ги добивала најсикрените и најдобрите совети, а сепак сум постапила поинаку, и не се каам ради тоа воопшто.Едноставно гледам на тоа како искуство.Ако толку неможеш да издржиш побарај го, ти напоменав и најпрво немаш што да изгубиш.
    Само имам прашање до тебе, што мислиш. што би му кажала, прашала?

5. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Па ако веќе планираш да се видиш со него, незнам зошто масажата би била проблем.
    Можеби само сака да види до каде стигнал со праксата, што има научено, плус да те опушти. Можеби се ќе остане на масажа, нема да сака да оди подалеку.

Доколку тој утре работи како масажер, незначи дека со секоја девојка ќе пробува нешто.

Плус и самата велиш дека и ако проба нешто нема да ти смета, така да прифати и ќе видиш што ќе бидне.
    Многу зависи и од тебе, додека тој те масира тебе само грбот ќе ти е гол. Ќе имаш одкопчан градник и крпа под тебе, кога ќе заврши со масажата ти ако станеш со крпа и се тргнеш на страна да се облечеш, тој сигурно нема да проба ништо. Но доколку му навестиш, со станување само со градник и пред него се соблекуваш/облекуваш секако дека би требало и да проба нешто.

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006

Значи како тоа не сте се виделе па ке те масира? Не ти е некако чудно што сака да те допира по телото и си мислиш дека само на тоа ќе остане. Зашто прво не се видете на кафе бре девојче? Ако ви оди муабетот правите што ке правете, имајте и секс па после тоа нека те измасира ама како вака на жими-мајка договарате?! Како и да е, ти си знаеш. Ако не ти смета тоа на непознат од фб да му одиш дома или да го викаш да те масира ок, ама јас мислам дека може да се видете на едно кафе пред тоа или пиво или било што....а не да ти праи филмови за да ти се бутне у гаќи. Биди ти главна. Идите некаде надвор па ти покани го да праите што и да праите. Вака мислам дека многу му се јасни намерите. Немам ништо против од тоа да се стретнуваат непознати и тоа да оди до сексуален однос ама тоа што напнал за масажа не ми се свиѓа, некако остава впечаток на напален и запечен и дека не посветува многу време на девојката него дека има политика: дај шта даш. Искрено не би ме зачудило и да си пишува исто со други девојки, сепак вие не се знаете. Како што почнал со тебе, можно е и да почнал со други. Не знам што да ти кажам. Јас мислам да не брзаш многу. Да го познаваше веднаш ке те поддржев да си се видите и да си прајте масажи, сексови во када, а у ама вака мислам дека треба да размислиш два пати.

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dinsyyy

Dinsyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    93
    Јас пак со моите проблеми....Значи вака,со дечко ми одиме скоро 3 год.,убаво ни е на двата заедно ,значи се е убаво,секој ден сме заедно на телефон на фб ,абе нема минута да не се слушнеме...Ама има еден проблем ,до мене е значи тој за ништо не е крив,многу сум љубоморна,значи 1 саат да го снема јас одма почнувам со моите глупости,кај беше, шо беше, со кој беше и ете ти кавги ,а му верувам во се и знам дека ништо не врти зад мој грб ,ама јас уништувам се,се глупирам,ке му здосади ке почне да ме пцуе ,да ми вика дека сум досадна претерано...
    Вечерва ладно се однесуваше кон мене...Ми рече дека премногу сум досадна,дека го гушам со моите глупости,јас сум била крива за тоа што чувствата кон мене почнале да се губат,ми рече нема да ми раскине дека сум била премногу добра кон него,му било жал,ке дојде време кога нема да сме заедно,ке раскинеме кога и да е...После тоа се слушмавме ми вика остај сега,не знам ни јас шо ми е...оди па разбери го...Многу пати сме пробале да ставиме крај на се ама џабе ,за една недела или помалку ке ме побара,и пак заедно пак најубаво и пак јас со моите глупост,нервирања,караници....

8. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    епа ете викаш дека ти праиш беспотребни глупости и дека тој не е крив и дека му веруваш, и викаш за него иди разбери го....Па ти иди разбери се прво.
    Не претерувај со однесувањето вакво зашо стварно ќе те откачи и ќе се чудиш после.

9. blackprincess

blackprincess Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Nemoj da bides ljubomorna, taa e najgolem neprijatel na edna vrska radi nea moze mn nezgodni raboti da ti se slucat.. :)

10. UnknownGirl

UnknownGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6
    Епа вака...пред 10тина дена излеговме заедно со едно машко со кое одпоодамна си пишувавме на фб..и се слушавме. Типот уште ме немаше ни гушнато а камоли бакнато, и ме праша дали планирам да сум со него. Јас му кажав дека не сакам да брзаме, дека подобро е да помини одредено време.
    Наредниот ден повторно излеговме ме бакна и повторно ме праша, а јас му кажав дека ќе размислам.
    Убав ми е и убаво ми е со него, се гледа дека ме сака, за кратко време ми покажа на повеќе начини дека навистина сака да сме заедно. Јас прифатив, но незнам дали навистина сум вљубена во него... можеби е сеуште рано за да донесувам заклучоци???

11. mhmrj

mhmrj Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Ако ти е убаво кога си со него нема потреба да се мислиш. Рано е за да се каже дека го сакаш, а можеби и така е. Едноставно препушти се на врската, уживај, и мисли позитивно. Само така ќе можиш да одлучиш дали навистина сакаш да си со него. Среќно :D

На UnknownGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.823
    Самата пишуваш дека правиш глупости со тоа што немаш доверба во него, а за тоа нема причина.
    Опушти се малце, немој да напињаш. Енергијата и времето што ги трошиш на такви глупости, можеш да ги насочиш во друг правец. На пример: направи му некое изненадување, земи помагај по дома нешто, учи, прошетај со некоја другарка без дечко ти.. најди си занимации. Самиот тој ти рекол дека ќе ти раскине и дека вашето никаде не води, бидејќи го гушиш. Значи девојче, ако сакаш да бидете и понатака заедно ПРЕСТАНИ да го контролираш така. Не викам дека не треба да ти кажува, убаво е што си знаете кај сте, со кого, ама па се си има граници.

13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.823
    Рано ти е да знаеш дали го сакаш или тој тебе, ама затоа пак се врските. Ако ти е убаво во негово друштво сега зошто да не си дадете шанса да бидете заедно? Но ако чувствуваш одбивност тогаш откачи го и не се замарај со типот повеќе.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    90.295
    Самата си кажа ако му веруваш зошто е таа несигурност ? Ако премногу го сакаш не дозволувај твојата љубомора да ви ја расипе врската ,кога имаш максимална доверба во него и знаеш дека не би направил ништо за да те повреди пробај подразмисли ... навистина е премногу ако го гушиш нон стоп со такви муабети ...

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.549
    Допаѓања:
    5.897
    се гледаме во две недели 1 или 2 пати ако сме на кафе преку ден потоа на диско вечерта и толку... не учиме во ист град...а и во последно време нешто ме лаже ми се чини насетувам....ме одбегнува...купив парфем стои целиот и ми го врати ццц :?: тој се нема време за мене а за другарите има... инаку 3 и пол години одиме веќе...не сакал подароци не знам што...

што би можело да е причината... не знам за што да мислам ни што да мислам.. :drunk:

16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.823
    Да не те изневерува дечкото? Извини што сум вака директна и се надевам дека не сум во право, ама тоа чудно однесување во врска може да значи или нешто не штима помеѓу вас или тој има друга. Поразговарај со него, само така ќе дознаеш што е проблемот.

17. Slikaprilika

Slikaprilika Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Ве молам да ми дадете совет потребен ми е !
    Имав дечко кој бевме 2 години во врска но се скаравме за чиста љубомора но ние веќе 2 години се гледаме редовно значи вкупно 4 години сме заедно но тој сеуште не изразилжелба да испаднеме заедно се гледаме само за секс , но знам дека има чуства кон мене како и јас кон но него не можеме еден без друг но и не можеме еден со друг многу е затворен незнам што мисли! дајте ми совет дали треба некакво изненадување да му приредам или како да си го вратам стариот дечко! :(

18. UnknownGirl

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    6
    Пред неколку дена напишав дека почнав да излегувам со еден дечко и уште одма ме праша дали планирам да сум со него. Му кажав дека несакам да брзаме, а наредниот ден повторно излеговме и повторно ме праша дали сакам да сум со него, а јас прифатив. Од тогаш поминаа 2 недели а тој одма ми зборува за брак и кој знае што ти не. Се уште не се знаеме доволно, а мене ми е роденден за еден месец и тој ми вели јас планирам да купам прстен и да не се мавтаме вака. И да сум му спомнела дома, да не било ептен неочекувано.
    Јас не сакам да се омажам за некој кој го познавам толку кратко време, што е и нормално бидејќи уште не се познаваме доволно за да донесиме таква одлука.
    Му го кажав тоа и него а тој е убеден дека јас ќе прифатам.
    Убаво ми е со него и почнувам да го засакувам но мислам дека за брак е пребрзо. А несакам ни да го изгубам.
    Незнам како да го убедам да не брза толку и да се откажи од оваа намера.
    Се надевам дека ќе ми дадете некоја идеја...

19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    90.295
    По колку години имате и 2цата ?

20. UnknownGirl

Се зачлени на: