Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Slikaprilika

Slikaprilika Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    НЕ СЕ ОТКАЖУЈ МИЛА И НЕ ЧЕКАЈ ТОЈ ДА ТЕ ПОБАРА ПОБАРАЈ ГО ТИ:)))))))))

2. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Јас апсолутно се согласувам дека е себично, и реално еве сега ми е дечко, не ни живееме заедно, ама ако се земеме или со кој и да е, тогаш нема да може еј ај да не си збориме многу многу, една недела ми треба време онака, да се издувам да оладам. Или јас одам кај моите, коа ќе ми помине ќе се вратам. Тоа е факт дека не иде така! Ама секој има периоди, и јас бев прашана за пауза и воопшто не е пријатно, но сакам да наведам дека на секој може да му се случи. Они се заедно помалце од една година, него му е прва врска и многу фактори тука влијаат, може се и помлади итн итн.. Друго е да се знаат 98% со парнерите, да се повозрасни и да се сигурни дека тоа што некој ескивира малце не е знак дека нема веќе љубов итн, туку дека не е созреан да решава проблеми приватни и да се посвети доволно на партнерот. Ако се сака, се се може, али тука треба и ѕвезди и планети некад да се поклопат, особено ако едниот има домашни проблеми, а не би да замара околина со тоа. Еве јас сум со години со дечко ми па за некои работи што ми се дешаваат дома, не сакам да замарам никој друг. Нека има девојката во предвид дека може му се дешава нешто и сака на тоа да се посвети, а не знае како да направи баланс во моментов.

3. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Devojkiiii jas se zaljubiv na prv pogled u kolega sto raboti so mene (muzicar) :inlove: nz kako da mu kazam a milsam deka toj go oseka toa i mi praka znaci , koga sedi do mene sekogas me faka za raka ... a koga e uklucen na fb ne mi pisuva dodeka jas ne mu pisam i sega sum resena da ne mu pisuvam veke (mu pisuvam se okolu rabotata nisto drugo) kazete mi kako da mu kazam i sto da pravam :inlove:

4. solei

solei Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    Кажи му дека се чувствуваш луда по него. ;)

5. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Jas bi mu kazala ali nz kako on ke reagira na toa go znam samo 1 mesec a i toj i jas skoro izlegovme od dolga vrska i strav mi e kako ke reagira ne sakam posle da ja izgubam i rabotata :worried:

6. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    хурем немој апла да го плашиш со изјави: те сакам / луда сум по тебе.. ако излегол од долга врска најмалку што сака е сега некоја така да му каже. Дружете се вон работа, одите петочно на after party... и така ќе направиш простор за да го викнеш на нешто попаровско (на пример кафе на само, кино, вечера), а после тоа и можеш да му кажеш дека те привлекува али дефинитивно НЕ - те сакам. Ке го преплашиш ако отворено му ги плеснеш чувствата. [Тоа е мој став]

На Marossa и tessie им се допаѓа ова.
  7. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Blagodaram na sovetot ne za after party i kafinja nemame vrme zatoa sto ne sme od ist grad :(

8. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    ауууууу лошооооо :( Епа кога работите некој проект кога сте на само моеш да му фрлиш некој неспецифичен комплимент (пр. имаш убави раце) или да му уфрлиш муабет штета што не остануваш овде (или ти не остануваш кај него или каде и да се среќавате) па ќе излезевме вечер, баш убаво ќе си поминевме. Буцкај го онака и ќе видиш како ќе реагира ако не му текнува да те зграпчи кажи му отворено дека ти е привлечен ама според мене гледај да избегнуваш изјава на поголеми и поцврсти чувства. Се надевам ќе биде ;)

9. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Znaci nie odime zaedno svirime u kafic i potoa toj si odi doma i jas si odam ednas mi imase receno da odam da ideme zadno u diskoteka ali jas ne mozev da idam i sega ovie denovi trebe da se vidime vo vrska so rabotata i sakam da znam ako povtorno me fati za raka kako da reagiram so da mu kazam navistina ne znam :x

10. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007

абе те свиѓа овој така да нема да згрешиш како и да изреагираш само немој да се отвараш многу да не го заплашиш. После свирка нареден пат обавезно продолжи ;) Можда и тој чека поволен момент за акција... Сеа ако се глеате официјално за договарање и со други спомни им на сите дека сакаш да продужите после сворката во дискотека, дури моеш и него да му се обратиш ајде сеа да се дружиме пошо минатиот пат не можев ;) good luck!

п.с. и зависи колку сте опуштени ама моеш да ми кажеш нешто како на пример: е сега само за рака ќе ме фатиш? Можеш и да ме гушеш или ако имаш друго на ум и тоа пробај... ;)

11. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Blagodarm mnoooogu na sovetot i podrskata no nz dali me sviga ti velam na fb nikogas prv ne mi ima piseno :/

12. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    може не е тип што седи на фб и се замара со тоа, може му е упален додека си брка друга работа на нет... (јас на пример така праам..)
    Ама ако не си сигурна види буцкај го за да видиш како ќе реагира пошо ако не те свиѓа да не испадне незгодна ситација после....

13. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Pa toa me maci i mene ne saka da bidam vo nezgodna situacija a psole dolgo vreme vaka se zaljubuvam na prv pogled se cuvstvuvam kako da imam 15 god :inlove: na decko mi mu raskinav uste koga go vidov prviot pat nego :worried: nz kako mislis d ago bocka stvarno nikogas do sega ne sum bila vo ovaa situacija :(

14. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Eпа така ќе му пушташ водичка (да му даваш на знаење дека ти се свиѓа ама онака суптилно), со смешкања, допири, вербално со комплименти... и ќе си биде ;)

15. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Madam-A ti blagodaram najmnogu :* ke se podrudam pa ke ti pisam so bilo :)

16. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Ахх таа љубов ..

Од каде да почнам се беше од кога го видов лани .. на моја братучетка школки и беше од сите најмалку го знаев т.е не ни знаев дека постои а потоа го запознав превише .. На почетокот прва ја му пишав на фб он ми прати по некое време :* па ја него па ја срце му пишав и се така даље.. ми кажа он и најдобрата другарка од таму каде што живее он (дека не сме од исти места) дека нема женска а братучетка ми дека има .. ја му верував него и на другарка ми ама се излажав за нова година ме блокира .. не бил он женска му била ја го аднав од другиот профил и му пишав го прашав ми кажа дека не е он туку женска му ме облокира па .. потоа за божиќ кај двајцата 2 години се паѓаше по ред паричката он викаше има нешто ја нема после некое време му бев цел месец на блок па ме одблокира адна ја го блокнав се до јуни месец крајот .. отидов таму ме виде ја се иставив да не се поздравам со него ме гледаше а потоа продолжив со патот .. седевме по некое време заедно преубаво беше ама ништо не се случи од одблокирав ја молеше братучетка ми па и мене после тоа дружевме со женска му раскина заради мене а и се смири му кажав дека нема да ме гледа мене толку често како неа и он одма се врати на неа потоа појдов у август се договаравме да ме чека на автобуска у град не дојде не ме изненади знаев ..од комбе го видов двајцата се насмеавме .. преубаво ни беше особено 3 вечер бевме заедно на роденден потоа он пиеше неколку чаши пиво а ја само 1 и не беше ни он ни ја пијани .. вечерта братучетка ми појде со дечко и а ја останав со него 3 другари и 1 другарка таа си замина а ја останав со 4 машки он цело време ме гушкаше го видовме и брат му па др не задеваа потоа ми рече да одиме понастрана од др знаете за што ја одбив ме молеше повеке пати иако го сакав повише од себе си го одбив некако и страв ми беше дружевме и на 13 петок се видовме ме одбегнуваше потоа му се лутев требаше после тоа да дојде да се шетаме замина др ден па требало да остане да го направам љубоморен ја го инатев му кажував дека поубаво ми било вака отколку он да останел и љубомореше.. се пред некое време од недела на недела пишував со него потоа му пишав почетоков на месецот а он ме блокира имал женска претешко ми е.. ама знам ке успеам да ги скарам .. 1 успеав можам и па сеа се осекам и ко поголема .. го сакам неможам без него ни порано неможев сеа ко навината да сум .. се ближи св валентај ќе одам у град и пред братучетка ми ке речам дека одам да купам за некој подарок она ке ме праша за кој ја ке кажам дека на фб да му текне па на мене она се разбира ке му рече и да се поз со мене ја ке кажам дека не живееме и дека ме блокнал се ми е испланирано и за в лето .. морав да кажам на некој вака.. тешко ми е некој совет од вас ? .. ИЗВИНЕТЕ ПРЕГОЛЕМ Е ТЕКСТОВ ЗНАМ .. ФАЛА ШТО ГО ПРОЧИТАВТЕ .. :inlove:

17. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    2.270

:^) Многу нечитко напишано и не разбрав баш ама од тоа што разбрав ќе ти кажам дека тој ако сакал да биде со тебе досега ќе бил и ќе останел ако си му значела и немој со тие глупости да го скарам со женската и слично ти си дефинитивно затрескана по него, а нему гајле му е за тебе ( извини вака директна сум ама морав ) Добро бе луѓе некогаш кога правите некои работи помислувате ли како би било некој тоа да ви го прави вам :^) Поздрав.

18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Не можеше по конкретно со 2,3,5 реченици да кажеш?
    Мислам,цел реферат имаш напишано-за планови во лето,во кој се паднала паричката кај него,кој колку пива испил,братучедка ти и дечко и,а конкретно за проблемот ништо.
    Едвај успеав да прочитам,и ништо не разбрав.По второто читање,преку една реченица,некако појасно е :wasntme:
    Прво,те прашал нели неколку пати за мување,ти иако си сакала си одбила.Зошто?
    И сеа сакаш да го скараш со девојка му(пошто со претходната ти успеало)? :o
    Па и поклон за Валентајн да му купуваш?
    Девојче,има си тој девојка,и таа е таа што е компетентна да му подарува нешто.
    Се надевам ќе те блокира повторно,! ;)

19. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475

Господее приберии сее, што значи тоа ќе го скарам со женска му, еднаш успеав и можам па??? :o |( ај стај се на нејзино место, тебе некој така да ти праи, некоја намерно да сака да те скара со дечкоти?? детско е ова, блокирај, одблокирај, блокирај па одблокирај. Земете прајте нормален муабет. Како и да е, си имала шанса барем да се муваш со него кога те викал а ти си одбивала свесно, он си нашол девојка и сега си е со неа. Немаш право да растураш врска девојчеее :fubar: продолжи со животот. Леле како бе воопшто ви паѓа на памет да растурате врска не ми е јасно :x па последен на светот да е и да го сакам до бескрај-ако има женска ќе се повлечам |(

На lana.del-rey му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Loly77

Loly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    113
    Само што го отворив профилот и видов дека имаш 14 год сфатив дека нема поента да се трудам да објаснувам како однесувањево ти е безсмислено и детско, и како не треба така да постапуваш бидејќи се спушташ многу ниско... :^)
    Мој совет би ти било да баталиш се'. И дечково со кој си опседната, затоа што не те сака. И од идејата да му купуваш нешто за валентајн. Тој те блокирал, очигледно сака да го оставиш на мир. И според мене би требало воопшто да се откажеш од тоа да имаш дечко на тие години. Претпоставувам 8мо одд си, па уживај во детството, дружи си се со другарките, забавувајте се, после тоа нема да се врати. Од тоа што на овие години се занимавате со дечковци и врски, произлегуваат ваквите глупости. Си има време за се :!:

На lana.del-rey му/ѝ се допаѓа ова.