Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. miss.bitch

miss.bitch Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    18
    Точно можда е срамежлив,и сега да не баксузирам,ама мене ми се има десено у минатото икс пати,некој да ми каже дека некој трет ме свиѓа,ме уверува дека е така..и се укажува на тоа,а послем се испостави дека ништо немало а ја само сум леткала у облаци.Мислам,не сакам да кажам дека и у овој случај е така,дај Боже да не е,ама затоа велам битен е изворот,пошо она кажа дека е сигурна оти он ја свиѓа...да се разлгедаат сите опции,зашо како иде она ~ Боље спречити,него љечити~..

На BlackMarket му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Би сакала доколку некоја феминка е расположена и не и би претставувало тешко да и го кажам мојот љубовен проблем во порака бидејќи овде треба да пишубам баш на долго.
    Некоја која вистина сака да ми помогне ако не и е проблем да ми пиши порака па јас да и раскажам.. има таква би и била до небо благодарна ;(

3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Па темава затоа и служи :)
    По порака истиот проблем ке треба неколку пати да го пишеш, а вака ке го пишеш во темава и кој може ке ти даде совет :)

4. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Форумов е јавен.. можат да го читаат и тие што не се членови, ете не сакам овде да го постирам затоа што има и такви кои си пукаат сеир а не дека сакаат да помогнат, имам искуство со тоа.. и не сакам друг да си прави мајтап со туѓа мака за која некој страда.
    Само прашав ако има некоја феминка која е расположена и сака да ми помогне. Доколку нема во ред.

5. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Ете ме мене срце :)

6. miss.bitch

miss.bitch Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    18
    и ја сум тука :) можеш да пишеш слободно

7. Bennet

Bennet Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    55
    Слободно можеш да се обратиш... ако можам ќе ти помогнам, искрено :)

8. bobmarli

bobmarli Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    2
    Izvinete za latinica no od tablet sum ...
    I jas si imam ist problem. Mi se dopagja a znam deka e obostrano i nema nikakva reakcija. Samo taka " slucajno " se gledame i nisto ne se slucuva. Pomagajte ve molam......

9. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    Никој не ја нареди Youknow само го пишувавме тоа што го мислиме - зашто сама побара мислење.И можи се навреди, ама некои работи се така како што се и ова слободна држава слободен форум секој можи да си го кажи мислењто ете како на пример јас што мислем дека нејзината врска е тотален FAKE SHIT.

MayDiamonds сите сме тука за да помогнеме :)

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Katty-Lolly

Katty-Lolly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Девојки си имам мака..заедно сум со партерот 1година и неколку недели...досега сме немале поголеми проблеми во врската, а кавгите ни се често заради моите лутење (па што да правам ко и малечки ситници од негова страна мене ми пречат). Во оваа година никогаш за ништо го немав излажано, се надевав и тој мене :( го фатив 2пати како ме лажи (не е нешто којзнае што) на пример како порано ми раскажал некоја случка дека му се случила со некој другар, а сега му се испушта дека таа случка била со некоја негова поранешна девојка ( се разбира пред јас и тој да се фатиме)... оправдање му е дека ако ми кажел си мислел дека јас ќе се налутам и ќе почнам кавга па за тоа не ме излажал, ТУКУ ЈА ЗАМЕНИЛ ЛИЧНОСТА СО МАШКО! :^) Многу сум изнервирана и ако не е којзнае што ми ја разнишва довербата и почнувам за се да се соменвам ми се прават некои матни филмови во главата......незнам дали вака започнуваат и големите лаги, му реков дека сигурно и нешто друго (поголемо) да се случи пак ќе ме излажи , така си мислам :worried: оххххх незнам што да мислам ве молам за совет...ми иди да му одам дома и да ги прекршам :@ и сега си мислам, а што ако ме лажи дека е дома охххх болна главоооо! :?:

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Katty-Lolly и мене вакво нешто ми се случило, истата приказна да ми е кажана на три различни начини. Ретко машко да знае да излажи како што треба, а можно е да измислува намерно за да ти се прави интересен. Ако го сакаш продолжи да се гледаш, ама ако заприметиш некои од следните знаци да се повторуваат ( да не ти врати на порака, да не ти се јави, да ти вели дека постојано има за учење/ работа, дека не може да се видите) е тогаш е за карање работата. Се најдобро :)

На Katty-Lolly му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Па секако дека нема да ти каже дека го направил тоа со бивша му. Биди среќна што на крај ти признавал, и јас да сум ќе скријам некои работи што сум ги правела со бившите. Сите лажеме, многу или малце тоа е. :)

На Katty-Lolly и Hipica им се допаѓа ова.
  13. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.857
    katty-lolly и јас сум се лутела на мали ситници и верувај дека само глава ќе те боли нисто повеќе. Ако е стварно за ситници не се нервирај а за тоа што личноста ја заменил со машко ја мислам дека го направил да не бидеш љубоморна или нешто слично.... :D поздрав и се најдобро :*

На Katty-Lolly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Се плашам за мојава врска.Бидејки близу е крајот.
    Тој си има еден живот,јас друг.Тој не е никогаш покрај мене ни во добро ни во лошо.Не дека не ме сака.Ме сака и тоа многу.И прави се за мене.Се труди да е се подобро.Но,далечината си го прави своето.Кај се гледаме еднаш во месецот,се слушаме еднаш во денот на две-3 мин и толку.1 мин сабаје и една мин навечер пред да легнеме колку за добра ноќ и толку.Тој повеке е со другарите откоку со мене.Насабјле на факултет неколку саати и после тоа навечер неколку саати.А јас не можам еден муабет да направам.Другарите се важни во животот.Треба да ги има.Ама и мене нека ми посвети малку внимание.Пример вчера многу ми беше тешко бидејки баба ми е многу болна,а јас неа ја сакам исто како мајка ми,се плашам да не ја изгубам и имав потреба да му се јавам,да се испразнам,да ми олесни,да ме утеши со некој збор да ми каже дека е покрај мене и дека ме сака,јас му вртам не се јавува,се исплашив нешто да не му се случило и кога конечно се јави ми вика со другарите сум не можам да зборувам ке зборуваме друг пат.Со нив беше цел ден.Се обидов да ме објаснам,ама тој не ме разбира.Ова е еден од проблемите.Не можам повеке.Се чувствувам како да сум сама,заедно сме,а како да не сме.Да му раскинам не можам бидејки се сакаме,ништо не ми згреши,тој се е добар,ама има некои проблеми кои што никако да ги решиме.Што да направам?

15. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Се плашам за мојава врска.Бидејки близу е крајот.
    Тој си има еден живот,јас друг.Тој не е никогаш покрај мене ни во добро ни во лошо.Не дека не ме сака.Ме сака и тоа многу.И прави се за мене.Се труди да е се подобро.Но,далечината си го прави своето.Кај се гледаме еднаш во месецот,се слушаме еднаш во денот на две-3 мин и толку.1 мин сабаје и една мин навечер пред да легнеме колку за добра ноќ и толку.Тој повеке е со другарите откоку со мене.Насабјле на факултет неколку саати и после тоа навечер неколку саати.А јас не можам еден муабет да направам.Другарите се важни во животот.Треба да ги има.Ама и мене нека ми посвети малку внимание.Пример вчера многу ми беше тешко бидејки баба ми е многу болна,а јас неа ја сакам исто како мајка ми,се плашам да не ја изгубам и имав потреба да му се јавам,да се испразнам,да ми олесни,да ме утеши со некој збор да ми каже дека е покрај мене и дека ме сака,јас му вртам не се јавува,се исплашив нешто да не му се случило и кога конечно се јави ми вика со другарите сум не можам да зборувам ке зборуваме друг пат.Со нив беше цел ден.Се обидов да му објаснам,ама тој не ме разбира.Ова е еден од проблемите.Не можам повеке.Се чувствувам како да сум сама,заедно сме,а како да не сме.Да му раскинам не можам бидејки се сакаме,ништо не ми згреши,тој се е добар,ама има некои проблеми кои што никако да ги решиме.Што да направам?

16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Искрено,не ми е јасен делот со дека тој е добар и ништо не ти згрешил.. :wasntme:
    Како тој е добар,кога нема време за тебе?
    Партнерот не подразбира личност само со која ќе делеме интимност,туку првенствено значи другар.
    Сеа врска на далечина разбирливо е дека нема да имате физички контакт,да те гушне и сл,но барем може да те сослуша преку телефон,да те посоветува.
    А ако тој нема време за тебе..јас не би рекла дека врската е таква каква што се обидуваш да ја претставиш.
    Да бев на твое место,би прекинала со таква врска.

17. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Не можам да му раскинам,бидејки го сакам.Сум се обидела и секоогаш кога ке го направев тоа јас не сум го сакала,јас сум играла со него....Секогаш така излегува.

18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    33.848
    И јас не го разбирам оној дел дека те сака многу,а никогаш не е покрај тебе? :^)
    Разбирам,одалечени се.Но кога е тоа веќе така,тој треба да настојува,да ти ѕвони повеќе.
    Би ти предложила кога ќе се видите да го седнеш и се убаво да му раскажиш што ти леже на душата.
    И веќе од тогаш ако ништо не се смени,верувај дека таков не ти треба. :)

19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.964
    Допаѓања:
    90.297
    А колку време сте во врска ? Колку години имаш ти а колку тој ?
    Оваа што го напиша ми се детски муабети ... колку пати сте биле заедно до сега ?

20. Bile15

Bile15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    38
    Јас имам 16,тој 22.
    Ама и да сакам да му раскинам моите ке ме прашуваат зошто,тој бил добар,јас сум била лошата,од кога сме заедно моите се добро зборат за него,а јас сум лошата.А правам се за да ја спасам врскава.
    Заедно сме седум месеци.
    Дури и баба ми која најмногу ме сакаше сега не ми верува.Тој не лажел,тој бил добар,јас сум таа што е лоша,јас сум таа што го нервирам.
    Еднаш пишуваше со една на фб која не знам и одма тој се разболел,јас сум била таа што го раазболила,па дури и мајка му ме нападна.Зошто не го гледам,зошто го секирам.А јас да пишувам со некој ке бидам курва.