Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. marisaa

marisaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Но, ми има кажено дека му се свиѓам од секоја страна, и дека отсега сака само со мене да излага..
    не го сфатив озбилно, но...не знам веќе ни што мислам...
    како и да е во право си, јас премногу се затрескав можеби, и што да му кажам кога ќе ми се јави следниот пат? или најдобро, да не му дигнам..

2. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Јас ќе ти кажам што сака од тебе: сака да те има покрај себе, ти пушта водички, си игра топло ладно, кога не е толку расположен да те види е ладен(најверојатно тогаш е расположен да се види со некоја друга и тоа и го прави), кога сака да те види се јавува и така тоа иде. Едноставно дечкото си има пресметка у глава да те држи на лагер, ти тоа му го дозволуваш и он е во совршена положба...Сум имала вакви пљуваници у живот, не ти треба таков мила, одма баталувај, да не биде после доцна. Имам впечаток дека си поМлада , допрва ќе среќаваш секакви дечки, така да не е ни прв ни последен, кажи му едно чао и затвори си ја таа страница од животот, те чекаат уште мнннооогу нови, поубави страници за читање :)

3. marisaa

marisaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Пред 2 недели му кажав дека нејќам да се гледаме веќе, ме прашуваше зошто, имало ли причина, ова-она, и после 2 дена ми се јавуваше, и му реков дека нема причина, не го мислев тоа, и тој ме праша дали сакам уште да се гледаме, ја му реков да.... иначе само што наполнив 16..
    и тој ми е прв, и навистина не знам како да реагирам.. да има испаднато со друга, веднаш би разбрала, зашто живеам во мало место...а и сите го познаваат како добар, дека не е женскар..
    како и да е, кога ќе ми се јави петок, нема да испаднам...
    знам дека ќе има секкави, но јас сум разочарана од машкиве, барем од тие што ги познавам, сите се уфилмани, сакаат да те искористат, и праваат работи кои воопшто не се интересни, а се замислуваат нешто...
    фала на времето што го одвои..

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Епа тој те прашува..богами сите прашуваат зошто сакаш да прекинеш итн.
    Играј малце ладно.

5. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    Совети од женско до женско и од женско до машко

Дечко ми престрого ме држи.. Врската ни е тајна поради што имам строги родители и поголем брат.. Не ми дозволува да носам фустанчиња да се оклучувам на фб освен ако е за школо и тоа само 5 минутки имам дозвола.. Не ми дозволува да правам муабет со други машки..секогаш се караме за излегување.. ми го ограничува времето кога сум излезена итн.. Дали е тоа така кај сите вас машки??? ://///

6. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    Да сум јас на твое место одма без никакво размислување ќе му раскинам, не можам да ја сфатам таа љубов во која што има ограничувања... па кој е тој така да те ограничува до кога да излегуваш? што да правиш и како да правиш цццц... не може така, не си му ти сопственост па да ти прави така... друго зошто да ти биде врската тајна? разговарај со мајка ти, барем таа да знае, ако си возрасна, нема зошто да се криеш, подобро да знаат родителите, отколку да се криеш...

7. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Не, не е така!
    Никој нормален дечко не постапува така. Што си му ти? Како да те чува под ропство.
    Мој совет тргни се настрана од него додека не е прекасно. Ќе најдеш некој што ќе те заслужува и нема да се однесува со тебе како што не заслужуваш. Ќе дојде време кога твоите ќе прифатат што имаш врска ама со нормален дечко. :)

8. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    да знам... но кога и да му раскинам тој плаче и ми вели дека тоа што го прави е поради неготава преголема љубов кон мене.. и дека тоа ке престане кога се ке се дознае и немало да има момчиња кои ке ме бендисувале -_-

9. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    за 19 дена правиме 1 година... го сакам ://

10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    Sasha,очигледно твојот такозвани дечко те прави будала при здрав мозок :^) .A зошто он толку демек се интересира што ќе биде со тебе,по јасно од ова што ти кажал не може да биде,значи тајно се гледа со тебе оти можеби не сака ништо озбилно и патем си има друга а ако се дознае за вас другата ќе го откачи,плус му одговара да си го билда егото да те прави будала,да глуми јак фраер ако ти забранува едноставно да дишеш |( .
    Која љубов ало девојче,тој си гледа за сопствени интереси и ќе ти каже било што ,само за да биде по негово.Цццц никој немало да те бендиса после него,а него која ќе го бендиса со таков карактер тоа да го прашаш.
    Одговорот и сама го знаеш,раскини му или и тебе ти одговара да се залажуваш,не е белки да си до толку наивна !

11. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    Знам дека при прва помисла би дошле на ваков одговор.. но не екарактер шо се замара со други... тој поради мене се оддели и од друштво и од се... јас сум таа што не дозволува да се дознае за нас поради строгите родители.. и му имам раскинувано 15 пати за една година најмалку и секогаш тој сака да се смириме... мајка ми не ја оправдува врската поради тоа што тој имал кецови а јас сум била девојче со петки и немало да имам убава иднина со него... :///

12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    90.301
    А што е он да ти забранува и да ти кажува што и како да правиш ? Па и ти го слушаш и не му пререкуваш ли за ваквото однесување :?: Абе бегај од таква врска со време жити се од искуство ти кажувам,плаќел незнам шо правел извини ама таквите машки за мене се големи глупаци...
    Љубовта не се искажува со забрани што ти уште не напротив ако некоја сакаш премногу треба да ја разбираш и да нема никакви ограничувања.... По колку години имате :?:

13. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    јас имама 15 а тој само што наполни 18 :///

14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    Sasha,нему му одговара што е тајна врската ,немој да мислиш за тебе се жртвува,отвори си ги очите.Знам дека го сакаш но има време за љубов тек 15 си ехее ;) .Eдинствено не ја оправдувам реакцијата на мајка ти,како кецовите и петките си имаат врска со вашата иднина?Aма како и да е,мој совет почекај уште некоја година барем за по сериозна врска,и другачије ќе размислуваш а и твоите нема да се противат ќе видиш.Oслободи се од забраните кои ни најмалку не ги заслужуваш ,љубовта те чека во иднина позз и се најубаво :*

15. Chocolate-me

Chocolate-me Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2014
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    157
    Девојкии ќе ве замолам за совет..
    со еден дечко пишуваме веќе неколку денови и неколку пати ме повика на кафе или да се видиме(инаку неговиот најдобар другар пред тоа ми пишуваше,но не се случи ништо сериозно), но јас не сакам ништо посериозно со него,би сакала само да останеме како другари не сакам да се карам или така нешто бидејќи заедно сме во смена па ќе се гледаме постојано.Ќе ве замолам за некој совет како да му го кажам ова,но да не се навреди,бидејќи дечкото не е со намера да останеме како другари.

16. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    ќе видам како ке се движат работите понатаму па ќе одлучам.. сепак фала на се :))

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    епаа едноставно однесувај се другарски со него.. не праќај срциња, кисчиња.... и тој самиот ќе свати дека не планираш да имаш нешто повеќе од другарство со него.. :)

На Chocolate-me му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    90.301

Премногу си млада за ваква врска а верувај кога ќе поминат 2-3 години ќе се мразиш самата за твоето такво однесување т.е за таквата врска, напушти го со време затоа што таквите луѓе не се менуваат ,се че прераснува во поголема љубомора и забрана верувај .
    :*

19. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    ќе разговарам со него Viktorijaaa5 и ако планира така да се однесува и понатаму ќе биде крај..
    прв дечко ми е и затоа може да манипулира со мене... но сигурна сум дека од овој форум ќе научам многу за животот и врските и се надевам ќе ме охрабрите да го направам вистинскиот чекор.. <3

20. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    90.301
    Овде сме да си помагаме и советуваме,ти посакувам среќа и те молам не трпи таква ситуација многу долго :*

На SashaF му/ѝ се допаѓа ова.