Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    нема... се повеќе и повеќе имам самодоверба <3 :*

2. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    Sasha уште си мала за сериозни врски и да дозволуваш вака да се понашаат со тебе, уживај во годините, не ги троши залудно за некоја будала, сега ти треба да излегуваш, да се дружиш, да се забавуваш, а не да се затвараш дома и освен него за ништо друго да не знаеш... машки има премногу, уште колку ќе запознаваш, за тоа воопшто не се секирај... и убаво ти рекле дека нему му одговара што врската ви е тајна... уживај си само и не си го троши времето за такви како него... животот е пред тебе, уживај во младоста и главата горе ;)

3. anita.sk2

anita.sk2 Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Hello-kitty.90 ти благодарам за советот. Поминаа веќе повеке дена како не му одвраќам на ништо и го игнорирам и си свати типов дека овој пат не попуштам така лесно како и досега, и наместо да дојде да ми се извини или било што, тој си ја ''сврте приказната'' како што нему му одговара. Слушнав од неколку души како зборувал глупости наоколу дека јас сум го изневерувала цело време, сум одела со секакви, тој бил толкуу скршен , па статуси на фејсбук секакви редел , изигравал невина душа. И којзнае што уште зборел. Толку сум значи беснА на него што ми доаѓа да го истепам, лом да го напраам. Која будала е значи не ми се верува. ТРгнав јас да му ја залепам како што заслужува но едни другарки ме спречија, да не сум влегувала во војна со таков ненормален , да не сум се повредувала уште толку повеќе. А што, да дозволам да ме плука со глупости насекаде?? А има доста работи кои со кои можам да му ја залепам устата и да му се заканам , па да му вратам за се што ми правеше досега. Ве молам за помош девојки, што да правам. Толку тешко и гневно се осеќам..

4. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    Не сум запознаена со твојот проблем, но ќе ти коментирам за тоа што го имаш напишано погоре... треба да биде среќна што пред се си се отарасила од еден таков будала... и тоа пресреќна... а тоа што тој реди статуси на фб, што зборува низ народот, воопшто да не те интересира, секое чудо е за 3 дена, и убаво направиле другарките што те спречиле, ти само игнорирај го, не се замарај со него, а тој ќе види и ќе престане со озборувањата... не вреди да се нервираш за таков, уживај во животот

5. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Злато, колкав е дечково??? И кој ви е статусот? Само се гледате повремено(мувате) или сте во врска?

6. marisaa

marisaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Тој има 20, последениот пат пред 2 недели, му кажав дека нејќам да се гледаме, но се предомислив(без врска, навистина не знам и ја што сакам), и тој ме праша зошто таква одлука, му реков не е ништо, и тој ме прашуваше да размислам убаво, и ако сакам да продолжиме да се гледаме, и ја после неколку дена откако ми се јави се видовме и значи само излагаме... не сме во врска.. но ме нервира тоа што тој ми збори дека отсега ќе е со мене, на пример си прави планови со мене на лето, и такви глупости, а за врска не ме прашува... и си пишува со едно девојче, кое вика дека му е другарка...
    инаку вчера ми се јави и зборевме најнормално, и сношти ми се јавувал но не го слушнав тел.... 3 дена ќе ми се јавува, 2 ке го нема и се така.... а еднаш ми има кажено дека не било фер, што тој секогаш прв се јавува...... и не знам, дали да продолжам да се гледам со него, или пак не..

7. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    Хехехе, ти прави човекот филмови затоа што очигледно му е интересно да си се мува со тебе а ти пак тие планови си ги сватила сериозно. И, до кога така ќе чекаш да се смилуа да ти предложи врска?
    Ах леле, не се криви машките, туку ние сме за ќотек што им дозволуваме да си го тераат ќеивот надевајки се дека еден ден ќе се смилува да ни предложи врска. На времето се знаело, прво врска па после се останато, а не како сега ќе се муваат, драпаат со месеци пред да бидат во врска, као демек купува коњ, па мора прво да го проба, или како кој знае колку е тешко да бидат во врска па ако неиде секој на соја страна. А, не со месеци да се изживљава со тебе да видел дали си одговарате, ма немој.

На Rose-tulip му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Девојки значи ми треба мислење од вас што би направиле на местото на мојата другарка? пред некое време му стигнало порака на фб од некоја глупачка дека и таа се гледа со нејзиниот дечко, :o другарками ретко отвара профилот и кога ја виде пораката нормално дека се изненади иако таја е мн стабилна воздржана јас на нејзино место незнам што ќе направев и сега цело време ја копка незнај што да прави профилот апла се гледа дека е лажен и дечкото му се правдал дека имал несогласувања големи со некој другар негов за кој таа знаеше тој му се заканил дека живото ќе му го загорчи и му рекол или тој е или бившата негова била ама кога ми кажа јас се изнасмејав,бидејќи бившата негова има дечко а и поминаја 3 години нормално дека не признава но ни другарками не верва ни пак јас и нормално сега незнај дали да расчисти со него или да оди до крај и да дознај што би направиле вие девојки да ви стигни ваква порака? јас да бев досега упм ќе ја отерав и дали праела нешто со него или не но другарками мн е горделива и стабилна со сепак сега ја копка и неубаво се чуствува...

9. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    пред се треба ти да расчистиш со самата себе, што сакаш, дали сакаш да бидеш со него или не сакаш... ако не сакаш, раскини му и нема враќање после, а ако сакаш ќе разговараш со него убаво, ќе му кажеш дека ти пречи тоа што пишува со другарката и да престане да го прави тоа, а тој ако те сака ќе престане... а тоа што зборува за планови можеби сака да биде со тебе, можеби и си мисли дека сте во врска, затоа и не те прашува... и зошто да дозволуваш секогаш тој прв да се јавува, па не е тоа врска, треба да му се јавуваш и ти, од таа страна го подржувам него... проблемот според мене е лесен за решавање, треба само разговор, и ќе се среди се... се разбира доколку сакаш да бидеш со него :)

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Nekoj da dade mislenje? :?:

11. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602

Доколку другарка ти е во долга врска и доколку има доверба во својот дечко да не се замара со тоа кој што и пишал, плус од лажен профил. Сигурно некој сака да ја види тажна и скарана со дечко и, и сакаат проблеми да им направат.

Доколку сепак се сомнева во дечко и, нека проба некако да ја дознае работата, сепак доколку е вистина нема да може долго да се крие.

12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Во долга врска беше да но повеќе не е и не неможеше да му верува потполно бидејќи и др пат го имаше фатено во некои лаги но го сакаше мн и преминваше преку тоа,но овај пат сакаше да оди до крај јас направив лажен профил и го откривме дека има фб профил,а притоа ни таја од нејзиниот ни јас од мојот неможевме да му го најдиме значи сите не имал идиотот блокирано,мајкаму почината а за мајкаму му се колнеше дека нема профил ама имал и тоа мн добар профил,и инстаграм и све све дознавме пораката сигурно е пуштена од некоја и денес збораја на тел.и уште лажи за све а све е веќе откриен мене ми се згади а на другарками неможам ни да замислам како му е...

13. sweetgirl77

sweetgirl77 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    12
    Многу ми е тешко се обидувам да не го сакам.Инаку тој не ме сака, толку многу ги имам одбиено мислејки дека ке ме засака.Само напразно се надевав.Се направив ама за него не значам ништо.Незнам дали вреди да се бориш за некој што не те сака?Многу е тешко да си никој на оној кој ти е се во животот..Дајте некој совет повторно напразно или да се откажам иако знам дека никој неможиш да го натераш да те сака :sweat: :sweat: :sweat:

14. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    одговорот си го даде самата, не можеш да натераш некој да те сака, доколку тој не сака... што било поминало, раскини му, посреќна ќе си без него, и ќе најдеш некој што ќе те сака повеќе од се, тогаш ќе сфатиш дека тоа било залудно трошено време... главата горе и напред храбро, се ќе си дојде на свое место со текот на времето :) и ќе го заборавиш и ќе почнеш нов живот без него, времето ги лечи сите рани ;)

На sweetgirl77 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    [/quote]
    Во долга врска беше да но повеќе не е и не неможеше да му верува потполно бидејќи и др пат го имаше фатено во некои лаги но го сакаше мн и преминваше преку тоа,но овај пат сакаше да оди до крај јас направив лажен профил и го откривме дека има фб профил,а притоа ни таја од нејзиниот ни јас од мојот неможевме да му го најдиме значи сите не имал идиотот блокирано,мајкаму почината а за мајкаму му се колнеше дека нема профил ама имал и тоа мн добар профил,и инстаграм и све све дознавме пораката сигурно е пуштена од некоја и денес збораја на тел.и уште лажи за све а све е веќе откриен мене ми се згади а на другарками неможам ни да замислам како му е...[/quote]

Кога е таква работата, подобро е да најдете начин и да имате доказ дека сепак тој е виновен, на тој начин и на другарка ти ќе и е полесно, кога ќе увиди со каков гад си има работа за пократко време ќе го преболи и ќе продолжи со својот живот.
    И посакувам среќа,и се надевам дека во иднина ќе наиде на некој кој ја заслужува. :)

16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Во долга врска беше да но повеќе не е и не неможеше да му верува потполно бидејќи и др пат го имаше фатено во некои лаги но го сакаше мн и преминваше преку тоа,но овај пат сакаше да оди до крај јас направив лажен профил и го откривме дека има фб профил,а притоа ни таја од нејзиниот ни јас од мојот неможевме да му го најдиме значи сите не имал идиотот блокирано,мајкаму почината а за мајкаму му се колнеше дека нема профил ама имал и тоа мн добар профил,и инстаграм и све све дознавме пораката сигурно е пуштена од некоја и денес збораја на тел.и уште лажи за све а све е веќе откриен мене ми се згади а на другарками неможам ни да замислам како му е...[/quote]

Кога е таква работата, подобро е да најдете начин и да имате доказ дека сепак тој е виновен, на тој начин и на другарка ти ќе и е полесно, кога ќе увиди со каков гад си има работа за пократко време ќе го преболи и ќе продолжи со својот живот.
    И посакувам среќа,и се надевам дека во иднина ќе наиде на некој кој ја заслужува. :)[/quote]
    Веќе имаме докази дознавме све профили криено све катастрофа ужасно нешто кога некој по 3 и пол години ти го прави она што да очекуваш повеќе од таква гнаса...

17. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    И посакувам среќа,и се надевам дека во иднина ќе наиде на некој кој ја заслужува. :)[/quote]
    Веќе имаме докази дознавме све профили криено све катастрофа ужасно нешто кога некој по 3 и пол години ти го прави она што да очекуваш повеќе од таква гнаса...[/quote]

Кога веќе е уверена во се, нека го остави и нека си продолжи, таа ќе најде некој што ќе ја заслужува, ама за таков идиот ниту една нема да биде доволно лоша.

18. sreka24

sreka24 Нов член

Се зачлени на:
    7 март 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво.Имам еден проблем па ако сакате да ми дадете ваше мислење. Пред два месеци се верив со момчето со кое бевме повеке од 2год во врска.Среќни сме, сигурна сум и дека ме сака штом го направил чекорот да ме побара за жена. Но има еден проблем, пред некој ден случајно прочитав во неговиот инбокс како пишувал со некоја девојка за разни непријатни теми. и на двајцата им оди разговорот. А јас се стаписав. Толку бев сигурна дека не постои друга, а можеби и на јаве не постои не ме изневерува, но доволно е има пишувано на некои доста скокотливи теми. има понудувано средба.. Разговараат постојано како што прочитав. Имате ли некое мислење што да правам, секако дека ќе разговарам со него, но..? поздрав

19. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    А сега си пишуваат, или одамна било тоа??

Разговарај... секако и друго не ти преостанува... Прашај го, нека ти објасни. Иако знам уште сега што ќе ти раскажува...
    Или ќе се правда и нема да падне на грб, или ќе признае дека наводно демек згрешил и се кае, ништо не се случило, момент на слабост, нема да се повтори...бла бла.....

Не алудирам на ништо, само едно ќе кажам - Кој изневери еднаш, ќе изневери пак!
    Кога еднаш ќе се загуби довербата, никогаш не се враќа...

Верени сте, сега треба најубаво да ви биде, а не тој да си пишува со некоја си Х особа. Ако сега е така, што по неколку години?

20. sreka24

sreka24 Нов член

Се зачлени на:
    7 март 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    И порано, но и сега и неколку денови откако се веривме и после тоа..значи не знам што му преставува тоа да пишува со друга.а јас сум до него.. не го сметав за таков, но навистина сум згрешила.