Наредниот пат кога ќе те побара за да се видите, одбиј го и остај го некое време на игнор. Ако навистина сака нешто со тебе, ќе биде упрен и ќе те бара, ако не... тоа е тоа, биди среќна што било само мување, а не врска.
Не треба да го молиш ни па да му обрнуваш внимание.Се гледа дека дечкото не сака нешто сериозно.Доколку самиот тој не те помоли да започнете врска и престане да биде камен-ладен ти немој да превземаш ништо.Како што кажа ким,изгледа се задоволил и сега чао пријатно.
:y: Сигурно нејќе нешто сериозно. Само врска без обврска сега за сега.Може понатака ќе се предомисли...
Не биди изненадена, машките се такви, симнуваат ѕвезди и ветуваат кули и палати, се додека не си ја исполнат целта, и не си го направат меракот. Само сега биди паметна, и на наредниот пат ти зафркни го т.е одбиј го
jas imam problem so decko mi...:/ odime veke 3 meseci problemot e vo toa sto jas sum bivsa na negoviot drugar i na pocetokot ne sakase da se znae za naseto.Cudno mi e sto drugite drugari znaat za nas a ednas i bivsiot ne vide i toj sigurno znae za nas i pak na decko mi ne mu e prijatno.Koga pomina 1 mesec i nesto mu kazav zosto se krieme veke pomina vreme i deka ne mozeme vecno da se krieme toj mi rece deka se ke bide podobro se podobri malku no podocna sosema zaboravi na toa...Sega mi e mnogu otsuten go maci nesto mi zboruva stalno deka ne mu e dobro nema sila a nekako cuvstvuvam deka vo nesto e problemot i za toa ke razgovaram so nego Ne pamti vazni dati eve pomina prviot mesec i neli sakav i normalno e vo sekoja vrska koga ke pomine 1 mesec od koga odime nekoj podarok mozebi ili samo malko vnimanie na toj den samo da go odbelezime a toj voopsto ne se seti na toa niednas a i jas nisto ne kazav bidejki ne sum ni tolko otvorena kon nego a i bidejki mislam deka toj treba da se seti..me maci toa sto vo javnost nikogas ne saka da e so mene..i ne go kazuva toa tuku koga setame po park vecerta dodeka sme sami me drzi za raka baknuva no koga ke se pojavat luge ke me pusti demek rakata go cesa ili sto znam a nekogas ke kaze ke t ja pustam rakata drugarite strasno ke me zafrkavaat ili pak nejkam da zboruvaaat gluposti..sakam da ostanam vo vrska so nego bidejki go sakam a i toj mene(barem taka mi zboruva) i cudno mi e sto koga ke me vidi so drug ili ako ostavam nekoj glup komentar vednas se luti a za negovite postapki sto gi pravi voospsto ne razmisluva(VE MOLAM PROCITAJTE SE STO NAPISAV ZNAM DEKA E DOLGO NO NAVISTINA MI TREBA POMOS pls HELP)
Девојко немој да му замеруваш што не памти важни датуми. Такви се машките, не внимаваат на детали кои на нас женските ни се битни. Во врска со неговото однесување, самата ја знаеш причината, си била со негов другар и сега му е непријатно да се опушти во друштвото.Можеби мисли да не го озборуваат другарите или слично. Со тек на време сигурно тоа ќе престане. Можеш отворено да зборуваш со него, и да му кажеш дека се навредуваш од таквото негово однесување и ако веќе си му женска да не те крие, зашто добиваш впечаток дека се срами од тебе. Не си му ти само за во темните места
Ми треба совет ... Имам 16 години. Запознав едно машко 18 год. Се фативме и се беше супер. Одевме 1 месец.. беше преубаво. Порано се плашев од тоа да имам дечко или да зборувам на тема Секс, а тој го тргна стравот од мене. Имавме голема доверба и имавме добра комуникација.. Имавме и односи кога правевме месец, му се предадов. Се беше супер. Но тој ненадејно замина во Будимпешта да игра фудбал и можеби нема да се врати 1 година. Си пишуваме но не е тоа тоа решивме да немаме љубовен статус на фејсбук и да бидеме слободни за да можам ако сакам да си најдам друг ако неможам да го чекам. И ми кажа дека кога ке се врати ќе бидеме на мување и ќе се гледаме само нема да бидеме во врска зошто ќе сакал да се издува да лудува малце зашо 1 година нема да искача никаде и само ќе игра и дека нема да дознае никој за тоа дека ме скинал, а по некое време од кога ќе се издува можеби пак ќе сме се фателе. Мн. ми е тешко незнам што да правам се чувствувам премногу лошо.... Ве молам некој совет што да правам ... Фала однапред....
Кога ќе се издува да ти се врати?!?!?! Па ако си луда да останеш со него!!! КОГА ЌЕ СЕ ИЗДУВА ДА ТИ СЕ ВРАТИ ЕЈ, и тоа можеби, неможам да поверувам што прочитав Ко никој ако ти бил прв. И мене ми беше прв некој што не треба па што има врска. Здрава и жива сум сеуште. Господи помилуј !!! Што уште нема да прочитам!
Што биднало - биднало и враќање повеќе нема. Прво, немој да те фаќа сега хистерија, си кажуваш ви било убаво, очигледно си била подготвена, сте имале секс и тоа е тоа. Мојот совет ќе беше да не го чекаш дечкото една година дури и да ти рекол дека ќе бидете заедно, а веќе штом ти признал дека не сака врска, туку сака да лудува и да се издува откако ќе се врати, нема што да се мислиш. За една година ќе се сменат милион работи и ниту тој, ниту ти нема да сте повеќе истите. Ти имаш само 16 години, целиот живот е пред тебе, опушти се, уживај во животот и забавувај се. Мојот совет е сето ова да ти остане убав спомен (многумина и не можат да се пофалат дека уживале во својот прв сексуален однос), тебе ти било убаво, ама завршило, тоа е животот. Секогаш ќе има разочарувања, зборот ми е - не се врзувај, не се затворај по дома, едноставно одржувај си пријателски контакти со него и пронајди си некој кој ќе биде покрај тебе и ќе сака да те усреќи. Со среќа
Се сложувам со Дарки! Какво чекање! На што му личиш на типот на закачалка во плакар, па ке те искористи по потреба? Тоа што ти бил прв не значи дека сега треба да си крпа за бришење под. Сигурна сум дека ќе си најдеш некој друг што веќе се издувал и што ќе сака да бидете во врска, а не да те мува.
Види девојче...Мое мислење е дека овој дечко тебе не те сака.Да се издува кога ќе се врати?? Извини тој ако те сака тебе ќе биде само со тебе,а не со многу други девојчиња поради една многу глупава причина-да се издувал...ма молим ти се... Што е направено,направено е! Веќе нема каење,според мене грешка било што си му се предадила толку рано и наивно...Ама тоа е веќе направено и нема назад.Ваков дечко не ти треба,најди некој друг...што вистински ќе те сака бидејќи се гледа дека на овој не му значиш ништо посебно и гледал само него да му биде добро..
Мислам дека сепак те сака момчето но види...ти си бивша на негов другар и тоа е деликатна работа.Ние женските како што се оговараме така и тие,биди сигурна во тоа.Него му е страв да не го напуштат другарите,да не го озборуваат дека е со тебе и тој бивши твој да не ги сврти сите против него.А кога станува збор за важни дати,и јас и дечко ми идеме скоро година ипол и тој заборава важни дати,такви се машките и не му замерувај за тоа Дај му време,уште е рано...
Epa vaka......imam vrska od veke 3 god...no ne e obicna vrska..mn pati sme raskinuvale i toj e bil so kontakt so drugi i jas..no jas ne sum napravila nisto so nikoj osven so mojot decko...i segaaaaa...mi se dopaga eden tip go znam mn poveke vreme otkolku mojot decko so go znam iiiii epten mi se dopaga...voedno toj e i bivsi na moja drugarka ili takvo nesto...tipot koga i da me vidi bez decko mi pisuva,mi se javuva.sekogas koga ke se vidime v grad si isprakame pogledi i tn..sakam damu pisam ili sl no mi e strav da ne me doznae deckoto..a sakam da stapam nekako vo kontakt so negooo....pomognete mi! a zaboraviv da kazam deka mojot decko me ima izneveruvano no jas neli go sakam i mu imam prosteno..sega e smenet nooo.....
Епа, сега ти е моментот да му се одмаздиш на дечко ти за неверствата. Кога веќе си оладена спрема него и те привлекува друг. Посебно по начинот на кој го кажуваш тоа Можеби ќе бидеш посреќна со овој. Не се знае
Се согласувам со Darki. И јас би го изневерила дечко ми доколку тој ме изневери. Нема да се двоумам околу тоа.
heheh pa mn jasno....PAMTI PA VRATI SE VODAM PO OVAA POGOVORKA DA KAZEME se sluci ednas se smuvav so eden samo se baknuvavme da kazam no nisto posebno i posle toa nikakov kontakt.decko mi ne dozna no se cuvstvuvav poubavo bidejki mu vrativ sega se mislam za ovoojjjjjj mn mi e privlecennn :::::)))))