Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Професија:U4eni4ka vo OU Ko4o Racin

Уживај во детството. Премногу си мала за да пишуваш во вакви теми ;)

2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Темата треба да се заклучи и исчисти од глупави прашања цела тема се запусти... :@

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Ај стани од компјутер земи книга прај нешто корисно возисе со точаче со ролери пијај сокче со другарките,шетајси во паркот и остави место на темата за некој што има вистински проблем...
    Аман ова не е KINDER FORUM...
    Неможам повеќе со овие прашања аманнннннннннннннннн :fubar: Па уште воздрас 21 оф лелелеле

На omg92 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    3 години сме заедно,сериозна е врската да.Но неможам да го истпам више притисоков ,катастрофа му е односот со мене.За се се лути,за се се кара,ако на некој се насмеам од чиста култура ќе се налути.Не правам ни јас работи за инает да се разбереме,не излегувам со другарки навечер ,не носам деколтиња хеланки и слично а немам ни потреба од тоа.Али претрува он веќе,ако облечам штикли не му одговара,ако отидам на кафе преку ден со другарка он се лути.Мене искрено ми се шета,ама со него.Сакам барем еднаш во месецот да идеме во дискотека,ама он не е таков тип,не сака такви работи.Не дека ми е тоа нешто битно,ама сакам да се социјализираме не да бидеме затворени.
    А и врската ни е лоша,од проста причина што јас за се му попуштам,дал од љубов дал дека не сакам да се карам со него..
    Лошото не е што јас го сакам,туку он тоа толку добро го знае што го користи.
    Баш се чуствувам безизлезно,ем неможам со него ем неможам без него...

5. Damiana

Damiana Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10

Она што не држи во долгите врски е повеќе навиката, отколку љубовта...Навикната си кога ќе станеш наутро да му се јавиш, да му се јавиш пред да заспиеш, да се видиш со него секој ден итн.
    И сама кажуваш дека ти се шета, па тоа е нормално да е така, на кого не му се шета? Секој од нас има потреба да се види со друга особа-другарка, другар, пријателка, а особено на твоите години, видов дека имаш 20...
    Велиш „ Не правам ни јас работи за инает да се разбереме,не излегувам со другарки навечер ,не носам деколтиња хеланки и слично а немам ни потреба од тоа.“, зошто да не искочиш, да прошеташ, да си направиш муабет со другарка како ти оди на факултет, дали ти е обилен циклусот овој месец или не ти е, каде има попусти, каде има нова колекција, и други несериозни и сериозни муабети?
    А, и во врска со гардеробата, треба да облечеш што ти сакаш и што на тебе ти е комотно и удобно да го носиш, во што се чувствуваш ти пријатно во својата кожа, а не на друг што му е пријатно.
    Како што можев да разберам, твојот дечко покрај тоа што е љубоморен, исто така е и многу себичен, бидејќи ако тој не е тип што искача на пијачка, диско, тогаш апсолутно не треба да прави проблем ти да искочиш сама со пријателки, а не да бидете несоцијализирани...
    Сама велиш дека врската ти е лоша, што е она што те држи за него?
    Немој да дозволиш најубавите години да ти поминат во таква агонија, всушност партнерот според мене треба да не воздигне до небото, да направи да летаме, да има неизмерна почит кон нас, да го почитува она што го работиме ние, да ни дава поддршка за се итн. Од толку посесивен човек, сметам дека тоа не треба да го очекуваш. Како одат годините, ситуацијата ќе се влошува. Добро размисли дали сакаш животот да ти изгледа како сега, и помисли дека можеби овој човек би можело да ти стане маж( не знаеме утре што ни носи), ти треба да градиш кариера, да се вработиш. Е тогаш, ќе имаш голем проблем.
    Се надевам дека ме разбра :)
    Поздрав

На BeautyAndTheBeast му/ѝ се допаѓа ова.
  6. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Она што го опиша ти не личи на врска. Врска во која само еден се труди да биде подобра е осудена на пропаст кога тогаш. Се додека ти попушташ за се и сешто тој ќе биде таков. Јас мислам дека треба сето ова да го прекинеш пошто ова е измачување за тебе. А во случај да мислиш дека вреди да се спаси ваква врска тогаш мораш да си оформиш еден свој став и свое ЈАС и да не попушаш за се и сешто. Очигледно на типот не му е гајле како тој се однесува затоа што мисли дека ќе останеш со него без разлика на се, а по муабетов твој изгледа е во право. Треба да знаеш дека тој секогаш ќе биде таков се додека ти си каква што си. Сепак мислам дека најдобро ти е да го прекинеш сето тоа затоа што во спротивно ќе ти биде се полошо и полошо. Таквите како него тешко се сменуваат, а и за да се сменат им треба силна... "Мотивација"

На BeautyAndTheBeast му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Со дечко ми сме заедно 3 год нашата врска е средена на еднаш неделно изл и тоа 2 сати максимум од кои пиеме по едно кафе и на брзина имаме секс и си бегаме, бидејќи тој е презафатен, секогаш му е мака, и нормално јас почнав да се ладам, но сепак го сакам!
    Сношти бевме изл и добив ете предлог од него ‘‘спушти го седиштето или бегаме‘‘ и јас му реков не го спуштам и се налути ја запали колата и ме дојсе дома,се изнервирам и не му слегвав од кола и му викам па што е ова се гледаме само секс да имаме и се изналути оти сум му велела како тој да одел со мене само за да има секс, и плус несакаше да ме бакни и се инаетевме дека дури не ме бакни не изл од кола и седиме седиме и ми вика ок што треба да напрам за да си бегам сега дома, и јас нормално изнервирана му викам ништо и му ја акнав вратата од колата, и чекам да се јави го нема по 2 3 сати му ѕвонам не крева, му пишам пораки на моб на фб само ги чита и не враќа, цел ден денес не го побарав а ни тој мене.
    Знам дека нема ни да ме побара оти е полн со инает, но и јас веке неможам од една страна го сакам ама пак од друга страна до кога вака, оти не сака да ме сфати како да му објаснам дека ми треба внимание нежност сакам да ме бакнува да ме гушка да ми кажува дека му недостигам дека го сакам, а не спусти седиште туркај гаќи ајде секс на брзина и ае мака ми е да бегаме.
    Не сака плус ни да разговараме, а долго сме заедно незнам дали да го побарам оти навикнат е секогаш јас да го барам и да го молам да се смириме, и чекав денес еднаш и тој прв да се јави ама не му текнува. А и мојата гордост не дозволува сакам барем еднаш да ме сфати.
    Ве молам за помош, како да постапам, наместо подршка од него добив само нерви наместо да се договориме да ни биди и на двајцата убаво ние се докаравме.
    Не сакам да се караме за вакви раб но како да почни тој веќе еднаш да ме цени?

8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.796
    Ако тебе ти е доволна оваа врска,ако ти е доволно еднаш неделно да се гледате а при тоа да се чувствуваш запоставена и незадоволна,тогаш да,вреди да се бориш за оваа врска.Но ако не е така тогаш размисли и превземи нешто,на пример почни да се цениш себеси престани да молиш,да се понижуваш а за возврат ништо не добиваш.

9. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    251
    Ова го нарекувас врска??Мене според горе написаново воопсто не ми личи на врска освен типот ако не е зенет се гледате еднас неделно и немозе да одвои појсе од 2ч бидејќи бил презафатен и имате секс во кола?? Ни дома не те однел?? Незнам засто си го губис времето со таков ама ти си знаес.

На lovemme и SimonaTino им се допаѓа ова.
  10. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Буквално истото го помислив...
    Или е женет...или незнам ...
    И ова трае 3 год? Или има долга врска и те чува да да биде мангуп само за секс или е женет друго нема..
    И ти го молиш? Тој не би те побарал?
    Не би рекла дека е инает ,од инает нема да те побара 1 ден1- недела...ама ова би му дошло како да му е сеедно

На Tikvice му/ѝ се допаѓа ова.
  11. StarSky

StarSky Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Ни да го сакаш, ни да ти треба! Ни па да се мислиш како сега, по три години да почне да те цени. Мене ми е нејасно како до сега си издржала во таква врска. Знам дека си навикната на него, знам и дека често врските знаат да преминат во некоја тупа фаза и слични такви глупости, ама овде станува збор за тоа дека тој не е заинтересиран воопшто ни за тебе, ни за врската, а не па за нешто да се подобри, оти него му е се како што треба. Човекот си брка работа, тој е задоволен, него ништо повеќе не му треба. Сопред тоа, се сомневам дека некогаш нешто ќе се промени во вашиов однос, така да ако ме прашаш мене, завршувај со гњаважава што е можно побрзо. И ти препорачувам никогаш да не му се смириш, ако некогаш му текне да цмиздри по тебе. Не личи.. Размисли си сама. Толку од мене, ти посакувам да донесеш правилна одлука ;)

12. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Не може никој да те цени, кога ти самата себе си прво не си се цениш.
    Од почеток како ќе си постелеш така ќе си легнеш - рекле старите некогаш, и тоа сеуште трае, и се манифестира.
    Си му дала од почеток на знаење дека ти одговара и тебе таа релација кафе-секс-дома, и тој со тоа си тера и понатаму, па уште и ти пружа отпор на твоето сега веќе задоцнето приговарање...
    Мислам дека и повеќе од доволно е времето кое си го поминала со него за да сватиш и разбереш од некој дали има некоја друга девојка некаде, или па Боже мој можеби е женет човеков.
    По постапкиве ми мириса на второто, за жал.

Немој да го бараш одреден период ни па да му одговориш на повик ако те бара тој, знам дека нема да ме послушаш, но пробај, за твое добро издржи, и сама ќе процениш.
    Ништо не останало скриено, па и ова неговото ќе се открие, доколку има нешто.
    А и да нема, ваков човек, не ти треба, за секс со секого можеш да имаш, треба да имаш човек покрај тебе за се, во секое време ....

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    А добро не ми е јасно што работи толку типот што е толку презафатен? |( за све тој зафатен е но за да ја запали колата и да си ја заврши работата не е зафатен,и ти го бараш?те молам освестисе незнам со кој памет го бараш и го молиш зошто?си почуствувала некоја сигурност од негова страна? или ценење или почит или внимание или нежност?апсолутно ништо и самата кажа па не вреди бе девојко не вреди...
    Престани да се понижаваш и да го бараш ова на све ми личи само на врска не ми личи,типот може да те има кога сака си крева тел.си има секс и то е то овај е невиден идиот не вреди вопшто за ваква VRSKA под наводници можиш да имаш со секој издржи не го барај нека види дека си сериозна и дека имаш карактер не се понижавај толку овај не вреди,никој не вреди ако некој те сака нема вака никогаш да дозволи да се почуствуваш...

На SimonaTino и natemila им се допаѓа ова.
  14. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    15
    незнам дали е за тука прашањето.. сакам да слушнам мислење што е според вас „кучка„ и како би изреагирале ако дечкото ве нарече така?

15. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Според мене нема дефиниција за тоа, зависи што сакал дечкото да каже во тој момент и во кој контекст го кажал.
    За мене кучка може да биде: калаштура, злобна девојка, другарка ми која касни, колешка која не дава матерјал за учење... :wasntme:

16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Кики, 3 години не е краток временски период, и не се сомневам дека толку време дечкото те лажел дека те сака. Ама..со текот на времето избледуваат чувствата. Очигледно и кај него е така. Јас од постот стекнав впечаток дека..те користи само за секс. И дека е можно да се гледа со друга.
    Колку и да е презафатен, ако сака, може да најде повеќе време за вас. А и очигледен индикатор е тоа што секогаш ти го бараш. Ако не го побараш телефонски, со сомневам дека тој ќе те побара. Освен нели, ако ја нема 'таа потреба'.
    Би те советувала, колку и да е тешко, да се отргнеш некое време. И сама си свесна дека не е во ред да молиш за малку внимание. Посвети се на други нешта, и пробај да не го бараш. А кога тој ќе те побара, сериозно разговарај со него и одлучите како понатаму. Само имај во предвид, дека моменталното нешто воопшто не личи на врска.
    Имаш и ти своја гордост, не е во ред некој да ја погазува.

Според мене, нема поголема навреда од тоа некоја да те нарече куче/кучка.
    Колку и да е во афектна ситуација, не е оправдување тоа.
    Инаку ме асоцира на: девојка која се мува/има секс со сите наоколу, флертува со други а има партнер, сплеткарка, обожува некои интриги..
    А како би реагирала?
    Би се навредила секако. И тоа многу :)

17. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Кики мислам дека е малку да се гледате само еднаш неделно и тоа кратко.
    Вашата 3 год. врска треба да цвета, а тој се однесува многу чудно.
    Во ред тоа му се спие, му се мака, треба да се толерира но до кога?
    Ти си имаш потреба од нежност и внимание како и секоја друга девојка. Колку и да е зафатен, треба да ти посвети време и тебе. Нели е со тебе, нели те сака?
    Во право си што реагираш и што бараш повеќе од ова што го добиваш.

Разговарајте отворено, кажи му што сакаш со него, што ти недостига во врската.
    Ако не се смени и си продолжи со истото, тој не вреди да биди со тебе.
    ТИ ЗАСЛУЖУВАШ ПОДОБРО!
    Сега ако не смени ништо во тоа негово чудно однесување, не вреди да го трпиш и тој нема никогаш да се смени. Туку ќе продолжи со истото и ти пак ќе се нервираш.

Па ти сакаш само повеќе внимание и нежност, не бараш многу,, само ЉУБОВ. Ете тоа ти е сакање.

18. missfortuna

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Мислам дека додека таа прави забрани за него и он ќе прави забрани за неа.
    Таков му е договорот, така си ја наредиле.
    Инаку фали доверба меѓу нив,, дека дома ќе седи можи нема ништо да направи. Мислам, кај и да бидеш ако си наумил да направиш нешто ќе направиш. Во ред е да му каже него дека ќе излегува,,подобро е да го покани и него :) уште подобро да си закажи со него, па да покани друг :) Само мое мислење :)

19. missfortuna

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Душо ignore на двајцата кога и да ги видиш. Ни здраво, ни поздрав. ни ништо.
    Тој кога нема осет за тоа што го прави, не си дожна ни ти да се поздравуваш со него.
    Смири се, прифати го тоа и терај си го животот.

20. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485

КОМПЛИМЕНТ!
    подобро кучка отколку смотана па да те вози како сака!

На Tikvice му/ѝ се допаѓа ова.