Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Сосема си во право.. Да си жива! Благодарам :)

На missfortuna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ilenaki

ilenaki Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    1.299

Вистина е дека ова е толку банална работа што стварно не си требала да лажеш но тоа што не ми се допаѓа е колку притисок имаш ти заради ова. Може и преувеличуваш дека би ти се налутил до тој степен но доколку твојот дечко е од оние што толку цврсто стојат на своите ставови па ти се плашиш поради толку ситна грешка, како би било во иднина кога би згрешила нешто поголемо?
    Почитувам луѓе со свој став но сите грешиме понекогаш и ти не можеш да очекуваш дека и понатаму не би премолчила нешто. Сама си одговори на своето прашање кога кажа "ми беше непријатно" и тоа е тоа е. Некои работи ги икривуваме еве на пример ако мајка ми и татко ми спијат во различни соби поради големината на станот и преуредувањето на спалната во две помали соби и ако некој праша каде спијат, би одговорила во спалната. Зарем е потребно дополнително објаснување на секој и на некој кој што туку сум започнала врска детално објаснување? Мислам не , а кога ќе се зближиш повеќе со некого нормално ќе увиди како е. (не ми текнува на подобар пример моментално).
    А за вториот дел од прашањето кога да му кажеш, ќе му кажеш нормално кога ќе дојде кај тебе и ќе го спомнеш онака низ муабет. Нема потреба да отвараш теми и да признаваш за оваа "лага".

3. ilenaki

ilenaki Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    1.299

Веројатно нема ништо помеѓу нив но не е пријатно па ако толку често става лајкови, зарем мора нон стоп кога знае дека тој веќе е зафатен. Не ги разбирам некои луѓе можеби немаат задна намера ама па малку common sense не е на одмет.
    Види како ќе биде наредните недели/месеци па ако уште продолжи можеш да му спомнеш низ муабет како она најактивно му лајкнува статуси , некако низ шала па да видиш што ќе ти одговори инаку нема место за паника , немаш некој проблем според мене.

На K-pozitiv му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Незнам што да правам веќе... Заедно сме скоро 5 месеци, се супер се сакаме, ама незнам некако досадно ми станува. Дури и мака ми е кога треба да излегувам со него. Има еден што незнам дали го сакам или што и да е.. веќе година дена. Цело време ми се враќаат чувствата за него. Уф, некако го чувствувам далечен.... И незнам што да правам. На некој начин сакам да бидам слободна. на некој начин сакам да останам со него, убаво ми е, го сакам и страв ми е да не го засакам повеќе ако го оставам, а инат е колку и да ме сака нема да ми се врати. :?:

На Coco-Chanel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.861
    Треба добро да си ги одредиш чувствата,бидејќи можеш и двајцата да ги повредиш.Ако ти е досадно со него,подобро кажи му го тоа,за да не му даваш лажна надеж.

На SunshineYo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    pocni so edno zdravo pa posle zdravo kako si ?? .. ako ima facebook toa ti e dobra prilika .. kontaktirajte i ke se zapoznaete nekako .. SE NAJDOBRO :* :)

7. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Женски имам еден проблем незнам каде и решив тука да пишувам :) Значи вака ..Татко ми има пекара и јас одам таму и седам пошто досадно ми е ..сега од другата страна има ВУЛКАНИЗЕР ... таму шо поправаат тие :D .. и ми се допага едно дете што оди кај вукланизерите .. мислам дека и јас него му се допаѓам ама незнам ..и еднаш излегов од пекарата пред вратата од пекарата стоев :!: :D и тоа детето ми се насмеа и му се насмеав и влегов пошто срам ми беше .. :$ :D и после дојде да купи нешто таму .. и само му вели на таа продавачката ..
    *Ова чупчето ви помага тука (насмеан до уши беше) :D и такааа... и сеа нз сакам да се запознаам со него ама незнам како :@ па женски ве молам за помош напишете што било (да има одговор) ! :) :*

8. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Колку години навистина имаш ти?А колку он?

Чим си се смешкате сигурно има нешто.Како што ти знаеш кој е тој,така и тој те знае.Можеш да почнеш здраво да му викаш.И пробај најди го на ФБ адни го,и ќе видиш како ќе тече.Би можела и на чет да му пишеш ако ти е срам или непријатно во живо да сврзеш муабет.

На girl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Некој ден речи и на продавачката да ја замениш кога тој ќе биде тука и ќе почнете муабет после лесно е позз и со среќа :)

На Coco-Chanel, OneHeart и girl2 им се допаѓа ова.
  10. Beyonce.T

Beyonce.T Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    мојот живот е уништен... вечерва го изварав дечко ми .. со него сум 3 години.. пред некое време премногу се каравме и тој ми кажа ужасни зборови што можам да кажам дека ми го скрши срцето.. имав еден другар од клас со кој многу станав блиска па се гледавме како повеќе од другари... но односите помеѓу мене и дечко ми се подобрија, а чувствата помеѓу мене и другарот останаа.. вечерва бев излезена со него(другарот).. изгубив контрола, неможев да издржам и го бацив... многу ми е тешко сакам да му раскинам на дечко ми ама незнам да му кажам причина... под никаков случај нема да му кажам дека сум го напраила тоа иако така е подобро.. ама што и да му кажам знам дека ќе се каам што сум му раскинала и дека и да го побарам нема да ме сака назад... ама неможам со двајцата... дечко ми ми е многу по важен фала богу ама неможам да го повредувам, и плус самата си се повредувам... ве молам помогнете ми кажете ми некакво искуство или што да направам ? :( :( :(

11. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Твојот живот не е уништен,тек допрва почнува.Само не можам да разберам,3годишна врска на 16години.Има време во животот за се и неверства ќе се случуваат,уживај ,кога ќе пораснеш ќе се смееш на ова.

12. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Не само што не е уништен, туку си качила едно ниво. Ако си го изневерила дечко ти и се осеќаш мизерно заради тоа, тогаш на добар пат си да имаш успешна врска подоцна, кога вистински ќе треба, а не сега на 16 години. И убаво ти рече Фајтер, шо е тоа 3 години врска на 16 чоече, кој век сме, 17-ти? :tmi:

Откачи го дечко ти, не биди луда цел живот со еден човек да бидеш, не си ги одземај најубавите години во животот. Флертувај, лудувај, искусувај, живеј... :rock: Има време за верност и сериозност.

На poenta и SunshineYo им се допаѓа ова.
  13. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    верувај дека сите сме поминале низ вакви работи и да не би биле тие и некој други проблеми во тинејџерските години, не би постанале личностите кои сме сега .. (во позитивна Смисла)

14. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    И самата си кажа дека имаш чувства за "другарот" и да го оставиш дечкото лесно ќе го преболиш и ќе го заборавиш, само не запаѓај во проблеми, кажи му дека ти е здосадено веќе три години и дека ти треба нешто ново. А со другарот не влегувај одма во врска, мислам дека треба да имаш малку почит и спрема другарот и спрема дечкото. Другарот ќе се осеќа како замена, а дечкото ќе се осеќа глупо поради тоа што си го оставила за некој друг. И ако можеш да издржиш да не се гледаш со другарот мислам дека ќе ти поминат чувствата. Така да проживеј си го животот со другарки, забавувај се... А дека ќе ти фали дечкото ќе ти фали, ама размисли колку послободно ќе се чувствуваш, ќе се муваш со кој сакаш притоа без да чувствуваш некоја вина. :)

На Coco-Chanel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    е ај сега...? И ти не знаеш што сакаш :D
    Ако си решила да му раскинеш, не мора којзнае каква причина, го има она златно оправдување: не ни оди.. ;) Така кажи му и готово.
    Премлада си за да запаѓаш во трансови и да се зацрнуваш во долги врски.

Убав совет:

16. mirc

mirc Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    девојки ви побарав совет и мислење јас дечкоми го имам фатено како ме лазе и немозеав да издрзам веке да се правам глупа и јас го излазав со децко кој многу личи на него мислам дека забегав ме мачи гриза на совест зашто го направив тоа го сакам многу ама многу ми има згрешено ме тепал ме понизувал но никогас не дозволува да раскинеме,самоеднас се имам залапано со децкото ама моуабет на фб и на тел многу имам правено децкото се почуствува искористено и ми се закани дека ке ме казе на децкоми умрев од страв дека ке дознае децкоми немозам да си го замислам зивотот без него во врска сме 5год јас не сум како другите врски он не ми дава да одам кај него не дава да имаме слики на фб сетотоа ме тера да се сомневам сто мислите вие ве молам за совет ;( скоро една година помина откако ги прекинав сите врски со децкото ама пак се плашам :tmi:

17. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    249
    Добро си го фатила како те лаже, ама немало потреба да му вратиш со иста мерка, според мене со тоа ништо не се постигнува. Кажуваш дека те тепал и те понижувал!? Дали тоа не е доволна причина да се тргнеш од тој дечко?! Во врска сте 5 години и не ти дава да одиш кај него, не дава да имате слики на фб и слично ма дај бре откачи се од човеков. Ова ти го нарекуваш врска? Како можеш да го сакаш и после тоа што те тепал и те понижувал не те разбирам |( А дечкото со кого си го изневерила само сака да те заплаши, не може да се почуствува искористено за еден бакнеж :^) Не знам колку години имаш ама дај освести се :)

18. mirc

mirc Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    имам 22год за тоа што не ме носи дома знам дека неговите несакаат сум била и ми имаат кажано а за слики на фб као да не ме знаеле роднините порано лажеше на другарите кај сум живеела затоа што живеам во село срам му било сеа полека полека сите дознаваат и кога седиме во друштво секогаш нешто се зезаат као он има друга као да не ме сака мене го прашав дали и он приметува а он ми вика да тебе намерно те провоцираат глупава си јас во моментот не реагирам така набурно за да ме зезаат мене но кој стигне го спомнува тоа јас се сомневам во негова колешка со која си пишува вицеви на фб и моабет си прават илинкови од филмови си пракаат кога го видов тоа шлог ме удри и он само ми рече што има врска тоа јас со колешките зборам се и сршто ако јас сакам да те лсжам нема ти микогаш да слушнеш за таа личност о нежа да ја иам ни на фб ама сомнежот ме убива....:'(

19. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Се гледа дека си игра мајтап со тебе .Треба да се освестеш и да увидиш самата до каде водат работите , го гледаш де ова де од село де нема слики наваму на таму и што уште не .Аман доста е речи му ма и колку да го сакаш и тепање плус шо е тоа кој век сме што со тепање ли ќе те задржува ама боже каква е таа љубов .Земи ги работите во раце и најди си некој кој ќе знае да те цени остај го некое време и види како он ќе реагира .Ако му е стало до тебе ќе се извини а ако не си има он колешки со кои си тера мрсни муабети или она работаа....

20. differentmkd

differentmkd Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    35
    Она што комуницира со колешки многу помалку треба да те загрижува наспроти неговиот третман кој го добиваш и кој наликува на добропознатиот...зошто да се пуштам од една гранка додека не се фатам за друга (нормално, подобра)...
    Како и да е, доволно си возрасна да ги процениш работите и донесеш исправна одлука....