Болд: Овде има дел од грешката. Не ти е маж да му се исповедаш за се...така се навикнал и сега секогаш така ќе си остани. Сигурно се слушате секој ден на телефон и зборувате по многу време...ако не на телефон тогаш ФБ или пак сте заедно. Тоа е премногу време да се поминува со една личност без разлика колку ја сакаш истата. Па луѓе во брак што се не поминуваат толку време и не си кажуваат буквално се. И проблемот е во тоа што вие веќе немате теми за разговор. Ќе му кажеш кај си била и што си правела, ќе ти каже тој исто и после почнуваат глупости, расправии за ситници и такви испади. Во случај да е вака тогаш под итно намалете контакт и ако се гледате секој ден...прескокнете некој ден или два...ништо нема да се случи ако не се видите денес или ако не правите муабет 5 саати. А ако продолжи ова вака, тој ќе си станува се повеќе и повеќе љубоморен, а ќе почнеш и ти да се расправаш за глупости и на крај ќе се скарате пошто не се издржува сето тоа. И гледањата нема да бидат исти ако се гледате секој ден и пр. 3-4 дена во недела па дури и помалку. Вака само ќе се здосадите еден на друг. Ако има нешто точно во ова што ти го пишав...гледајте променете. Со разговор нормално сето тоа...би требало и тој да сфати ако му кажеш убаво
не се гледаме секој ден фб ни беше деактивиран и на двајцата,он го врати поради обврски што му требаш, јас мојот кога-како го враќам но кога и да го вратам мора некое машко да ми пише и ете караница плус, па се договоривме јас да си го користам неговиот фб, заеднички да е.. незнам колку е добра идеава но си мислам подобро вака отколку некој да ми пише па на мене да ја истура нервозата. Бевме договорени да имаме само НАШИ денови. И си одлучивме кој денови ќе се гледаме тоа беа: вторник,четврток и сабота. и се си идеше онака по план али јас па бев таа што ја праи краницата затоа што неможев да издржам а да не го видам, како на живци да ми идеше..и му реков немора да определуваме кој денови ќе се гледаме,кога ќе можеме тогаш. иначе да додадам дека при крајот на неделата секогаш разговораме за тоа што ни смета,што треба да смениме и слично
Фала ви на сите што ми дадовте искрено мислење за мојот проблем. Денес се чуствувам подобро, решив и покрај сето молење повеќе да не се враќам назад. Тоа е тоа дефинитивно е крај се надевам дека одсега ќе биде подобро.Само да одговорам на прашањето зошто му го простив неверството. Затоа што и јас го имав изневерено пред тоа а тој ми прости макар што одевме 1 месец ни јас го сакав а ни он мене и што имаше само бакнежи со типот ,а неговото неверство беше на 1ипол година врска и плус тоа со секс. Нема споредба ама ете совеста е страшна работа. Морам да ја прифатам реалноста и колку и да боли ќе морам да бидам силна.
Женски сеа вулканизеро ми се свиѓа хахаха лудичка сум многу момчина ми се свиѓат ама сеа вулканизеро многу ми се свиѓа веке ....хахах
Ајдее пак јас Со истиов..Цело време мене ми викаше он дека не сум пишувала од коа се смувавме и ај му пишував и пак така се испонаша он на мене ми вика ти ме лажеш цело време,ме вртиш ми се наљути зашто го прашав зашо е кретен и ај се смиривме некако..Пак се видовме денес и се смувавме и он у живо истата личност од претходно,а на фб не е као порано незнам више шо да мислам и пак јас му пишав..Он ми има кажано јас не сум човек за врска од него очекувам или да се муваме само или да прекинеме не очекувам врска да ми понуди..Незнам шо да праам се испонашав ко запалено 14 годишно девојче.
Ако ти сакаш врска, а тој ти рекол дека самиот не е за врска тогаш која ти е дилемата? Ти кажал фино лепо дека не е за врска и крај...готово...ако сакаш врска барај си друг
Психичкото малтретирање е може полошо од физичкото.А може и да се тука некаде,но тоа претставува малтретирање,значи МАЛТРЕТИРАЊЕ. Не ти треба личност која може секоја желба да ти уништи,секоја замисла да ти ја смени.Таквите личности не се доволно сигурни во себе и ги малтретираат оние послабите (во случајот ти).Се знае што е љубов бре,заемно почитување пред се ,па сакање па заедно плачење ,заедно смеење.Штом си плачела додека сте збореле и он се плашел од раскинување според муабетот,значи него му е страв ти да не му раскинеш,а тебе девојко толку ти се собира внатре,што осеќам ти доаѓа да вриснеш така одеднаш и да ја исфрлиш сета таа негативна енергија што е создадена од негова страна.Негде при крај подвлеченото ,самата кажуваш кое е неговото лице,нема потреба од коментирање.А болдираното смени го не ,биди тоа ,биди спротивноста на тоа кажаното. Можеш девојко!
Исцрпувачки е и тоа како.Од среќа и добро расположени за момент тонеш во нервоза и бес бидејки неможеш ништо да промениш, а сакаш.Верувај тој никогаш нема да се промени, а мислам дека никој не е вреден за да трпиш вакви изливи на налудњичавост.Фали да е човек малку психички слаб па со тек на време и здрављето да ти го загрози.Можеб звучи глупо, но е многу релано.Мислам дека дечкото е посесивен, болно љубоморен,а од таквите подалеку.Додека си со него не те повредува тој туку самата себе си се повредуваш, бидејки не ставаш крај, а ти треба да го направиш тоа бидејки тој те гледа како добар плен за лечење на своите нервози и лудила, не би го трпела секоја верувај. Твојата најголема грешка е што мислиш дека се е супер.Не е верувај ништо не е супер, ни тие моменти кога сте среќни, сакани обострано, насмеани...џабе се кога дечкото повремено се однесува вака.Сите тие болни моемнти ти ги одземаат срекните и се тоне во вода иако си била најсреќна до пред 5минути.Мораш да сватиш дека единствениот избор и најдобро решение е да му раскинеш.Е тек кога ке фатиш некој, кој нема да те малтретира психички, ке сватиш уствари што значи убава и срекна врска.
Замолувам некоја феминка која е добронамерна и расположена и да и пишам ЛП за мала консултација, не е ништо опширно и страшно само сакам совет од некоја која е поискусна. Благодарам однапред.
зборев баш со дечко ми да ви кажам ми се извинуваше и се тоа,и ми призна дека сето ова на моменти ми го правел затоа што го пукала љубомора мислел дека ќе му раскинам и слични такви работи и дека порано многу бил повредуван во врските и сакал на некој начин да врати. на ова јас му вратив со ова: што сум јас крива што другите те повредувале па јас да го кркам стапот? тој што те повредил повреди го а не тој што дошол следен на ред а ич ништо да биде малтретиран. ми рече дека ќе се смени,дека се зад себе ќе остави па ќе видиме.. се надевам искрено на подобро затоа што многу препреки имаме поминато заедно,во СЕ сме биле заедно иако многу сакале да расипат, да не раздвојат и од моја но и од негова страна..
Jа знаеш ли приказната со кравата и стопанот ...еве ќе ти ја раскажам Cи била една крава ...имала многу млеко,стопанот пресреќен дека може убави пари да зема од млекото ,а и оти го остава да ја измолзи до последна капка,па така среќен си ја наполнил цела лимена кофа,ама во моментот кога завршил со молзењето и таман кофата да си ја земе,кравата ја шутнала кофата толку далеку што од млекото ништо не останало ,џабе толку млеко ,џабе оставала да се молзи,кога веќе го шутнала Tака и твојов џабе денот убав ќе ти го направи кога на крај укакува со такви муабети,налети смеење,радости,љубов и трудење кога на човеков го тепаат такви мисли,психа е тоа,таков и ќе си остане,за подобар не верувам дека ќе стане,ама за по бетер и те како...само што живци би изгубила поред него...што знам некако расположението го менува од една крајност во друга со цела светлосна брзина...од еден на друг муабет ти се префрла ...од една страна те расплакува,па во истиот момент ти вика не се нервирај ...јас би се запрашала малце да сум на твое место,ако навистина сакам со ваков човек да сум во врска
Не се свесни маживе всушност со колку лажни девојки си пишуваат и си го уништуваат совршените врски. Може не е кај вас случајот, ама знам колку една пријателка го вртеше дечко и со лажен профил, овој глуп сиромашкиот за по 3 месеци чат и маструбирање на девојката од фб, најпосле му закажа да се видат, договорија да се видат во Ск, и на крај он се појави и си ја виде девојка му. Тестирајте ако сакате тестови, и вашиот ке падне на ова. Ако ви се ризикува врската и сте од оние кои сакаат тестови во врска.
Да не образлужувам многу опширно па вака Пред некоја ден го видов после 3 месеца (тој што го сакам веќе 2 годд) има нова женска и некако више не ме интересира толку многу имав шанса летото да се измувам со него ама не сакав незнам ни самата зошто.Од тогаш и др ми имаат речено да се муваме ја нејќев оти уште него го сакав,а сега ми вика едно дете што ме сака веќе 1 год сигурно,ама е помало од мене 1 год и незнам дали е во ред за прво мување да биде со некој што е помал од тебе (а се има мувано он до сега со 1) имам 14 ипол год,а он 13 ипол.. мислам не е во ред,ама од една страна сакам од др нејкамммм .. хаха (па е опширно фала што прочитавте)
Seasoprajme mislam najubo e da si go ziveeme detstvoto..ke imas mnoooogu vreme i priliki ponataka i za muvanje i za se
Девојче што му се секираш толку дали ќе се смуваш со овој или не? Мување е само...шо има врска дали е прв пат или втор или 10ти.. На твои години се сексаат и не му е гајле дали е прв пат а ти за мување си се засекирала Ова е нова мода. Додуша постои одамна ама не била толку застапена поради тогашните "заостанати" гледишта во животот. Тогаш луѓето не знаеле дека за да си кул треба да се муваш со 25 души. Исто така во последниве години станува и позастапена кај помладите генерации од 11-12 години. Светот оди напред нема што.