Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Затоа што не сакам да бидам неправедна спрема никој,а особено спрема најблиските би ве замолила да ми дадете ваше мислење за овој проблем бидејќи до сега секогаш ми дававте одлични совети и најискрени мислења и сум ви огромно благодарна за тоа :*

Во врска сум скоро 5 години. Секое машко што ќе го запознаам и ќе почнам да се дружам со него,по извесно време истиот почнува да ми се пушта и да ми искажува љубов. Ова истото се случи дури и со најдобрите другари за кои никогаш не би помислила нешто такво. Поради ова и по инсистирање на дечко ми немам никаков другар,ни па некаков контакт со машко освен со еден колега од фак. Ова се случи и со сите негови другари,а тој не ми веруваше на зборовите и морав за секој посебно да му докажувам да види со свои очи. Не знам ни како успеавме да останеме заедно покрај толку мешање од сите.... Од тогаш дечко ми имаше само еден другар и со него се беше во ред,но од пред некое време и тој почна како и останатите. Дечко ми пак не ми поверува,иако нема никаква причина за тоа,а јас бидејќи веќе сум уморна од докажување се откажав од тоа со тешко срце и му реков да го оставиме тоа на страна за да не се караме,исто како ништо да не сум рекла за другар му и тој со радост прифати. Вчера го немаше цел ден да ми се јави,а кога му се јавив јас ме откачи дека не можел да зборува со мене имал обврски и имал проблеми со неговите родители и не можело да се видиме. Дури вечерот ми пиша дека утре т.е. денес ќе оди со другар му во Скопје и дека пак нема да се видиме,а претходно ми има кажано дека нема да оди со него и дека ако се предомисли во тоа прво ќе се договорел со мене. Не можев веќе да издржам и му реков дека ако оди ќе раскинеме. Тој ми рече дека ќе одел само да дознае дали е вистина дека и другар му е ист како и другите и дека јас раскинувам само заради тоа што тој ќе дознаел дека јас сум го излажала за другар му и се и сешто лошо ми изнакажа,а потоа ми рече да сум го оставела да ја направи само уште оваа последна работа за другар му,бидејќи другар му имал потреба од неговото друштво во Скопје и да дознаел дали го лажам или не и потоа се ќе било како што треба. Јас останав на своето-да биде крај,но многу ми е тешко цел ден без него,а од друга страна премногу ме повреди со зборовите вчера и уморна сум веќе од докажување дека не лажам......а толку многу се сакаме..........скршена сум

2. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.040
    Допаѓања:
    11.849
    ^ Непотребни драми што си ги правите со сила.

На FotoLina3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    А нели во една врска најбитна е довербата?Мене не мие јасно како сте издржале 5 години со таква љубомора од негова страна, можеби интересна ви била изолацијата од светот-да сте сами и да уживате, и јас би го сакала тоа но не би барала изговор.Едноставно е свесно или потсвесно тој ја вреѓа личноста твоја, и твојата посветеност кон него цели 5 год.Јас на твое место би раскинала,тешко е знам, ама жртвата која ја имаш направено за него е за почит не за сомневање.П.С одвои време да се собереш себеси да знаеш кај си и што си после 5 годишна врска, зошто во прашање е животот твој.Социјализирај се и уживај ќе сватиш колку не вреди да седиш покрај телефон и да чекаш :)

4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    И непотребно докажување колку си посакувана од сите во негова околина, а со која цел? И да ти се пушта некој, нема потреба толку да го тупиш, ќе се поставиш како што треба и чао-пријатно, не е твој проблем.

5. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Што е подобро?
    -Да зборите повеќе време на телефон со вашиот дечко или помалце?
    Ние некако ептен ја претеравме секоја вечер скоро зборевме по 3 саати и се договоривме со дечко ми да не седиме до толку касно и да не збориме многу на телефон, да смениме малку па сеа навечер пред спиење пораки да си пишуваме,а и онака општо да прекратуваме за кога ќе се видиме да имаме да збориме се што сме сакале на телефон да си кажеме али.. малце ми е страв да не се одалечиме така.. да не се отргнам јас од него или тој од мене....... :|

6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.075
    Ни повеќе ни помалку.Кога секојдневно практикувате телефонски разговори доволно е да се слушнете.
    А нема подобро од тоа да се излезете и да се видите и помалку да се дружите со телефоните :D

7. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    ma ne si kriva ti taka te naviknale,tvojte shetachi shto ne te pipnale! 8)

што значи ова? ми го прати другарка ми кажа дека дечко и и го пратил и и пишал: ова се однесува на твоите бивши! така? и она незнаела што да му врати ..

8. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Не знам зошто сите одма се запнавте на девојката, мала била ова она,па вие кога прв пат бакнавте момче ?Мислам во мое време беше нормално во 7-8мо одделение да се бакне момче за прв пат.Значи јас кога сум била на таа возраст, тоа било пред 7-8 години, кога тогаш било нормално и скоро сите сме бакнале момче на 13-14 години не знам зошто сега да не е нормално.И сите другарки или со било кој да сме паднале на муабет на оваа тема на сите првиот бакнеж им се случил меѓу 13тата најдоцна до 15тата година . Јас прв пат бакнав момче на 13ипол години а он беше помал од мене генерациски 1 година ама всушност бевме разлика нешто повеке од половина година.И тогаш као бевме дечко и девојка , секој ден доаѓаше во моето маало а само еднаш се бевме бакнале со јазик и двајцата си бевме први еден на друг и неколку месеци траеше тоа ама само се гушкавме или во уста ќе се бакневме оти и двајцата си бевме први и се срамевме.И да ви кажам баш со задоволство си се присеќам на тие детски љубови и како функционираше сето тоа.Сега сум во здрава прекрасна врска со дечко со кој што имаме одлично разбирање и доверба.Значи тоа што бакнав момче на 13ипол години не ме направи полоша од тие што не знам чекале до 16 ниту пак нив ги направи поарни.Насекаде гледам дисфункцинални врски и неверства и девојки кој што на глава дозволуваат да им се качи момчето и да ги врти како сака , и тоа не е до тоа што тие чекале до 16-17 или пораниле и на 13-14 направиле нешто.Туку до паметот си е и до карактерот.И не знам кога вие сметате дека е нормално да се случи една таква детска љубов каде што ќе се бакнуваат само или како што сега велат ќе се муваат.Пошто на тие години реално и не може да опстане една врска па нормално е да се случи само т.н. мување.Ама општо познато е дека пример на полуматурската екскурзија во 8мо паѓаат првите бакнежи или на одмори кога се иде по одмаралишта на тие години и тоа мене не ми е воопшто страшно напротив баш ми е симпатично и јас се присеќам како се чувствував на тие години со многу прашања како изгледа, како ќе биде и т.н.Се разбира за овие години зборувам дека се треба да е во граници на нормалата да остане целата работа само на бакнување.
    Што се однесува до прашањето што праша девојчето , јас не мислам дека е срамота што е 1 година помал.Ти реков токму мојот прв бакнеж се случи со 1 година помал и дечкото навистина многу ме сакаше му се гледаше во погледот.Секој ден си пишувавме љубовни пораки , срамежливо се гледавме и едвај се решававме да се бакнеме обично во уста и целата ситуација беше баш симпатична :D

9. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    преку глава ми е дојдено од се. сакам да се одморам одреден период,т.е сакам да раскинам еднаш засекогаш. каква љубов е таа кога ќе прашам нешто човечки и од другата страна ќе добиеш одговор: ШТО ЈАДЕШ ГОМНА СЕГА? го прашав колку пари има во него,затоа што вчера ми кажа дека фатил спортска и ме интересираше колку му останале. Немаме по 13 години така да ми се понаша,можебии за дел од вас ова не е ништо,но за мене е многу навредливо. И штом еднаш е повторено,ќе биде кажано и пак и пак.. вријам во моментов. мене моите дома не ме ранат со гомна он ќе ме рани. совет?!

10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.100
    Допаѓања:
    135.187
    Твоите дома ги прашаш колку пари им останале?
    Иначе, не смее да рече вакво нешто, кој сака нека е. За непочитување се раскинува врска.Гомна рањење со свињите. Со девојка му, не

На FotoLina3 и LaraSolare им се допаѓа ова.
  11. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    него го прашав за парите.. сега сум многу лута и ми иде во моментов да му раскинам без ич око да ми трепне

12. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    На почетокот читам и си велам девојчево знае што да праи што пишала овде и последниот збор направи целиот твој текст да ми изгуби поента.Тоа што те наранил со гомна не ти кажува доволно што би требало понатаму да правиш?

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.860
    Потполно се согласувам со Lаra.Зарем тоа што те наранил гомна,не ти е доволно за да знаеш што да правеш и да му раскинеш? Тоа треба да го направиш без око да ти трепне.

14. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    многу сум неодлучна и незнам што да правам. страв ми е утре да не се каам....

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.966
    Допаѓања:
    90.305
    Не донесувај одлука никогаш кога си нервозна не реагирај остави до утре или до следната ваша средба види како ќе реагира ако повторно се осетиш така е тогаш раскинувај му

На FotoLina3 и lilac им се допаѓа ова.
  16. Jasee

Jasee Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Значи имам 19 години, дечко ми(сега бивши) 20 бевме во врска 7 месеци,немавме секс иако тој мн ми се лутеше поради тоа што јас не сакав мислеше дека не го сакам и слично јас сакав да имаме мн но ми беше многу страв, помина тоа јас мн бев нервозна еднаш и му се скарав а причина немаше едноставно денот ми беше таков и не беше фер од моја страна што поради мојот скурчен ден на крајот он си го доби и потоа поминаа 2 и пол месеци од нашиот прекин а се слушаме понекогаш и се гледаме но другарски затоа што сме големи инати а неможе ден а да не се чуеме ни он ни јас, проблемот тука е што јас сакам да го вратам пак за себе сакам пак да сме заедно но некако таа тема се лади не ја почнуваме .. ве молам да ми кажите некоја порака или текст што ќе го врати на све што сме поминале, ќе се запраша, ќе пушти солза, ќе омекне и повторно ќе биде мој....ве молам за совет не сакам да го изгубам, го сакам најмногу што може но го сватив тоа кога веќе си продолживме по своите патишта...ве молам креативните бидете добри и помогнете ми..ви благодарам од напред! позз :*

17. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Порака со која и најкамениот би се запрашал

Едноставно кажи му се што ти лежи на срце во моментот.
    Пиши му го сето ова што го напиша, дека го сакаш, дека ти недостига и прекинете со инает.
    Се што ќе ти дојде од срце. Вие најдобро знаете што сте поминале за да го навратиш.

Поискрено здравје. :)
    Нема потреба од смислени приказни.

На FotoLina3 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Loly77

Loly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    113
    Порака со која и најкамениот би се запрашал

Се додека сакаш са го вратиш со нешто смислено формално, или па можеби и двосмислено (да не му пишеш директно дека сакаш да се смирите туку да вртиш од окулу надевајќи се дека ќе го сфати тоа и ќе истрча кај тебе) не правиш ништо. Напротив, уште толку ја носиш врската во пропаст. Ова од искуство ти кажувам. Каква порака и да му пратиш него нема да го трогне и да го предомисли затоа што повеќето машки не се чувствителни и сентиментални суштества.
    А и не ми се допадна идејата за ваква работа да му пишуваш порака.
    Мој совет ти е преку порака само да му закажеш да се видите, да му рецеш дека сакаш да разговарате за нешто важно и предложи место и време. А потоа во живо кажи му се' и отворено.
    Ако ти е незгодно веднаш да му признаеш, прашај го дали сеуште чувствува нешто кон тебе, дека ти е жал што работите завршиле вака... Останатото мислам ќе си дојде само по себе :)

19. Jasee

Jasee Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    ви благодарам многу...ме боли оваа наша ситуација ~другари~ неможам да го гледам како другар,а неможам и без да го гледам на никаков начин...прво значи ќе го прашам дали ме сака сеуште, па доколку одговорот е потврден ќе се искажам...стварно не би можела да издржам да го изгубам јас сум од оние што тешко се приврзуваат но кога ќе се приврзат е веќее скроз др...а и денес неш се законтравме и он ми рече као јас не знам да се понашам секогаш многу зборувам и такви работи и јас се навредив и му кажав да таква сум и не ти требам таква не сакам да се слушаме повеќе ни јас те сакам ни ти ме сакаш да не комплицираме повеќе чао и исклучив (секако од тоа не мислев ништо) но потоа ми се јави он како ништо да не било и дојде да ме види...топло ладно дечково на моменти неможам ств да разберам што он сака....во моментот љубов моја подоцна не си тачна незнам стварно...

20. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Ако ова си стварно ти, он сигурно поише ќе се кае. ;) Почитувај се себеси и никогаш за ништо нема да се каеш.

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.