И јас мислам така...Ништо лошо не направил со тоа што ја прифатил таа “девојка“ за пријател, а тоа што рекол дека нема ништо било затоа што знаел дека ќе бидеш загрижена, а нема причина.
aj devojki da ve zamolam za sovet... sto bi napravile za da "naterate" masko sto se gledate 3 meseci i sto vi e preubavo koga ste zaedno...da se fatite? pozz mwa
Разговор на таа тема со детето! [/quote imame praveno muabet no toj vika deka ne saka vrska zasega...deka koga ke dojde vreme ke mi kazel toj .. a bas sakam da bidime zaedno...super ni e ..mn si odgovarame..se razbirame eden so drug
Не можеш да го натераш да бидете во врска,туку едноставно обиди се да го освоиш.Разговарај со него дали сака да бидете во врска,биди слатка и заведи го,едноставно потруди се да го освоиш користејќи ги сите твои добри особини,дозволи му да те запознае дека си добра личност понекогаш на машките и тешко да стапат во врска,ако е потребно време дај му.Ама пред се слободно разговарај со него и прашај што тој мисли за да бидете во врска,дознај го неговото размислување затоа што ако нема намера да биде во врска подобро барај си друг за да не забегаш ептен по него а тој тоа да го искористи.
Не можеш да го натераш да бидете во врска,туку едноставно обиди се да го освоиш.Разговарај со него дали сака да бидете во врска,биди слатка и заведи го,едноставно потруди се да го освоиш користејќи ги сите твои добри особини,дозволи му да те запознае дека си добра личност понекогаш на машките и тешко да стапат во врска,ако е потребно време дај му.Ама пред се слободно разговарај со него и прашај што тој мисли за да бидете во врска,дознај го неговото размислување затоа што ако нема намера да биде во врска подобро барај си друг за да не забегаш ептен по него а тој тоа да го искористи. epa sme zboruvale za toa..ama ne saka da se obvrzuva ...ne samo so mene opsto so bilo koja... mi kaza ubavo deka koga ke dojde vreme toj ke mi rece mene a ne jas da mu spomnuvam celo vreme za toa..
Девојче кажи му дека веќе вака неможеш и дека ќе биде готово,ќе видеш како ќе реагира на тоа.Ако те сака нема да те остави туку така да отидеш,а ако те остави да одиш заборави го затоа што времето брзо минува и можеш многу повеќе да се вљубиш во него и потоа верувај многу потешко ќе ти биде.
Вака машките не сакаат кога девојчината се премногу упорни околу некоја работа! Најголем број од машките кога ќе ги прашаш ќе ти одговорат, дека најмногу си ја сакаат својата слобода! И кај нас женските е така! Значи, немој да го прашуваш околу тоа повеќе! И ако тој не сака да се обврзува, можеби не те гледа за сериозно! те советувам да се тргнеш на дистанца одреден период, излегувај си со другарки, дружи се, забавувај се! А тој кога (ако) сфати дека му значиш, ќе те побара.....! Биди храбра, и биди своја, имај самодоверба и самопочит! поздрав
Не можиш некој со сила да го натераш на врска А и престани да го молиш да се фатите,му ја креваш цената.Јас да сум како тебе и да сака после тоа јас нема да сакам и крај на програмата.Сигурно не си толку заљубена па да не можеш да го заборавиш...Заборави го штом не сака да биде со тебе,престани да го тераш
sansa nema da se otkazam od nego..duri ko ke saka toj da prekinime togas ke bide krajno..oti 2 pati se obidov da prekinam da se gledam i pak mu se vrativ...zatoa ostanuvam so nego pa shto saka neka bide
девојко хелло имаш само 16 каде ти се забавите младоста.... еј дечковци и нервози има кога да имаш и да преплачеш за машко. што се овие моабети или ќе биде мој.. дај уживај во летово а тој ако ти бил пишан нема каде да бега. а вака од толку бркање ке му станеш одбивна ниту едно машко не сака врзаност и притисок. еј и тој е мал сака да ужива и да се заебава со другари а не да прави на 16 год. сериозни врски. пред се нека ти е во памет дека машките побавно созреваат поздрав
Здраво јас сум нова на форумов...ми треба совет од вас девојкии.. Со дечкото одевме 2 месеци и пред некој ден тој ми се јави и ми раскина а пред тоа се имавме скарано за некои непотребни работи...Бевме постојано заедно,ми покажуваше дека ме сака и тоа премногу...После секоја караница секогаш тој прв ми се јавуваше и ми велеше да се смириме дека неможе да издржи ни ден без мене но што му стана одеднаш незнам ни јас...ми се јавува и ми вика дека имал некој проблем и сакал да биде сам несакал врска,ми вика можеш да си најдеш друг...му реков да се најдеме и да разговараме но тој ме одбива ..Кога му звонам не ми крева ..Незнам што уште да направам,го сакам,ми требааа... ...Ве молам дајте ми некој совет,незнам што да правам Благодарам однапред
Знам дека е тешко, но пробај да го ставиш на игнор неколку денови и мислам дека ќе те побара. Ако не те побара, тогаш побарај го ти и расчистете зошто сте раскинале-барем да ја знаеш твојата грешка. Сфати дека колку повеќе го бараш, колку повеќе си упорна, толку повеќе му стануваш одбивна. Остави го некое време.
До Малечка16 Мене лани ми се случи истот.Бевме 5 месеци секој ден задно. Отиде на одмор, ниеднас не пиша и не се ни јави кога се врати. Многу е лошо кога ке те остават бе збор. Патев со месеци. На крај се видовме после 8 мсеци. Излезе дека кога се вратил, се смирил со бившата, а тие 5 месеци со меен како да не биле. Почекај, ке видис. Ако ти јави кога ке се врати, ке видиш што се случува. Ако не ти се јави, заборави на тоа. Не дозволувај да си правис илузија со месеци како јас. Не вреди. Позз!
Ke pocekam da vidam dali ke me pobara...ako me saka ke me pobara pak ako ne... Blagodaram mnogu za sovetot...
Неодамна почнав да си пишувам на МСН со братучед на мојот дечко ( претходно се видовме еднаш со него во студенски,тогаш му бевме на посета да го видиме,како е,што прај всушност тогаш се запознавме со мене)...сега еве скоро 2 дена си пишуваме,се зафркаваме до кај 2 часот по полноќ...тој е ноќна птица инаку па седи на НЕТ до 5 сабалје кул е навистина ни оди муабетот...но кога му кажав на дечкото тој почна да се лути,да ми вика а вај д веј братучедот никогаш ама баш никогаш не му пишувал на мојот дечко бидејќи не се многу блиски...а еве мене секогаш прв ми пишува каде си важна..како си?те нема...искрено ми годи пишувањето и зафркавањето со него...тој ми кажа дека нема да ме “укради“ да не се секирам и дека не планира ништо со мене да не сум сфатела погрешно...нз што да правам ако си пишувам со него дечкото се лути,ако не глупаво е да не пишам ако пиши.....
И јас да сум била на местото на дечкоти би била малку љубоморна .. Но чим ти кажал дека нема да те “украде“ начи нема никаква намера .. Но сепак ти кажи мо многу многу да не се заборави во зафркавањаето и разговорот може тоа да ти ја расипе врската ! поздрав
Не се прави наивна... не знам какво е тоа пишување со друг до сабајле ... па нормално е дека ќе се лути дечко ти. Од далеку се гледа дека сака нешто дечково, па и тоа “нема да те украдам’’ уште повеќе кажува какви му се намерите. Сигурно и ти си приметила, според она што ти го пишува, ама не сакаш да признаеш. Не си играј со оган, прекини со тие допишувања да не си навлечеш проблеми. Каков братучед, да го почитува сигурно нема да се пушта на девојка му. Ах што мразам помолни луѓе