Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. SaraWiGGo

SaraWiGGo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    epa toa e :lol:

2. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    1. Има шанси дечко ти да е тежок морон. Епа од денес ти се присакало да се фаќате! Не те возбудувал претходно бе кажи му така. Не мислат маживе дека е до нив некогаш? :x Тој па да не е Бред Пит па на прв поглед да ти дојде да ги искинеш гаќите и да му се фрлиш :^) . Јас уште од тука му пишам пропало ама еве да се доискажам во однос на мислењето:
    2. Жити се, јас со мојот дечко сум интимна и немам гајле да се шетам гола ама дека ќе го викам да ме гледа додека мочам, нека си ужива. Не знам што памет има твојов.. па да си го викнела да те бришел ако не |(
    3. Јас сум таа некоја што ќе ти каже кој е он да му се правдаш. Твоето сексуално минато си е твоја интима и ако сакаш ја споделуваш ако неќеш не. Можеш да имаш еден, 100 или ниеден партнер. Твој избор, а неверувањето на дечко ти е идиотски момент.
    Јас не би си губела време со некој за кој би требало да се објаснувам и размислувам за нешто што треба да е доказ за близина, поврзансот, привлечност и доверба.

На glosipgirl, LaraSolare, Glasna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Добро бе девојче он ти барал врска да тргнете и ти па паметната толерираш такви работи.Стварно не знам до воспитувањето ли е до карактерот ли е ,до што е толку при памет , здрави прави убави девојки да не се почитувате до толку самите себе.Јас не знам и мајка ти каков совет ти дала , ама да си моја една убава лекција би ти одржала.Нели почнал да лајкува секакви глупости на други и да коментира , плус дечкото не те ни бара , толку не ти е јасно дека НЕ ГО ИНТЕРЕСИРАШ ВЕЌЕ?Нели ти било досадно и самата рече, па 16 години имаш , какви прилики и убавини те чекаат што си запнала за него ? Мислиш дека до сега да го интересираше немаше да прифати да праите муабет ? Па ќе држи инат еднаш , два пати до три нема 2 месеца инат да држи и да не е заинтересиран. И да, кога некој лајкува тоа во инбокс врска мување ова она ,за мене е апла сељак и ги губи у старт сите шанси кај мене.И на 16 години апчиња за смирување !? Боже , боже не дека те осудувам и јас сум знаела да се напијам апче за смирување ама не на 16 и тоа за многу посериозни проблеми.Па не си само ти што раскинала со дечко,па знаеш ли колку има овде сериозни врски по 5-6-7 години што раскинале,па живи , здрави се и продолжуваат со животот.Еден ден ќе се смееш на твоето однесување и размислување,излегувај , забавувај се , сега лето иде , распуст ,одмори не се напнувај со врска во која со никој не сте се дружеле и ти било досадно.

4. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Колку што се сеќавам еднаш тој твој дечко те нарани со гомна.Претходно нешто друго знам прашуваше а сега ова, па толку ли не ти стана јасно со каков си имаш работа ? Искрено по ова размислување да не кажа дека имаш 19 би ти дала 15.По милионити пат тој покажува непочит спрема тебе а ти па уште 4 месеци му даваш време.Па уште си дозволуваш себе си да бидеш интимна со некого за кој се сомневаш дека после ќе се фали дека ти бил прв или ке те куди дека не си била невина.Извини ама кој е тој тебе да ти бори со колку си била и дали со некој си била?Тебе како ти било убаво и со колку сакаш ќе си била пред него.Нема што на никого да се правдаш.Ама ако не почнеш самата да се почитуваш , не можеш да очекуваш било кој друг да те почитува.Самата си си дозволила така да се однесува со тебе па ако ти е убаво повели уште 4 месеци чекај да "му дадеш" па после мисли си на кого и што ќе се фали.И убаво ти кажа Абеја претходно , не е само се рекло невина, секакви други работи правите или тоа не се рачуна.

5. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.655
    Допаѓања:
    4.568
    сето тоа го има од мене , ама незнам како да постапам во ситуации кога не се јавува по цел ден и никој жив не може да го најде :( кога тотално се излора нигде никаде го снемува , кога ќе го намолам да се видиме после тоа му е по ок го приметувам и сама ама проблемот е како да допрам до него ?

6. marisaa

marisaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки! Имам 16 години и се гледам со дечко кој има 20, веќе пет месеци. Имам пишувано порано за него, првите 3 месеци не се слушавме секојденевно, но последниве месеци секогаш ми се јавува секој ден, ми пишува пораки, се беше ок, се додека не го ставив пред 1 недела во блиски пријатели, и имаше што да видам, на ден лајкнува можеби 6 слики на различни девојчиња. Не сваќајте погрешно, не сум некоја љубоморна, а ниту тој, но ме нервира оваа негова постапка... дури попуштив и во учење, стално си размислувам дека има друга, и.т.н. Повеќе нејќам да се нервирам, сакам барем летото да го поминам преубаво. Сакам да ве прашам за совет, дали сум во право за ова со лајковите? или е само глупост, што вие би направиле? Јас размислувам, одлучив да се одалечувам и да му кажам дека сакам да прекинеме, дека некои постапки кај него ме нервираат, и ќе му кажам за ова.. Претпоставувам тој би ми кажал, чиста случајност, тоа се глупости, ако ти пречи нема да лајкнувам, ама ете и да не лајкнува, можеби ќе си пишува и на чат, па сигурно во никој случај не би побарала пасворд. И ова не води никаде.....но повеќе неможам. Најмногу ме нервира тоа што ми се свиѓа скоро се кај него, освен ова, ете од вчера до денес којзнае колку слики има лајкнато. И едвај чекав лето, за да се гледаме почесто, ама ништо.... Кажете ми како да започнам разговор со него на оваа тема, како?
    Благодарам однапред, поздрав.

7. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    еее и јас лајкнувам рецепти на фб,па не правам ниедна од нив.Се надевам дека ме сфати.

На SunshineYo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    Добро бре до кога ќе се замарате со тој ебан фејсбук?! До когааа?? Дај олабавете се малце од ова технологииве, идете негде шетнете, напрајте си муабетче.. Што сте се запнале лајкнува па лајкнува. Лајкнувај и ти бе, иди му контра. Речи му дека ти смета, речи му го тоа што ни го кажа нас. Имаш две опции или да се мафнеш од дечково или да си продолжиш со него (под услов да не се замарате со тоа фејсбуците скапани). Трето нема!

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    33.848
    Па ако навистина тоа толку ти смета, почни како што си е редот. -Еј, абе пред некое време те ставив во блиски и...
    Но сепак, вака гледано од моја точка, тоа е жива глупост. Ми се допаѓа мислењето на Ане15, сигурно е тоа така. А ако мислеш дека цело време те лаже и има друга, за џабе си го трошиш времето на непотребни работа. Па макар и да е тоа така, знам дека ќе ти биде тешко, ама девојко 16 години си, а тој 20. Мислам дека ме сфати што сакав да ти кажам.

10. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Нели?Фб нема никаква врска со реалноста.Ако некој не те сака и сака да те изневерува и без фб ќе го прави тоа.Не значи дека ако лајкнува слики,дека изневерува и истотака не значи ако не лајкнува слики,дека настрана ништо не прави.Еее знаете како викаат не се плаши од куче што лае,плаши се од тоа што молчи. :lol:
    И баш сакав да дадам еден пример.Имав во пријатели еден дечко од населбава моја.На фб слики со девојката,од ваму од таму,романтични вечери,одмори,свадби,секаде со неа.Не лајкнува на никого слики,се прави тука наивен,ставен во врска со неа,како демек љубовта им цвета.На крај дојде ред,мене да ми пишува и да ми вели да се најдеме,сум му го правела меракот.Мрш бе таму,затоа го реков тоа не се плаши од куче што лае,него од она што молчи.Дечко што збори само- му е слатко да те гледа онака налутена,љубоморна,знае дека го сакаш.Со оној што ти е премногу подмачкано,со тој нешто не е во ред,да знаеш дека е така.Кога си премногу среќен,стави камче да те боцка.

11. Eci-girl

Eci-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    девојки ми треба помош..значи тој има девојка и заедно се веќе 2-3 години (инаку и јас и тој имаме по 17 год) и сега проблемот е тоа што тој ми се пушта цело време и кога бевме на екскурзија пред 1 месец ме смува но бев во полупијана состојба и му дозволив да ме бакне...после тоа се видовме еднаш и пак ме смува и мн ми се допадна, значи кога сум со него сум напалена целосно, преубаво ми е ...со девојка му нонстоп се караат и вели дека ме посакува а јас не можам да одолеам..што да правам, дајте некој совет :tmi:

12. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Застанете и направете муабет за да знаете на што сте .. тој нека одлучи што сака .. ако сака да биде со тебе нека си расчисти со девојката зошто немој да ми се лутиш но не е убаво на некој да му работиш зад грб .. подобро да бидете искрени .. те поздравувам и ти посакувам среќа

На Eci-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Чим има девојка и те посакува-подалеку од таков, секако ако не сакаш љубовниот триагалник, ти да бидеш повредената ;)

На Eci-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Eci-girl

Eci-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    Ама работата е во тоа што јас не го сакам, не сакам на раскине, ниту го натерувам да го стори тоа..Сакам повремено мување но од др страна глупо ми е зашто ја изневерува девојка му...

15. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Значи втора сакаш да си?
    Имај малку бре гордост.

16. j...s

j...s Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Вака.. Имам дечко и сме 1 година во врска. Во последно време имам многу неубај мисли, си мислам дека ќе раскиниме дека не го сакам, дека ќе го отсакам. Ама од друга страна мислам дека го сакам, зошто ако не го сакаш на некого немат да мислиш цело време на него да сакаш да си со него... Не знам зошто мислам вака. Ве молам за совет. Јас не сакам да раскинам со него :(

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    33.848
    Мислиш дека не го сакаш, дека ќе раскините, па го сакаш, па не сакаш да раскиниш..
    Не знаеш што сакаш девојко |(

18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.964
    Допаѓања:
    90.298
    Среди си ги мислите најпрво ,ти ако незнаеш зошто мислиш вака ние па најмалку знаеме :)
    Се е до психата и мислите :)

19. SaraWiGGo

SaraWiGGo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Fala :*

20. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Со овој напорен идиот чекај да видиш до прва што те следува. Тешко тебе, јас би те посоветувала да го откачиш што е можно побрзо. Ти ако вистински го сакаш и си сигурна во неговите чуства нема да се противиш на однос. Затоа батали го, и да видиш како ќе си најдиш некого со кого од мерак ќе имаш односи и со кого ќе уживаш. А не некој ваков морон да те напнува, што на крај секако ќе заврши со некоја сите што ја поминале, и нема ништо да и пререче.