Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. marisaa

marisaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Ви благодарам за советите... ама што кога тој објавува песни, како ,,Почнувам повторно да се заљубувам во тебе,, и немаше да биде до толку, кога на едно од девојчињата, верувате или не, немаше статус, песна слика(провокативни) на која немаше ставено лајк, девојчето имаше објавено едни песни од Тоше ,, Никој како тебе не бакнува,, ,, Го молам ноќва небово да ми те врати,, и имаше ставено лајк...значи буквално се што има на нејзин профил има лајкнато. А вака со мене, верувајте, могу е добар, ама не вреди повеќе.... а со истото девојче има ставено слика пред 2 години, мислам дека му е бивша, но не сум сигурна.Инаку девојчето не е од нашиот град, на фб и пишува дека живее во градот, каде што тој пред 1 месец ми рече дека има таму братучетка, дека ,,братучетка му,, живее во туристички град дури ми збореше за летото, како сакал да идеме. А пред 1 месец, ,,братучетка му,, беше бо близина на градот кај шт јас живеам а тој со другарите и со уште еден дрг братучед идеше со братучетка му да ја прошета. Ова значи дека имаат испаднато.И дали сега и овие лајкови се онака, од чиста случајност, и не треба да се замарам, што да правам? да почнам да го избегнувам и на крај да му кажам или пак? ама што ако навистина нема ништо, знам дека повеќе не можам да мислам, целата сум разбркана...

2. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Kако бе до кога ќе се замара со фб ? Па не е крив фб ако на момчето му шетаат очињата.Не е фб машина па сам да става лајкови и не е замарањето со фб него со чинот на некултура и непочитување на девојката што дечкото прави така.До човекот си е.Мене ми се смешни таквите што и кога се слободни на многу девојки лајкнуваат и се и сешто а не па зафатени.Нема што зафатен дечко да се расфрла со лајкови.Јас никогаш не сум побарала од дечко ми да не става лајкови ама тоа се знаело уште од почеток , секој човек со осет и здрав памет при врска ќе знае дека нема што на други девојки ако не му се роднини или другарки да става лајкови.Зборувам ако си имате разграничено дека сте во врска , ако сте за неозбилно немаш право ништо да му збориш.И да ако сте во врска се разбира природно е да ти смета , а крајно безобразно е што самиот нема осет дека не треба да прави така.

На Safira26, Daydream и sadgirl21 им се допаѓа ова.
  3. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Што да правиш... денес неа и одолеал, тебе не може , утре на тебе ќе може на друга нема да може да одолее.Чим шара наоколу со неа ќе шара и со тебе.Единствено ако ти е за забава и мување нема што да се замараш, продолжи си како што ти одговара и прави си како што ти е убаво.И да не ми е јасно како тоа он "те смувал" , јас се си мислев заеднички чин е тоа ...

4. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    А на една партија муабет со него шо викаш ? Ќе му кажеш убаво се што ни кажа нас тука и ако гледаш дека те "мота" раскини му. Мислам дека дечко ти е идиот, без навреда, ама прави си ти како тебе ти одговара. Остави не нас што ти солиме памет, не го знаеме ни дечко ти, ни тебе. Треба ти самата да си одлучиш, што сакаш, што не.

На Coco-Chanel и OneHeart им се допаѓа ова.
  5. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Фејсбук е само еден начин преку кој луѓето си го покажуваат карактерот. Ако тој денес лајкува се' живо на фб и се пали на секоја слика од женско, што ќе биде кога утре ќе излезе во дискотека сам? И таму ќе подзинува на секоја? И таму ќе се пушта на која стигне? Друго и не може да биде. Штом тој на фб така се однесува искрено јас друго и не би очекувала кога ќе излезе сам. Немам фб веќе скоро две години ама кога имав и кога ќе видев дека некој лајкува и коментира на слики од непознати девојки на секоја минута, се пали на се' живо, а во инфо му стои "во врска со..." за мене бил сељак и сум го бришела од пријатели одма. Не почитувам луѓе на кои се' им се допаѓа, таквите ми се без карактер.

Се знае кога имаш девојка како треба да се однесуваш. Најмалку ми е тоа непочитување за девојката. Не знам, така ми е некако мизерно, глупо... Одма ги доживувам од оние кои ќе ти свирнат од кола кога ќе поминуваш улица, ги доживувам како ненаситни сељаци кои женско не виделе па ајде сега на фб ќе гледаме. А не дека сите тие на сликите му се свиѓаат, ама ете мора да се покаже и да се истакнува. Исто мислење имам и за девојките кои го прават тоа. Луѓе без карактер.

marisaa батали го таму. Имаш само 16 години, завршува годинава, почнува лето и претпоставувам како планираш да го поминеш летово. Уживај во животот, уживај со другарките, излегувајте, дружете се, запознавај нови луѓе и не се замарај со дечко уште сега. Поготово со ваков мочко. Ќе си најдеш друг. :)

На Madam-A и LaraSolare им се допаѓа ова.
  6. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Еве и јас да си го кажам мојот проблем. Со дечко ми сме заедно веќе 6 месеци. Првите неколку месеци ни беше прекрасно, имаше нежност, внимателност, изненадувања итн .. Веќе еден период е поладен кон мене, знам дека со тек на време нештата се менат. Живееме во една иста зграда и во последно време не може да најде време за мене. Поважни му се картите со другарите и воопшто другарите за мене наоѓа време едвај доцна навечер кога ќе остане сам. Не е тип што искажува чувства многу, ниту пак е многу романтичен, сето тоа јас го разбирам, но веќе почнав да се сомневам дали ме сака ... Се поретко ми кажува дека ме сака, кога ќе сакам да разговараме само ќе ми каже добро ајде утре ќе зборуваме и повторно ќе се јави како ништо да не е. Кога ќе останеме сами навечер, ме гушка многу силно и знае да ми каже убави зборови. Не сака да излегува кога јас ќе сакам, само кога нему ќе му текне. Пробав да се одалечам еден период и тогаш се смени целосно, стана и повнимателен и понежен, се вратив јас на старо и повторно е ладен и си прави како нему што му одговара. Јас многу често му кажувам и колку го сакам и колку ми е потребен и дека ми недостига кога не сме заедно и мислам дека поради тоа си има земено слобода и воопшто не се труди околу мене, а јас не сум таква да глумам ладна да не му се јавувам. Многу ми е тешко поради оваа ситуација, понекогаш кога се чувствувам осамено сакам да му се јавам и да си кажеме некој убав збор и веднаш се чувствувам подобро, но кога тој не е расположен за убави зборови не му е гајле како се чувствувам. И кога ќе се скараме знае дека повторно ќе се јавам и ќе попуштам и затоа не се јавува не се замара, а понекогаш ми се потребни и неговите зборови и негова нежност. Ве молам дајте ми совет како да постапам да биде позаинтересиран и да се труди повеќе околу мене, незнам стварно што да правам.
    Ви благодарам :*

7. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Па немој да бидеш на "лагер" секогаш. Колку си ти поладна, толку тој повеќе ќе те бара ако те сака. Не попуштај толку лесно. Вака знае дека ќе го побараш и не се ни труди, смени се ти малку па ќе видиш како ќе трча.

8. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602

Се надевам само дека еден ден кога ти ќе имаш врска од 2, 3 години ќе се вмеша некоја напалена и полупијана, некоја која дечко ти ќе ја посакува, па тогаш ќе видиш што си требала сега да направиш.

На bumbi, SunshineYo и Daydream им се допаѓа ова.
  9. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Може причина за ваквото оладување е што малку сте избрзале и веројатно рано сте почнале со интензивно искажување на емоции. Додуше секој пар е различен, ама за мене 6месеци се прерано за до коска да се отворам со емоции, се во свое време и полека. Очигледно решението е тоа, да бидеш полабава, не искажувај толку, нека види дека може да те изгуби. Кога ќе бидете заедно можеш онака на шала и меѓу редови да му спомнеш дека ти треба повеќе внимание, ама не го тупи, нека биде пропратено со хумор :)

Инаку за лајкување, точно дека со ФБ не треба многу да се зaмара човек, ама мене ми е мизерно тоа лајкување кај се стигне и кога е некој слободен, а не па во врска. И во двете ситуации тоа за човекот ми збори дека е тип што сака да е секаде присутен, да го приметат, дури постојат луѓе што лајкуваат само за да им враќаат на лајковите, а тоа е веќе мизерија на највисоко ниво :) Разликата е што кога си во врска и лајкуваш се што ти дојде, кај си мизерен па и непоштовање према девојката/дечкото. Разбирам да лајкуваш понекогаш другарка (ама навистина другарка, не од тие новостекнатите :) ), али онака рандом или некоја што не е блиска, не разбирам :) Јас со таков човек не би била никогаш, не би почнала ниту да контактирам...

10. marisaa

marisaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Девојки, ви благодарам....
    го прашав за девојчето, и ми покажа слика од нејзе и него, сестра му, дедо му и баба му, девојчето навистина му била братучетка, видов и други слики, што сеуште не ми се верува дека му е братучетка, но знам дека многу се изнервирав, нема слика, песна на која нема дадено лајк, и многу ме зачуди. Иначе за врска, никогаш немаме разговарано, се гледаме многу ретко, ради тоа што имав училишни обврски, исто и тој, па затоа само за викенд, ми има кажено дека сака само со мене да биди, и толку, всушност тој не е тип што искажува емоции, а ни јас. А вистина е дека се замара помалку со фб, поточно сака да е атрактивен, спротивно од мене ја на фб седам само по потреба, и некогааш кога ќе ми е толку досадно, и ме нервира тоа кај него.....

11. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Благодаρејκи на вашите совети и помош од мм еве се чуствувам послободно но сепаκ κе ρазговаρам и со матичниот да ми κаже да би тρебало да се обρатам до стρучно лице.Ми е стρав ова да не биде само моментална состојба κоја κе тρае κρатκо а потоа немоκ да биде и полоша.Позз:*

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Ајде бе... крива е полупијаната, не е крив суртукот што не му седи мирно курето. Он е тој што е во врска, не девојката. Не оправдувам ако знаела дека има женска, ама дефинитивно ако бираме кој е повиновен тоа е дечкото у ситуацијава.

13. Magdalenaaaa

Magdalenaaaa Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за совет,мислење,било шо.
    Имам 16 год.,а дечко ми 30.Поради големата разлика во год моите не знаат дека имам дечко.Се гледаме само кога моите ке отидат на гости а јас наводно сум дома, кога ке кажам на моите дека имам повеке часа,кога демек ке идам кај другарка.Се гледаме само кај него дома бидејки ако ме види надвор некој ке ме оговараат, одма лепат етикета,а ако е некој роднина тогаш ке кажат на моите,а моите ке ме убијат.Во врска сме еден месец.Се плашам моите да не дознаат.Инаку проблемот е следен.Вчера бев кај него и ме праша дали го сакам и јас му реков дека го сакам најмногу, повеке од се и од се, повеке од мајка ми и од себе, дека тој ми е се на овој свет.И тој ми рече дека ако е така да му докажам дека го сакам.Знаете на шо мислам.Он мене ми е првата љубов,единствената.Тој е прекрасен спрема мене.Ама не можам да го направам тоа бидејки ми е рано.Сеуште сум невина.Со него го имав првиот бакнеж.
    Шо да направам? Да му дадам?

14. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Лутела,не лутела,јас ќе ти кажам дека мајка ти и татко ти имаат право ако не ти дозволуваат да си со него.Побогу гледај колкава разлика во години сте,пак уште на 16години да имаш односи? :x Бог да чува

15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Злато мое, бегај од такви кои условуваат на ваков вид на “докази на љубов“ и сега и на 20 и на 30 години и секогаш. Не е проблемот во разликата oд 14 години... туку во твојата и неговата сегашна возраст која носи уште поголеми разлики меѓу вас (има разлика меѓу 16-30 и 27-41 на пример).

И ако сакаш да бидеш сакана и ценета и третирана како што заслужуваш, никогаш немој да дозволиш да сакаш некого повеќе од самата себеси и од мајка ти. :)

На glosipgirl, Daydream, Anabelle.Amorette и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. marisaa

marisaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Ти навистина го сакаш повеќе и од мајка ти и татко ти?
    Навистина веруваш дека те сака? Немој никако да му дадеш, имаш 16, тој има 30, толку не сваќаш каква цел има дечко ти? Очигледно дека не те сака, инаку тоа нема да ти го рекол, какво е тоа сакање кога бара да му докажеш со такво нешто, немој да бидеш толку наивна, ова ти е најдобронамерен совет, оддалечи се од него, ради твое добро ако не сакаш да се каеш подоцна. И јас имам 16, и јас имам дечко со кој излагам 6 месеци, такво нешто да ми кажи веднаш би прекинела.

На Daydream и tessie им се допаѓа ова.
  17. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Од каде знаеш дека не ја сака?
    Не дека јас и велам да му даде,сеуште е рано.
    Не можете вие да знаете дали тој ја сака или не.А секое машко пробува да ве легне,како прво и на нив не им е лесно.И татко ми баш вака и рекол на мајка ми,па што да не не ја сака или не знам што?
    Јас би ти рекла да си почекаш некое време ти.Ако врската ви се подоврува,на добар пат е,тогаш можеш да му дадеш.Само прво цени си се себеси,па потоа сите други.Сакај се себеси најмногу,а потоа сите други.Љубовта нема граници,не брои години. ;)

18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Може ли некоја од посериозните членки да ми пише лп ми треба совет но не би сакала да пишувам вака јавно :)

19. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Ajдееееееееееее 1месец заедно и се сакате |( Самото тоа што се криеш дека си со него кажува дека не треба да сте заедно. А и тоа што прашуваш тука кажува дека не сакаш/не треба/не си спремна за секс. Дури не си го ни напишала зборот секс.
    Па сега ти види си самата од твојот текст...
    Дај расти си нормално и имај си средношколски дешавки. Ова со „дечко ти“ нема иднина. И да, го пишам во наводници зашо ова вашево не е врска, туку гледање на швалерајски стил. Па и уште доказ бара. Оф мори мајко.
    АПЕЛ ДО СИТЕ КОИ МОРАТЕ ДА ИМ ДОКАЖЕТЕ ЉУБОВ НА ДЕЧКОВЦИТЕ: НЕКА ВИ ДОКАЖАТ И ТИЕ. ПОБАРАЈТЕ ИМ ДА ВИ КУПАТ КОЛА И СТАН или НЕКА ВИ ГО ПРЕПИШАТ ТОА ШТО ГО ИМААТ! :fubar:
    Можеби сега си мислиш дека е вечна љубов но разликата во години и домашното неодобрување ќе ве згазат.

Не ја сака! Се гледаат еден месец и тоа скришно. Немаат никаков заеднички момент, дури ни она убавото држење за рака низ град за да се осети она што некои го викаат пеперутки во стомакот. И кој заљубен и вика на девојката ако ме сакаш, ајде шири ми се во кревет? Епа од таму се знае дека не ја сака. И да не се заљубил во нејзини раскажувања за школо или екстерните трестови?
    Тој сака со неа секс пошо очигледно не може од некоја на нагови години да добие (кој знае што личност е тој..) па ајде мали деца ќе залажуваме тука, а Магдалена се затрескала детски и си мисли дека чувствата се обострани. Од авион се гледа дека тој не ја сака!

Магде, тој да те сакаше ќе му беше драго да се гушкате и смеете заедно, а ни на крај памет немаше да му текне уште по еден месец да имате секс, имајќи ги предвид твоите години. Убаво ти пишале погоре: бегај од таквите!

На GirlRose, glosipgirl, Daydream и 2 други им се допаѓа ова.
  20. marisaa

marisaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Anne15 како и секој друг на форумов, јас си го кажав моето мислење, тоа беше само мое мислење, мој совет. Многу нормално не можат сите луѓе да мислат исто. Ако мајка ти и татко ти завршиле заедно и се среќни, многу ми е мило за нив.