Девојче јас мислам да си свртиш нова страница и да почнеш да живееш. Сите сме биле заљубени па сме оставале не оставале итн. Ако не си научила ништо од ова сега, значи дека сеуште не си созреала. Цело лето е пред тебе, работи нешто по дома, средувај нешто, слушај си музика. Сама си правиш да бидеш намуртена и тажна за еден дечко. Биди оптимист. Незнам што си очекувала, да се омажиш за него? Па, сега така ти било пишано. Утре ќе дојде некој друг трет четврт па ќе го заборавиш. За почеток избриши се слики, пораки на моб, фб. Сврти си нова страници и речи си "од денеска сум нова јас, нов почеток нови предизвици". Само така ќе успееш. И да, немој за ништо да се каеш, што е твое ќе си дојде
Секој може без секого.Само потребно ти е време да сфатиш дека со љубовната разделба не завршува твојот живот.Не е лесно некој што си го сакала и добро сте се сложувале одеднаш да го заборавиш,ама и треба да бидеш силна за да продолжиш понатаму.Сега и не е време да размислуваш за друг дечко како што и самата се изјасни.Се се случува во свое време.Понатаму и нема да размислуваш така.Животот е неизвесен.Но,за да ја почувствуваш вистинската среќа треба и самата да си помогнеш.Колку ќе успееш зависи од твојата психичка зрелост,решителност и што навистина сакаш да постигнеш.
Се трудам работам низ дома, излегвам со другарки, се трудам да се навикнам без него, ама тој постојано ми е во мислите ни една минута не го вадам од ум.Дури и во сон ме мачи, сонувам како ме побарал сме се смириле, и кога ке се разбудам осекам огромна болка што тоа не е вистина. Разумот ми вели КРАЈ готово е, а во срцето уште имам некоја надеж дека можеби ке ме побара, ке ми прости, можеби ке му недостигам. Ете баш таа надеж неможам да ја избришам од срцето (а сакам и тоа многу), баш тоа ме мачи не ме остава да одам понатаму. Знам дека е крај, ама таа помисла дека можеби денес, утре, за една недела, за месец ке ме побара ме убива. Заедно си ја замислувавме иднината, а сега немам ништо од тоа. Како да одам против срцево, тоа ми остана со него....
Не знаев каде да го постирам ова, не е баш проблем но ми треба совет. Со дечко ми сме од различни градови и многу ни е тешко што не се гледаме често, еднаш во неделата се гледаме. На неколку наврати ми спомнува да почнам да живеам кај него во неговиот град да се преселам, но се во меѓу редови, незнам дали сака да ја испита ситуацијата дали сакам или не. И му влегло нешто во филм да се земеме и ќе живееме кај мене, јас зборев со татко ми он кажа ќе ни го дадат станот да си го реновираме и таму да си седиме и тоа се така меѓу редови, демек татко му му давал совети. И се убаво е тоа, ама јас сеуште незнам дали сум спремна за брак, а камоли за деца и слично. И сакав да разговарам со него да му кажам не мора одма да се земеме, може да почнеме да живееме заедно, да видиме како ќе функционираме и само што му го спомнав тој ми вика - абе јас се шалев, млади сме уште за брак, имаме време. Незнам дали се исплаши демек ќе го одбијам, дали се предомисли нешто, не сакам да му зборам за тоа да го притискам, и незнам што да правам... Заборавив да напоменам дека е прекрасен човек, кој ме чува многу и не дава вакно да ми фали, секако со свои мани, и јас го сакам многу.
Девојки ве молам за совет... Ехх незнам од каде да почнам.... Веќе година и пол сум со еден дечко кој што ми потенцираше на почетокот дека не сака сериозна врска но како поминуваше времето мислев ќе смени мислење или нешто така. Кога видов дека нема промена решив да прекинам, се видовме разговаравме сите карти отворени на маса,го прашав зашто не сака сериозна врска со мене,што бара со мене ако не сака врска.Значи типов си работи, си има свој стан,живее со родителите и малку е така конзервативен во некои размислувања што ми пречеа ужасно. Премн беше горделив но, кога виде дека бев сериозна да прекинам ја остави гордоста на страна ми призна дека сум му сродна душа и да му дадам малку време за да каже дома,а има 29 год значи 4 год постар од мене и никогаш не носел девојка дома ( конзервативна средина). Да напоменам двајцата сме муслимани... И ајде јас што сум нетрпелива личност научив да трпам да чекам колку што треба но се изморив веќе, постојано се трудам нешто, а од негова страна ништо нема и сега еве немаме контакт веќе 12 дена не му се јавувам ни он не ми се јавува ( а навикнат е јас да го барам). Од една страна сакам да прекинеме а од друга страна криво ми е зашто ств го засакав. Што би постапиле вие во мојов случај?
На 29 години уште така да се однесува ... Разбирам нели почит кон родители да се има, ама пак треба да имаш и свое јас, не дека со тоа треба да ги погазиш твоите, ама сепак свој живот, треба полека да се ствара и семејство и се тоа по ред. Ете ако ти рекол да му дадеш малку време, остави, колку мисли дека му е потребно и нека ти каже, бидува или небидува. Мислам дека ако каже дома неговите ќе го разберат и време е да се осамостои. Ако не те побара уште некое време, јави се и прашај го, дали се одлучил што и како ќе прави, да си знаеш и ти на што си, дали треба да го чекаш или не..
sto da pravam? mojot decko so koj sum veke godina ipol, posledniot mesec e cuden. prestana da i kazuva deka me saka i koga go prasav sto e problemot mi rece deka ponekogas smeta deka e najdobro da raskineme, i neznae sto custvuva. Koga mu rekov ajde togas da raskineme toj odbi.od toga se odnesuva podbro so mene no koga ke mu recam deka go sakam toj ne vozrakja.se kolene deka me nema iznevereno i deka nema dr zena vo negovio deckosto da pravam, koe e vaseto mislenje za situacijata?
ПОД ХИТНО ми треба помош!!! Вака девојки, ве молам нека ми каже некоја што да правам и како да постапувам, зошто стварно НЕЗНАМ. Се мувам со едно дете 2 месеци, а се знаеме 3 месеци. Најубаво ми е кога сум со него, многу убаво ми се понаша се чувствувам како најсакана личност на светов. АМА.. пред 2 недели ми побара секс. И му кажав дека сум невина и дека несакам сеуште да имам секс, имам 17 ипол години, а во главата си имам зацртано дека нема тоа да го направам дур не станам полнолетна и не завршам средно. А и да не е така, не сум спремна, нема шанси сега да го направам тоа. И океј, се разбравме, ми рече дека му е мило што сум невина, сакал и прв да ми биде, ама ќе ме чекал. Другарите негови имаат долги врски, и му ја полнат главата дека морал да има секс со мене, да ме скине , со свои уши слушнав, нема врска. И саботата биле собрани кај тој едниот другар и тој ми пиша мене дали ќе сум сакала да имаме анален. Незнам дали пред сите или не, се пренервирав. Ме убедуваше, ми се напна, осеќам дека тие го имаат терано, а тој незнам зошто воопшто оди по нивниот ум! И се осеќам многу понижено и навредено од негова страна, ПРЕМНОГУ! Детево од друга страна е во многу тешка ситуација. Пари дома немаат од никаде, мајка му почина претходната година, 2 месеци после нејзината смрт, татко му имаше инфаркт, едвај се спаси, цел град беше заангажиран за да помогнат... И во неделата ми пиша дека немало спас за него, го прашувам зошто, не ми кажува.. На другарка ми и рекол дека му е многу тешко, дека има проблеми и дека ако не ги реши ќе се обеси. А мене не ми кажува.. Стварно незнам што се дешава. Многу е депресивен, очаен и не ми кажува ништо, незнам како да помогнам. А од друга страна ако му пишам, не се однесува нормално, ем не ми кажува, ем така ми прави пред сите другари.. ШТО ДА ПРАВАМ ДЕВОЈКИ, КАКО ДА ПОСТАПАМ?!?!?!?
ПОД ХИТНО ми треба помош!!! Бегај од такви ќе ги исфрла неговите проблеми на тебе и само ќе останеш повредена ништо друго . .
ПОД ХИТНО ми треба помош!!! Како прво не дозволувај неговата тешка ситуација да ти го заврти умот и да направиш нешто што не сакаш. Едното со другото си нема врска. Тоа ти е обратна психологија, да те натера да се чувствуваш виновно и со грижа на совест за нешто што нема врска со тоа што тој ти бара секс. Како второ, ако другарите му се такви, запомни дека и тој се дружи со нив, а никој не се дружи со различните од него. Како трето, не значи не. Што има тука да ја размислуваш. Не си спремна, твое право и никој не може да ти врши притисок, а тој што ти врши притисок не е вреден за тоа
Што има врска тоа што дома имал што имал со вашата врска? Ти го знаеш 3месеци. ТИ НЕ ГО ПОЗНАВАШ! Што се три месеци? Луѓе со години се знаат, а не се познаваат. Па се мувате, не сте ни во врска... Па нормално дека ќе се осеќаш така. Кој нормален ќе даде на другарите да и пишуваат такви работи на девојката со која се гледа. Срамота. Несозреан. Те исмеавале да знаеш. Тој не те почитува. Прашуваш што да направиш....? ОДМА клоците да му ги дадеш. Деген недоквакан. Пак имал проблеми дома Офф.. Ќе се бесел... па нека се беси со вакви потези, боље ќе му е
mi treba golema pomos edno dete od moeto odd mi se svigja no i kako da go sakam nego go posakuvaat mn devojcinja a toj ne recka ni edna kazhete mi kako da me zasaka na fb mi lajknuva sliki statusi dali e toa nekoj znak? ve molam za pomos pozdrav feminki <3
Грешки Епа вака...бевме заедно со пријателките на одмор и таму се запознавме со дечково...другиот ден ненадејно упадна на мене и рече дека сака да се сликаме...сите околу се зачудија .јас се вцрвенив...Другиот ден му реков дека не беше во ред тоа што го направи, сите помислија погрешно, ми рекоа итн...што мислите дали тоа го навреди? што да правам да ми прости? знам дека ми е лут ...