Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    60
    Да не излези ова од играчка, плачка. Ај седи си мадро да не ти биди криво. Ај да биди со едно здраво, како си, ај. Ама до 2 часот. И арно рекле дека навечер многу ни залетува умот и дека така најголеми глупости се прават. Па легнувајте си порано :lol: :P

2. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    И јас така би ти рекла и би била љубоморна и би се лутела.Ај сега твојот дечко да си пишува со некоја твоја братучетка со која не си толку блиска до 2 часот сабајле?Ти нема да изреагираш така?И се сложувам со лолипоп што вели дека има скриени намери.Тоа е во почетокот колку да ти го сврти вниманието кон него...држи се малку на дистанца поздрав :*

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.752

Најнељубоморниот човек на светот што се ти дозволува на ова ќе пољубомори и тоа барем малку.И јас би се налутила ако мојот дечко си пишува со некоја до раните утрински часови,сигурна сум дека и ти ќе се налутиш ако тој пишува со некоја толку многу.
    Тој ти е дечко,разговарај со него,а не со некој сосем трет што ти се нашол.Со самото тоа што ти рекол ,,нема да те украдам,, се гледа дека има намери да прави нешто со тебе...Подалеку од момчето ако сакаш да си ја зачуваш врската.Поздрав.

4. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    ако си го бараш верувај дека ќе си го најдиш! 8)

5. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Се согласувам со ова ...што ако твојот дечко си пише со твоја братучедка до 2 сатот?...Затоа има една поговорка...не прави го на друг она, тебе што не сакаш да ти го прават!... Поздрав

6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ете тоа, само што сакав да го напишав пред да ги видам коментарите. :rock:
    Јас секогаш викам дека кога имаш дечко кој те почитува, цени и сака исто и ти него, да си седиш мирна на газенцето. После ќе те апе совеста. Башка што можеш додатно да си ги искомплицираш работите.

7. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Во врска сме скоро 10 месеци.Секогаш кога и да имало некое недоразбирање сме го решавале.Секогаш се трудел јас да бидам среќна.Но во последно време не е како што беше.
    Не се видовме една недела.Тој постојано беше со неговото друштво.Разговравме за таа тема му кажав дека не ми обраќа доволно внимание.Тој рече ќе смени,ќе се потруди..
    Но ни трага ни глас од него.Пак се по старо.Се однесува ладно,како да не го интересирам повеќе.А знам дека ме сака.Ама како да не сака да му го покаже тоа.
    Што мислите дали некој му зборувал нешто лошо за мене ??? како на пример неговите другари бидејќи љубоморат или пак повеќе не ме сака???
    ве молам итно е мн ми е тешко поради се... ;(

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Девојко, дај те молам истава работа во сите теми ја имаш изнапишано, што стварно нема потреба.

9. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Не ми се верува навистина во четири различни теми го напишала истото. Ах до кога вака |(

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Овој проблем можеш и сама да седнеш дома и да го разглабаш. Стварно се нервирам кога ќе видам дека за се нешто се бара совет! Луѓено со деца се разведуваат па што прават? Се лигават дека некој престанал да им трчка по газот затоа што му досадило?
    Извини вака, седни си и размисли и види дали е грешката до тебе.
    И немора насекаде истото да го пишуваш.

11. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Се извинувам... Изгледа по се овде не ми е местото :)

12. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.752

Ова веќе се симптоми на крај на врската.Извини што сум директна ама тоа е мое мислење.
    Ако тој вистински те сака нема да потпаѓа под влијание на другарите кои наводно биле љубоморни на тебе.А тие ако се прави другари ќе сакаат нивниот другар да биде среќен.Значи зборот ми беше,ладнокрвноста и одбегнувањето се симптоми на крај на една врска.Пробај да разговараш,побарај го и прашај го дали повеќе не те сака и дали повеќе не му значиш како порано...Види ја вистината во неговите очи,по погледот...Доколку е уште ладен и не сака да излегува со тебе најдобро ќе биде да ставиш крај и да не се измачуваш повеќе...

13. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Разговравме ми кажа дека ме сака дека сум му важна во животот.Навистина мислам дека ме сака.Незнам зошто е вака :(
    Сите ми велат дека е се ок и дека е само период и ќе помине.Ама незнам не сум мн уверена во тоа.
    Ќе го оставам малце овие денови на мира и се надевам дека нешто ќе се смени.Ако не се смени и јас не гледам друг излез освен крај на врксава. :|

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Не дека не ти е, ама доволно е да напишеш еднаш за да видиме и да ти помогнеме. Немора копи-пасте на секоја тема. Извини што те искарав и ако се почувствува непријатно.
    Седни си со дечко ти и направи си муабет во 4 очи што он сака од тебе. И речи му ако несакаш да си повеќе со мене, немораш, слободен си нема да те молам да останеме заедно. Зошто би била во врска во која љубовта не е возвратена?

15. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Фала многу за советите :) Ќе гледам да ги искористам најдобро што можам :) Се надевам дека нема да е крај бидејќи знам дека ме сака ама некако како да нема време.Скоро сите ми велат дека е се ок со него.Разговарав и со него тој вели дека не е ништо.
    Ама нз навистина ако продолжи вака мислам дека ќе е крај :(

16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Мене оваа реченица ми е нејасна. Значи ти се ориентираш по она што го велат другите. Скоро сите рекле дека е ок и сега тебе тоа што може да ти каже? :^) Па ништо, се разбира. Како може некој од страна да знае како ви е вас во врската? Мене некој од страна може да ми каже дека ми е најубаво на свет- а јас во тој момент да страдам во врската и обратно.

И другиот дел од реченицата, дека тој вели дека не е ништо. Многу пати кога некој не сака да разговара отворено, и бега од проблемите на прашањата што му е одговара дека не му е ништо.

Според мене не се ориентирај според другите, ти си таа што треба да ја процениш ситуацијата, а не другите

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    15.948
    Хелоо!!Имам едно прашање до оние кои имаат женска и сестра/дечко и брат?која е поважна поточно која е на прво место во вашиот живот?бидејќи кога мојот дечко ми кажа дека во неговиот живот на прво место е неговата сестра..."се онесвестив"...вака беше целата ситуација...тој ќе си купува телефон со touch srceen,па бидејќи јас немам телефон со камера ми рече дека ќе ми го даде мене неговиот...подоцна следеше...“Ми требаат уште 1 500 денари за да си го земам телефонот,па може да ми дадеш толку и твој е“.. и крајниот одговор беше...“Јас планирам да и го дадам мобилниот на дада ми ( која инаку имала 2 телефони дома кои така и стоеле)и да ми даде таа 1500 денари“..искрено очекував дека мене ќе ми го поклони....или можеби погрешна ми е желбава......и така почна расправија.. и тогаш ми кажа дека него на прво место му е неговата сестра бидејќо “сестра е една,а женската може да се сменува“...па ќе ве замолам за совет
    Бај д веј..со неговата сестра во почеткот не бевме во добар однос оти постојано љубомореше,се преправааше пред меене,ме исмеваше.... во почетокот бев збунета,со тек на време научив да играм и јас па сега сме во ОК однос...не се дружам мн со неа..онака сме да дистанца

18. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    јас овде не знам баш како да ти помогнам.И јас имам постар брат кој претерано многу ме сака,и се однесува со мене како да ми е татко што дури ми смета.Некогаш помислувам дека јас му сум поважна и од женска му со која се во 3 годишна врска.И сите женски што тој ги имал знаеја дека тој мене мн ме сака и дека му сум слаба точка.И баш поради тоа тие мене премногу ми се упикуваја,ми купуваја подароци итн..јас тогаш бев помала и одма ги засакував..а тие мене само ми правеја лице.. :envy:
    Е сега немој да мислиш дека не му си важна..се разбира дека му си.Сестра е сестра - иста крф заедно си растеле-различна е таа љубов ,мораш да ја прифатиш и нормално да се трудиш да бидеш добра со нејзе бидејќи ако таа не те прифати јас мислам дека ќе биде многу лошо и нема воопшто да ти биде од корист да ја мразиш.Еден ден таа ќе ти биде најблиската роднина. :)

19. skygirl

skygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    153
    Се слагам со srculka. Но најдобро ќе биде да те советува некое машко ...

20. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    vaka : imam eden problem
    imaam 14 godini i pred 2 meseci zapoznav deteeee preubooo i na prv pogled go sakav ... po nekolku nedeli vo kaficot kade sto bev me prasa zosto mu se smeam ( a jas se smeev zosto mi bese preubav ) i posle si pisuvavme na facebook i na msn
    slednata nedela povtorno se sretnavme vo kaficot i mi rece ako sakam da izlezime ... a jas ne znaev sto da kazam od sreka :D i izlegovme ... se smuvavme ... ustvari dva pati se imame smuavano :D
    predosekam deka toj mene me neki ;( a jas nego go obozavam ...
    i da napomenam so nego bese mojot prv baknezzzz :inlove:
    prviot pat koga se smuvavme
    Problemot e toa sto ne znam sto misli toj za menee... sigurno me misli deka sum lesna devojka :(
    a i ne znam dali e normalno toa toj sto go pravi ....
    na site sto znaat deka se smuvavme mu rece ni zbor na nikoj da ne kazuvaat (dobro normalno deka tie nemase da kazat )
    a i kako treba da se odnesuvam koga ke go vidam ...? Koga ke sme izlezeni za sto da zboruvam ?? ... Sepak e toj poisklusen ... ima 20-21 god :worried: i nekogas posakuvam da gi zaprav dopirite negovi ... ama nemam hrabrost :sweat: se plasam da ne saka nesto drugo so mene ... posto predosekam deka me neki ;(
    i dali e normalno toa sto toj so bivsite devojki negovi si pravi muabet ??? :sweat:
    hellllpppp pls