Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Девојки ми треба ваше мислење. Не знам што е проблемот а постојано се караме со дечко ми околу тоа
    Вака...

Јас се занимавам со јавна професија, што значи дека многу луѓе ме знаат и постојано сум во контакт со луѓе, настапувам. (да не чини како да се фалам бидејки не ми е тоа целта меѓутоа не знам како најдобро да ја доловам ситуацијата) е Сега, на фб имам 5000 пријатели, од кои поголемиот дел ми се мали деца односно фанови. Дечко ми уште од почеток знае јас со што се занимавам само ми се чини има голем проблем со мојата професија. иако ми има кажано дека нема да стигне до тоа ниво да ми забрани, ете во неколку наврати ми има напоменато дека не би требало да имам фб со 5000 пријатели туку као сите други јавни личности имаат фан страна и си ја користат истата. Јас мислам дека нема ништо лошо со тоа да имам фб профил, нормална ствар е . Мислам дека целиот проблем е довербата, цело време сумља дека јас зборам со некого на фб, не можам нормално да се уклучам одма се кара како тоа јас сум била цело време на фб и слично. А јас нит зборам со некого нит флертувам. Знае и он дека не враќам на никого бидејки нели не ги познавам повеќето. Дали е проблемот во мене или во него? бидејки не разбирам, ако не правам ништо погрешно не разбирам зашто би представувало проблем, според мене треба да се навикне бидејки сепак тоа го работам..

Ве молам просветлете ме..

2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Имаш полно право да се лутиш и сосема е оправдано што ти пречи. Тој те запознал таква и штом се нафатил на врска со тебе, треба и да те прифати како таква. Умерена доза на љубомора не е негативна работа, значи дека некому не би му било сеедно да те изгуби, но кога веќе се нема доверба во личноста со која делиш се`, не ми е на арно.

Многу врски пукнале баш поради преголема љубомора на една од страните. Седни го, озбилно разговарајте, кажи му дека премногу ти значи за да туку така се разидете, без да поработите на прилагодување на другиот. Aко се изгубиш самата себеси и сопствениот идентитет во таа врска, ќе се изгуби и дел од личноста која тој ја запознал и засакал.

Некои компромиси треба да се прифатат, но не по цена на сопствениот идентитет, на сопствените сништа и интелектуален позив, како и на социјалниот живот.

Среќно.

На WomanInRed и Hipica им се допаѓа ова.
  3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Така се однесува заради страв да не те изгуби...пробај вклучи го во професијата, во смисла, земи го на некое снимање, запознај го со луѓето што работиш, отвори некогаш фб пред него на home или во пораки, да види дека ништо не криеш, дека и он е вклучен и знае што се случува :)

4. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Те разбирам и тебе, а и него, само него не го оправдувам. Не само што не смее да ти замери или ти заради него да не пишуваш на луѓе, туку напротив, треба да те поттикнува и да ти укажува на тоа колку е битна комуникацијата со светот ако си јавна личност.

Згора на тоа, ти на форумов не треба да се пријавуваш со псевдоним, треба со полно име и презиме и секој твој пост да биде промоција на тоа што го работиш. Мислиш дека Тоше стана познат пошто убаво пееше? Не, туку зашто менаџерката му го завршуваше совршено маркетингот, го имаше секаде, на секоја телевизија, со саати потпишуваше автограми, ама... сајд ефект, немаше девојка, а урбани легенди се дека спиел со еден куп девојки.

Ако сакаш да имаш успешна кариера или фати дечко кој нема да се секира околу популарноста или едноставно не фаќај дечко.

И најбитното, обезбеди карти за мене, Теси и Фемина90. :P Освен ако не си Верица Пандиловска, онда у реду е. :)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. disaster

disaster Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Другата недела си одам за странство ќе се вратам по 2 месеци, тој пред 2 дена ми се налути нешто бидејќи јас му е налутив нешто и му реков дека кога мачката ја нема глувците оро играат. И сега јас му ѕвонев, тој ме откачуваше, пак му ѕвонев ме одбиваше... Вчера вечерта му пишав тој многу грдо ми се испонаша... Денеска пак му ѕвонев ме одби и му пишав на фб, тој повторно грдо ми се понаша, нешто како дека му е сеедно дека нема да се потруди да го поправи тоа, немало за што и онака сум си одела и јас му реков дека ќе се вратам и тој ми вика и онака ќе ме замараш и од таму така да вака е најарно... После тоа ми рече демек сум била превара дека сум лажела и јас му пишав да не бега така туку да ми каже за што ми пиша дека не правел фазла муабет и повторно истото му го пишав, се исклучи и сега не знам што да правам... Заедно сме година и скоро еден месец... Ве молам кажете ми дали ова мириса на крај или па поради неговото „его“ се прави дека вака му е најлесно? Не знам дали го притискам и дали си бара слобода... Ве молам помогнете ми... И ако е крај како да го преболам тоа што го сакам? :( ;(

6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Додека си била ти во странство, да не направил некоја беља он, па сеа да барал повод за да се скарате? Која и да е причината, веќе не го заслужува твоето внимание. Главата горе и цени се малку повеќе.

На Glasna и Summerlover им се допаѓа ова.
  7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Аgreed. Ако не си му дала причина вака да се однесува, тогаш сигурно тој нешто направил, па по пат на обратна психологија (ти да се чувствуваш виновно) гледа да се оправда, може и евентуално да те откачи.

На Hipica и tessie им се допаѓа ова.
  8. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    или е љубоморен,дека си тераш своја работа,па само се изживљава со тебе за да ти го расипе целото расположение додека си таму :geek: ...ги има секакви...што го мољакаш |( ,не ти треба некој што прави без потребни драми :emo:

9. Dolela

Dolela Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Имав искуство со ваков човек и само ќе кажам подалеку од такви луѓе, тие се осеќаат мизерно прават и вие да се осеќате мизерно, без разлика на се никогаш нема да се сменат :(

10. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Јас бев еднаш во обратна ситуација, на местото на дечко ти што би се рекло :D Се гледав кратко со една јавна фацка, меѓутоа искрено ниеднаш не помислив на фб да му чепкам колку пријатели има, кој му лајкнал слика, па дали некој му коментирал... Нас ни се случуваше кога ќе излеземе да не застанат девојки да го поздрават и мене искрено се тоа ми беше слатко и смешно и нема да лажам јас дури се осеќав малце и гордо што он мене ме шеташе за рака додека другите го симпатишаат на некој начин... :D Е сега ние се гледавме онака и во ништо сериозно не прерасна нашето така да тоа прави огромна разлика бидејќи вие сте веќе во врска, значи сте многу посериозни што е причина плус он да е горд што е со тебе! Дај му до знаење дека фб е најмал проблем, ако ти сакаш да направиш „беља“ ќе ја направиш било каде и ако се потрудиш он може никад и да не дознае. Нека се опушти едноставно само ве кочи и прави проблеми во врската од ништо. Ти не си виновна воопшто така да немој да си префрлаш терет на твој грб кога нема причина.

11. Bohn

Bohn Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    7
    Ее вака. Се муваам со едноо дете 1 недела и досеа 3 пати сме се виделе.
    За време на состаноците не му дозволиив никако да ме пипа за задник или гради,нема шанса тоа,али ете на вториот состанок ми напрааи шливка на врат.Јас дека неискусна мислев дека треба да ме здоболи барем малку за да излезе нешто али не било така.Ете мама ме запримети сеаа и почна демек не сум вредела ова она, а мене ова ем прв мувач ми е ем внимавам на се.Ме повреди нормално.
    Коа да му дозволам да ме пипа( за брзоо сигурно не) и за колку време врват шливките? :|

12. offtopic15

offtopic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    102
    Девојки ми треба ваш совет.Со дечко ми идеме 9-10 месеци и пред тоа и јас одев кај него испагавме се.Недорзбирањата кои ги имавме одма ги решувавме.И во последно време како да пробува да ме избегнуваа и сегогаш е зафатен и од еднаш нашата сериозна врска премина во не сериозна и веќе со месеци немам стапнато кај него а тој сам се кани кај мене.Индирено ми кажува како дека нашата е не сериозна и додека пред две недели зборувавме за одмор сега не ни спомуна за тоа а јас сакм да си го планирам летото .Барем да спомне дека наможе или слично.И моево одење на факс во ск го нагопвестува како крај на нашава врска и мислиш јас за Германија ке идам. :geek: |( .А кога тој е во прашање кога нешто ке добие или ке постигне два дена не се зборува со него.Што да правам,дали е период или всушност повеќе нема хемија ? :)

13. enci

enci Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    41
    A zosto ti ne si sednes i ubavo da razgovarash so nego da mu kazesh kako se cuvstvuvash i deka imash oseteno deka vashata vrska ne odi na podobro tuku na polosho.togash najdobro kje sfatish od samiot muabet i negovi reakcii ustvari kon shto odi vrskata.mozebi e samo period i ne saka da se vrze zoshto misli ako odis ti vo skopje tamo ke se opustis kje si fatish nekoj drug i red drugi raboti.imashe moja drugarka ist problem pred da se zapishe na fax,decko i od strav da ne bide povreden ako taa si odi vo Skopje pocna da se odnesuva ladno sprema nea,medjutoa so razgovor iskren i normalno vreme za da se uveri vo seto toa , se si dojde na mesto.nekoi ludje zaminuvanjeto na partnerot vo drug grad mnogu trogatelno si go sfakjaat.sepak ne ste mnogu dolgo o vrska i mozebi nema steknato celosna doverba i zatoa se trga za da ne bide povreden. A ako vekje nema cuvstva i mislish deka ne e zainteresiran ,sama kje si ocenis od eden razgovor ,p da si ni ziva i zdrava ti :) kje dojde nekoj shto vredi da go cuvash.pozz se nadevam pametno kje razmislish i sednesh da razgovarash.i izvini za latinicava :)

14. m.i.s

m.i.s Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    319
    Девојки, ми треба мислење. Неможам да го наречам ова проблем, ама еве. Два месеци се гледам со момче кое ми стана многу многу блиско за тој краток период. Се гледавме скоро секој ден, излегувавме, се дружевме со неговото друштво.. со моето.. Ептен е океу со мене и приметувам дека не му е сеедно ова нашево. Само што пред недела дена јас се вратив дома, а тој е од градот каде што јас студирам. Комуницираме на социјалните мрежи и на мобилен. Мене ми е многу тешко и мака ми е без него. И дома приметија дека нешто се случува (дека цело време сум жива и ведра) а сега не ми се смее немам желба ништо да правам. Мислам само на него и на тоа колку сакам да бидеме заедно и најголемата мака како да успеам овие два месеци (дека од септември пак сум во неговиод град) да му го задржам вниманието и да останеме блиски. Уште нешто. Односот сега ни е онака зафрканции, смеи.. Пред да си одам имаше муабети ќе дојдам, ќе дојдеш. Сега таков муабет не постои. Тој е некој чуден карактер.Цело време прави шали, се глупира а уствари е Многу емотивен и чуствителен,па кога ќе осети дека мене нешто не ми е добро прави се само да ме насмее и расположи. Не зборува многу, ама делата го издаваат. А може сакам да му кажам јас како се чуствувам.. Или може тоа е погрешно..? Може ќе ме сожалува.. или пак само ќе ми се насмевне.. Изгубена сум.. Стварно не знам како.

15. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.269
    Најдобро е да разговарате, да се преиспитате и двајцата дали сакате да бидете заедно и покрај тоа што два месеци ќе бидете одалечени. Прашај го што со вас, дали ќе се гледате само или вашиот однос ќе прерасне во нешто повеќе и според тоа ќе видиш дали треба и вреди да чекаш 2 месеци или не. (инаку 2 месеци не е некој голем период за да неможете да го надминете ако сакате да сте заедно )

На m.i.s му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234

Убаво од твоја страна што се грижиш за чувствата на дечко ти. :)) Според мене, треба од време на време, кога ќе забележиш дека твојата професија го загрижува дечко ти, да му даваш до знаење дека нема потреба да се грижи, дека он ти значи многу и слично. Од мое искуство, еднаш се случи дечко ми да ја размрда довербата што јас ја имам(в) кон него, и од тој момент знаев дека мојата доверба никогаш нема да биде истата. Средивме тоа некако и продолжуваме онака, како ништо да не се случило, ама јас знам дека он забележува дека на моменти уште не ми се сеедно и би сакала во тој момент да ми го објасни токму тоа (што јас ти го предложив горе) дека нема потреба јас да се грижам и слично. Ова, се разбира, се додека не почне да те „гуши“ околу професијата. Ако почне да те контролира или да ти прави драми, тогаш воопшто немој да се трудиш да се објаснуваш. Поздрав :*

17. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Како да му објаснам на дечко ми дека после 3 години врска, се уште сакам да флертуваме? Да не се разбереме погрешно, јас стварно го ценам и сакам фактот што он знае да биде романтичен и се тоа, ама едноставно ми фали таа физичка страст во врската. Кога и да почнам да флертувам со него, он некако ќе ја сврти ситуацијата и ќе ја направи пак романтична. Едноставно, сакам да ми даде до знаење дека и после долго време уште сум му физички привлечна (го имам прашано за ова, и ми има одговорено дека му се допаѓам, не е проблемот во тоа, туку во следното), но сакам некако тоа да ми го каже, покаже, без јас да му објаснувам цело време, или да му ги читам мислите! Одам на таа варијатна да облечам фустанче, да облечам штикли или било што што малку би го мотивирало и пак ништо! Никаков комплимент, никаква страст.. Јас немам проблем со тоа да му го кажам ова, ама едноставно прво би сакала да се обидам на начин, кој ќе го поттикне и самиот ќе му текне, бидејќи ако му го кажам ова, земајќи го во предвид фактот дека ете он по природа е повеќе мирен и романтичен, отколку некој флертувачки тип, не сакам да помисли дека барам да се смени заради мене, што реално така малце и е. Фала ви дечки однапред за советите :*

18. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Излегував нецела недела со еден само за мување,ништо повеќе, а пред тоа пиувавме на фб.Последно излеговме овој петок.Мене ми се здосади, несакам да излегувам повеќе а очигледно и него,ми нема пишено два дена на фб.Јас сепак сакам колку толку да останеме во контакт,постоело нешто меѓу нас како и да е.
    Сеа дали да ја погазам гордоста и да му пишам, илии? :?:
    Ептен безвеза се осеќам.

19. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    36.074
    Со оглед на тоа што пишуваш дека си излегувала само за мување,значи дека не постоело ништо меѓу вас што ќе ја одржи комуникацијата.Не гледам причина зошто би му пишувала и на тој начин да ја погазиш гордоста.Можеби имаш измешани чувства спрема него,па не си сигурна дали да се обидеш да го побараш.

20. Milena1234

Milena1234 Нов член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Некој да ми пише лп, тука ризично ми е да пишувам.. Секој може да прочита. Важно е многу. :)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.