Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Од што те сака дури и те малтретира.Се сложувам со Елисса, јасно и гласно ,НЕ сакам да бидам повеќе со тебе.
    Пак ќе поплаче ама не паѓај на тоа, затоа што ти ја знае слабата точка.
    Ако се плашиш дека ќе ти направи нешто запознај ги твоите родители со случајот, секогаш ќе ти помогнат.

2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Браво токму тоа сакав да го кажам , а испадна сосема друго. Ај да кажам дека бев груба во постовите, ама според пишуваното така разбрав.
    Сите имаме свое мислење и различно гледање на работите, зарем не.

На puzzle му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Pedofilija> ? se slusas li sho zboruvash be? :o

4. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279

Извинете што се мешам, ама ти девојче сериозно по субјективно мора да ги разгледаш работите.
    Не те читав претходно, само ми падна во очи дека си напишала оти дечкоти е 7 години повозрасен од тебе, а ти имаш само 14 години.
    Да имаше 18-19 разликата во години немаше да биде до тој степен забележителна, и да го вклучи алармот за опасност бидејќи сепак ќе беше колку толку полнолетна и позрела.
    Но, како и да е, сметам дека сега на овие години ти не можеш трезвено да размислуваш со ладна глава.
    Крвта ти врие, хормоните разбеснуваат, а како резултат на тоа и потребата за бунт против оние лоши ,,несогласници'' со твоето мислење, па нервозата ја разбрануваш до највисок степен.
    Ние сите сме многу свесни за тоа бидејќи сме го поминале, сакала ти да признаеш или не.
    Башка сметам дека на твои години излегувањата со постар дечко не се оправдани од милион причини.
    Првата би била следнава - Значи типот да има и најдобри намери, имај во предвид дека сигурно нема да те чека да созрееш за да има секс со тебе.
    Извини за ова директно плескање у фаца, али веч кога настојуваш на овие години да се впушташ во љубовни авантури морав да ти го кажам, иако веројатно го насетуваш сето тоа бидејќи вашите генерации во тој поглед се многу напредни. Колку напредни толку и неинформирани, ама не би навлагала тука. ;)
    Значи, мое мислење е дека треба да си го ставиш прстот в глава и да размислиш дали 21 годишно машко би издржало без секс? Одговорот е едно огромно не. Значи, дај ајде да не се лажеме сега.
    Единствено може да те лаже и да ти праи филм као демек сексот не му е толку битен, побитна си му ти, и тоа да ти мачка очи се дур не прогледаш. (Скоро сите ја иаме пројдено и оваа фаза) :D
    Друго - Вака заслепена мислиш дека зборовите се доволни а он настрана со друга да си го праи ќејфот а ти поим да немаш. ;)
    Следствено на ова, ако си ти сепак спремна да имаш секс со некој практично возрасен со твоиве 14 години, а воедно и веруваш дека може да ти пружи безусловна љубов и да дели слични интереси како тебе - свака ти част..Не знам што да ти кажам друго. :|

Само се прашувам што би рекле твоите родители доколку дознаат, или уште побитно прашање е - Дали уопште знаат?
    Но, како и да е уверена сум дека нема да ја одобрат врската.
    Ова е сепак за твое добро, и не мислам повеќе да ти солам памет. А ако мислиш дека ни е намерата на мене и на сите останати фемнки кои ти даваа совети досега да се праиме паметни само за ти да раскинеш со дечкото или не ги согледуваме работите од пореалниот агол, многу грешиш.
    Ипак твој живот, само немој за некое време да ни бараш совети под различен ник на темата ,,Бременост''. Пошто се бива. Љубовта е слепа и води кон погрешни правци, па дур трепнеш веќе си напраила беља со последици кои може да си ги сносуваш до крај на животот.

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Valerin
    Извинете што се мешам, ама ти девојче сериозно по субјективно мора да ги разгледаш работите.
    Не те читав претходно, само ми падна во очи дека си напишала оти дечкоти е 7 години повозрасен од тебе, а ти имаш само 14 години.
    Да имаше 18-19 разликата во години немаше да биде до тој степен забележителна, и да го вклучи алармот за опасност бидејќи сепак ќе беше колку толку полнолетна и позрела.
    Но, како и да е, сметам дека сега на овие години ти не можеш трезвено да размислуваш со ладна глава.
    Крвта ти врие, хормоните разбеснуваат, а како резултат на тоа и потребата за бунт против оние лоши ,,несогласници'' со твоето мислење, па нервозата ја разбрануваш до највисок степен.
    Ние сите сме многу свесни за тоа бидејќи сме го поминале, сакала ти да признаеш или не.
    Башка сметам дека на твои години излегувањата со постар дечко не се оправдани од милион причини.
    Првата би била следнава - Значи типот да има и најдобри намери, имај во предвид дека сигурно нема да те чека да созрееш за да има секс со тебе.
    Извини за ова директно плескање у фаца, али веч кога настојуваш на овие години да се впушташ во љубовни авантури морав да ти го кажам, иако веројатно го насетуваш сето тоа бидејќи вашите генерации во тој поглед се многу напредни. Колку напредни толку и неинформирани, ама не би навлагала тука. ;)
    Значи, мое мислење е дека треба да си го ставиш прстот в глава и да размислиш дали 21 годишно машко би издржало без секс? Одговорот е едно огромно не. Значи, дај ајде да не се лажеме сега. Следствено на ова, ако си ти сепак спремна да имаш секс со некој практично возрасен со твоиве 14 години, а воедно и веруваш дека може да ти пружи безусловна љубов и да дели слични интереси како тебе - свака ти част..Не знам што да ти кажам друго. :|

Само се прашувам што би рекле твоите родители доколку дознаат, или уште побитно прашање е - Дали уопште знаат?
    Но, како и да е уверена сум дека нема да ја одобрат врската.

Ова е сепак за твое добро, и не мислам повеќе да ти солам памет. А ако мислиш дека ни е намерата на мене и на сите останати фемнки кои ти даваа совети досега да се праиме паметни само за ти да раскинеш со дечкото или не ги согледуваме работите од пореалниот агол, многу грешиш.
    Ипак твој живот, само немој за некое време да ни бараш совети под различен ник на темата ,,Бременост''. Пошто се бива. Љубовта е слепа и води кон погрешни правци, па дур трепнеш веќе си напраила беља со последици кои може да си ги сносуваш до крај на животот.[/quote][/quote]

Ова го болдирав од причина што за истово има пишувано на тема: Како ќе реагирате ако не ја прифаќаат вашата врска?
    Не се мачете да ја советувате, не прифаќа , а фсушност не бара совет туку подршка.
    Очекува да и кажеме Браво продолжи така, љубов ли е или панаѓур.

6. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    [/quote]

Ова го болдирав од причина што за истово има пишувано на тема: Како ќе реагирате ако не ја прифаќаат вашата врска?
    Не се мачете да ја советувате, не прифаќа , а фсушност не бара совет туку подршка.
    Очекува да и кажеме Браво продолжи така, љубов ли е или панаѓур.[/quote]

Во право си. Џабе губиме време, кога таа е сета во занес и веројатно нема ниту да ги земе в предвид нашите добронамерни совети. И пошто е многу умна сигурно не смета за лошковци кои само сакаат да и ја покварат врската со фраерот. |(
    Ама нека си вози филм сега, зошто со глава во ѕид не се удира. ;)

На Saraa и Daleron им се допаѓа ова.
  7. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Епа ако си го изневерила што си виновна виновна си ама во овој случај па и не баш тој те игнорирал а знаеш како викаат најдобро ќе те примети кога ќе види дека друг маж веќе го направил тоа. 8 години се многу да но се си има совј крај. Не значи дека некој треба да те малтретира и да си игра со тебе како што сака а ти да го трпиш тоа поради долгата врска. И немој воопшто да жалиш прво те игнорирал па ко видел дека си нашла друг страв го фатило да не го оставиш па криво му паднало и затоа при секоја кавга ти го спомнувал тоа не за друго. За се има лек па и за сакањето не се разочарувај веднаш. Ќе ти треба време секако ама еден ден се ќе помине. Се, се само немојд а му се вратиш ид а дозволиш некој ан тој начин да те гази.

На girl87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ќе се надоврзм на Еловес.
    Таквите врски обично завршуваат со разделба или брак, кој може да заврши за многу кратко време (има многу такви случаи). Самото тоа што си била со друг, многу кажува. Не го сакаш повеќе со него си од навика. Пример: сега те малтретира ,што очекуваш во брак со него да ти го стегне пиштолот?
    Затоа терај си работа со него немаш иднина, а пак ако сакаш врати му се, е тогаш ке го видиш пеколот, а не рајот.

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Прво и основно за твоите дома иако ти се родители тие сепак немаат право до толку да ти се мешаат во приватниот живот. Кога ќе си најдеш некој асален шо се вика и ќе мислиш дека си подготвена за брак и дека тоа е вистинскиот човек ете тогаш може да се мажиш. Немој да избрзуваш и да отидеш со првиот што ќе го најдеш само затоа што твоите родители ти викаат дека ќе останеш стара мома. И од скеој што ќе го запознаеш немој премногу да очекуваш и да избрзуваш. Остави работите нека си течат како што треба. И 22 години си таман за дечко но за мажење мислам дека ти е рано. Почекај барем уште 2/3 години не се брзај невеста можеш да бидеш и на 30 години ама тоа што сега ќе го доживееш, ќе се прошеташ тоа и ќе ти остане. Така вика секогаш мајка ми. Ако се омажиш по некое време и дете ќе добиете и да ти кажам искрено ретко кој од оваа држава може да си дозволи со своите мали плати да се шета или на одмор да оди со фамилијата.

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    4 месеци е малку а пред се ако отидете на одмор заедно сигурно и ќе бидете во иста соба и не мисли дека таму во очи ќе се гледате. МИнатите 2 години си била со бившиот зошто оваа година не отидеш со родителите или другарките/друштвото? Мислам најискрено 4 месеци е малку и размисли ако по некое време раскинете како ќе ти биде непријатно пред се пред твоите. И мајка ти е во право може додека да се омажиш уште 5 дечковци ќе имаш со сите ли ќе одиш на одмор? Мислам ова за дечковците од памет зборам не ме сфаќај сериозно. Сеедно мајка ти е во право. Најодбро е да почекаш до следното лето ако останете заедно тогаш може да се рече дека врската ќе би биде сериозна.

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Со професорот историја на еден час имаме дискутирано на оваа тема околу плачење на машко и тој пред се како машко кажа дека секоја солза машка немора да значи дека е искрена. Пред се самата си виновна уште откако те изневерил си требала да му раскинеш, тој дури со пцовки и којзнае уште што не а ти сеуште се мислиш дали да му раскинеш. Извини девојче ама паметот кај ти е јас стварно незнам. Пред се размисли ли што ќе се случи ако дознаат твоите родители кои верувам дека те чувале и толку внимавале на тебе дека некое си ѓубре ја малтретира ќерка им? Па татко ти ќе треба да го убие. Зошто дозволуваш така да ти прави? Па таквите никогаш не се менуваат. Незнам колку години имаш ама замисли ако еден ден се омажиш со него тој сега во врска вака ти прави па во брак којзнае уште што ќе се случи. И ти ја научил слабата точка дека ако пушти некоја солзичка буквално се излигави малку му попушташ и затоа вака ти прави, и уште многу вака ќе ти прави ако не му раскинеш. Тој со вакво понашање тешко дека ќе најде друга. И најдобро ќе биде да му пишеш една порака и да си го смениш бројот, да го блокираш на фб, да не одиш на места кај шо оди тој и слично. Ако продолжи да те малтретира фино лепо ќе ги известиш твоите родители дека не те остава на мира па постои и полиција фала богу. И некогаш кога ќе запознаеш некого кој анвистина ќе те сака и почитува пред се ќе сфатиш како изгледа некој искрено да те сака, а после тоа ќе ти биде жал и ќе се каеш зошто си му дозволувала на ова ѓубре да те малтретира.

12. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Не ми е јасно како не можете да раскинете. :fubar: Готово е, крај, веќе не можам со тебе, не функционира веќе и толку, нема што повеќе да се објаснува, а ако проба да ти направи нешто викни некој да те чека надвор или пак да дојде со тебе (макар мислам дека тој муабет е само за помеѓу двајца) |(

13. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    За прашањето што го постави Маца за одморот:

Јас не знам што луѓето толку се потресуваат кога треба да се оди на одмор? Демек ако појдеш на одмор, а одите само еден месец (што во случајов на Маца не е еден, туку четири), готово свадба, зурли тапани тропнаа. За на одмор единствено ти треба друштво со кое знаеш дека убаво ќе си поминеш. Нема да векувате таму, десет дена ќе бидете. Не го носи на свадба пред сите роднини, одмор е, само тие двајцата, сами.

Јас лично не би се сложила со мајка ти, Маца.

14. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Мајка ти се грижи од аспект на озборувањата , демек со овој со оној одеше на одмор. Претпоставувам де. Јас лично не би пуштила средношколка на одмор со дечко ама тоа е друг муабет.

Инаку одморот на почетокот на врска знае многу да ја зацврсне врската и можеби ќе ви биде еден од најубавите одмори од врската , има посебна убавина , тазе заљубени сами и море. Убава можност подобро да се запознаете и зближите.

И веќе имаш врска зад тебе , не си дете и можеш да процениш каков е дечкото и колку си одговарате , е дали ќе бидете компактибилни за цел живот тоа никој не го знае , ако беше толку лесно немаше ни да има разводи.

Моментот е колку ти сакаш да ја однесеш врската на посериозно ниво ,малку интимно прашање , ама сте имале ли секс ? Доколку не и се уште сметаш дека не е време тогаш не брзај со заедничкиот одмор , нели неизбежно е да се случи . :D

А доколку одговорот е да . Не знам што се мислиш , интимни сте и нема потреба од маски за пред комшии. Се согласувм со Хипица не го упознаваш со цела фамилија туку одиш на одмор 10 дена а со кого си е твоја работа.

На Hipica и MacaLove им се допаѓа ова.
  15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ви благодарам на мислењата, јас и секако не планирам да го запознавам со никој од роднините, дури ни мајка ми, ни татко ми, освен ако тие посебно не изразат желба.
    За одморот ќе знаеме само дома најблиските, затоа и не разбирам зошто мајка ми мрчи, плус, мислам дека подобро ќе увидам како функционираме ако сме по цел ден заедно.

Инаку, не сум средношколка, на факултет сум. :)

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Како мислиш така направи. Со среќа. :)

17. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Јас мислам ок е да одите, не е две недели или месец, нема ништо страшно...и сосема нормална работа е дека ќе одиш на одмор со секој дечко што ќе го имаш, така се запознавате :) Секако нема да чекаш да се верите или земете пред да одите некаде, ете и со бившиот сте оделе 2 години, па сте раскинале сепак...

18. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Ne sakav nikogo da navredam. No navistina ne e taka. Blagodaram :* sovetite mozebi vi bea na mesto no jas zboruvav seriozno so nego. Go prasav ako nema seriozni nameri podobro ova da zavrsi uste pred da pocne, toj mi kaza deka saka da zavrsam prvo fakultet posle se drugo :* ne se zamaram mnogu sega za sto drugite kazuvaat mu veruvam..

19. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    172
    Те разбирам јас и тебе, ама ти се молам, да завршиш факултет?!?!?Ти сега почнуваш средно бе девојче, знаеш ли уште колку има додека да завршиш факултет? Минимум 8 години...Тој до свои 30 години ке чека на тебе???

20. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Малку во зафркната состојба сум денес,другарка ми која е разведена и не му се допаѓа баш на дечко ми да излегувам со неа бидејќи слушал лоши работи за неа,е она ме кани вечер на кафе за да ме части бидејќи денес и е роденден,треба да одам јас и уште една девојка што е мажена,е сега,ако одам ќе треба да се скарам со дечко ми,знам,а нема како да се извлечам за да не одам,ептен незгодно ми е,значи ќе треба да одам после 22 часот,од работа право,од сабајлево сум во мисли,што да правам сега?