^ Во право си, не е озбилна врска, само се глед(в)аме. Сега немам храброст да го прашам, но доколку видам дека тоа е одлично решение па макар се да заврши, би го прашала. Само не сакам да мисли дека многу ми е потребен и дека не можам без него, бидејки во овие 2 години многу убаво научив да живеам со фактот дека го немам, а го сакав. Не сакам ни да го изгубам поради некои пораки кога конечно го добив, доколку тие пораки не се такви какви што изгледаат.
Luge ova mene mi izgleda ko perenje mozok. Psihata izglea ne mi bila v red koa sum barala sovet. Nikoj ne moze da mi pomogne poveke od shto jas mozham da si pomognam Ipak fala mn <3 me nateravte da razmislam
Не сега за сега не го прашувај ништо, но ако веќе почнете интензивно да се гледате прашај си, така барем ќе си знаеш на што си и нема да се измачуваш со разни мисли. А за пораките не се секирај,знаат машките убаво кој колку вреди , почекај да видиш како ке се понаша понатаму
И покрај големите расправии (поминавме низ се и сешто, плачки, навреди, молења, оставање) ние пак сме заедно. И врската фала богу после долг период ни е мнооогу подобрена. Ама мене ми е мн тешко. Ке оди со другар му на одмор. Ок нека оди, му посакувам од срце најубаво да си помине. Зарем со мене не може барем на викенд? Тоа мн ме погоди. Дечко ми е сакам со него барем на викенд ако ништо др да отидеме заедно. Ок, тој нема мн пари ама може да си дозволи и викенд со мене во мк. Повеќе ништо не му зборам, во себе си собирам, пред него се преправам дека ми е супер. Тој ќе ужива како и секогаш а јас ќе седам дома и ќе плачам. Мн ми е тешко. Како да го поминам ова?
како тоа нема многу пари а има пари за да оди на одмор со дргар му? или другар му ќе му плати ? нема што тука да поминуваш ќе му кажиш дека со тебе треба да оди на одмор а не со другар му..Или па одете заедно или другар му нема девојка па тој мора да го дружи? Стварно не ги разбирам маживе
епа нормално,кој не сака да оди на одмор со својот дечко? јас мислам дека сите сакаат барем на 2 дена да се одморат во прегратката на својата љубов. Веќе ти кажав одите во парови или па речи му дека се чувствуваш како отфрлена поради тоа. Уствари баш ме интересира дали те прашал некогаш за да одите на одмор? или немало таков предлог?
Тоа како ке се чувствуваш е друго, најбитно е да не останеш дома и да паѓаш во депресија.Ако може тој да иде, можеш и ти. Дома ако седиш нема да промениш ништо, единствено ако сакаш да му наметнеш грижа на совест, што е сосема погрешно, и пак нема да промени ништо.
Ти предложил зашто предпоставил дека нема да можеш да идеш. Е кога си сакала да се спремиш, не, он за наредната година мислел...ајде бе?! Каков совет сакаш уствари, ја ти викам иди со другарки, не сакаш, маца ти вика да седнеш да разговараш со него да идете парови ако другар му има девојка, и тоа не сакаш...Во што ти моментално гледаш решение на проблемот? Многу сиромашни информации даваш бе девојче..Ок,заедно сте 2 години, а колку години имате?
И јас се откажувам после реченицата “другар му нема девојка, да имаше друго ке беше“ Некои девојки си заслужуваат тоа што си добиваат.
девојко што не ти е јасно ? прво не даваш никакви информации па моравме да изиграваме инспектори. второ ти дадовме совети а ти на тоа ништо не кажа. Што да ти кажам со среќа со дечкоти и уште од сега припремај се за идниот одмор до година. И тој ако биде пошо може другар му пак да е сам и без девојка.
Годините на дечко ти кажуваат многу работи. Тој уште од 18 год. се врзал за тебе па сега сака да се изналудува и да се изнашета со другарите, па нормално дека нема да сака да оди со девојка на одмор. Незнам што очекуваш од 20 годишно недозраено машко.
Хариет не се чуди. Млади сте за да се врзувате толку многу, сте започнале врска 16/18 што очекуваш? Секој си ја сака слободата и во врска па и во брак. Убаво ти велат феминките, другарките и на одмор. Ако сакаш да изигруваш жртва, седи дома и плачи.