Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. urbaan

urbaan Нов член

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    jasni, и јас мислам исто како тебе, дека тоа е жена што сака да види од каква фамилија си, итн итн. Ама мислам дека не треба д аодиш на гости, од причина што како што рече, многу парови одат со години, па не ги практикуваат средбите од ваков вид, а камоли пак на 3 месеци врска. Кажи му дека со гтек на времето и тоа ќе биди.

На jasni му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jasni

jasni Нов член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    тој речиси е мамиино синче за се ја слуша нејзе мене тоа на нерви ми иде некогаш нема на кој да си ги казам маките па се обидов на оваа страна и во нашата врска се се работи за почит сложување и тоа на нос ми излегува за се го слушам (како турци сме) а таа како лице да ми води имам цувство затоа шо со неговата бивша раскинаа заради мајкаму бидејки таа небила убава и поцнала да пие алкохол инаку се запознавме усте првиот месец тој не запозна и таа се се распрасала за мене и мојата фамилија и сега тој ми вика додека бил на работа да отидам кај неговата мајка демек досадно и било муабет да сум и правила "ZENSKI MUABETI " ДА СМЕ ИМАЛЕ ... и кога ке се врател ке бил многу срекен ако не видел заедно како пиеме кафе .. совет да идам или не ? или пак да најдам изговор несто демек не сум успеала да отидам ?

3. jasni

jasni Нов член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    јас му реков прицина демек ме било срам друг пат ке идам така а тој е болно љубоморен се распарава за ситници поцнува да станува себиц од добар дечко пробуува да ме купи некако да ми дава нешто да ме зближи и дури напнува за онаа работа а јас нејкам демек после нема кај да бегам ако имам сексуални односи со него ... и ке ти го послусам советот не идам на гости ;)

4. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Според тоа што го кажуваш, 100% сум сигурна дека тој се и кажува на мајка му за тебе и најситни детаљи, отвори си ги очите уште кога има време, бидејќи сведоци сме за проблемите снаа-свекрва. Лично мене, не ми се допаѓаат момците кои се исповедуваат дома, не велам да не ги почитува, туку има работи кои се однесуваат само на вас двајцата. Јас ти предлагам да го ставиш на тест.Кажи му дека не сакаш да отидеш бидејќи немаш теми на разговор со мајка му и дека е многу рано. Ако избувне и почне да се лути, речи му дека зарем за една таква средба тој неможе да ја испочитува твојата желба, ами што правиме за поголеми работи. Таа ќе прави и поголеми проблеми, верувај, никогаш нема да си идеална во нејзините очи, а и нема што да се трудиш да бидеш. кој те сака ќе те сака без оглед на се. :!: :!:

На jasni и okcenzi им се допаѓа ова.
  5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Добро бе девојче, ете знаеш за каква личност станува збор и знаеш каква мајка има. Исто така знаеш и за бившата девојка. Е што бараш со ваков човек односно со мамино синче? Ех што мрзам вакви мајки, ко таа да ке се лапа со синот и ко таа да ке се плесне со него. Ненормални. Леле 3 месеци и одма на испитување. Ц ц ц ц

Јас да сум, ни една минута не останувам со него, а не паак да му се правдам зошто неможаам да одам кај мама. Како не. Ете сама кажа каков е тој и зошто сакаш да си имаш маки безпотребни?
    Некои луѓе не заслушуваат ни една шанса. НИКАВА

А по колку години имате двајцата?

На jasni му/ѝ се допаѓа ова.
  6. urbaan

urbaan Нов член

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Се сложувам во потполност со okcenzi. Таа небаре ќе ве женува/ А бре батали го овој, ако имаш нешто посериозно со него после ќе направат небаре дете си му родила. Кај си заглавила, извини ама мислам дека се работи за многу проста околина. Некако заостанато ми делуваат мајката и дотичниот дечко хаха лелее што ли нема да прочита човек.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jasni

jasni Нов член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    jas imam 17 a toj 24 i se luti a jas isprasav edna negova dobra drugarka deka toj e mnogu svrzan so majakmu i deka se i kazuva nejze duri i jas sum primetila vo sitni raboti i za negovata bivsa se i kazuval na majkamu sigurno i kazuva i sto pravime dodeka sme sami i deka ne mu dava da trose pari na mene a do dusa ne ni baram sekogas imam vo mene i za taksi ednas mi rece on demek zosto ne sum zemala taksi oti sum otidela peski do kaj niv i mi rece jas ke ti go platev i majkamu ee ubavo e vremeto nema potreba od taksi ... duri i za rabota go sprema sekogas pred 2 dena dojdevme od odmor i otidovme kaj nego i negovata MAMICKA mu vika daj mama da vide so imas u toricata da odelam koe e za pranje cc nenormalno se nerviram i sega mi zapnal kaj nego da sum otidela sigurno taa saka da vide dali ja pocituvam i ako idam znaci planiram ozbilno a ako ne idam ne planiram ozbilno so mislite???

8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    39.491
    ^Девојко,ти кажаа веќе неколку членки што мислат,ама ти изгледа не сакаш да поверуваш на она што и самата го знаеш и го гледаш и слушаш.
    Значи накратко мамин син+прости луге=ќе имаш проблеми.
    Поедноставно од ова,здравје.

На delvi и jasni им се допаѓа ова.
  9. jasni

jasni Нов член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Vi blagodaram za vasheto mislenje.

10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Гледам феминките ти дале убави совети и реално нема потреба и јас да ти го повторам истото, ама морам да искоментирам - дечкото и мајка му не се арни во главите и бегај подалеку од двајцата! После 3 месеци врска ти да одиш сама кај мајка му на кафе и да правите `женски муабети` едноставно не е нормално!

11. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Мене на 17 ми беше забрането да одам по куките на дечковците, арно ми направиле. Досега немам запознаено родители на дечко, барем не официјално, некогаш на улица ако сме се сретнале здраво јас сум Џенифер и толку. Запознавањето на родителите е голем чекор кон сериозност, а девојката има само 17 години, свадба да не планира случајно, па сега да се анализират кој каков е и какви му се намерите?

Башка, 7 години се разлика, јас оваа врска не ја ни оправдувам дури и да е онака без обврски, а не пак запознавање со домашните. Која мајка на 24 годишен син трчи да запознае средношколка? :!:

12. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Пак ќе речат некои од вас дека сум заостаната ама мислам дека запознавањето со родителите треба да биде кога веќе врската ќе биде сериозна. Пример имам 22 години со дечко ми сме заедно 1/2 години и сака да ме запознае со неговите родители, тоа е ок. Но пред се на 17 години врска со дечко 7 години постар од неа???? :o Врска од 3 месеци и сака да ја води дома? Мислам и повеќе време да одевте не е добро. Нему му е таман да си фати девојка и да ја запознае со неговите но не средношколка. Башка на кои теми мислиш да разговарате со мајка му? Ти ќе и кажуваш за оценките во школо, таа ќе ја оговара комшиката.
    И сигурно не планираш на 17 години да се мажиш со него. До некаде и жената ја сфаќам сака да види со кого е син и да види какво девојче си, не викам дека има лоша работа ама таа најверојатно од син и очекува неговата девојка да биде некоја постара ко за него а не дете. Toj ќе бил среќен ако ве видел дека заедно пиете кафе? Незнам дали да се смеам или да плачам. Не размислувај како да го излажеш за да не отидеш, размислувај за тоа дали воопшто ти треба ваква врска и ваков дечко на 17 години. Со бившата раскинал поради мајка му па најверојатно жената и тебе ќе ти најде некоја маана и сеедно ќе си имате проблеми. Тој може да си биде сврзан со мајка му колку му душа сака, само тебе нека не те сврзува жити мене.

13. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    Абе девојко, сега ти се меша во врската а не пак ако се ожените ќе се меша какво име да му ставите на детето кога да имате односи :lol: :tmi: . Ваква е бабами секаде се меша и не не остава на раат, замисли мене ме крстила она со таткоми без да знае мајками како ќе се викам ист пример ти е тоа па сега размисли си. ;)

14. RajskataPtica

RajskataPtica Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    59

Suvisno e da se zboruva uste na ovaa tema. Devojkite se vo pravo.. treba da si razmislis za ovaa neobicna vrska. Se toa sto go kaza e poveke od cudno i ne znam koja devojka bi go podnela toa.
    Imas poveke pricini za da razmislis za vrskava:
    - Razlika vo godini
    - Mesanje vo vrskata od strana na majka mu
    - Prekratok period za preminuvanje na takov cekor
    (i kako cetvrto, a najvazno)
    - Deckoto te tera na seto toa sto na tebe ne ti se dopagja.

Mlada si, mozes da biras so koj ke bides vo vrska i kako ke go pominuvas vremeto so nego..a i zgora na se mlada si za da uste na ovie godini si go tupis mozokot so vakvi stvari... zabavuvaj se!! ;) :)
    [mod-kirilica:1yl2vhw8][/mod-kirilica:1yl2vhw8]

15. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    Девојче мислам дека треба веќе јасно да ти биде со оглед на неговите години. :wasntme:
    Можно е мајка му да му ја полни главата, ајде веќе годините ти дојдоа нели за мажење. Може си планираат ете, ако си од добра фамилија, ако си им по ќеф да ја истераш уште последната година од средното и да се мажите.
    Друга причина не гледам тука. Остај па и што сте разлика 7 години. Не сум против, ама што не си најде некоја приближно негова генерација? Може мисли, ах оваа млада, ќе си ја моткам како што сакам и ќе и полнам глава (за тоа што кажа дека цело време сака да го слушаш).
    Кој друг нормален дечко би те терал да одиш? Типично македонче бре, кога ќе си дојде од работа да те види дека се согласуваш ти со свекрвата. |(
    Дај заземи си твој став, почни поретко да одиш. Речи дека од дома не ти дозволуваат или слично.
    Он да е паметен, и ако е се ок меѓу вас, тој нема да чека на мајка му да провери дали ти си достојна за нејзиниот син. Пробај да го решиш ова, дај му до знаење дека имаш и свои размислувања оти ќе загазиш вака. Или па најарно, бегај додека проблемот не е поголем (не дај боже да те остави бремена - намерно, кај ќе одиш? )

Штом тој ти вели дека врската треба да ви се темели на почит и разбирање, речи му дека не сакаш да одиш, едноставно не сакаш, сметаш дека е рано и тој треба да го ПОЧИТУВА твоето мислење и да те РАЗБЕРЕ.
    :hai:

16. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Vrska od 3 meseci, ti 17toj 24 majka mu go tera da te vidi.Kolku samo mu go tupi mozokot so toa i ti stradas.Ovaa vrska mislam deka e rizicna,pogotovo za tebe

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    А да го прашаш ти дечко ти што бараш кај него дома кога е тој на работа??
    Да го испратиш кај татко ти додека си во школо, па тој да му даде една воспитна??

18. zagrozena

zagrozena Нов член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Se slusam so eden decko 8 meseci na telefon toj postojano saka da ima seks na telefon so mene se slusame po mnogu pati na den mi veli deka me saka deka e seriozen no ziveeme vo razlicni gradovi a toj nitu ednas ne dosol kaj mene se imame videno samo 3 pati posledniot pat me prasa dali sakam da mu bidam devojka i jas prifativ zosto go sakam.Pomognete mi ne znam kolku e seriozen ???
    Blagodaram odnapred :)

19. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Сериозен е. Сериозно сака секс :!:

На lobenickaa97 и RajskataPtica им се допаѓа ова.
  20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    33.691
    Мое мислење е дека не е тој сериозен. 8 месеци само слушање преку телефон, а се имате видено само 3 пати? :^) Ако на некого му значиш и ако те сака, се ќе направи за да те види, а не со месеци да зборувате по телефон.

На RajskataPtica му/ѝ се допаѓа ова.