Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Многу сум љубоморна.. Љубоморна сум на се што е во близина на дечко ми а е ЖЕНСКО!! Без разлика дали е помлада,на негова возраст или повозрасна јас полудувам. И дечко ми е љубоморен неможам да кажам не, но он не ми го искажува тоа, а јас избувнувам одма го напаѓам.. Сакам да се контролирам но некогаш неможам,он никаков повод за љубомора не ми дава само некогаш ми е криво кога ќе ми рече: Е добро де срце и да погледнам во некоја што има врска, ти си до мене. Баш затоа што сум јас до него несакам он да загледува други, тоа ми е како понижување на мене,сеа мене ме држи за рака а зјапа во други на што ќе личи тоа? А некогаш па не сум љубоморна воопшто некогаш и заедно седиме и оговараме некоја женска во смисла дали е убава или не, а некогаш па не. Периодично. Разговарав со дечко ми на темава,и он сам ми кажува дека морам да се сменам,дека до сега не ме излажал за ништо дека не ни сака, ама несака да правам галама некад ако сака да искочи со некој другар(исто така некогаш знам да избувнам,некогаш да му посакам убаво да си помине од сето срце). Ми кажа исто така дека така што љубоморам само одбивна можам да му станам и ништо повеќе.. Јас сум свесна за тоа дека колку некој поише пристискаш толку е полошо, исто така свесна сум дека он ако сака нешто да ми направи ќе ми направи без оглед на се, без разлика јас дали љубоморам,кукам, се карам ако е решен ќе го направи тоа нешто што го испланирал позади мој грб.Во врската сме пред се најдобри пријатели,се кажуваме, се делиме. Дечко ми ми вика дека никој добро не ни мисли, дека нашите другари и другарки со нетрпение го очекуваат нашето раскинување но ние нема да го дозволиме тоа! Еве случка од вчера.. Бевме искочени со моја другарка и негов другар.. И сеа другар му не беше дојден некое време и сами нели бевме со другаркава и другаркава како да му се упикуваше на дечко ми цело време девојки.. Не сум си правела филмови така беше, и тоа го заприметив во два случаеви.. Додека игравме она го удри дечко ми и го погали онака по вратот и му рече: извини.. После тоа кога си идевме накај дома од журката ми рече; истреси го дечко ти има нешто на грбот и јас му реков: чекај срце сврти се,и земав го тресев она го фати за рака и ми рече: чекај не таму, и го сврте онака и го истресе она. Дечко ми значи не реагираше на тоа,ама јас НЕГО го нападнав, демек она зашто му се упикува! А дечко ми срце, па цела вечер ми обрнуваше внимание,игравме цела вечер но ете пак јас морав некоја сцена да направам.Она се муваше со другар на дечко ми, и сеа јас му кажав они ако си планираат да си имаат нешто понатака нека си имаат, немаме ние ништо против но му кажав дека јас несакам секогаш да искачам со нив,сеа да речеме ако јас се глеам со дечко ми да морам и другарка ми и другар му да дојдат со нас, и му реков они уште тазе се,може ќе се скараат они нешто а ние ќе се навикнеме се со нив и може после нас ќе не мрзи да искочиме од дома сами. Дека другар ми е од иста населба од кај мене а другар му од негова населба и дечко ми се согласи за тоа да не искачаме секогаш со нив,повеќе ние внимание да си обрнуваме. БОЛНО љубоморна сум,може нема лек за љубомората но ми требаат совети како да ја имам во некоја ограничена мера љубомората, а не толку многу.. Помош девојки,никогаш не сум била толку многу љубоморна,се уништувам себе си, а и него! ,...
    П.С: знам дека има ваква тема за љубомората но овдека мислам дека повеќе мислења ќе слушнам :)

2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    Sakam da mi dadete sovet kako da go zaboravam :( znaci postojano mislam na nego i jas prva sekogas mu pisam ali toj celo vreme me ignorira ,a sto poveke me ignorira toa poveke se zaletuvam po nego :'( pls hellp me

3. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Па фала богу дека дечко ти ќе гледа мислам не е ќорав.
    Сето тоа што јас сакав да ти го кажам ти веќе самата си го знаеш. Мене претераната љубомора веќе ме насочува кон недоверба. Немој постојано да го притискаш човекот и малтретираш на тој начин. Ако сака да те изневери ќе го направи тоа по секоја цена безразлика на се. Неможе ти при секое негово излегување со другар да реагираш бурно, ако е во врска незначи дека треба да ги заборави другарите. А ако другарка ти е таква личност зошто и воопшто ја водите со вас? Безразлика што дечко ти не реагира ако тебе тоа ти пречи не ја викај друг пат и толку. Љубомората е болест ако не престанеш со вакво однесувње јасно да ти е дека ќе го изгубиш дечкото. Вака нема да те трпи никој. Постојано љубоморење од твоја страна за секоја ситница зошто ја погледна оваа, зошто онаа, зошто со другар ти и такви бош муабети водат кон крај на врската. Ако несакаш да го изгубиш дечко ти а пред се за самата себе обиди се да се смениш. Ако погледне некоја што е нормално одите низ улица има очи немој веднаш да избувнуваш премолчи си. Ако отиде со другар на кафе исто така убаво да си поминете и толку. Без љубоморни коментари и глупости.

Анаконда најдобар начин да привлечеш внимание е да престанеш да го даваш своето.
    Не му пишувај и крај. Нему му одговара ова некоја да трча по него а тој да глуми фраер.

4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Најди си друга занимација, нема да го замараш и нема да те игнорира.
    Од ова повеќе не знам кој совет да тиг о дадам. Не биди напорна, никој не сака притисоци и свати дека не сака повеќе да биде со тебе.

На Tikvice му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    Јас пак имам проблем и ќе ве молам за помош девојки. Имам дечко со кој одиме скоро 11 месеци имам 16 години, не ме одма напаѓајте сега се чуствувам спремна за да му дадам, некои се чувствуват спремни на 17,15,20,26 нема врска тоа мислам. Туку друго ми е проблемот.
    Една година, пред да добијам мензис, со едно дете си игравме на соблекување :envy: тогаш имав само 10,11 години незнаев ништо за тоа што е кинење и невиност, се обиде да ми го стави му беше мал па малку на почетокот само влезе ;( после имав крв на ѓаќичките. Од тогаш се поминат 5,6 години јас воопшто не сум имала односи тоа беше валкана глупава детска игра и момент на слабост.
    Тогаш како што кажав и незнаев што е тоа да имаш крв па мајками помисли дека имам добиено. Почнав да се нервирам затоа како ќе и објаснам на идните дечковци кога ќе видат дека сум скината. Прочитав дека кај некои девојки воопшто нема крв ама јас глупава на дечкоми му кажав дека сум се скината со прст кога сум мастурбирала, незнам дали ми поверува и ми рече па можеби и не си скината може само си се повредила. Помош девојки како да му објаснам, или да направам нешто со финта демек имам нешто црвено, тој немал односи пред мене може и нема да свати дека тоа всушност не е крв.

6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Не се секирај, едноставно ако нема крв, кажи дека можеби имаш еластичен химен и нека провери на нет што е тоа.
    Иако не одобрувам на овие години, ама ако си решила ПЛС имај однос со заштита, со среќа.

7. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Не знам колку ти е сериозна врската со дечкото, ама чим планирате да имате односи, мислам дека не треба да криеш такви работи од него.. Од кај знаеш, може тоа што се случило него многу му менува, му значи. Мислам дека треба да му кажеш, отворено да му објаснеш што било и како било. Ако те разбере добро, ако не пак добро. Подобро да завршите со врската сега, отколку кога ќе се земете да му кажеш каква била работата па да се испокарате. Некој ќе рече што има тоа да му смета, не било намерно, деца биле, не знам што... Никој не ја окривува нејзе, работата е што тој треба да знае. Не знаеш дали ќе ти биде маж утре, не е убаво врската да ви се темели на лаги. Биди искрена, барем ќе знеш на што си, нема да се измачуваш после дека криеш нешто од него.
    Гледам дека не ти беше ни опција да му кажеш за тоа, ама сепак размисли убаво. Да не биде после да се каеш оти не си кажала на време... Еден куп врски се растуриле заради криење нешто од партнерот. И општо, не е фер да го лажеш... нели?

8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Сега ќе речеш дека претерувам ама ајде. Ако се сеќаваш на мене пред 1 недела може си пишувавме во лични пораки. Нема да споменам ништо ама според тоа ти што ми го кажа јас не би му дала. Друга причина е тоа што мислам дека си мала. Сега се чуствуваш спремна но што ако по 1/2 години сфатиш дека си згрешила. Што ако тој направи пак некоја и најситна грешка и те натера да се покаеш за тоа? Размисли си околу ова.
    И да не ја должам најдобро е искрено да му кажеш што како било. Може и да не се скината ама за секој случај уште од почеток објасни му што како. Што ако не ти потече крв и тој не ти верува дека ти е прв? Мислам ги има секакви, може повеќе нема да сака да е со тебе. Затоа објасни му се од почеток убаво, ако само поради тоа те остави размисли дали заслужуваш таков.

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Абре деца, зарем од сега треба да биде искрена (искрноста не се исплатува секогаш), на 16 години. На крајот на краиштата што треба да се објаснува, медаља да не и закачи.

На AziskaStrslenka, RajskataPtica, Sanjichka007 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    ^А од кога да биде искрена... има прописи за тоа??? Дечко и е, врска градат, се подразбира дека не треба да се мавтосуваат. Ако е некој со мене сакам да биде искрен, не по 10 години да ми каже дека еднаш некоја ненамерно и сосема случајно легнал.. :^) Зар има потреба да се прави муабет за искреноста.. стварно??? :^)

11. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    172
    Ке разберете после 10 години дека воопшто нема потреба од небитно прашања и одговори(како на пример дали некој со некого легнал случајно или намерно) :x

Убаво си му кажала де, и он убаво ти одговорил. И убаво ти кажа Далерон.

12. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    ... Не сфатив само како се небитни??? :^) Уствари, дали се небитни знаат само тие двајца. Секој има различни работи што ги категоризира како битни и небитни. Макар што не гледам зошто би криела такво нешто од човек со кој планира да има односи??? Ваљда е сериозна работата... барем доволно, за да не кријат еден од друг.

13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Девојчето има само 16 години, работата е далеку од сериозна на таа возраст. Ако му каже сега дека има изгубено невиност на 10 години, и утре раскинат, кој и гарантира дека тој тоа нема да го раструби по цел град? Не е баш толку наивна работата, ќе и остане дамка која ќе ја прати долго време, Македонија е ова, едвај чекаме пикантерии од туѓите животи.

14. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Вие си знаете. Точно е и тоа.. нажалост :| Таа си го знае типот, таа си одлучува. Сепак не би поддржала неискреност во ниеден случај, ама кога мораш да се пазиш од сите страни.. :| :?: Се надевам дека доволно добро го познава и знае што и како може со него. Па сепак, нејзино си е..

15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Девојки искреноста некогаш е преценета и не секогаш носи добро.
    Јас мислам дека не смее во ниеден случај да му каже за тоа. Не на почеток на врската, никако. подобро да смисли друго отколку да каже и утре цел град да ја зборува. Била мала и згрешила. Не била информирана и советувана. Не е нејзина вина, за да плаќа голем данок за тоа во иднина.

На крајот зошто да мора да му каже? Па што било пред него, не е битно, туку што е и каква е сега со него. Зар машките нас ни кажуваат се и се искрени? Зар машко ке ти признае дека дркал ( се извинувам на израз, но тие сами го користат) на слика од тетка му или вујна му или некоја братучедка? И тоа го има не се чудете, а и бетер има, но никогаш нема да ни признаат. Зар тие не правеле глупости за секс? Ех кави се работи има, не ни сакам да помислувам, а и нема никогаш никој од нив да ги признае.

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    По кои 10 години?
    Па тие имаат нецели 16.

17. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    А ти како знаеш дека нема да бидат заедно наредните.. 10 години? :^)
    Работава е, на почетокот треба убаво да се исполажеме за се живо и диво, па после ако останеме заедно, секој ден ќе си откриваме по нешто ново, барем забавно ќе ни биде.. :^) Океј, разбирам дека се има по светот, дека може да ја раскаже низ цел град. Јасно ми е, точно е. Ама врска заснована на лаги не успева. Како знаете дека баш тоа нема да му сменува него? Наречете ги како сакате таквите (не вреди да биде со него, кретен, будала, ненормален..), ама поарно да дознае за тоа на време, отколку после. И друго.. ако таа е толку сигурна во дечкото што планира да има односи (и тоа за прв пат) со него, тогаш се надеваме дека човеков вреди, нели? Ваљда не и е толку зорт да му даде на било кого. Барем логично е да е така.
    Јас лично не би сакала мене да ме лаже тој што сум со него, планирам нешто со него, ми значи, го сакам.. Е сега, колку и е нејзе сериозна врската, колку може да се потпре на него, тоа само таа си знае.

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    No coment.

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    No coment.

20. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Супер му кажала девојчето, нема потреба до максимална искреност на 16, да сум била јас ништо немаше да кажам, ако нема крв нема крф јбг се случува кај многу.

Ако се заедно 10 години, за 10 години нека му признае, нема ништо да значи тогаш.

И дај мала била, па 16 години е, според мене таман на место а и долга врска си има, и јас бев толкава па види супер испаднав 8)
    Па и дали заслужил баш тој да ја скине? Хименот некој медал да не го гледате вие? Така размислував на 15 години, сега не дека сум стара, ама сфакам дека губењето на невиност е едноставно старт на нешто ново и убаво во животот, не некој сјајен чин на дефлорација.

На AziskaStrslenka, exoticgirl и Amelia им се допаѓа ова.