И јас неколку пати сум го сретнала бившиот дечко и онака другарски разговараме, ама јас му кажувам дека сум го сретнала. Тој ми крие дека си пишуваат. Мене тоа ме извади од кожа Башка зошто не и договори кога му заѕвони телефонот Фала на поддршка, се надевам ќе ја опраиме работава
во последно време со дечко ми сме могу страсни...значи буквално кога ке се видиме се јадеме...ме гризе го гризам ми прави и му правам сливки..и 2 не сакаме да ги имаме но не моземе да се контролираме и сега цел врат ми е направеен...а и тој...:/...убаво ми е многу го сакам и го сфатив тоа на повеќе начини...се разбира не сум имала секс со него 16 сум а тој една година поголем..а правиме се и сешто кога сме заедно ..ме фаќа секаде скоро* секаде..во ред ли е тоа или треба да подзабавам ? инаку едвај се контролирам ПОМОШ...Благодарам
Во право си да се лутиш! Зашто не и кренал на телефон пред тебе? Можеби тие не прават ништо друго само другарски си разговараат, ама не смее така да постапува да не одговара на повикот дека е пред тебе, можеби не крие ништо но... сепак чекај да те побара и кажи му отворено дека се лутиш што не бил искрен со тебе, и нека ти каже зашто не одговорил на повикот пред тебе, а потоа речи му да ја постави на место, и јас другарски контактирам со бивши, и мојот дечко па не ми врти мене некој во 12 на полноќ, аххх можеби таа го замара од кај ја знаеш... добро си постапила што си си отишла. Ајде биди цврста и барај ја вистината, само немој да се буниш што контактираат да не испадне дека му забрануваш работи а тоа може да го налути само па да си продолжи скришно. Ајде пиши како ќе биде
според мене треба да подзабавиш малку, сепак имаш 16 години, ништо не трае вечно, па така и вашата врска... значи можи да се фали насекаде дека си лесна девојка, сешто можи да се случи, контролирај се малку... не велам воопшто да не ви биде страсна врската, туку да ја знаеш границата. со среќа и кажи што ќе направеш
ve molam procitajte.... zdravo devojki jas sum nova na forumov...itno mi trebaat vasite soveti zosto ne mozam veke...idev so deckoto godina i 9 meseci...premnogu ljubomora od moja strana kavgi ama sekogas gi resavavme....no posledniot pat od istata pricina se skaravme premnogu...go navrediv go poniziv ne znaev za stop...svesna sum gi preminv site granici ama mislam eka e kasno...ima 5 dena kako rakinavme..se vidovme pred 2 dena mi kaza deka ne saka nisto so mene iako mu se izviniv placev ne mozav da izdrzam...koga si odev mi kaza ne moze da me zaboravi i me baci...mi rece ke se vidime samo mu treba vreme...mu pisuvam poraki ne mi odgovara na nitu edna a na net pisuvame i vika deka me mrazi povreden e ama dovolno go poznavam mislam deka me saka...osekam..ne znam kako da postapam ne znam sto da pravam samo znam deka mi e premnogu tesko i nemam na koj da kazam drugarkite gi izgubiv otkako pocnav so nego...se plasam da ne me zaboravi da ne najde druga...premnogu go sakam...
Знаеш дека си згрешила, и си се извинила. Мислам дека следно е да го оставиш да размисли за се... Не го барај некое време. Остави нека поминат барем неколку дена, па јави му се да се видите. Многу е битно да му покажеш дека знаеш дека си згрешила, дека го сакаш и дека си подготвена да се смениш во иднина. И што е најбитно, ако има иднина за вашата врска (искрено се надевам дека ќе биде така), тогаш навистина треба да успориш со љубомората, се разбира ако е неоснована. Поздрав и секое добро!
срцка девојчето кажа дека ги преминало сите граници и се освестила ама веке било касно затоа нема потреба да го обвинуваме него бидејки си знае дека си е виновна и нема зошто уште толку потешко да и правиме....поздрав
Секој треба да биде подготвен да си ги сноси последиците од делата што сам ги направил. Што треба јас да ја сожалувам оти нерви му кинела на дечко и ? Кој што си надробил нека си срка. Кога знаела да му кине нерви сега нека знае сама да се снајде во ситуацијата што сама она ја предизвикала. Толку! Едит! Мразам лигавештини.
вака:прво си погрешила што си се откажала од другарките поради него,незнаеш што те очекува понатаму во животот дали ке останеш со него или не ама ајде веке биднало ке си најдеш ови другарки....што се однесува до другото може само тој да ти помогне..звони му и ако можеш викни го кај тебе или оди ти кај него речи му дека сакаш да правите муабет...почни да му се извинуваш и нон стоп му повторувај дека многу го сакаш и вети му дека никогаш повеке нема да ти се повтори тоа што си го направила... јас бев во слична ситуација,тој се однесуваше многу грдо спрема мене ама трпев оти знаев дека бев јас виновна,му реков може ли да дојдам кај тебе да правиме муабет и вика како сакаш мене не ми се прави муабет но како сакаш ти, и јас отидов...почнав да му се извинувам му ветив дека повеке нема да се повтори тоа и некако ми прости но после не беше исто,тој беше многу ладен спрема мене но помина и тоа и сега ни е се ок а и јас сум променета ...пробај вака како што ти реков и пиши што си направила..позз и ти посакувам многу срекааа
ако можела сама да си го реши проблемот тогаш немало да пишува овде, и мислам дека сме овде да си помагаме а не да судиме!
Си направила две големи грешки-си ги изгубила другарките и си била болно љубоморна.Секој кој ќе се почувстува крајно навреден и понижен ќе бара разделба.Добро е што си сфатила дека си направила грешка,си се освестила и се надевам во план ти е да се смениш ако се смирите.Си се извинила,си го побарала...Јас мислам дека е време да го оставиш малку на мир,а со самото тоа и ти малку да подразмислиш за самата себе,за вашата врска.Остави го нека размисли и тој што навистина сака...Ако вистински те сака ќе ти прости и ќе се смирите. Во спротивно,доколку не ти се чека подготви му некое романтично изненадување,извини се уште еднаш и вети му дека ќе ги одбегнуваш караниците за ситници и веќе нема да го навредуваш.Пиши што си направила.Поздрав.
малку сум оф-топик,ама само што го прочитав постот на ани мислам беше девојчето,знаев дека офспринг вака ќе реагира
мислам да си го средиш односот седни направи еден добар разговор со него вети му дека ќе се смениш, покаи дека му веруваш, дека не си љубоморна и посесивна. зар во 21 век. некој ќе сака да иде со девојка како тебе. и јас да сум на местото на дечкото уште одама би расчистила. мразам љубомора и недоверба. промени се па побарај го. среќно и биди свесна дека нема шанса да се смениш од прва работи на твојата самодоверба и карактер
па јас мислам дека нема ништо лошо ако идете подолго време а ако сте во почеток на вркса не би требало така да му дозволиш позз
Тој никогаш нема да дознае дека си го сакала се додка тебе те дрзи некој инает во тебе,јас барем мислам немас сега гордост дека е до тебе грешката,си била напорна и нападна.Јас би му се јавила знаци да го замолам ако мози да одвои некоја минута да разговарате,да му ја казис грешката кај ти била,а и да го прашаш зошто си ја изгубила довербата во него,треба да има нешто.а ако стварно е до тебе мислам дека треба да се извиниш,да го убедис во тоа колку љубов напред ви престои,дека ништо не ви недостигало,освен малку повеке љубомората да си ја отргниш.Златно машките не трпат љубоморни женски,а па некој да ги контролира.Во слчајот јас покрај мене имам дечко што за буквално ништо не ми верува и премногу е љубоморен.А секогаш го прашувам зошто???? Никогаш од мене не бил прелаган ниту изневерен ни со поглед.ЗАТОА ШТО ТИЕ ШТО НЕ ВЕРУВААТ И СЕ ЉУБОМОРНИ,НЕМОЖАТ ДА ВЕРУВААТ С Е ДОДЕКА НЕ СИ ЈА ВРАТАТ ДОВЕРБАТА ВО САМИТЕ СЕБЕ,ИСТО И ТИ ЗЛАТНО.Верувај во себе па после ке веруваш и во другите
Ме насмеа со постов! нормално е тоа што ви се случува, во тие години сте! не се секирај и уживај си, но се разбира не мора да си правите сливки нели? зошто кога одиш дома или излегува сите да ти го гледаат вратот обележан? јас скоро 3 години сум во врска па никогаш ни тој па ниту јас сум имала сливка на врат! Не знам колку време сте во врска но мој совет е да не брзаш ако размислуваш за секс! со среќа!
Мене лани летото ми направи , првиот пат не се наљутив .. демек нема да се повтори . И на жештините шетав со долга коса и пудра 5 слоја . После демек случајно , не сакал и тогаш малце се скаравме ама немав душа да му викам , може ств ненамерно било . Како и да е , муабетот ми е ич не е убаво така .. ни машко не сака да шета сливки или како и да се викаат , ниту девојче . Не знам како може тоа да биде доказ на љубов или било што. Сум слушнала демек да видат имаш дечко , по вратот .. глупости . Одвикнете се од тоа , гадно излеа
Ми се јави вчера и ми објаснуваше што било и како било и како тој тие разговори ги сметал за неважни, а телефонскиот разговор бил на грешка (му се јавила да се извини, наводно сакала да сврти кај брат и, еден под друг и биле меморирани ) Инаку таа му пишувала прва на мсн и тоа се случувало може еднаш месечно, онака чисто што правиш, како си, што има старо-ново, бла бла бла. Му верувам и знам дека не би правел глупости, ама сепак ме повреди. Како и да е, разговорот не е завршен, мислам по телефон не се средуваат проблеми, па очекувам денес да го видам и да ја опраиме работата (ако е можно) тенкс мимс
Pred 2 godini go smeniv ucilisteto...po karakter sum mnogu otkacena licnost no vo ucilisteto site me znaat kako mnogu mirna licnos...se zaljubiv vo eden decko no na nikogo ne mu kazav...toj pocna da mi pisuva na fb deka mu se svigam no mene me bese sram da mu kazam deka sum vljubena vo nego.Toj pusese treva,cigari no nisto ne mi smetase kaj nego.Mnogu momcinja me sakaa no jas samo nego.Toj doznal deka sum vljubena vo nego i me prasa dali e tocno jas mu rekov daa toj mi rece deka i toj mene me saka.Toj sekoja nedela menuvase devojki,mi kazuvase na msn vo kogo e vljuben so koja se muval no toj mislese deka veke ne go sakam.Toj na site vo ucilisteto zboruval deka sum mirna i deka ne sum za nego.Mnogu drugi momcinja me prasuva da se muvam so niv no jas site gi odbivav samo zaradi nego iako toj e vljuben vo druga samo ednas se imam muvano i toa pred nego na ekskurzija.znam deka i jas sum mu se svigala toa vo ucilisteto primetiv bez da mi kaze toj.sega toj e mnogu smenet ne pusi treva i e super decko me znae kakva sum po karakter se pozdravuvame koga ke se vidime se zezame na msn no toj ne znae deka seuste go sakam. Ima devojka i e vljuben vo nea .koga jas mu se svigav mene mi bese sram da mu kazam deka sum vljubena vo nego.Da mu kazam li sega deka seuste go sakam ili da ne mu se mesam vo vrskata ?