Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. crazy.you

crazy.you Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16
    Ви благодарам! :) Инаку навистина се почувствував неубаво и малку испаничив бидејќи имав пораки пишувано со мајка ми за работи кои не сакам да ги знае. Јас му реков ако не ми го вратиш моб ова ќе биде нашето последно кафе, а тој дрско ми возврати: земи го тогаш мојот моб за да не бидеш без тел. И продолжи да се јавува по броевите. Му реков шо ти се случува? Ако има нешто што сакам да знаеш ќе ти кажам, останатото е мое. Потоа го остави но веќе разгледа само не читаше веќе и рече да другарка си ми, не ми е гајле. И после 3-4 мин повторно почна со разговор да ме оптеретува и јас станав да си одам и му реков да не ме бара, не ми се зборува со него. После 15 мон ми се јави, но не одговорив и тоа е се.

2. crazy.you

crazy.you Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16
    Код:

Ви благодарам! :) Инаку навистина се почувствував неубаво и малку испаничив бидејќи имав пораки пишувано со мајка ми за работи кои не сакам да ги знае. Јас му реков ако не ми го вратиш моб ова ќе биде нашето последно кафе, а тој дрско ми возврати: земи го тогаш мојот моб за да не бидеш без тел. И продолжи да се јавува по броевите. Му реков шо ти се случува? Ако има нешто што сакам да знаеш ќе ти кажам, останатото е мое. Потоа го остави но веќе разгледа само не читаше веќе и рече да другарка си ми, не ми е гајле. И после 3-4 мин повторно почна со разговор да ме оптеретува и јас станав да си одам и му реков да не ме бара, не ми се зборува со него. После 15 мон ми се јави, но не одговорив и тоа е се.

3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Прекини секаква врска, нешто му фали.

4. kasandrasrce

kasandrasrce Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    26
    Дали е во право

Девојки...Мн лошо се чувствувам...Последниов период мн се караме со дечко ми ..Порано имаше проблеми ,секако но се решаваа....и убаво ни беше ...се...А сега...последниве 5 месеци катастрофа ние врскава,или поради негови проблеми ,и пак негови....имаше проблеми со факултетот,семејни проблеми...летово...јас стоев покрај него..го разбирав колку што можев му помогнав...Но на крај пак јас кривата ...Не ни отидовме на одмор ,никаде...Поради негови проблеми , и поради тоа што ме зафркна за на одмор ,,имаше период од летово кога можеше да одиме ,а не сакаше зошто му било кеиф септември да сме оделе...Не ме послуша ,на крај не отидовме никаде ...испаднаа проблеми а му вИКАВ...Ми се извини со ме зафркна....Но не е тоа тоа..за сенешто инаети се...не сум цвеке ни јас,нити светица си имам и мои грешки, можеби некогаш сум лоша се карам ,се нервирам,терам инает и сл но сето тоа за нас...зошто секогаш сакав најубаво да ни биде...зошто секогаш се трудам...а Нему честопати и сееедно како да му е ..кога се нервирам ,пошто јас крива сум била....одиме скоро 2 години ....вчера лом се направивме ...отидов кај него а претходно неш пак зафатени бевме малце...и ај демек се реши и стигнав кај него ...ова она...и имавме секс.. но не ми беше убаво како да гледаше само нему убаво да му биде...не ни свршив.И АЈ ок се и седна на лап топ кога завршивме да гледаме неш на али експрес и ми нарача ушници и гледавме некои раб и ок...но потоа си седеше на фб ,гледаше клипови како да не сум тука ,...не ни разговаравме ...јас му зборев да одвлечам внимание..но за габе...и му ја зедов цигарата иако не пушам ...за да одвлечам внимание и се нанервира зошто сум ја зела мразел потоа ...се му сметаше и легна на кревет стана и вика пушти ми песна да видиме дали знаеш кој ги сакам дали ме познаваш доволно ,,,се нервирав..за се..и сл раб вакви имаше .на крај сакаше пак нешто и реков немозам ми се оди вц и вика оди ...кога се вратив беше станат му се скршил филмот векје ми кажа...реков тебе нон стоп ти се крши филм а ти кога си прекинувал и си одел вц не вика ти нон стоп одиш ...на крај векјеи почнав да плачам...не издржав и не ме утеши не му беше гајле тој бил во право ...си заминав...ркеов не ме барај денес,,,пошо не ти е гајле за мене ,,,немаш осет...ова она...потоа дома кога стигнав ме бараше и не кревав..па ѕвонеше ...многу патии и кренав ...го интересирало дали сум стигнала...мн несогласување последно време....денес на моб зборевме..и ми кажа како комсивката ги редела мечињата на балкон и вика јас моите да ги извадам треба впакет ми се да ги наредам сакам дома....и викам моето мече земи го од пакет не ти го дадов за габе...и вика да и твоето и другите....реков другите од бившите ти се /...вика од каде тоа...па ми имаш кажано дека скоро сите од бившите ти се ...и ми вика не е точно и моите ми имаат купувано не збори на памет...а некои вика се од бившите но не ни знам кои ....ке ги ставам сите вика...немора реков да ги ставаш од бившите ...му пишав порака ...и ми врати дека и јас сум имала дома од бивши мечиња така да да не сум се праела паметна...реков немам од бивши мечиња дома ...се ми се мои а и мале имам 2--3 а твоето мече со мене вкревет е...вика мораш да го ебеш денот ова она ми се изнаразвика ми спушти за глупости сум се карала незнам со ...и вечер пред 2 сати се слушнавме зборевме се ок и му реков за излегување..не сакаше да слушне...а требаше и со другарите да излезе не ни излегол ни со нив рече не ги побарав.ок реков ај со мене не рече викам засто си знаес не си глупа...реков не сум ја крива провоцираш за се...ова она и пак истиот муабет...дури не сум се научела не сум сменела понашање не излагал вака така се ло м...а му реков секогаш јас попуштам и не му се јавив дека сум крива туку да не се караме векје пошо немам сили јас сум таа со сака се да се среди ...да попушти ...но дали вреди до кога вака...незнам векје ..дајте совет...ништо не е совршрно...излагаат проблеми кај сите врски ...но сите целиме кон подобро..и на некој заеднички јазик.//но јас векје незнам мн лошо миеееееееееееееееееееееееееееееееееееее кажете ми дали сум крив ааааааа ве моламмммммЧќ)

5. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    Дали е во право

па седни разговарај со него убаво и прашај го дали сака да раскинете пошто како што читав мислам дека тоа го сака

6. kasandrasrce

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    26
    Дали е во право

но зошто ,кога може да се смени се...на подобро да се потрудиме...минатиот викенд мн убаво б еше ама кога сакаааа тојјјјјјјј..............

7. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    Дали е во право

а зошто да биде убаво само кога тој сака каде си тогаш ти?????убаво е само за викенд или убаво е само 2-3дена а остатокот ке ти биде пекол????

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Дали е во право

Џабе ќе се трудиш кога тој не сака да се труди. Дечкоти ти дава повеќе причини, ти да му раскинеш зошто тој незнае како.
    Така да, со сила убавина не бидува.
    Но не си ти крива, тој незнае што сака.

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    Дали е во право

баш ова сакав да го кажам и погоре

10. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Во секоја врска мора да има проблем ,врска без проблеми и не би била врска.Во оваа ваша врска дечкоти ептем на легана се удрил,си гледа такаречено само за него .Јас мислам дека е период ние женските сакаме да си правиме цело време со дечковците муабет и после секс и секогаш ама тие не се такви еедноставно треба тоа да го прифатиме ние сме дрдорки :D .Тебе тоа ти изгледа како да не ти обрнува внимание .Е кога си замина од кај него тој ти се јави значи сепак му значиш ,пробај да се разделите некое време ке видиш дали ке му недостигаш или не тогаш се проценува колку личноста ти значи кога ке ја немаш.

На crazy.you му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kasandrasrce

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    26
    i jas sum krivaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa so sum mu zborela za se mozdaaaaaaaa:'(((((((((((((((((((( neznam kako da postapammmmmmmmmmmmmmmmmm kazi mi te molam kriva sum i jas ne mozam bez nego ne sakam mmmmmmm poogni mi so da napravam dali da olabavam malce moze ako seedno mi stane ke se promeni ...ke svati kazi mi :"((((

12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.951
    Допаѓања:
    90.176
    Немаш потреба од такво пишување и развлекување на зборовите.Пишувај кирилица тоа е правило на овој форум.Еве се потрудив да прочитам и да ти одговорам но верувај едвај сватив нешто од нешто затоа што не ти е добро напишано.

Јас мислам дека ти премногу се замараш и добив впечаток дека и кога не си виновна тој ќе ти наметне вина на твоја страна и тоа го прифаќаш како навистина да си виновна а сепак си во право.
    Олади малку опушти се...

13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Не си крива ти ,само дај и ти малце олади прависе и ти некое време како да не те интересира многу па ке видиш како ке се замисли тој ке глумиш мораш зашто на машките колку му одиш по кејфот толку си земаат слобода

14. kasandrasrce

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    26
    знам јас сум крива и за тоа што секогаш кога ке згреши тој ...нема да се извини ретко...зошто мисли така ке го нападнам или ке го земам тоа во своја корист...и ке направи нешто убаво за возврат да му простаммм....а кога јас нешто сакам да ми прости одваааааај тешка будала сум јас нема лек за мене./ И дека се јас се грижам за се точно е ...и по кеиф и се...затоа по негово се бара...мора да оладам за да не паузираме пошо ако се ставиме на пауза,нема веке да има ниш....Мора да оладам ,да не ме интересира веке ниш,да не се карам,да глумам сеедно,редно е таа е последна варијанта ,ако му значам неш ке видам сама ако не ...........................................................СЕГА дури и на игноре ме стави на фб///му викам што не вракаш имаш раб вика да ,и што раб имаш го прашувам вика мое си е..............полудувам од мака ...се кааам што животов го ебааааввввввв.јас крива за се цел животтттт...............до кога крива јасссссссс
    знам премногу барав може,а и проблеми си има ...доволно...ама покрај се барем малце...може неш...сега нема толку проблеми како летово...ке прекинам и да молам и да барам
    ништо не ми требаааааааааа апсолутноо доста барам и молам јас ..и на крај крива ...а некои раб може да ги направи и да попушти се се може ако се сака/

15. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    22 години имате и се расправате за мечиња??? Пораснете, па потоа имајте врска, не сте зрели ни двајцата.

Друга работа. Велиш летово имал сериозни проблеми, а тебе криво ти е зошто не сте отишле на одмор и на глава си му се качила за тоа.

Во тебе е кривицата. Многу детинесто се однесуваш за твои 22 години, ако навистина имаш толку. Премногу го напнуваш за глупости.

16. kasandrasrce

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    26
    знам се ..........но ете не напнувам веке ке оладам...скроз .......кажи ми да си на мое место ,дали после игнорот на фб би му се јавила,и би му се извинила ?или да продолжам после тоа како што кажав,да оладам.,..или да легнам и да не му се јавам?

17. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Очигледно поминувал низ тежок период. Му требало поддршка и смирена личност до него. А не панични напади и реченици што започнуваат со "ти реков...". Ај олади малку, смири се.

Преспиј вечерва, утрото е попаметно од вечерта.

Утре кога ќе станеш јави му се, смирено, без викање, без плачки кажи му дека сакаш да се видите и да разговарате. Одете некаде, прошетајте. Нека ве фати воздух малку и двајцата, очигледно ви треба. Почни прво општ муабет, што правеше вчера, како си, добар ли си, дрн, дрн, дрн. Не го напнувај само, и да не сака нешто да ти одговори, биди смирена. После насочи го муабетот за вашите проблеми. Кажи, размислував и сфатив дека јас сум претерала за некои работи. Нека не биде тоа дека ти целосно ја превземаш вината за се'. Не сакаме да му се дигне егото па после да излезе нов проблем. Ама извини му се прво за тоа што сметаш дека ти си претерала. Кажи му дека ќе имаш повеќе разбирање за него и дека си свесна низ што поминувал, а дека ти не си била баш најдобра поддршка тој период. Види што
    ќе ти каже. А потоа кажи му каде сметаш дека грешел и он. Без да го напаѓаш. Давај му од време на време и на него малку простор да го каже своето. Прашај го за мислење. И кажи си на крај дека ова сакаш да го оставите позади вас.

Ако постои љубов меѓу вас и ако ти пристапиш вака смирено, сигурно ќе го прифати извинувањето и би се решило се'. Ама ако нема љубов од негова страна, тогаш очекувај нова караница, очекувај да те напаѓа само тебе и очекувај не добра завршница.

Пробај вака, со смирен разговор. Ако ова не успее, или ако не сака ни да разговара, или пак во текот на разговорот постојано те напаѓа тебе тогаш имате некој поголем проблем од ова и најдобро е да не се измачуваш.

На Marossa, crazy.you, kasandrasrce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. kasandrasrce

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    26
    во право си.....фала ти многу на советот........

19. crazy.you

crazy.you Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16
    Kasandrasrce, нема да навлегувам дали сака да раскинувате или слично бидејќи сметам дека овде има друг проблем. Секој нормален човек барем до некој степен би разговарал за работите. Ти зборам од искуство дека сум поминала низ слични работи. Едно е сигурно тој е ваков, секогаш ќе провоцира и секогаш ти ќе бидеш виновна за вашите несогласувања. Тип на човек кој не е способен да се носи со самиот себе и не може да се најде кај е. Во ваква врска, дури и да се потсмират работите, тоа ќе биде на одредено време и повторно ќе се вратат на ова. Малку ми е детинесто неговото однесување. Се надевам дека ти помогна мојот совет и ќе застанеш цврсто на својата страна. Поздрав :)

На kasandrasrce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kasandrasrce

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    26
    И јас се плашам од тоа...дека и да се смират работите пак потоа ...исто...дека провоцира провоцира ,но ете не секогаш.. проблемот е што се по негово сака да е ...или вика не можам ова не можам она се не може......................или последно време ке рече ке правиме ова ..ке одиме таму ок и ке откаже..........или ме лажел за да н се карам///сакав да одам на пеење на ѕвезде гранда на пример ми вети ете ке одиш пошто за х фактор ради него не отидов///и му реков пријави ми не ме пријави...јас и не ми беше до тоа///сакав да видам дали зборот ке го одржи........